|
|
Am fost la interviu...
Last post 08-20-2008, 03:59 PM by andaira. 12 replies.
-
11-22-2006, 08:09 AM |
-
dariciba
-
-

-
Joined on 05-12-2006
-
Bucuresti
-
Posts 56
-
Points 0
-
|
Salutare tuturor! Azi am fost impreuna cu sotia la mult-asteptatul interviu. Care s-a desfasurat in proportie de 80% asa cum ne asteptam. La intrare, surpriza placuta: am sarit peste rind ca eram cu loteria vizelor. Inauntru, ghiseu separat, ca eram cu loteria vizelor. La ghiseu, iarasi surpriza, dar neplacuta de data asta: cea mai ciufuta si neprietenoasa functionara in puseu de menopauza agresiva ne-a facut zile amare pina cind ne-a acceptat toate actele. Dar nu acolo era cuiul lui Pepelea. Ci mai tirziu, dupa circa 30 minute, cind am dat interviul, daca se poate spune asa, cu ofiterul consular. Era o tipa, draguta si prietenoasa as zice, careia i-am cerut din start sa vorbim in romana. Avantaj noi. Citeva intrebari de rutina, care trebuiau sa stabileasca daca relatia noastra este suficient de consistenta cit sa primim amindoi viza. Mentionez ca noi ne-am casatorit dupa o relatie de 3 ani in spate, dar dupa ce am primit eu plicul 1. Intrebarile erau de genul: cind v-ati cunoscut? cum? unde? locuiti impreuna? de cit timp? Apoi alte intrebari legate de pozele atasate de noi ca dovezi ale relatiei: asta cind a fost facuta? unde? in ce localitate? etc. Cind a dat verdictul insa, am fost in cadere libera. Am fost aminati din lipsa de dovezi ale relatiei. Asa ca saptamina viitoare o sa primi un telefon de la consulat, care o sa ne programeze la o noua intilnire, in care sa prezentam dovezile. Problema este ca in afara de citeva zeci sau poate sute de poze, cite am apucat sa facem in cei 3 ani de relatie, nu avem cu ce ne lauda (facturi de plata de cind locuim impreuna, platite de amindoi, sau scrisori/mesaje cu vechime, sau altele). Cei care au trecut prin aceste furci caudine, ce sfaturi ar putea sa ne dea? Recunostinta noastra va fi totala, mai ales ca acum fiecare nu e in stare decit sa se gindeasca la fiecare secunda a interviului si sa analizeze critic. Eu unul mi-as reprosa ca atunci cind am fost intrebati de cind sintem impreuna, mai inti ne-am uitat unul la altul si apoi am dat raspunsul. Sau poate faptul ca m-am birbiit la o poza, nemaistiind cind anume a fost facuta. Nu am idee, cert e ca deocamdata nu ne numaram printre fericitii acceptati. Deschis oricarui comentariu, va astept cu orice feed-back si va urez bafta la toti!
|
|
-
11-22-2006, 01:25 PM |
-
dariciba
-
-

-
Joined on 05-12-2006
-
Bucuresti
-
Posts 56
-
Points 0
-
|
Re: Am fost la interviu...
Gindurile mele merg mai departe, chiar daca nu am inca raspunsul final de la ambasada. Nu pot sa nu citesc tot ce se scrie despre Seattle, mai ales ca acolo intentionez sa ma stabilesc cu sotia. Asadar, o noua intrebare: ce sanse am sa gasesc job in nursing (eu fiind medic la baza), comparativ cu alte zone din America? In principal intreb pe Dl. The Alien, care stie si arata multe pe acest site, dar multumesc oricui stie despre zona detalii utile sau care locuieste acolo. Sper sa ajung sa povestesc si eu din proprie experienta cum este pe coasta aceea, si care ar fi specificul zonei. Multumiri, multumiri...
|
|
-
11-22-2006, 01:49 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,868
-
Points 20,300
-
|
dariciba: Am fost aminati din lipsa de dovezi ale relatiei.
La asta nu ma asteptam !!! Stau si ma gandesc ce a-ti putea duce. Probabil un act de la administratia blocului, cum ca e trecuta si ea ca locatar al apartamentului in care locuiesti. Ma gandesc si la niste scrisori din partea famililei /prietenilor in care declara ca va cunosc relatia si ca este "pe bune" si veche. Nu stiu ce fel de poze ati dus...asa ca va dau ideile mele : poze facute in primele luni ale relatiei, si poze facute de curand...sa se vada o diferenta intre cum aratati la inceput si cum aratati acum. Apoi poze alaturi de prieteni, poze de pe la adunarile din familie...daca aveti vreo una de Craciun, ca sa vada ca e facuta in trecut, din moment ce anu asta Craciunul n-a venit. Ma mai gandesc. Poate au ceilalti si alte idei. Si un sfat.....fi-ti increzatori si zambiti muuuuulttt ! Nu va lasati intimidati de intrebarile lor. Sunt doar rutina, iar voi stiti raspunsurile fara sa stati pe ganduri. Fruntea sus !
Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
|
|
-
04-12-2007, 11:51 AM |
-
sorin_a68
-
-
-
Joined on 05-16-2006
-
-
Posts 42
-
Points 0
-
|
Am luat viza.... America here I come.... Interviul nostru la Madrid s-a desfasurat fara probleme. Practic nu a existat .. Nu s-a pus nici o intrebare ..doar am semnat si gata ... Bafta tuturor !!!!
|
|
-
04-12-2007, 12:50 PM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,597
-
Points 24,250
-
|
Bravo Sorin! a venit si vremea ta... 
Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me. Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai: La Citta degli Angeli
|
|
-
11-10-2007, 02:38 AM |
-
skynet
-
-

