|
|
Off toppic : Unde pot lua Driver Licence ?
Last post 01-15-2007, 06:34 AM by Dell. 86 replies.
-
01-01-2007, 06:27 PM |
-
Bann
-
-

-
Joined on 02-08-2006
-
Sunny California
-
Posts 139
-
Points 0
-
|
Off toppic : Unde pot lua Driver Licence ?
bonepaula: Jjess:
No hai ca ma faci sa mor de ras ! Mai ales cand vorbesti de bani .....hahahahahahahaha. Tu ia si munceste acolo, si plateste-ti taxele la stat ca sa aibe barbat-miu de unde-si lua salariul s-o tina pe nevasta-sa acasa toata viata de-acu incolo, ca si pana acu de altfel ! Masoara-ti cuvintele nene , ca eu nu m-am luat de viata ta. De cate ore sa-ti zic, ca nu vorbesc din carti ???? Am locuit in WA, am facut scoala de soferi in WA, mi-am luat permis in WA, asa ca vorbesc in cunostinta de cauza...si cand vad ce postezi tu aici mi se ridica parul in cap. Daca te dau banii afara din casa, n-ai decat sa dai sute de mii de dolari pe un permis....si tu si toti ceilalti, asta nu inseamna ca e corect si legal ce faceti ! Tu pricepi ca pe acest forum nu se discuta ilegalitati ?????? Baga-ti dom'le mintile in cap si nu te mai lua de mine ca n-ai de cine te lua si pe cine-ti varsa tu nervii din te miri ce motiv. Ia poftim treci in locul meu la moderare daca te sacaie lucrul asta asa tare. Sa ne vedem sanatosi la anu'.
Cred ca ar trebui sa te cobori din corcodush! Oameni buni...romani....legali...nu ii mai judecati pe cei ilegali!Nu toata lumea a avut acelasi noroc, si fiecare trage pentru bunastarea lui!Dar asta nu inseamna ca cei ilegali trebuie blamati..sau chiar indepartati!Iar daca ii putem ajuta..cu atat mai bine!Un GC nu inseamna ca suntem superiori ...si nu este mai important decat omenia!Este loc pentru toata lumea in America!Ar fi cazul ca diaspora din SUA...sa fie mai unita! In primul rand suntem oameni, si abia apoi legali sau ilegali!
Omul nu poate descoperi noi oceane, cata vreme nu are curajul de a pierde din vedere tarmul. ( Andre Gide )
|
|
-
01-01-2007, 07:39 PM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Re: Unde pot lua Driver Licence ?
Acum esti si moralist? Tu chiar nu stii despre ce vorbesti? Ai trecut prin tot procesul de GC si apoi citizenship? Daca da, atunci ar trebuit sa stii ca chestile pe care le recomazi tu sint prohibite, si te pot costa propriul tau statut legal aici.
|
|
-
01-01-2007, 07:56 PM |
-
Jjess
-
-

-
Joined on 03-27-2006
-
New York
-
Posts 26
-
Points 0
-
|
Off topic: Unde pot lua Driver Licence ?
Si am ajuns acolo unde bateam de ceva timp .... garbova si altii nu sunt dispusi sa ajute ..... dar se bat cu pumnul in piept ca o fac ...... multumim frumos "romanilor" ca voi ...... de asta poporul nostru nu da inainte, ca marea majoritate sunt ca voi, egoisti, ca va ganditi numai la binele vostru ..... si urati ca si alti semeni sa realizeze ceva in america ... sau in alta parte ....IMI ESTE GREATA DE VOI , mai bine ati uita ca sunteti romani, ati uita si limba romana ....
|
|
-
01-01-2007, 08:57 PM |
-
Bann
-
-

-
Joined on 02-08-2006
-
Sunny California
-
Posts 139
-
Points 0
-
|
Girbova:Acum esti si moralist? Tu chiar nu stii despre ce vorbesti? Ai trecut prin tot procesul de GC si apoi citizenship? Daca da, atunci ar trebuit sa stii ca chestile pe care le recomazi tu sint prohibite, si te pot costa propriul tau statut legal aici.
Aoleu, uite ca m-ai speriat!Gata..tac..sa nu cumva sa ma auda vecinul..si sa ma dea pe mana politiei..militiei!Hello...treziti-va....!Ceausescu a murit! Eu ziceam de bun-simt...de ajutor dat ...la nevoie!De ce trebuie sa fim noi, comunitatea romaneasca cea mai dezbinata?De ce nu ii condamnati pe cei ilegali..la moarte prin impuscare?Ca uite d-le....ce mare lucru au facut!Ca au vrut si ei o viata mai buna! Sunt legal aici...poate pentru ca am avut mai mult noroc decat altii! Dar..daca pot sa ii ajut pe altii...nu voi spune Nu...!Am vazut cum se ajuta alte comunitati ..cum se intalnesc..si cum se bucura sa se vada unul pe altul!Nu voi inceta sa sper, ca si romanii mei..intr-o zi..vor fi la fel de bucurosi cand vor avea ocazia sa isi ajute conationalii! Nu indemn la ilegalitati..dar ..un ajutor dat unui om in nevoie..nu poate fi o ilegalitate!Si depinde si unghiul din care privesti!Inainte de decembrie '89..sa asculti Europa Libera..era o ilegalitate...si toata lumea facea acest lucru! So..nu mai aruncati cu pietre!
