|
|
se cauta sponsor
-
05-17-2006, 11:19 PM |
-
sotoloredana
-
-

-
Joined on 10-30-2004
-
new york
-
Posts 135
-
Points 230
-
|
Familie tanara ,casatoriti de 3 ani ,cautam sponsor>
specificam ca vom avea interviul pt adjustment of status in nici 2 sapt(pe 31 Mai)
Dv lottery case pt 2006
Please!
Mai exista cineva cu inima pe
pamant?
![Angel [A]](/emoticons/emotion-13.gif) ![Salut [^:)^]](/emoticons/emotion-68.gif) ![praying [[-O<]](/emoticons/emotion-75.gif) ![Salut [^:)^]](/emoticons/emotion-68.gif) ![flag [**==]](/emoticons/emotion-76.gif)
Ary
|
|
-
05-17-2006, 11:33 PM |
-
05-18-2006, 05:35 AM |
-
05-18-2006, 07:22 AM |
-
05-19-2006, 09:24 PM |
-
sotoloredana
-
-

-
Joined on 10-30-2004
-
new york
-
Posts 135
-
Points 230
-
|
uite ce se intampla:sunt extraordinar de stresata din cauza faptului ca timpul e prea scurt!
si in ca ceva :de cand am venit in America am avut parte doar de dezamagiri din partea celor din jur!
am avut o familie de americani din Oklahoma,pe care-i cunoscusem din 2004 ,ea imi promisese sa ne ajute in cazul in care am fi avut nevoie de ceva(asta se intampla anul trecut prin iunie),i-am explicat situatia ,ea azis ca o sa ne ajute,i-am trimis fax cu affidavit of support ,si ce credeti,dupa ce i-am trimis faxul,nu mai raspundea la telefon si nici la emailuri.............
apoi am insistat,si mi-a raspuns intr-un final ca ea nu poate pt ca sotul ei nu vrea ,ca ei au muncit din greu pt casa .....si etc
noi avem deja 1 an de stat in state (asteptand raspunsuri de la immigration)
si nu am imprimutat niciodata bani!
am muncit amandoi din greu ,iar acum ,cand mai avem un pas,toti din jur dau doar sfaturi (poate din indiferenta nu ajuta sau poate din egoism),oricum cei care ar vrea sa ne ajute ,nu au posibilitatea ,ori sunt ilegali ori asteapta si ei acte ...etc
o alta fam pe care o cunosteam innainte sa venim in state ,cand i-am sunat si le-am spus ca suntem in Sua si ca muncim ,si i-am invitat chiar la noi la servici ....nu au raspuns niciodata la telefon de atunci,ori nu sunt acasa,la email -uri nici atat!
Parerea mea este ca americanii sunt foarte suspiciosi si probabil ca toti care vin din alta tara sunt RAI ,sau nu stiu ce cred sau cum ne clasifica!
intr-un an am reusit sa-mi fac n prieteni imigranti ca si mine ,doar 1 american !(studenta,nu are sufficient income)
stiu ca tonul meu a fost cam ironic,e adevarat,imi retrag cuvintele,dar o fac pentru ca m-am obisnuit deja cu ideea ca interviul o sa fie in 2 sapt si ca nu am cum sa il trec!
Multam!
Ary
|
|
-
05-19-2006, 10:59 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,963
-
Points 22,445
-
|
Loredana, incearca sa tii minte urmatorul lucru: "adevarata fata a omului o cunosti cand este la putere, la betie sau la necaz".
Intr-adevar esti intr-o situatie dificila, dar acesta nu este un motiv sa fi intr-un anumit fel, pt ca niciodata in viata nu stii de unde iti poate sari un ajutor, si dintr-o astfel de eroare ajungi sa nu il mai primesti.
S-a mai discutat aici pe forum despre acest affidavit of suport, si este clar ca cei care au nevoie de el il privesc doar ca pe o hartie la care se gandesc ca nu vor apela niciodata. Este ceva asemanator cum era cu invitatia pt viza pe vremuri. Dar practic cineva isi asuma responsabilitatea pt. tine, si nu este usor. Incearca sa te pui si in pielea celorlalti si nu te gandi doar din perspectiva ta, la varsta ta. Gandeste-te la o familie care are copii, o casa, masini de platit. Face un affidavit si daca vine statul peste ei sa recupereze banii la o adica, pot sa ramana fara tot. Si nu este vorba ca faci tu ceva, ci pur si simplu mergi cu masina da cineva peste tine, esti dusa la spital si se ajunge la vreun bill de vreo cateva sute de mii de dolari, iar spitalul incearca recuperarea de la sponsor.
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
-
05-20-2006, 06:27 AM |
-
05-20-2006, 10:26 AM |
-
05-24-2006, 06:09 PM |
-
sotoloredana
-
-