-
Joined on 04-24-2006
-
-
Posts 41
-
Points 0
-
|
sorin_a68: Am luat viza.... America here I come.... Interviul nostru la Madrid s-a desfasurat fara probleme. Practic nu a existat .. Nu s-a pus nici o intrebare ..doar am semnat si gata ... Bafta tuturor !!!!
suntem tare bucurosi penru voi, chiar zilele trecute vorbeam cu un prieten din vila real si ii spuneam ca tocmai s a deschis din nou perioada de aplicatie comentind cazul vostru si vointa voastra de a lua de la capat cind ai dobindit atitea aici.Mult noroc in continuare si speram sa scrii ceva pe forum si de peste"charco"!
Dios! Que grande es El Mar Tuyo y que pequeño mi barco!
|
|
-
11-10-2007, 10:31 AM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,597
-
Points 24,250
-
|
Dariciba , la un an dupa ce ai scris aici, ce vesti mai ai? Skynet, tare mult imi place chestia cu Dzeu si marea si barcuta ta...
Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me. Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai: La Citta degli Angeli
|
|
-
07-24-2008, 12:40 PM |
-
skynet
-
-

-
Joined on 04-24-2006
-
-
Posts 41
-
Points 0
-
|
salut! sunt aici din nou dupa atita timp! tare as vrea sa aflu vesti de la sorin68,dar cred ca si el ca multi de altfel,dupa obtinerea vizelor si odata ajunsi in state nu se mai intorc pe aici din pacate, am sa caut prin forum totusi sa vad ce noutati sunt.....
Dios! Que grande es El Mar Tuyo y que pequeño mi barco!
|
|
-
08-18-2008, 03:38 PM |
-
andaira
-
-
-
Joined on 08-18-2008
-
-
Posts 8
-
Points 0
-
|
buna! imi puteti da si mie detalii de ceea ce faci dupa ce ai ajuns in ameria? cu slujba..locuinta..parintii mei au castigat, dar nu sunt hotarati ca vor sa faca acest pas..paote ma puteti ajuta :) multumesc
|
|
-
08-19-2008, 09:22 AM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,597
-
Points 24,250
-
|
Felicitari parintilor, in primul rand! Ce faci dupa ce ajungi in America ? De fapt, trebuie sa faci inainte sa ajungi in America. Trebuie sa te informezi. . Discuta cu parintii tai despre urmatoarele: 1. zona in care vor sa locuiasca ( stat, oras, clima) 2. au prieteni, rude in State? cineva care ii poate astepta la aeroport ?
3. joburile lor din romania sunt joburi care se pot face si in State? 4. permis de conducere Cand ajungi in State trebuie sa aplici ptr SSN ( Social SEcurity Number) fara de care nu poti sa deschizi cont la banca, nu poti sa faci mai nimic , ma refer la chestii oficiale. Trebuie sa aplici ptr carnet de conducere, chiar daca ai avut carnet in tara, nu este valabil aici decat 3 luni maxim, in unele State. Trebuie sa cauti o locuinta, sa inchiriezi un apartament, casa, etc depinde de banii disponibili. Sa cauti job. Si sa nu te lasi dezamagit :) Cam astea-s pe scurt.
|
|
-
08-19-2008, 03:26 PM |
-
andaira
-
-
-
Joined on 08-18-2008
-
-
Posts 8
-
Points 0
-
|
Multumesc! Ideea e ca nu au rude acolo. Dar ei vor sa stie cam cati bani trebuiesc si dak e greu sa te acomodezi acolo. De asta am vrut sa iau contact cu cineva d acolo. Ei lucreaza in domeniul gazului metan. Tata are multa experienta in domeniu. Ar avea sanse sa gaseasca ceva? Ai id de mess sau email?? poate putem vorbi mai multe acolo...eu chiar imi doresc sa aflu mai multe. Sh aici se vorbeste mai greu. :( Adresa mea este adayram_90@yahoo.com. Multumesc mult!
|
|
-
08-19-2008, 05:39 PM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,597
-
Points 24,250
-
|
Nu ai ptr ce sa imi multumesti. Asa cum ti-a spus si Arissa pe celalalt topic, e indeajuns sa `rasfoiesti` forumul si vei gasi raspunsuri la intrebari care sunt inerente in cazul parintilor tai ( castigatori de loterie). De cati bani ar fi nevoie ptr a te simti confortabil intr-o tara straina? numai Dzeu stie. Fiecare aduce cu el atat cat poate. Si cat crede. Sunt sigura ca parintii tai realizeaza ce inseamna sa te muti peste ocean. Mai ales fara rude, prieteni, cunostinte. Cat despre joburi, cum ti-am mai spus, intai sa se hotarasca in ce zona vor merge si dupa aia sa caute pe net informatii despre joburile asemanatoare din State ( gaz metan etc).
|
|
-
08-20-2008, 03:59 PM |
-
andaira
-
-
-
Joined on 08-18-2008
-
-
Posts 8
-
Points 0
-
|
aa....oki pai am sa mai citesc..numai ca informatia e imensa sh raspandita pe peste tot...nici nu situ unde sa caut! :(
|
|
|
|
|