Omul nu poate descoperi noi oceane, cata vreme nu are curajul de a pierde din vedere tarmul. ( Andre Gide )
|
|
-
01-01-2007, 11:23 PM |
-
Mario2006
-
-

-
Joined on 04-24-2006
-
New York, Westchester County
-
Posts 57
-
Points 0
-
|
Hi! Subscriu la cele spuse de Bann si Jjess... nu pentru ca imi place "scandalul" dar ce spune Bann e tare adevarat! Bann prietene nu uita sa iei in considerare varsta ( necunoscuta dar usor de intuit ) a unor personaje de pe aici....si apoi ai sa intzelegi de unde gandirea respectiva. De comentat mai mult nici nu imi permit pentru ca sigur nu am sa trec de moderare...sunt patzit :)
"Those are my principles, and if you don't like them ...well, I have others."
|
|
-
01-02-2007, 01:49 PM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,851
-
Points 20,660
-
|
Jjess: Si am ajuns acolo unde bateam de ceva timp .... garbova si altii nu sunt dispusi sa ajute ..... dar se bat cu pumnul in piept ca o fac ...... multumim frumos "romanilor" ca voi ...... de asta poporul nostru nu da inainte, ca marea majoritate sunt ca voi, egoisti, ca va ganditi numai la binele vostru ..... si urati ca si alti semeni sa realizeze ceva in america ... sau in alta parte ....IMI ESTE GREATA DE VOI , mai bine ati uita ca sunteti romani, ati uita si limba romana ....
Am si eu o intrebare pentru voi cei care consideratzi ca "altzii nu sunt dispusi sa ajute", ce inseamna " a ajuta" ??? Ce inseamna o comunitate unita?
"What nerv's me also destroy me!"
|
|
-
01-02-2007, 03:31 PM |
-
Jjess
-
-

-
Joined on 03-27-2006
-
New York
-
Posts 26
-
Points 0
-
|
Ufff ..... ai atins un punct super sensibil ..... dupa ani buni in care am trait printre romani, am luat decizia de a trai printre americani, dar sunt roman ..... aceasta decizie am luat-o dupa mult prea multele neplaceri pe care mi le-au creat conationalii nostri ..... daca stau sa povestesc prin ce am trecut cu romanii de cand am pus piciorul in america, ti se urca parul in cap ...... dar nu conteaza asta .... am sa ma refer strict la ce vad eu in " ajutor", strict cu referire la acest forum ...... eu de ex. am luat o teapa grosolana si de prost ce sunt m-am luat dupa sfatul dat de cineva de pe forum, si am facut niste deplasari degeaba cheltuind aprox. 1500 $ fara sa fi fost nevoie de asa ceva ..... corect, nu e vina alauia, fapt pt care nici nu am comentat, chiaar am multumit :)..... e vina mea ca ma iau dupa toti idiotii ...... nu il acuz pe el de nimic .... de atunci am inceput sa iau foc la tot felul de sfaturi pe care le dau unii neavizati pe aici ..... sau ca sa luam faza cu driver license ..... cineva intreaba daca se mai pot face permise undeva .... ca sa vezi prostie ..... in loc sa apara niste raspunsuri in care sa se dea niste relatii despre cum si unde se pot face permise ( sau sa nu fi spus nimeni nimic ar fi dat de inteles ca nimeni nu stie nimic despre asa ceva ), apar niste persoane care declara ca nu se mai pot face nicaieri ..... asta tie se pare ajutor? ...... apar eu care spun ca se pot face in washington, si nu este nimic ilegal, chiar daca cei care te ajuta cu actele care itzi trebuie, cu scoala etc itzi cer niste bani , ideea era ca inca se mai pot face ...... apar altii 3 care incep sa ma contrazica ca nu se mai pot face .....cand le spun ca am dovezi incep sa o coteasca in alta directie - e ilegal ..... faza e ca nimeni nu vede faptul ca sunt facut mincinos fara o baza reala ....si subiectul se dezvolta in a ma face in continuare mincinos , sau daca nu ma fac pe mine mincinos - ceva trebuie sa fie ilegal ...... ce e foarte surprinzator ca ma uit la unii si vad ca varsta lor lasa de dorit in ceea ce priveste capacitatea lor de a da sfaturi ..... chiar daca unii care au 22-23 de ani se cred inteligenti si capabili de a contrazice pe altii fara dovezi, eu unul cred ca IQ-ul lor lasa de dorit ...... Sa trecem si la comunitate .... eu cred ca romanii sunt cea mai rea natie( dupa mexicani si sud-americani) ..... spun asta din propriile experiente ..... lucrezi la romani in america esti platit prost, cum te duci la americani pe acelasi