Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

evaluarea bunurilor

Last post 11-03-2006, 06:44 AM by sorte. 5 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  09-07-2006, 12:11 PM 50612

evaluarea bunurilor

Va rog informati-ma care este procedura pt. evaluarea bunurilor : garsoniera, teren arabil, casa la tara, masina, etc. Bunurile trebuiesc evaluate de cineva anume , sau pur si simplu un notar care cunoaste valoarea lor imi poate elibera  o simpla  declaratie in acest sens? Care ar fi taxele de evaluare ? 

Care sunt documentele ce trebuiesc prezentate la data interviului , ca dovada a proprietatii ? Contractul de vanzare-cumparare  sau extrasul de carte funciara?

Actuala garsoniera , era un spatiu  de doua camere (uscatoria blocului si casa scarilor) care dupa aprobari si autorizatie de construire de la primarie , s-a transformat in spatiu de locuit.  La data cumpararii , in contract si in extrasul C.F. scria : proprietar (uscatorie + casa scarilor) iar acum , dupa modificari scrie : proprietar garsoniera .Trebuie tradusa si autorizatia de construire in baza careia s-au facut modificarile din spatiu comun in spatiu de locuit sau pur si simplu extrasul C.F. este de ajuns? Cred ca daca nu prezint aceasta autorizatie, cei de la ambasada nu vor sti ca ceea ce am cumparat acum 3 ani , este unul si acelasi lucru cu ceea ce am in proprietate , in prezent .

•  09-07-2006, 12:39 PM 50614 in reply to 50612

Re: evaluarea bunurilor

sorte:

Va rog informati-ma care este procedura pt. evaluarea bunurilor : garsoniera, teren arabil, casa la tara, masina, etc. Bunurile trebuiesc evaluate de cineva anume , sau pur si simplu un notar care cunoaste valoarea lor imi poate elibera  o simpla  declaratie in acest sens? Care ar fi taxele de evaluare ? 

Din ce stiu eu trebuie sa fie un evaluator autorizat. Poti sa incerci sa mergi la o agentie imobiliara si sa ceri evaluarea spatiului. Si la primaria orasului poti sa mergi sa intrebi, la serviciul Patrimoniu daca ei fac asemenea evaluari.

Care sunt documentele ce trebuiesc prezentate la data interviului , ca dovada a proprietatii ? Contractul de vanzare-cumparare  sau extrasul de carte funciara?

Actuala garsoniera , era un spatiu  de doua camere (uscatoria blocului si casa scarilor) care dupa aprobari si autorizatie de construire de la primarie , s-a transformat in spatiu de locuit.  La data cumpararii , in contract si in extrasul C.F. scria : proprietar (uscatorie + casa scarilor) iar acum , dupa modificari scrie : proprietar garsoniera .Trebuie tradusa si autorizatia de construire in baza careia s-au facut modificarile din spatiu comun in spatiu de locuit sau pur si simplu extrasul C.F. este de ajuns? Cred ca daca nu prezint aceasta autorizatie, cei de la ambasada nu vor sti ca ceea ce am cumparat acum 3 ani , este unul si acelasi lucru cu ceea ce am in proprietate , in prezent .

Apartamentul meu are o situatie asemanatoare, am extins suprafata in urma achizitiei, iar in ce priveste dovada proprietatii asupra garsonierei, extrasul de carte funciara este cel care dovedeste clar acest lucru. In extras sunt specificati proprietarii si suprafata spatiului.

Cel mai bine e sa ai toate cele trei documente cu tine, pentru ca tu ai cumparat spatiul respectiv, ai cerut si primit autorizatie de schimbare a destinatiei, iar in baza extrasului acel spatiu este acum spatiu de locuit si nu uscatorie si casa scarilor. Actele dovedesc acest proces de schimbare de destinatie.

Nu stiu daca trebuie traduse actele, dar sunt cei care stiu mai multe despre asta si asteapta raspunsul lor.

Don't fear The Tiger, just become The Dragon
  •  09-07-2006, 12:49 PM 50615 in reply to 50614

Diferenta intre un contract de vanzare cumparare si extrasul de CF este ca in contract nu este specificat decat proprietarul, la data achizitiei, iar in extras CF , este dovedit faptul ca persoana din contract este in continuare proprietar ( si la momentul solicitarii) iar suplimentar specifica daca locuinta este sau nu ipotecata, sau daca exista vreo persoana sau institutie care are vreun drept asupra acelui spatiu.

De exemplu, daca in timpul celor 3 ani, ai fi facut un credit ipotecar , pe extrasul CF ar fi aparut aceasta ipoteca, si tu nu ai fi fost proprietar deplin asupra spatiului, deci nu ai fi avut dreptul sa il vinzi decat cu acordul bancii sau la expirarea ipotecii.

Deci e recomandat sa ai si extrasul de CF la tine, iar acea autorizatie demonstreaza doar ca spatiul care era la cumparare are acum alta destinatie, aceea de spatiu de locuit (garsoniera)

Don't fear The Tiger, just become The Dragon
  •  09-08-2006, 09:53 AM 50635 in reply to 50615

Multumesc , asa  m-am gandit si eu . As mai avea  totusi cateva neclaritati : care este procedura pt. evaluarea bunurilor ? Bunurile trebuiesc evaluate de cineva anume , sau pur si simplu un notar care cunoaste valoarea lor imi poate elibera  o simpla  declaratie in acest sens? Care ar fi taxele de evaluare ? 

•  10-31-2006, 01:01 PM 52653 in reply to 50635

Sorte, poate ca i-ar ajuta pe multi daca ai descrie experienta ta la interviu si actele pe care le-ai avut?

Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me.
    Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai:
    La Citta degli Angeli
  •  11-03-2006, 06:44 AM 52765 in reply to 52653

Singurul lucru pe care l-as putea adauga e ca extrsul C.F.(cartea funciara) nu va ajuta la nimic.Deci, nu cheltuiti inutil bani cu obtinerea lui si nici cu traducerea acestuia.

View as RSS news feed in XML