-
Joined on 10-30-2004
-
new york
-
Posts 135
-
Points 230
-
|
marioana:Loredana zici ca ai o slujba. Presupun ca o sa o pastrezi si daca treci de interviu cu bine. Nu se poate ca seful tau sa iti dea o scrisoare prin care sa zica ca te angajeaza daca treci de interviu? Importanat la interviu e sa demonstrezi ca poti sa te intretii singura si ca nu ai nevoie de ajutor de la stat...
uite am vorbit cu seful ,si mi-a zis ca ma ajuat,adica imi poate face o hartie de propunere de angajare ,pt atunci cand voi fi ok cu actele,adica GC
stiti exact cum trebuie sa sune scrisoarea?
am facut deja mai mult decat minimul pt saracie pt 2 persoane,deci mai am nevoie de sponsor in acest caz?
sa duc scrisoarea de propunere de munca la interviu?
Ary
|
|
-
05-24-2006, 06:18 PM |
-
sotoloredana
-
-

-
Joined on 10-30-2004
-
new york
-
Posts 135
-
Points 230
-
|
TheAlien:
Loredana, incearca sa tii minte urmatorul lucru: "adevarata fata a omului o cunosti cand este la putere, la betie sau la necaz".
Intr-adevar esti intr-o situatie dificila, dar acesta nu este un motiv sa fi intr-un anumit fel, pt ca niciodata in viata nu stii de unde iti poate sari un ajutor, si dintr-o astfel de eroare ajungi sa nu il mai primesti.
S-a mai discutat aici pe forum despre acest affidavit of suport, si este clar ca cei care au nevoie de el il privesc doar ca pe o hartie la care se gandesc ca nu vor apela niciodata. Este ceva asemanator cum era cu invitatia pt viza pe vremuri. Dar practic cineva isi asuma responsabilitatea pt. tine, si nu este usor. Incearca sa te pui si in pielea celorlalti si nu te gandi doar din perspectiva ta, la varsta ta. Gandeste-te la o familie care are copii, o casa, masini de platit. Face un affidavit si daca vine statul peste ei sa recupereze banii la o adica, pot sa ramana fara tot. Si nu este vorba ca faci tu ceva, ci pur si simplu mergi cu masina da cineva peste tine, esti dusa la spital si se ajunge la vreun bill de vreo cateva sute de mii de dolari, iar spitalul incearca recuperarea de la sponsor.
daca ai citit postarile mele anterioare,ti-am spus ca am de dat cam 9mii la un spital (am pierdut copilul)
asta a fost mai mult decat invatatura de minte pt mine !
un roman care abia si-a luat GC mi-a zis:
-Stii ce fac eu acum?pai de cate ori am vre-o pb medicala ,imi dau alt nume si alta adresa ,si gata!
zice :vine tata in vizta la mine,face o criza de rinichi,cade prin casa,el se sperie ,il duce la spital ,ii da numele adevarat ,il tin prin spital vre-o 4 ore pt analize,(urina....etc)
dupa o lunga asteptare ii spun ca are pietre la rinichi(ceea ce stia deja)si ca nu il pot trata acolo si cam atat!
dupa catva timp vine BILL-ul ,$5500
saracul om bun de plata acum!
cand s-a intamplat din nou ,simplu i-a zis tatalui sa-si dea alt nume,a dat el alta adresa,nr de tel ....si gata nu a mai venit Bill!
Doamne fereste de un accident!dar pt tratari mai usoare ma pot duce in mexic,chiar ne gandeam sa ne mutam prin California ,poate clima e mai ok decat la NY!
Ary
|
|
-
05-24-2006, 06:26 PM |
-
sotoloredana
-
-