post, cum faci cu cel putin 50 % mai multi bani ..... daca te ajuta cineva cu cazarea si poate cu ceva bani cand vii in america, atunci va avea grija sa itzi scoata ochii mai tarziu .....mai exista persoane gen garbova care spun " de ce sa ma bag eu " ( desi informatiile pe care le detine ar putea fi importante pt altii - inca te mai acuz pt faptul ca nu ai zis nimic ca intr-un anumit stat sau oras se mai puteau face permise la un anumit moment dat - nu itzi cerea nimeni sa te duci sa rezolvi probleme altora- ca sunt sigur ca la asta te-ai gandit - dar poate se gaseau nsite metode de a ne interesa fara tine ........ inca o data : garbova ....(atac la persoana) Si apoi uita-te un pic la reactiile celor legali cand e vorba de ilegali ..... ce dreaq? au lepra ilegalii? au facut crime? .... spre ex. eu? ce am eu ....? am venit cu o viza de turist si m-am hotarat sa raman aici .... intre timp, dupa multe chinuri am reusit cat de caat sa devin legal ..... mi-am facut si firma si treaba e OK ......si totusi nu am un green card, nu ma pot duce acasa ...... dar cu ce e mai presus unul carea venit cu green card? e mai destept ala ca mine? mie mi se pare caa discriminarea asta e mult mai rea decat daca ii spui al un ilegal cum isi poate face un permis, sau cum isi poate face un cont bancar ...... si revin la ideea in care sustin ca cei care nu sunt siguri 100 % pe ceea ce spun, ar fi mai bine sa taca, nici macar sa nu isi dea cu presupusul .... de ce zic asta? multi intra aici si cauta un sfat pt ca nu vor sa plateasca un avocat si multi iaau de bune sfaturile altora .... si asat creeaza unele neplaceri .... daca nu stii ceva despre un subiect - nu deschide gura - ca s-ar putea sa faci rau ( cei care au bani nu pierd timpul pe forumuri - si asta mi-a fost invatatura de minte ) .... apropo bonepaula, .......(atac la persoana)... iar cat despre ce spuneai cu moderarea, refuz sa fiu moderator pe un astfel de forum, in care moderatorii sunt alesi dupa cat de mult posteaza nu dupa cunostintele pe care le poseda sau intr-adevar modul in care stie sa modereze un anumit subiect, si unde posesorul site-ul se baga in comentarii, cand el ar trebuie sa fie primul care nu se baga in polemici .... sa ne uitam si la alte natii ( ma refer de europeni, nu la mexicani si sud-americani caa astia is mai rau decat noi ) ..... polonezii din chicago ---- au banca lor , se ajuta intre ei, au baruri restaurante, comunitati care s eintalnesc nu ca sa se dea rotunzi ce masii si-au mai luat, sau ce casa, ci pt a sta de vorba si a petrece .... le este foarte-foarte usor sa ia bani de la banca lor, lucreaza pe bani foarte buni chiar daca lucreaza pt conationali .... etc ....
|
|
-
01-02-2007, 03:39 PM |
-
Jjess
-
-

-
Joined on 03-27-2006
-
New York
-
Posts 26
-
Points 0
-
|
Poate ma lipesc si al un ban .... tocmai m-a sunat cineva care ma cunoaste si care a vazut postul meu si a zis ca pune pariu pe 200 $ ca iau ban la faza asta ....... hahahahahahaha ..... asa o sa ma simt din nou in Romania, cu cenzura cu tot .... si o s apun parazitii - jos cenzura si o sa ma distrez de minune ..... asta ca tot imi era dor de casa ....... hahahahaha
|
|
-
01-02-2007, 03:57 PM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,851
-
Points 20,660
-
|
Jjess:Poate ma lipesc si al un ban .... tocmai m-a sunat cineva care ma cunoaste si care a vazut postul meu si a zis ca pune pariu pe 200 $ ca iau ban la faza asta ....... hahahahahahaha ..... asa o sa ma simt din nou in Romania, cu cenzura cu tot .... si o s apun parazitii - jos cenzura si o sa ma distrez de minune ..... asta ca tot imi era dor de casa ....... hahahahaha
Jjess, nu vei lua ban, cel putzin nu acum, dar te rog foarte frumos, sa incerci sa itzi spui punctul de vedere si chiar sa tzi-l impui fara a ataca alte persone de pe acest forum, crezi ca se poate? Daca vei incerca sa pastrezi un anumit standar , nu se va mai ajunge la astfel de atacuri , care parerea mea sunt fara nici un rost. Deci te rog frumos , spune-tzi punctul de vedere dar incearca sa nu mai ataci ceilaltzi membrii ai acestui forum.
