|
|
programare interviu 22 nov.
Last post 11-03-2006, 03:33 PM by dariciba. 11 replies.
-
11-02-2006, 03:15 PM |
-
dariciba
-
-

-
Joined on 05-12-2006
-
Bucuresti
-
Posts 56
-
Points 0
-
|
programare interviu 22 nov.
Salut tuturor! Am primit plicul 2 acum o saptamina si stresul s-a amplificat exponential. Mai ales ca am acum si o proaspata sotie, drept pentru care va trebui sa demonstram ca nu avem o casatorie de convenienta. Intrebarile curg fluviu in minte, incerc sa notez citeva, poate primesc raspunsul salvator de la voi. Deci: 1. Trebuie sa duc la interviu cartea de munca in original? Daca da, va trebui sa fac cerere la Camera de Munca sau pe unde o fi, sa mi-o elibereze in ziua cu pricina. 2. Daca am in banca 10.000 dolari pe un cont de card mandatat sotiei, deci avem acces amindoi pentru orice operatiune bancara, este suficient ca dovada financiara? Daca nu, va trebui sa apelam la faza cu evaluarea garsonierei in care locuim. Sau este utila oricum aceasta evaluare? 3. Analizele in cit timp se fac? Plata pe loc si rezultatul dupa o luna? Daca e asa, pierd interviul. 4. Daca pasaportul imi expira in iulie 2007, si eu am sansa de a primi viza pe 22.nov.2006, ar fi util sa il schimb pentru ca viza sa ramina pe cel nou? 5. Odata ajunsi in State (urla optimistul din mine ) cum am putea cauta job daca procedura de obtinere concreta a green card-ului dureaza luni, ca sa nu zic ani??? Ma opresc deocamdata cu tirul de intrebari. As putea adauga doar o picanterie: mai este cineva in situatia mea, aproape de infarct? Iaca de ce: cind am primit plicul doi am citit mentiunea in engleza ca daca viza nu este obtinuta pina pe 30.sept.2007 - game over. In schimb, la inceput, am citit si eu ca tot romanul varianta in limba materna, in care scria acelasi lucru, dar data era 30.sept.2006!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Multumiri maxime pentru rabdare!
|
|
-
11-02-2006, 04:33 PM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,603
-
Points 24,250
-
|
Re: programare interviu 22 nov.
dariciba: Salut tuturor! Am primit plicul 2 acum o saptamina si stresul s-a amplificat exponential. Mai ales ca am acum si o proaspata sotie, drept pentru care va trebui sa demonstram ca nu avem o casatorie de convenienta. Intrebarile curg fluviu in minte, incerc sa notez citeva, poate primesc raspunsul salvator de la voi. Deci: 1. Trebuie sa duc la interviu cartea de munca in original? Daca da, va trebui sa fac cerere la Camera de Munca sau pe unde o fi, sa mi-o elibereze in ziua cu pricina. 2. Daca am in banca 10.000 dolari pe un cont de card mandatat sotiei, deci avem acces amindoi pentru orice operatiune bancara, este suficient ca dovada financiara? Daca nu, va trebui sa apelam la faza cu evaluarea garsonierei in care locuim. Sau este utila oricum aceasta evaluare? 3. Analizele in cit timp se fac? Plata pe loc si rezultatul dupa o luna? Daca e asa, pierd interviul. 4. Daca pasaportul imi expira in iulie 2007, si eu am sansa de a primi viza pe 22.nov.2006, ar fi util sa il schimb pentru ca viza sa ramina pe cel nou? 5. Odata ajunsi in State (urla optimistul din mine ) cum am putea cauta job daca procedura de obtinere concreta a green card-ului dureaza luni, ca sa nu zic ani??? Ma opresc deocamdata cu tirul de intrebari. As putea adauga doar o picanterie: mai este cineva in situatia mea, aproape de infarct? Iaca de ce: cind am primit plicul doi am citit mentiunea in engleza ca daca viza nu este obtinuta pina pe 30.sept.2007 - game over. In schimb, la inceput, am citit si eu ca tot romanul varianta in limba materna, in care scria acelasi lucru, dar data era 30.sept.2006!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Multumiri maxime pentru rabdare!