-
Joined on 10-30-2004
-
new york
-
Posts 135
-
Points 230
-
|
skynet:
salut!
stiu ce inseamna sa te afli in o situatie asa si sa nu gasesti nici un sprijin.crezi ca ar fi posibil sa te ajute cineva in acest sens, aflat intr o tara europeana? daca da vorbim si mi spui tu cum si ce hirtii ti ar folosi.
nu stiu cum ne-ai putea ajuta!
noi am zis cand sotul a aplicat pt extinderea vizei de turist ,am scris ca ne vin 800$/luna din tara ,nu stiu sincer ,dar oricum gestul ramane,cu zicea Alien ,adevarata fata a omului o cunosti.....
![Confused [*-)]](/emoticons/emotion-42.gif)
Ary
|
|
-
05-24-2006, 06:53 PM |
-
cali girl
-
-

-
Joined on 05-04-2006
-
San Diego, CA
-
Posts 184
-
Points 0
-
|
"un roman care abia si-a luat GC mi-a zis:
-Stii ce fac eu acum?pai de cate ori am vre-o pb medicala ,imi dau alt nume si alta adresa ,si gata!
zice :vine tata in vizta la mine,face o criza de rinichi,cade prin casa,el se sperie ,il duce la spital ,ii da numele adevarat ,il tin prin spital vre-o 4 ore pt analize,(urina....etc)
dupa o lunga asteptare ii spun ca are pietre la rinichi(ceea ce stia deja)si ca nu il pot trata acolo si cam atat!
dupa catva timp vine BILL-ul ,$5500
saracul om bun de plata acum!
cand s-a intamplat din nou ,simplu i-a zis tatalui sa-si dea alt nume,a dat el alta adresa,nr de tel ....si gata nu a mai venit Bill!"
ce nonsalant o spui Loredana, ca si cum ar fi o realizare ca respectivului i-a iesit combinatia asta. Cum adica "saracul om bun de plata"???? Pai hai sa-ti spun eu, legala aici, cu asigurare medicala, si am platiti la dentist chiar ieri 2100 de dolari pentru 3 dinti plombati, cu root canal. Si m-a durut sa dau din buzunar atatia bani, dar nu m-am dus la urgente cum fac unii, sa dau alt nume si sa le cer sa ma trateze, ca asa e legea, si apoi sa ma bucur ca nu mai vine nota de plata acasa. Tu crezi ca banii pe care ii datorezi sistemului de healthcare si nu ii platesti, pentru ca de, unul a fost mai smecher si a dat alt nume, nu ca noi restul, prosti, de respectam legea, se evapora asa, in neant? "si gata nu a mai venit Bill", se traduce in costuri mai ridicate pentru noi toti, se va traduce in ura asta pe care o tot acuzati ca americanii o au fata de ilegali, si in final la legi mai drastice care ii vor pedepsi pe inocenti.
ce sa intelegem noi, oamenii care ar vrea sa iti dea o mana de ajutor cu o scrisoare de suport, daca tu zici ca te-ai invatat minte de cand ti-ai declarat numele adevarat cand ai avut o spitalizare, si ti-a venit nota de plata 9000 de dolari? sa intelegem poate ca nu ai sa iti mai declari niciodata numele adevarat daca te afli in situatia respectiva, ca oricand omul care te ajuta sa stea cu frica in san ca poate tu mai faci si altele si ii vine LUI nota de plata acasa, daca esti descoperita.
On their death bed, nobody brags they've always flown economy class.
|
|
-
05-24-2006, 10:35 PM |
-
sotoloredana
-
-