|
|
-
01-02-2007, 04:10 PM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,851
-
Points 20,660
-
|
Jjess: Ufff ..... ai atins un punct super sensibil ..... dupa ani buni in care am trait printre romani, am luat decizia de a trai printre americani, dar sunt roman ..... aceasta decizie am luat-o dupa mult prea multele neplaceri pe care mi le-au creat conationalii nostri ..... daca stau sa povestesc prin ce am trecut cu romanii de cand am pus piciorul in america, ti se urca parul in cap ...... dar nu conteaza asta .... am sa ma refer strict la ce vad eu in " ajutor", strict cu referire la acest forum ...... eu de ex. am luat o teapa grosolana si de prost ce sunt m-am luat dupa sfatul dat de cineva de pe forum, si am facut niste deplasari degeaba cheltuind aprox. 1500 $ fara sa fi fost nevoie de asa ceva ..... ..... chiar daca unii care au 22-23 de ani se cred inteligenti si capabili de a contrazice pe altii fara dovezi, eu unul cred ca IQ-ul lor lasa de dorit ......
Deci prin ajutor tu te referi doar la acest forum. Pai ok, hai sa vedem, daca cineva itzi da un sfat bun, cat timp il vei tzine minte? Dar daca primesti un sfat care itzi face rau??? ..... firea omului. Eu cred ca acel cineva care va intra pe acest forum, daca are un IQ ridicat, ca tot vb de iq-uri pe aici, va sta intai si va studia , va pune intrebari , va analiza mai multe cai , si deabia apoi va lua o hotarare, si in clipa in care o ia isi asuma raspunderea si nu va merge apoi cand va realiza ca nu a iesit asa cum a vrut sa arunce cu gunoi in cineva care a zis ceva concret scris pe un anumit site, sau din propria experientza. Te referi la examenul de soferi, ok, tu l-ai luat fara SSN, altzii l-au luat cu SSN, ok. Care e problema? Eu consider ca e bine de stiut ca se poate totusi si fara SSN, dar asa cum tu itzi sustzii parerea nu crezi ca e normal sa o sustzina si ceilaltzi? Cand spui ca ajutzi, o faci in functzie de principiile tale de viatza, de om, sfatul pe care il dai te reprezinta intr-un fel, si deci exista oameni care ar prefera sa se intoarca decat sa faca ceva ilegal, care sa le ia sansa de a se intoarce aici intr-o buna zi fara nici o problema. Sunt altzii care ar face orice sa nu se mai plece de aici, si nu ii condamna nimeni. Intrebare pentru restul membrilor: Ii condamnatzi pe ilegali??? ( sincera sa fiu eu nu cred ca cineva e in stare sa spuna cuvinte urate despre cineva care e ilegal aici, si care numai el stie cum si in ce fel isi procura painea sau un acoperis unde sa doarma, sa fim seriosi. ) Si acum sa ne intoarcem la oile noastre , ca tot vb de ajutor, ei bine ai risca sa iei in casa o persoana straina, STRAINA , de care nu stii mai nimic, si sa mai ai si o familie , copii, .... ai incredere???? Aia inseamna sa ajutzi? Sau sa il ajutzi sa isi gaseasca ceva de lucru , sa aiba un locusor al lui si sa invetze sa se descurce singur??? Cum il ajutzi mai bine??? Cum ar fi mai bine pentru el , si mai in sigurantza pentru tine?? Si cat timp il ajutzi? Care e limita unui astfel de ajutor? Asta nu intzeleg eu. Daca ii dai un sfat si tu crezi din tot sufletul ca e un sfat bun, si se dovedeste a fi unul rau de fapt pentru el, inseamna ca tzi-ai batut joc ???
|
|
-
01-02-2007, 04:20 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,912
-
Points 22,445
-
|
Jjess:Poate ma lipesc si al un ban .... tocmai m-a sunat cineva care ma cunoaste si care a vazut postul meu si a zis ca pune pariu pe 200 $ ca iau ban la faza asta ....... hahahahahahaha ..... asa o sa ma simt din nou in Romania, cu cenzura cu tot .... si o s apun parazitii - jos cenzura si o sa ma distrez de minune ..... asta ca tot imi era dor de casa ....... hahahahaha
E cenzura mult mai mare in US decat in Romania, asa ca nu iti face griji din privinta asta. In ceea ce priveste ban-ul, ar fi trebuit sa ii raspunzi alui tau amic(a) ca pe RomPortal nu se ia ban chiar asa usor. PS O sa revin cu, comentarii la al tau post. Eu unul consider ca oricine isi poate prezenta opinia, chiar si administratorul unui forum. Dar, se pare ca tu esti de alta parere, democratia e doar pt unii, nu-i asa? 
