|
|
I-751 Petition to remove conditions on residence
Last post 1 hour, 46 minutes ago by Fuzzy. 235 replies.
-
03-07-2008, 09:55 AM |
-
Fuzzy
-
-

-
Joined on 10-20-2004
-
Austin, TX
-
Posts 1,101
-
Points 11,560
-
|
Re: I-751 Petition to remove conditions on residence
Sau cazuri care nu sunt aprobate nici dupa 7 luni. Dar ii sun azi sa vad ce imi zic. I-am sunat si mi-au dat un numar de caz, imi raspund in 45-60 de zile. Mare branza....
Failure is Never quite as frightening as Regret!
|
|
-
03-07-2008, 03:02 PM |
-
trinity
-
-

-
Joined on 01-25-2004
-
Boston, MA
-
Posts 348
-
Points 4,270
-
|
Si eu am sunat saptamana asta sa intreb ce noutati mai au. Am depus de 4 luni dosaru si au trecut 2 luni si ceva de cand am fost la amprente. Mi s-a spus ca sa nu imi fac griji ca doar am extinderea pe un an si daca expira extinderea si eu nu am primit nimic atunci sa ii sun, saracii sa nu cumva sa ii deranjez cu atatea telefoane...
|
|
-
03-08-2008, 05:50 PM |
-
Eris
-
-
-
Joined on 08-07-2007
-
-
Posts 142
-
Points 0
-
|
Pentru Michigan: - trimis aplicatie pe 26 feb. 2008 - primit Receipt Notice (extindere pe 1 an de greencard temporar) pe 8 Martie 2008 O sa postez si datele celelalte cand apar.
|
|
-
03-09-2008, 01:20 PM |
-
christama
-
-
-
Joined on 02-18-2007
-
-
Posts 25
-
Points 0
-
|
Fratilor am si eu o intrebare. Dupa cate am auzit, si vad si pe aici, e adevarat ca in ultimul timp nu te mai cheama la interviu? Deci, o data ce ai trimis I-751 + dovezile sustinatoare....bla bla...nu trebuie sa mai mergi la interviu?!?!? Ar fi super sa fie asa si cand depun eu actele , bineinteles ca mai e ceva timp pana atunci ( sfarsitul lui Oct.), atata doar ca eu nu o sa fiu in State la vremea respectiva. Sper sa nu trebuiasca sa viu la vre-un interviu ,....si sa imi trimita GC-ul ca sa pot aplica cat mai repede pt cetatenie. Care ma aduce la o alta intrebare. Poti aplica pt cetatenie daca ai doar Receipt Notice? Este asta o dovada ca ti s-a extins GC-ul? Intreb asta pt ca am posibilitatea sa aplic pt cetatenie imediat ce mi s-a scos conditia de pe GC, dar nu stiu daca trebuie sa astept pana am cardul propriu zis in mana.
|
|
-
03-09-2008, 02:08 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,806
-
Points 20,300
-
|
Scoaterea conditiei nu necesita un interviu decat daca li se pare lor ca mariajul nu-i pe bune. Exista posibilitatea sa-ti ceara mai multe dovezi inainte de a decide ei sa te cheme la interviu.
Numaratoarea pt cetatenie incepe din momentul in care ai obtinut "primul" GC si nu are legatura cu scoaterea conditiei. De curiozitate, insa, cum poti aplica pt cetatenie la doar 2 ani de la obtinerea rezidentei?
Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
|
|
-
03-09-2008, 09:35 PM |
-
christama
-
-
-
Joined on 02-18-2007
-
-
Posts 25
-
Points 0
-
|
bonepaula: ......De curiozitate, insa, cum poti aplica pt cetatenie la doar 2 ani de la obtinerea rezidentei?
"Military" Pot aplica pt cetatenie pt ca sunt in armata. Dupa cum vezi ,la mine "numaratoarea" nu se aplica, dar mi s-a spus ca prima data trebuie sa scot conditia, problema e ca nu pot trimite I-751 mai repede de 2 ani(-90 de zile). Asa ca ma gandeam ca ,daca, odata ce am trimis pt scoaterea conditiei, trebuie sa astept pt o dovada cum ca au scos-o, sau pot aplica pt cetatenie imediat.
|
|
-
03-09-2008, 10:55 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,806
-
Points 20,300
-
|
Oh..ma gandeam io ca asta tre sa fie Nu cred ca poti aplica pt cetatenie doar in baza Notice of Action pt ca hartia respectiva nu reprezinta dovada ca aplicatia ti-a fost aprobata.
Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
|
|
-
03-27-2008, 05:04 PM |
-
pitic
-
-
-
Joined on 03-27-2008
-
-
Posts 1
-
Points 0
-
|
buna...ma intrebam si eu daca se afla cineva in situatia mea....eu am trimis actele pe februarie 18 si pe 15 martie mi-a venit programarea pt biometrics care e pe 28 martie....dar nu mi-a venit NOA.....nu stiu de ce ...ma intrebam daca ar trebui sa ma ingrijorez..
|
|
-
03-27-2008, 05:25 PM |
-
dee2701
-
-

