Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Cum e viata in New York?

Last post 10-11-2006, 10:39 AM by ami. 8 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  03-18-2006, 04:40 PM 39105

Cum e viata in New York?

Buna,

Sunt noua pe forum si as vrea sa vorbesc cu ramani stabiliti in NY. Va place viata acolo? Cum sunt oamenii? E un oras periculos?

Multumesc mult!
    Va pup!Kiss [K]

•  03-19-2006, 02:09 AM 39127 in reply to 39105

Re: Cum e viata in New York?

Eu locuiesc in NY. Nu cred ca se pot da raspunsuri albe sau negre despre viata aici. E un oras foarte dinamic, plin greutati, oportunitati s.a.m.d.

De periculos nu e periculos zic eu, mai ales ca Rudolf Giuliani (fost primar, inclusiv la 11 sept 2001) a fost un profesionist adevarat si a reusit sa "curete" metroul si cartiere rau famate. In principiu, cele mai multe zone ale NYC sunt sigure acum. Poate in sudul Bronxului sau in  Jamaica (in Queens) mai sunt probleme...

Oamenii: sunt amestecati...efectiv. Poti intalni de la cea mai joasa speta la savanti, de la indieni americani la chinezi, polonezi, indieni si toate combinatiile care-ti trec prin minte...and more Stick out tongue [:P], la amabili, ursuzi, politicosi, nepoliticosi... Depinde in ce mediu te "invarti" si cum reusesti sa te integrezi dpdv social.

Ti-am putea da mai multe detalii daca ai pune intrebari mai punctuale, asa, la modul general e mai greu de raspuns pt simplul fapt ca e muuult de vorbit despre NY.

Does God play dice?
  •  03-22-2006, 12:18 AM 39297 in reply to 39127

Buna Zaza,

Mi-a placut raspunsul tau, chiar mi-am facut o prima impresie despre cum e acolo. In primul rand ma interesa cat de sigur poti sa te plimbi pe strada... Am avut ocazia sa merg intr-un alt oras din US, Washington, si m-am ingrozit efectiv Surprise [:O]! Populatia majoritara este de culoare, iar din ei f multi se drogheaza pe strada si se incalzesc focul din cazane, ca-n filmele politiste americane. De-asta sunt asa putin cam speriata. In fine... se vindeca Big Smile [:D]

O intrebare concreta:  cam cat trebuie sa castigi ca sa poti sa duci o viata decenta in NY? Cat sunt chiriile, mancarea, hainele etc?

Multumesc mult pt timpul si amabilitatea ta! Smile [:)]

Emonell

•  03-22-2006, 03:09 AM 39301 in reply to 39297

Emonell,

Nu o sa iti dau detalii despre Manhattan ptc eu cred ca e cam imposibil sa te muti la NYC direct in Manhattan. Doar daca vei avea la dispozitie vreo 2mii$ numai pt chirie (si asta pt ceva mic, un studio probabil).

In alte cartiere e  mai rezonabil. Ideea principala: cu cat mai aproape de Manhattan cu atat mai scump.

In Queens, de ex, poti inchiria un studio decent ca spatiu cam la 900$. Dar poti sa mergi pe craigslist.com, sa selectezi New York si exista rubrica pt chirii (pe langa multe alte rubrici), asa sa iti faci o idee.

Mancarea nu mi se pare scumpa (din nou, Manhattan e mai scump ca restul cartierelor). Hainele....depinde  ce pretentii ai. Ca idee, exista locuri de unde iti poti cumpara haine misto si ieftine (ex. H&M) sau chiar ieftine si de marca (ex.Marshal's).

Bottom line: cele mai scumpe sunt chiria si masina (asigurarea e aici f scumpa mai ales daca esti tanar; apoi cu parcarea sunt probleme mari-eviti problema asta fie daca locuiesti in ceva suburbie, fie daca nu ai masina...metroul si autobuzele sunt bine puse la punct, deci e mai bine fara bataia de cap care devine aici masina).

Sper ca te ajuta detaliile...mai intreaba, o sa iti raspund.

Does God play dice?
  •  03-22-2006, 05:37 AM 39305 in reply to 39297

emonell:

Buna Zaza,

Mi-a placut raspunsul tau, chiar mi-am facut o prima impresie despre cum e acolo. In primul rand ma interesa cat de sigur poti sa te plimbi pe strada... Am avut ocazia sa merg intr-un alt oras din US, Washington, si m-am ingrozit efectiv Surprise [:O]! Populatia majoritara este de culoare, iar din ei f multi se drogheaza pe strada si se incalzesc focul din cazane, ca-n filmele politiste americane. De-asta sunt asa putin cam speriata. In fine... se vindeca Big Smile [:D]

O intrebare concreta:  cam cat trebuie sa castigi ca sa poti sa duci o viata decenta in NY? Cat sunt chiriile, mancarea, hainele etc?