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
01-02-2007, 04:44 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
Leona:[ Intrebare pentru restul membrilor: Ii condamnatzi pe ilegali??? ( sincera sa fiu eu nu cred ca cineva e in stare sa spuna cuvinte urate despre cineva care e ilegal aici, si care numai el stie cum si in ce fel isi procura painea sau un acoperis unde sa doarma, sa fim seriosi. )
Eu am avut un proces relativ anevoios cu INS ca sa intru 100% in legalitate (sa ma vad cu actele in mana). Si am venit cu viza K1 deci nu prea mare bataie de cap. In toata tevatura cu procesarea dosarului am realizat cat de greu trebuie sa fie sa fii ilegal si sa iti rezolvi statutul intr-un fel sau altul in tara asta. Daca mie mi-au fost puse atatea piedici apoi unui ilegal .... In afara de asta ,... am rude si prieteni in Italia, Spania, Anglia ... unii din ei sunt ilegali , alti au fost ilegali si intre timp si-au rezolvat actele. Prin ei am trait si inteles intr-un fel cat de greu e sa fii fara acte intr-o tara care-ti e impotriva. Deci eu personal nu am nimic cu cei ilegal si nici nu vad de ce altii ar avea. Si cand spun ilegali ma refer la oameni cinstiti care incearca sa-si faca un rost si nu la cei care te-astepta dupa colt si-ti dau in cap. A fost un thread aici pe Romportal unde s-a vorbit despre ilegali si acolo s-a vazut clar ca DA, unii dintre noi au probleme cu emigrantii ilegali, fie ca-s mexicani sau romani. Nu am timp sa caut acum link-ul dar merita citit. Leona:[ Si acum sa ne intoarcem la oile noastre , ca tot vb de ajutor, ei bine ai risca sa iei in casa o persoana straina, STRAINA , de care nu stii mai nimic, si sa mai ai si o familie , copii, .... ai incredere???? Aia inseamna sa ajutzi? Sau sa il ajutzi sa isi gaseasca ceva de lucru , sa aiba un locusor al lui si sa invetze sa se descurce singur??? Cum il ajutzi mai bine??? Cum ar fi mai bine pentru el , si mai in sigurantza pentru tine?? Si cat timp il ajutzi? Care e limita unui astfel de ajutor? Asta nu intzeleg eu. Daca ii dai un sfat si tu crezi din tot sufletul ca e un sfat bun, si se dovedeste a fi unul rau de fapt pentru el, inseamna ca tzi-ai batut joc ???
Eu personal nu as lua pe nimeni strain in casa si nici nu as sponsoriza . Nu ca nu vreau, pur si simplu nu am o asa mare incredere in oameni, fie ca-s romani sau americani sau orice alta natie. Toata admiratia si respectul pentru cei ce o fac. Sunt dispusa sa-i ajut cu un sfat din ceea ce stiu sau sa-i indrum in anumite privinte dar de aici pana la a-i lua in casa mea si a imparti relativ totul cu ei e cale lunga (cel putin pentru mine). Nu spun ca nu-s oameni cinstiti pe lumea asta .... dar eu nu ma risc. Oamenii sunt ciudati ... daca exista ura intre familii si rude de sange orice e posibil cu orice om. Aveam o cunostinta care dupa 6 ani in US avea pasaport albastru dar nu intelegea ce-i vorbea sotul meu, trebuia eu sa-i traduc in romaneste. Pentru ca intrase in anumite probleme sotul meu a fost dispus sa ajute sa-si gaseasca un job decent cu o singura conditie ... improve your english, at least to the conversational level. Eu chiar m-am oferit sa ajut si eram dispusa sa-i dau meditatii free of charge bineneteles, ca doar eram prieteni . Cu toate astea persoana in cauza s-a suparat foc pe noi si s-a simtit mai mult decat jignita de conditia noastra; si dupa ce m-a barfit pe unde a putut a uitat cu desavarsire de noi si a disparut. Dupa faza asta m-am lecuit. Legat de sfaturi ... de obicei ma asigur ca nu vorbesc aiurea . Daca totusi se dovedeste a fi gresit cee ce spun eu, atunci consider ca nu e numai vina mea. Eu cand cer un sfat de la cineva zic mersi ca l-am primit .... pe urma e la atitudinea mea daca il urmez sau nu , iar daca am facut-o, e responsabilitatea mea ce se intampla pe urma.
|
|
-
01-02-2007, 04:58 PM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,851
-
Points 20,660
-
|
Nu cred ca exista cineva care a ajuns aici sau oriunde in lumea asta, si sa o ia de la capat, si sa nu simta pe pielea lui cat de "usor" este. Indiferent de viza pe care o ai ca e J , K , H , sau GC, totzi au luat-o de la 0 intr-un fel sau altul, si daca cineva vine acum dupa ce si-a vazut "caii in carutza" cum se spune si arunca cu noroi in ceilaltzi fie ei si ilegali, cu atat mai grav, cred ca acest lucru spune multe despre personalitatea acelui om.
