Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Necunoastere

Last post 10-06-2006, 11:04 AM by Dell. 7 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  08-25-2006, 02:56 PM 50268

Necunoastere

Salut! Stie cineva sa-mi spuna un sinonim al expresiei "a bate cu pietre" sau "a omori cu pietre"? Stiu ca in engleza este "to stone (somebody)", dar in romana? Mersi anticipat.

•  09-03-2006, 01:18 AM 50484 in reply to 50268

Re: Necunoastere

"A LAPIDA"
  •  10-04-2006, 10:19 PM 51518 in reply to 50268

Expresia aceasta vine de la D-l Isus. In Biblie I-a fost adusa D-lui Isus o prostituata, iar fariseii au aratat cu degetul catre ea acuzand-o. Atunci Isus le-a spus daca este cineva printre ei care e mai bun sa loveasca primul cu piatra. Fariseii simtindu-se vinovati n-au mai putut sa-i faac ceva femeii, aca ca a fost lasata in pace. Dar isus i-a spus: "Du-te dar sa nu mai faci. Pacatele iti sunt iertate". Deci de aici vine expresia a lovi cu pietre. Nici unul din noi nu e mai bun ci doar prin Isus Hristos...Amin!

•  10-05-2006, 02:08 PM 51559 in reply to 51518

laurap:

Atunci Isus le-a spus daca este cineva printre ei care e mai bun sa loveasca primul cu piatra.

Iisus le-a spus sa arunce prima piatra cel care este fara de pacat. Si ce se desprinde de aici de fapt?

The infinite is in the finite of every instant. (Zen)
  •  10-05-2006, 10:37 PM 51567 in reply to 51559

Pai de aici se desprinde mult. Isus ne face de cunoscut ca toti suntem rai in aceeasi masura, nu exista pacat mic sau mare, caci Biblia scrie daca incalci o singura porunca, le incalci pe toate. Asta e!. Deci noi eu nu sunt mai buna ca tine, si nici tu nu esti mai bun ca mine in fata lui D-zeu. Singurul lucru care ne face diferiti unul de altul este inima si atitudinea noastra fata de D-zeu, acceptarea lui Iisus in viata noastra, si relatia personala cu El. Deci eu nu sunt in masura sa te judec ca esti mai rau ca mine, ci D-zeu face aceasta. Eu una stiu ca sunt iertata de D-zeu si astfel sunt sfanta, si vad multe mizerii si pacate in lumea asta dar nu am voie sa judec pe nimeni si nici sa ma bat cu pumnul in piept ca sunt mai buna ca tine sau altii. Dar faptul ca eu vad lucruri in tine care trebuie corectate...asta e altceva...

Pe curand si numai bine SmileYes

•  10-06-2006, 05:00 AM 51579 in reply to 51567

Laura, multumesc.

Ai pus punctul pe "i". Totusi, exista o diferentiere intre pacate: toate se pot ierta in afara de unul.

•  10-06-2006, 09:35 AM 51593 in reply to 51579

Da, uite ca stii, vezi?. E vorba de hula impotriva Duhului Sfant. Anticrist va huli impotriva Lui si Biblia scrie ca va arde in cuptorul cu foc si cu pucioasa si fumul i se va ridica in veci de veci. Brrr. ce imagine...
  •  10-06-2006, 11:04 AM 51595 in reply to 51593

Dar si oamenii pot sa ajunga acolo. La hula se ajunge uneori si prin luarea cuvantului/numelui lui Dumnezeu in desert. Unii cred asa, altii cred altfel si mai sunt si cei care nu cred deloc.
View as RSS news feed in XML