-
Joined on 04-10-2007
-
Dallas,TX
-
Posts 67
-
Points 0
-
|
pitic:buna...ma intrebam si eu daca se afla cineva in situatia mea....eu am trimis actele pe februarie 18 si pe 15 martie mi-a venit programarea pt biometrics care e pe 28 martie....dar nu mi-a venit NOA.....nu stiu de ce ...ma intrebam daca ar trebui sa ma ingrijorez..
Nu cred ca ai motive de ingrijorare.Iti povestesc patania mea, anul trecut la sfarsitul lui iulie am aplicat pt I485....mi-a venit programare la biometrics si NOA mi-a venit dupa ce mi-au luat amprentele.
|
|
-
07-04-2008, 03:49 PM |
-
mainutica
-
-
-
Joined on 05-29-2006
-
-
Posts 72
-
Points 0
-
|
Am trimis si eu pentru I-751 acum 1 sapt. L-am trimis la Nebraska dar vad ca pe acelasi traking number mi-a aparut ca a fost fwd la centrul din California (unde a si ajuns). Banii au iesit din cont ieri .. cam cand sa ma astept sa primesc prima notoficare de la ei? Multumesc!
|
|
-
07-05-2008, 01:18 AM |
-
spera70
-
-

-
Joined on 03-01-2005
-
Chicago
-
Posts 400
-
Points 2,975
-
|
eu am avut acelasi traseu. nu mai stiu exact `datele dar am scris undeva mai sus. ideea de baza e ca a fost fast. sper sa fie si la tine la fel
|
|
-
07-05-2008, 09:31 AM |
-
olivia
-
-
-
Joined on 09-08-2003
-
Michigan
-
Posts 416
-
Points 2,835
-
|
Acelasi traseu l-au urmat si actele mele. La fel, a mers foarte repede, gasesti mai sus undeva timpii. Prima data cand am avut o surpriza placuta cu actele.(daca nu gresesc cred ceva sub 2 luni, nu mi-a venit sa cred cand am primit cardul de plastic in plic). Bafta si tie!!!!!!!!!!!
|
|
-
07-07-2008, 12:11 PM |
-
Fuzzy
-
-

-
Joined on 10-20-2004
-
Austin, TX
-
Posts 1,101
-
Points 11,560
-
|
Mie nici acum nu mi-a venti GC, si extinderea imi expira in 2 luni. Am sunat de 2 ori la ei, astept raspuns la al doilea telefon. Ultima data m-au intrebat la tel daca am fost chemata la interviu. Nici macar atat. Asa ca daca mai e cineva acolo care a fost chemat la interviu sau are intarzierer la primirea GC-ului permanet, va rog postati. PS: dosarul meu e la centrul din California care proceseaza dosare din decembrie, iar dosarul meu are data de Iulie.
|
|
-
07-07-2008, 04:06 PM |
-
garcea
-
-
-
Joined on 03-05-2005
-
-
Posts 182
-
Points 1,485
-
|
Fuzzy, nu stiu daca iti este de ajutor ce postez dar asta a fost cazul meu. Am aplicat pt scoaterea conditiei si timp de 2 ani habar n-am ce s-a intamplat. Am avut 2 stampile in pasaport, prima deoarece GC-ul din plastic era expirat si mergeam in tara si a doua la un interval de aproape un an, cand imi expira si prima stampila. Normal ca pe atunci imi faceam fel de fel de scenarii si, normal, ce era mai rau mi se intampla doar mie. In afara de faptul ca nu mi-au dat nici o veste decat ca sunt in pending nu a fost nici un interviu si nu m-a anuntat nimeni nimic. Eu mi-am vazut de procesare adica am aplicat pt cetatenie cu toate ca nu aveam GC-ul permanent sau era dar pe vreo oala de sarmale de-a lor, m-am prezentat la examenul de cetatenie, l-am trecut, am luat si certificatul de naturalizare din 2004 deci nu vad de ce mi-as face probleme cu GC ala permanent. Parerea mea din dulcele targ al iesilor e sa fii calma ca totul e bine. Tu aplica la cetatenie, mergi inainte cu procesarea si nu ai de ce sa iti faci probleme. Crede-ma ca am trecut pe aici si ma saturasem de inrosit telefoanele si de facut infopass-uri.Tot dispareau aia dupa un perete sau ma tineau in"hold" si raspunsul era invariabil "pending,"pending"...asa ca i-am lasat in pendingul lor si mi-am vazut de viata mea.
|
|
-
07-08-2008, 02:38 PM |
-
Fuzzy
-
-