|
|
-
01-02-2007, 05:03 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,818
-
Points 20,300
-
|
Jjess:apropo bonepaula, daca al tau barbat face asa de multi bani de ce nu ai apelat la un avocat sa itzi rezolve actele si ai stat pe forum? atat de mult castiga al tau barbat " din taxele care le platesc eu", incat nu isi permite un avocat? hahahahaha ..... itzi arat cel putin 20 de mexicani care lucreaza cu 10 $ pe ora si femeile lor stau acasa, si au si 2-3 copii ........... asa te tine si pe tine barbatul acasa .... si apropo nu ma trata de al egal la egal , ca nu suntem de aceeasi varsta ..... mai ai de mancat hamburgheri americani
Unu: Am venit aici absolut legal, nu am avut nevoie de avocat "sa-mi rezolve" actele, dar am avut avocat doar pt a fi siguri ca totul e in ordine. Doi: am stat pe forum, nu pt ca nu aveam banii necesari sa platesc pt informatiile de care aveam nevoie, ci pt a intelege EU, tot procesul vizei....in romaneste ! Simplu ca buna ziua !! Am folosit informatiile de pe forum, le-am intersectat cu informatiile de la avocatul platit ....si iata-ma-s LEGAL aici, fara nici o "rezolvare", cu toate actele in regula. Apoi.....eu nu am postat pe acest topic, si nici pe celalalt , decat dupa ce ai scris tu ca ti-ai luat permis in WA fara SSN, si ti-am zis ca e ciudat...pt ca eu mi-am luat permis in WA si mi-au cerut SSN...de cate ori sa repet???? Nu am infirmat ce ai spus tu, nu te-am facut mincinos, nu am oferit nimanui o informatie falsa. Am accentuat doar faptul ca mie mi-au cerut SSN, si daca tie nu ti-au cerut si "te-au rezolvat" cu actele...mie nu imi suna ca e ceva legal.Te-am felicitat pt permis, in caz ca ai uitat si ma bucurca ai reusit, dar asta nu inseamna ca trebuie sa indrum pe toti sa faca ce ai facut tu....Eu , personal, cand vreau sa ajut un om ii dau sfatul cel mai corect, cel mai legal, un sfat care sa nu-l afecteze mai tarziu, in rau. Asa sunt eu...vreau sa fiu corecta. Consideri ca sfatul meu iti va fi de folos, urmeaza-l.....consideri ca vorbesc aiuritati, n-ai decat sa nu-mi folosesti sfatul. Doar nu te obliga nimeni sa faci ce zic eu !!! Altceva......afla frate roman, ca am fost ajutata, si am ajutat la randul meu pe toti care au avut nevoie. Usa casei mele este larg deschisa oricarui roman care se afla in zona in care locuiesc...... si pt ca POT si VREAU....ajut din tot sufletul, fara a cere nimic in schimb, si fara a-ti scoate ochii mai tarziu ca te-am ajutat(spun asta pt ca mie mi s-a intamplat sa mi se atraga atentia ca mi-a fost oferit ajutor in adaptare ...de catre romani). Sunt aici de 2 ani......nu stiu eu prea multe, inca invat sa traiesc in America, inca sunt la inceput de drum....dar consider ca stiu mai mult decat cineva care abia a aterizat aici...si daca doreste ajutorul meu, il ofer din toata inima mea. Inca o data.....eu nu am oferit nici un sfat in legatura cu acest subiect, singurele mele sfaturi pe acest forum fiind strict legate de viza K1, si acestea s-au cam rarit avand in vedere ca au trecut deja 3 ani de la aplicatie si s-au schimbat deja multe. In rest , sunt doar opinii, pareri, experiente personale, idei...zice unul ce crede, zic si eu ce cred. Nu vad de ce ,doar pt faptul ca sunt moderator, nu as avea voie sa-mi spun parerea.(eu nu fac decat sa dau approve la mesajele membrilor noi, si sa edit ,daca e cazul,injuriile si atacurile la persoana.). Poate totusi imi explici ce ai cu mine, ca sa stiu si eu. Si poate intr-adevar fac vreo greseala de care nu-mi dau seama, si o vezi tu, si imi deschizi ochii si poate o repar cumva.Vb serios !! Ce ti-am zis mai sus de bani....a fost doar raspunsul la atacul tau legat de banii si jobul meu. Si chiar nu vad ce legatura are un carnet de conducere cu viata mea personala. Deci vad ca tu esti cel care a sarit de la un subiect la altul , ca sa demonstrezi ce? De tratat , te tratez exact cum ma tratezi si tu, nu vad varsta ca pe un atu in fatza altora. Daca tu ma iei la misto si-ti bati joc de mine, poti sa ai 100 de ani, ca acelasi tratament il primesti din partea mea. Respectul se castiga, nu se impune ! Faza cu varsta bla bla nu mai tine de mult ! Sa le vezi pe americancele de 20 de ani cum o striga pe profa mea de 60 de ani pe numele mic, si femeie raspunde cu zambetul pe buze. Tie ti s-ar parea lipsa de respect, lor nu li se pare. In rest ...ai toata dreptatea....suntem natia cea mai dezbinata de pe aici....aud tot felul de povesti, ca ti-e frica sa mai saluti un roman pe strada etc etc. Momentan sunt in Romania, si vad si-aici acest lucru......sunt dezamagita de tot ce vad in Romania, si bucuroasa ca am scapat si ca am sansa la o viata mai buna. Numai bine si La Multi Ani !
Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
|
|
-
01-02-2007, 05:22 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,818
-
Points 20,300
-
|
Leona: si daca cineva vine acum dupa ce si-a vazut "caii in carutza" cum se spune si arunca cu noroi in ceilaltzi fie ei si ilegali, cu atat mai grav, cred ca acest lucru spune multe despre personalitatea acelui om.
Probabil sunt una din persoanele care si-au vazut caii in carutza, si inca foarte simplu. Cum am zis mai sus, ajut, si am primit in casa mea persoane pe care le-am cunoscut pe net, nu le stiam decat numele mic, si nimic altceva. Probabil sotul meu a avut o strangere de inima, si poate inca o are....dar o singura intrebare imi pune cand aduc pe cineva in casa noastra " X-ulescu ii legal aici?". De ce ma intreaba asta? Simplu.....nu vrem sa avem probleme....avand in vedere jobul lui. Poate ca ii de datoria lui sa mearga si sa zica ce stie despre ilegali, poate i se cere le servici lucrul asta, poate poate poate....nu stiu...m-a rugat doar sa stau departe de ilegalitati, absolut toate. L-am pus in situatii foarte nasoale de vreo cateva ori, cu persoane ilegale in anturaj, si nu i-a picat prea bine faptul ca a trebuit sa taca , pt ca ii numeam prieteni pe acei oameni. Si uite ca acum...mi se pare absolut normal, sa tin cont de parerea lui...si sa fac ce zice legea...pt ca el lucreaza pentru ea....si sa ma indepartez de cei care ne-ar putea dauna. Personal nu as sta ilegal aici, dar daca altii se descurca, bravo lor. Nu-mi cereti insa sa le iau apararea.
Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
|
|
-
01-02-2007, 05:41 PM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,851
-
Points 20,660
-
|
bonepaula: Leona: si daca cineva vine acum dupa ce si-a vazut "caii in carutza" cum se spune si arunca cu noroi in ceilaltzi fie ei si ilegali, cu atat mai grav, cred ca acest lucru spune multe despre personalitatea acelui om.
si sa fac ce zice legea...pt ca el lucreaza pentru ea....si sa ma indepartez de cei care ne-ar putea dauna. Personal nu as sta ilegal aici, dar daca altii se descurca, bravo lor. Nu-mi cereti insa sa le iau apararea.
Paula, nu itzi cere nimeni sa le iei apararea, ci pur si simplu sa nu arunci cu noroi, atata tot. E normal ca sa evitzi problemele , iar daca una din ele este un ilegal in viatza ta, ok, nici o problema, se poate intzelege foarte usor. Pentru ca nimeni , pentru nimic in lume nu si-ar pune familia pe locul doi, parerea mea, si asta e de intzeles. 
|
|
-
01-02-2007, 06:29 PM |
-
rudi78
-
-
-
Joined on 12-19-2006
-
-
Posts 2
-
Points 0
-
|
tre sa recunosc ca in multe privintze Jjess are drepate,nu cred ca putea cineva sa exprime mai bine situatia cu unii romani de aici.este adevarat,nu este usor sa ajuti pe cineva,chiar si cu un sfat folositor.din fericire mai sunt si celalat tip de romani ,asa cum este Jjess,care stiu ca si un sfat care i-ti da un pic de speranta ajuta mult,si nu trebuie sa cazezi pe nimeni pentru asta,sau sa imprumuti cu bani...i-ti multumesc Jjess,pentru asta.