Multumesc mult pt timpul si amabilitatea ta! Smile [:)]

Emonell

Emonell, nu stiu cit timp ai stat tu in DC, si unde ai locuit, dar mi se pare o parere absolut subiectiva. Sincer nu stiu un alt city in USA (nu spun ca nu-s, eu nu am fost acolo), unde seara la 9 te poti plimba pe strada, si asta cam in 75% din Washington. Ca peste tot, exista si zone rau famate, unde nu-i indicat sa mergi. Probabil ca ai fost pe undeva in E, pe New York Ave, ori in SE. Desi nici acolo nu-i peste tot cum sugerezi tu. Avind in vedere intrebarile tale, deduc ori ca esti foarte noua, si inca cu mentalitatea romaneasca, ori foarte tinara. Si pe mine m-au surprins cersetorii din Washington Mall, chiar la inceput , dar asta-i America, asta-i libertatea. Si by the way, desi nu fac o impresie buna, nu-s agresivi. Oricum, e mare pacat ca nu ai beneficiat de tot ce ofera Washingtonul. Si nu-i numai vorba de downtown. Vino sa vezi ciresii in floare, Smithsonians, celelalte muzee, Washington Mall, Georgetown, National Cathedral, si de ce nu Arlington(nu numai cimitirul, ci mai ales orasul), Alexandria.

•  03-24-2006, 02:14 AM 39445 in reply to 39305

Buna Girbova,

As vrea sa-ti raspund cu o prima observatie: parerile noastre sunt intodeauna subiective, inclusiv a ta.

Am stat in centrul orasului pe langa noul City Museum timp de o saptamana. A fost suficient totusi ca sa-mi dau seama ca e super riscant sa ma aventurez seara pe strazi singura. Asta a fost impresia mea subiectiva despre Washington si mi-am exprimat-o, fara intentia de a supara pe cineva. Inteleg ca nu esti de acord cu impresiile mele, ar fi greu sa locuiesti intr-un oras despre care ai o astfel de parere. Asadar, bine ca tie iti place.

Intrebarile mele au fost simple deoarece am considerat ca pentru un inceput de discutie pe forum nu e nevoie de prea multa profunzime.

Mi se pare ca deductiile tale ("ori ca esti foarte noua, si inca cu mentalitatea romaneasca, ori foarte tinara") sunt putin deranjante. In primul rand m-a deranjat putin formularea ta : de ce “inca” Lightning [li] cu mentalitate romaneasca?? Eu sunt romanca si am mentalitate romaneasca si sunt mandra de asta. Nu o sa-mi schimb mentalitatea indiferent de cat de “noua”sau “veche” as fi! Si nici macar nu stiu la ce te referi: intrebarile despre mancare si chirie, despre oameni, despre oras? Te rog sa-mi clarifici chestia cu mentalitatea romaneasca ca sunt chiar f curioasa!

“asta-i America, asta-i libertatea” – sunt intru totul de acord cu prima parte, dar asocierea cersetorilor de pe strada cu libertatea este cam exagerata. Adica vrei sa spui ca intr-o tara oprimata nu sunt cersetori si criminali? Cersetorii de pe strada sunt ce vrei tu dar nu consecinta libertatii.

In fine, ma opresc aici. Sper sa nu ma intelegi gresit, apreciez raspunsul tau si tocmai de aceea ti-am si scris!

Numai bine, Smile [:)]

Emonell

•  05-04-2006, 11:31 PM 42971 in reply to 39445

buna,daca vii la nyc si vrei sa locuiesti undeva decent si sigur,bineinteles si nu prea scump....ori in Astoria,Queens,ori in Manhattan upper west side,oriunde sub strada 125w,dar cum ti se spunea anterior pregateste 1500-1700 pt un studio....in astoria cu banii astia inchiriezi ceva dragut!
    Ary
  •  10-11-2006, 12:27 AM 51750 in reply to 42971

daca pregatesti banii astia numai pentru casa, cu ce te mai imbraci?
  •  10-11-2006, 10:39 AM 51759 in reply to 51750

Terente:
    daca pregatesti banii astia numai pentru casa, cu ce te mai imbraci?

Teoretic, daca vrei sa locuiesti in New York trebuie sa te asiguri ca vei castiga mai mult decat banii de casa, nu ? ... asta daca vrei sa-ti mai ramana si de haine Big Smile

View as RSS news feed in XML