-
Joined on 10-20-2004
-
Austin, TX
-
Posts 1,101
-
Points 11,560
-
|
Garcea, da, ajuta! Un InfoPass trebuie sa imi fac pentru ca imi expira extinderea si imi mai trebuie o extindere pana termin cu cetatenia. Marea mea problema e pur si simplu ca nu vroiam sa merg la San Antonio, iarasi.... 1.5 h de condus.... la $4/gal bezina.... e un efort pe care vroiam sa il evit. Si apoi nici nu stiu cat sa astept pana sa imi fac programarea ca sa nu cad in legile lui Murphy. Ma intorc a doua zi de la San Antonio si am sa am cardul de plastic in posta, sau sa am notificare ca trebuie sa ma prezint la interviu cu sotul.Stiu eu cum mi se intampla mie. Si nu cum toate programarile trebuie facute in timpul saptamanii, el trebuie sa isi ia liber...alta durere de cap. Eu nu am scoala in fiecare zi si ma pot deplasa si singura. Dar ma bucur ca nu sunt singura caci la restul fetelor de aici a mers asa de repede ca ma faceam livida numai la gandul ca mi-au pierdut dosarul si ca trebuie sa o iau de la capat. Ei zic ca au dosarul si ca este in sistem. Cine sa-i creada!? Sa stii ca in dulcele targ al iesilor inca se mai simte un vag miros de tei chiar si iulie... asa mi s-a spus......... . Hai noroc!
|
|
-
07-08-2008, 03:17 PM |
-
garcea
-
-
-
Joined on 03-05-2005
-
-
Posts 182
-
Points 1,485
-
|
Fuzzy:Ei zic ca au dosarul si ca este in sistem. Cine sa-i creada!?
La mine au pus in pasaport mai jos de stampila si un LIN* number, nu mai spun cat click-uiam la site-ul lor si bagam numarul ala ca il stiam pe de rost si nu aparea nimic, dar cum am mai spus, stai linistita,fa-ti un serviciu si invata intrebarile alea f. bine si in rest nu e decat timp. Cu stampila ce sa spun?! Poate e bine sa mergi sa o ai, mai ales daca ai de gand sa mai pleci in tara, sau sa astepti asa ca oricum esti in pending indiferent ca ai stampila sau nu in pasaport. Eu am vazut multe chestii aiuristice aici , de aia nu ma mai mira nimic. Cum ar fi, pasaport romanesc expirat dar cu viza inca valabila si ei au acceptat intrarea numai pt ca avea viza...cum am mai spus nu ma mira nimic. Aaaa si mi-aduc aminte ca am venit odata prin New York si deoarece aveam stampila aia in pasaport m-au directionat intr-o alta sala unde la o masa pe un fel de scena erau cocotati vreo cativa ofiteri de immigrari si ma agasa, ca tot veneau altii si puneau in basketul ala pasapoarte si ala le lua la rand da' mie nu-mi mai venea randul si apoi a tastat ala ceva , s-a "bunghit" la screen m-a strigat si mi-a dat pasaportul. Is 'telectuali rau...nu avem decat sa ne supunem si asta e.
|
|
-
07-08-2008, 03:34 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,871
-
Points 22,445
-
|
Stampila sa mergi neaparat sa o pui daca nu iti vine decizia pana cand iti expira hartia de 1 an. Reprezinta dovada ca esti legal aici si iti da dreptul de munca si calatorie. Nu stii niciodata peste cine dai sau in ce situatie ajungi si ai nevoie de ea.
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
07-08-2008, 04:16 PM |
-
cryssa28
-
-

-
Joined on 02-25-2005
-
Tallahassee,Florida
-
Posts 195
-
Points 1,410
-
|
Fuzzy, imi pare sincer rau ca treci prin ceea ce treci. Sper ca totul sa se termine cu bine. Mult succes iti doresc!
|
|
-
07-09-2008, 12:19 PM |
-
arissa
-
-
-
Joined on 01-17-2004
-
-
Posts 1,368
-
Points 6,995
-
|
Azi s-au indurat si cei de la INS sa ma anunte ca-mi trimit cardul si cu alte cuvinte am scapat de ei pt o perioada. Timeline la mine a fost cam asa: February 15 - trimis documente la INS February 19 - documentele primite de INS center in Nebraska February 25 - cecul incasat de INS center in California March 03 - primit extensia de un an March 06 - primit biometrics appointment info March 19 - biometrics date July 9 - primit email cu info cardul trebuie sa ajunga. July 14 - primit GC in posta (post edited on 7/14/08) Aproximativ 5 luni de la inceput pana la final. INS m-a uimit AGAIN.
Anyway, multumesc tuturor care au postat aici cu info pt ca au fost de ajutor la nevoie.  Si of course, multumesc Romportal.   Fuzzy, sper sa te anunte si pe tine astia de o veste buna.
"You don't stop riding because you get old, you get old because you stop riding."
|
|
-
07-09-2008, 09:21 PM |
-
mainutica
-
-
-
Joined on 05-29-2006
-
-
Posts 72
-
Points 0
-
|
Asteptam :) Amprimit scrisoare cum ca au primit actele si ca sunt ok pentru o perioada de un an. Mult success si asteptare usoara tuturor .. inclusiv mie :)
|
|
-
07-11-2008, 02:04 PM |
-
trinity
-
-