|
|
-
01-03-2007, 06:07 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Leona, pur si simplu nu pot sa tac, si vreau sa te intreb ce te face sa crezi ca unii (Paula, eu insami) ar arunca cu noroi in cei ilegali? Pur si simplu mi se pare ca o ataci pe Paula, care de fiecare data a fost foarte echilibrata. Daca ai spune-o la adresa mea, mai treaca, mearga. De unde "bunatatea" asta a ta, si "intelegerea" fata de ilegali? Te rog, iarta-ma ca te intreb, citi ilegali, ori chiar legali ai ajutat? Stiu, asta-i foarte personala, dar in afara de literatura, nu te-ai prea obosit sa dai sfaturi. E dreptul tau, stiu, dar inainte de a-i condamna pe altii, mai uita-te si in ograda ta. Nu-i condamna nimeni pe cei ilegali, dar de la asta si pina la a-i ridica in slavi e cale lunga. Pina la urma ma faci sa ma simt vinovata ca-s legala aici, ca tot aud cuvintul "norocos". Nu, cei legali nu-s norocosi. Esti norocos daca ai obtinut ceva nesperat, nemeritat, daca cumva USCIS ti-a spus: 'hei, tu, pt ca ai ochi albastri, nu mai ai nevoie de ajustare de status, iti dam cetatenia direct". Ori asa ceva nu s-a intimplat, ba te rog intreab-o pe Anca, ori Kern, cit de usor le-a fost/este sa-si ajusteze statusul, ori chiar pe ami, careia i-au pierdut actele. Daca ai o scuza, e doar virsta, si romantismul tau. Desigur, te respect ca persoana, dar asta nu ma obliga sa fiu de acord cu toate parerile tale, si te rog nu te repezi sa consideri mesajul asta atac la persoana. Pe de alta parte cred ca lumea-i total naucita: in cazul asta, TheAlien, a luat o pozitie "neutra". Iarta-ma, TheAlien, dar nu stiu unde ai pierdut mesajul ca "asta nu-i legal, si nu-i permis pe forum". Ori intre timp, forumul a devenit altceva? E vina mea ca nu am observat. Unde-i Osiria sa va trezeasca? In ce priveste Jjess, si ceilalti "nedocumentati", oameni buni, venind aici v-ati asumat responabilitatea a ce va urma. Si nu stiu de ce asteptati sa sara cite un roman la tot pasul. Imi pare rau, si va inteleg, dar personal nu-s responsabila pt deciziile voastre. S-o incepi de la zero, nu-i usor nici daca esti legal, si te zbati cu un sistem nou, necunoscut, cu salariile nu tocmai de-ajuns, sa-i ajuti pe cei la nevoie. La ce ti-ar mai lipsi si un bucluc cu cineva ilegal aici? Numiti-ma cum vreti, dar fiecare-i dator sa-si poarte grija de el insusi si de familia lui. Puteti sa-mi spuneti cum vreti voi:egoista, ori altcumva, cine ma cunoaste stie ca nu-i adevarat, si doar de parerea lor imi pasa. Experiente ca ami, si Paula, am avut cu totii, si nu-i vorba doar de sotul Paulei, ci de toti ce-i legali, care aspira la cetatenie. Ca viata celor ilegali e grea, cred, dar daca fac si eu o ilegalitate, tot nu-i ajut de nici un fel. Cred ca Jjess spunea undeva ca tebuie sa te uiti la virsta celor ce posteaza, si sint de acord cu el. Da virsta si experienta de viata, plus educatia primita, ma face sa gindesc asa. By the way, mi-am asumat responsabilitatea de a fi bannata pe forum.
|
|
-
01-03-2007, 09:19 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,912
-
Points 22,445
-
|
Girbova: Pe de alta parte cred ca lumea-i total naucita: in cazul asta, TheAlien, a luat o pozitie "neutra". Iarta-ma, TheAlien, dar nu stiu unde ai pierdut mesajul ca "asta nu-i legal, si nu-i permis pe forum". Ori intre timp, forumul a devenit altceva? E vina mea ca nu am observat.
Nu am inteles nici pozitia "neutra", nici cum adica a devenit forumul altceva? Despre ce este vorba? Pozitie neutru fata de ce? Cum adica a devenit forumul altceva? Ca din cate am observat eu, nu au aparut ilegalitati pe forum. Mi-a scapat ceva?
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
01-03-2007, 11:05 AM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,851
-
Points 20,660
-
|
Leona: si daca cineva vine acum dupa ce si-a vazut "caii in carutza" cum se spune si arunca cu noroi in ceilaltzi Paula, nu itzi cere nimeni sa le iei apararea, ci pur si simplu sa nu arunci cu noroi, atata tot. E normal ca sa evitzi problemele , iar daca una din ele este un ilegal in viatza ta, ok, nici o problema, se poate intzelege foarte usor. Pentru ca nimeni , pentru nimic in lume nu si-ar pune familia pe locul doi, parerea mea, si asta e de intzeles. 
Bone imi cer scuze daca te-ai simtzit atacata, nu asta a fost intentzia mea , intentzia mea a fost sa fac putzina lumina, te cunosc si stiu ca nu ai fi in stare sa faci rau cuiva, sau ca ai ceva cu ilegalii ( in sensul ca ii dispretzuiesti, urasti , etc.)  Garbova, nu intzeleg reactzia ta, puteai pur si simplu sa ma intrebi de ce am zis ce am zis si nu sa imi tzii morala 
|
|
-
&n | |
|