Dariciba, tot nu ti-a trecut stresul? 1. Nu trebuie sa duci la interviu cartea de munca, daca ai diploma de bac.Conditia de calificare ,ca sa zic asa, in procesul loteriei a fost sa ai diploma de bac SAU 2 ani de experienta intr-o meserie acceptata de statul american, experienta care se vede pe cartea de munca. Asadar,daca ai BAC, traduci si legalizezi diploma de bac, eventual si pe cea de licenta, ptr interviu. 2. 10,000 USD reprezinta o suma buna ptr a trece de interviu. IN caz ca nu aveti si un AOS ( Affidavit of Support) de la cineva din State , mergeti la un evaluator si evaluati apartamentul Acest lucru va face ca voi sa nu mai stati cu grija dovezilor financiare la interviu. 3. Analizele se fac in 20 minute. Mergi si te programezi la una dintre clinicile agreate de Ambasada USA ( ai numele clinicilor in foile din plicul 2 ), faceti impreuna analizele de sange, urina, radiografii pulmonare, eventual vaccinuri (daca pe fisa voastra medicala nu sunt toate vaccinurile ce trebuiesc facute ) si in aceeasi zi, la ora 3-4 primiti plicurile sigilate cu analizele facute dimineata. Plicul sigilat trebuie pastrat in aceasta forma pana la interviu, unde-l predati ofiterului consular. Deci nu trebuie sa te programezi de acum la analize, decat daca vrei. Analizele se pot face si cu 1 zi inaintea interviului. 4. Pasaportul trebuie sa fie valabil inca 6 luni de la obtinerea vizei. Dupa aceea, in caz ca esti in State, il schimbi. Sau prelungesti termenul. Sigur, poti sa-l schimbi si de acum, si 5 ani de zile sa stai fara nici o grija, dar esti sigur ca rezolvi asta in Bucuresti? pana la data interviului? Si daca-l schimbi, sa mergi si cu pasaportul vechi la interviu, in caz ca ai vize de ieshire din tara. 5. Dupa momentul in care vei ateriza pe un aeroport in State, poti aplica ptr SSN ( Social Security Number) care ti se va aloca de la 1 saptamana, 10 zile pana la 3 saptamani de cand ai aplicat ( il vei primi prin posta), GC va veni si el, dar nu dupa ani si ani cum zici tu, ci foarte curand de la sosire. Sotia ta si cu tine va puteti angaja imediat ce veti fi in posesia acelui SSN. Nu uita, in momentul in care vei preda plicul pe care-l vei primi la ambasada US la Bucuresti, ofiterului de imigrari din primul aeroport american, sotia ta si cu tine veti fi rezidenti americani. Dupa 5 ani, aplicati ptr cetatenie. Nici o grija, pastreaza optimismul ptr acolo, ca vei avea nevoie de in momente de slabiciune. NU baga de seama traducerea in engleza a documentelor primite in plicul 2. Sunt traduse eronat. La case numberul tau, avand interviul pe 22 noiembrie, vei primi viza. Deci nici un game over. Daca inca nu ai priceput nimic, pune intrebari; ti se va raspunde.
Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me. Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai: La Citta degli Angeli
|
|
-
11-03-2006, 07:34 AM |
-
sorte
-
-
-
Joined on 06-14-2006
-
-
Posts 44
-
Points 0
-
|
Justinia ti-a raspuns la toate intrebarile.A fost clara si la obiect. As dori totusi sa adaug urmatoarele: -un vaccin costa 75 RON. Daca le faci la CMU (centrul medical Unirea) , analizele le vei primi in aceeasi zi. Totusi e mai bine sa le faci cu cateva saptamani inainte de interviu, ca sa nu intervina ceva neprevazut (concediu, necesitatea de a primi mai multe vaccinuri,etc); -10.000 de dolari este putin pt. doua persoane. Ideal ar fi un AOS, si/sau evaluarea unui imobil care este proprietatea voastra (sau a celui care a castigat loteria - a ta,deci). Evaluarea trebuie facuta de catre o persoana fizica /juridica atestata de ANEVAR (asociatia nationala a evaluatorilor din Romania). Depinde mult de noroc: puteti fi acceptati cu 10.000 de dolari dar si amanati cu 20.000. In plus, puteti face rost de bani ii depuneti in cont si obtineti extrasul de cont. Acest extras este foarte important si nici nu trebuie tradus. In opinia mea, evaluarea este obligatorie si va costa intre 1,5 - 3,5 milioane (depinde de zona din care sunteti, suprafata spatiului dar si modul in care negociati cu evaluatorul). -pregatiti toate actele care vi se cer, fiti cat mai degajati iar cand veti privi vizele din pasapoarte va veti da seama ca ele sunt rezultatul demersurilor voastre ...si bine-nteles al faptului ca Dumnezeu a vrut ca VOI sa reusiti! Mult succes!
|
|
-
11-03-2006, 07:44 AM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,603
-
Points 24,250
-
|
Da, si ca sa nu te confuzam prea mult cu parerile noastre in ceea ce priveste suportul financiar( cei 10,000 USD), urmeaza sfatul lui Sorte, el a trecut prin asa ceva si a fost martor la respingeri din cauza fondurilor insuficiente...desi multi, foarte multi, n-au avut probleme cu 10,000 USD ptr 2 persoane. Evaluati apartamentul sau faceti rost de un AOS.
Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me. Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai: La Citta degli Angeli
|
|
-
11-03-2006, 08:32 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Uite aici poverty guidelimit: http://www.uscis.gov/files/form/I-864p.pdf Pt doua persoane ai nevoie de $16, 500. Dar daca vrei sa mergi in Alaska, ai nevoie de $18,975, iar in Hawaii, $20,625. Sorte, nu din spirit de contrazicere, vreau sa precizez ca elavuarea nu tine loc de document de proprietate. faptul ca tie nu ti-a cerut CF-ul nu inseamna ca nu trebuie sa-l ai, ca probabil altcuiva il va cere. S-a mai vorbit despre asta pe-aici. Succes tuturor.
|
|
-
11-03-2006, 10:07 AM |
-
sorte
-
-
-
Joined on 06-14-2006
-
-
Posts 44
-
Points 0
-
|
Nici nu am dorit sa se inteleaga ca evaluarea tine loc de act de proprietate.Singurul act de proprietate luat in considerare de consulatul american, este contractul de vanzare-cumparare in original. Evaluarea este un act aditional, care fara contract este nul. A patit-o cineva, cu care am vorbit in ziua interviului. Oricine este liber sa prezinte sau nu extrasul CF .Ceea ce voiam sa spun e ca se cheltuiesc bani inutil . Succes tuturor !
|
|
-
11-03-2006, 03:13 PM |
-
dariciba
-
-

-
Joined on 05-12-2006
-
Bucuresti
-
Posts 56
-
Points 0
-
|
Multumesc tuturor. M-am uitat pe site-ul cu poverty guidelimit si am inteles altceva, ca cei 16,500 $ sint banii pe care ar trebui sa demonstreze ca ii are un sponsor care ma suporta acolo pe mine si familia mea. Oricum, sint multi si nu ii am. Faza cu apartamentul suna bine doar asa, in teorie, ca nu am nici cel mai mic gind sa il vind (chit ca e o banala garsoniera). In fond, este polita mea de asigurare just in case, any case... Asadar nu prea stiu de unde fac eu rost de toti banii ceruti, sper sa ma descurc cu actele garsonierei. Cit despre SSN, ca replica la ce mi-ai scris tu Justinia (multumesc, multumesc...), sotia mea a venit de 2 luni din State, dupa ce a stat acolo 2 luni. Abia cind s-a intors acasa, cam dupa 3 luni de la plecarea in SUA, i-a venit SSN-ul la adresa unde a stat, ba ca i-au gresit numele, ba ca nu stiu ce s-a mai intimplat. Recunosc, nu ma astept la promptitudine. Asadar, bafta la noroc!
|
|
-
11-03-2006, 03:23 PM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,603
-
Points 24,250
-
|
Darius, poate ca acum, ca rezidenti americani( ce veti fi), SSN apare mai repede. Din toate povestirile despre loterie si aplicatii ptr SSN pe care le-am auzit pe celalalt forum, 90 % au fost cazuri in care SSN a venit dupa 1 saptamana, 2. In timpul asta va acomodati si voi cu Statele, (tu, ca sotia ta stie cu ce se mananca), vizitati imprejurimile, va relaxati,ca dupa ce incepeti munca , nu mai e timp de vacanta prea curand. Si da, ai inteles bine ce vrea sa insemne banii aia din linkul dat de Girbova. Acei bani sunt ptr cei care va vor acorda AOS. Pentru banii de aici, ptr interviu, trebuie sa va imprumutati, sa vindeti mashina, ceva...dar, de vreme ce aveti 10 mii plus evaluarea apartamentului ...(chiar daca e garsoniera), se ajunge la o suma bunicica. Multi nu si-au vandut apartamentele dupa ce au luat viza,dar le-au evaluat ptr interviu.
|
|
-
11-03-2006, 03:23 PM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
dariciba, ceea ce vezi la poverty guideline, nu-i numai pt cei ce sponsorizeaza, e si pt cei care vor sa ajunga in usa fara sponsor. De fapt de ce ar avea nevoie un sponsor de banii aia, nu ca sa demonstreze ca are cu ce va sustine pe voi? Deci daca nu ai sponsor e bine ca garsoniera ta sa valoreze cel putin $16,500. Ori poate completezi cu bani in cont ori alte bunuri imobile (nu se ia in calcul masina ori alte bunuri). In legatura cu ss# al sotiei tale, cred ca a fost o incurcatura, ca altfel vine cam in 10-15 zile. oricum, fara el esti ca si mort, nu poti face nimic. Succes.
|
|
-
11-03-2006, 03:26 PM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
nici nu trebuie sa vinzi apartamentul inainte de a te vedea cu viza-n pasaport. Trebuie doar sa demonstrezi ca-l aveti, nu-i gajat, si ca valoreaza cit valoreaza.
|
|
-
11-03-2006, 03:27 PM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,603
-
Points 24,250
-
|
Hai ca am scris in acelasi timp cu Girbova. Tu retine ideile principale.
|
|
-
11-03-2006, 03:33 PM |
-
dariciba
-
-

-
Joined on 05-12-2006
-
Bucuresti
-
Posts 56
-
Points 0
-
|
Am prins ideile. Va ramin dator vindut. (Iar vinzare?  )
|
|
|
|
|