-
Joined on 10-30-2004
-
new york
-
Posts 135
-
Points 230
-
|
pai ideea era ca sunt extraordinar de scumpi,nu ai inteles,nu ii facusera nici o operatie,nimic ,doar niste analize...eu nu zic ca nu platesc,eu platesc cei 9mii ,da ,dar a fost mai complicat,cu spitalizare.....etc,puteam sa am si complicatii ,septicemie ...etc,anestezie totala
iar tu cu plombele de 2 mii si ceva,cum vine asta/?
eu mi-am pus sapt trecuta o plomba si m-a costat $100
unde ai gasit tu dentistul atat de scump?
pt o operatie pe gingia superioara ,respectiv canin ,curatare si opturare de canal prin partea superioara a radacinii ,incluzand anestezie si antibiotice ,raze local +facial (adica raze la toata fata),$700 in luna februarie
Ary
|
|
-
05-24-2006, 11:48 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
sotoloredana:
unde ai gasit tu dentistul atat de scump?
pt o operatie pe gingia superioara ,respectiv canin ,curatare si opturare de canal prin partea superioara a radacinii ,incluzand anestezie si antibiotice ,raze local +facial (adica raze la toata fata),$700 in luna februarie
Acum sa nu te superi pe mine dar vin si eu si intreb unde ai gasit tu un dentist asa ieftin ?? Nu de alta dar si eu locuiesc in NY ca si tine si chiar sunt curioasa ... poate ma fraiereste al meu dentist si eu nu stiu![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif)
|
|
-
05-25-2006, 12:06 AM |
-
sotoloredana
-
-

-
Joined on 10-30-2004
-
new york
-
Posts 135
-
Points 230
-
|
dentistul asta ieftin este la o aruncatura de bat de ny ,e in nj ,dupa ce iesi din Lincoln Tunnel ,pe Bergeinline
faza e ca eu vb spaniola,l-am gasit in ziarul lor el Especialito, dupa ce ajungi la strada 32 ,cobori din minibus si mergi in stanga pe bergeinline,e undeva pe dreapta , nu stiu exact cum sa-ti explic ,dar daca vrei te duc!
Ary
|
|
-
05-25-2006, 01:38 AM |
-
cali girl
-
-

-
Joined on 05-04-2006
-
San Diego, CA
-
Posts 184
-
Points 0
-
|
dentistul asta la care ma duc a facut o treaba minunata. Am asigurare, cum ti-am spus, dar am avut 3 masele "reparate" in RO, ca de, cand te duci acasa zici sa iti rezolvi problemele, mai ales de sanatate, pe bani mai putini. M-am invatat minte cu doctorii din RO, cu tot cu atentiile pe care le impingi, plus ca nu m-am dus nici in RO la o oarecare, dar asta e, nu a facut treaba ca lumea. A trebuit ca mai intai sa imi trateze dintii distrusi de dentista din RO, care pusese plomba peste carie, sa imi obtureze canalele la toti 3, si pe urma sa mi-i plombeze, 2 din ei cu crown. Stiu unde ai gasit tu dentist cu $100 pe plomba, ca doar stau in California, iar Mexicul e colea, dar am vazut cazuri cu tot felul de infectii si treaba facuta de mantuiala, asa, cand nu ai pe cine sa iei la intrebari cand te ia cu dureri si mai iei si cine stie ce boli, ca nu e facuta toata procedura legal.
Poate ca ai sa spui ca nu m-a pus nimeni sa platesc atatia bani, ca as fi putut ma descurc cum ai facut-o tu, dar eu iti spun ca atunci cand e vorba de sanatate, nu te joci, sa "cut corners" doar ca sa iesi mai ieftin. Pentru ca in final tot mai scump iesi, si mai si suferi o groaza
On their death bed, nobody brags they've always flown economy class.
|
|
-
-
05-31-2006, 05:39 PM |
-
sotoloredana
-
-

-
Joined on 10-30-2004
-
new york
-
Posts 135
-
Points 230
-
|
nu mai am nevoie de sponsor!
Am terminat cu interviul,banii din cont au fost suficienti!
va pup si va urez multa bafta tuturor!
multumesc pt ajutorul oferit!![Kiss [K]](/emoticons/emotion-26.gif) ![laso [#:-S]](/emoticons/emotion-74.gif)
Ary
|
|
-
10-14-2006, 09:18 PM |
-
sotoloredana
-
-

-
Joined on 10-30-2004
-
new york
-
Posts 135
-
Points 230
-
|
am primit green cardul si eu si sotul exact dupa ce anul fiscal 2007 a inceput! asa ca multa bafta si succes tuturor!
Ary
|
|
|
|
|