-
Joined on 01-25-2004
-
Boston, MA
-
Posts 348
-
Points 4,270
-
|
Draga Fuzzy, Nu esti singura.....si eu sunt in aceeasi oala [:'(] Am 9 luni de cand am depus dosaru la centrul din vermont. Sunt 7 luni d ecand am fost la amprente si nimic pana acum. Cand am sunat prin martie si mi-au zis ca e in pending si sa nu imi fac griji la scurt timp am primit un duplicat al extinderii pe un an. Acea extindere expira in Dec. O sa ii mai sun zilele astea dar sunt sigura ca imi vor spune la fel: pending. Succes in continuare si sper sa primesti cardu in curand.
|
|
-
07-11-2008, 04:56 PM |
-
Fuzzy
-
-

-
Joined on 10-20-2004
-
Austin, TX
-
Posts 1,101
-
Points 11,560
-
|
Am primit azi in posta plic de la Immigration. Prima data l-am pipait bine in cautarea unui card de plastic, dar n-a fost sa fie. Plicul continea formular pentru "Request for more evidence". Din prima mi-a sarit in ochi, la petitionar era trecut numele meu, am verificat Alien #- era corect, ma uit la Reciept # si nu era trecut numarul WACXXXX care il am eu.Da, il stiu pe de rost, asa de multe ori l-am introdus. Ce imi mai sare in ochi e ca la BEneficiar e trecut altcineva. O anume Ortiz. Ma linistesc, ca m-am gandit ca daca au doua greseli intr-un singur formular inseamna ca asta a fost toata intrzierea, au amestecat dosarele. Am intrat in casa si bineinteles m-am dus glont la telefon sa ii sun. Si tipa de la telefon imi zice ca se dau doua Receipt #. Unul pentru I-751 Removal of Condition of Residence si inca unul pentru CRI89- cardul efectiv. I-am dat numarul de telefon si zice ca imi cauta dosarul si ma suna. Spre surprinderea mea, cateva ore mai tarziu chiar m-a sunat inapoi, cu dosarul in mana si dupa ce a vb cu ofiterul de imigrari care are dosarul meu. In concluzie, numele de la beneficiar e o greseala de a lor (typo), dar Request for evidence este intr-adevar pentru mine. Am intrebat-o daca actele care mi le cer ei iarasi nu le au deja la dosar. Nu imi cer nimic in plus, ci doar taxe(2007),W-2's, lease/mortgace/loans, bill-uri in numele amandurora, copii dupa permisele de conducere. Tipa imi zice ca : ba da, sunt acolo, dar ofiterul de imigrari a zis ca le mai vrea odata si sa i le trimit, cele actuale Intre mine si sot fiind o diferenta de varsta semnificativa, am stiut eu intotdeauna ca odata si odata o sa ne impiedicam de asta. Sunt convinsa acum ca asta e motivul pentru ca ne mai cer odata actele. IN plus, nici prima data cand am trimis, nici acum nu avem facturi care sa vina pe numele amandurora. S-a mai discutat pe forum ca e greu sa ii convingi pe aia de la utilitati sa treaca amandoua nume acolo. Nu stiu de ce contractul de la apartament nu e suficient. Si nici alte documente financiare nu avem pe amandoua numele decat taxele "Married, filing jointly". Oare de ce nu e suficient?!
|
|
-
07-12-2008, 12:00 AM |
-
spera70
-
-

-
Joined on 03-01-2005
-
Chicago
-
Posts 400
-
Points 2,975
-
|
Gata, linisteste-te. Acuma stii care e problema si le trimiti ce vor si o sa fie ok. O sa vezi ca dupa ce o sa primeasca ce vor o sa se termine. Daca nu ai nimic in plus mai trimite odata cele trimise dar actualizate daca se poate. Ma tot gandesc la unii ca mine la care a mers asa repede si ajung sa cred ca copilul nascut aici a avut mare greutate in decizie. asa ca nu dispera. o sa fie bine
|
|
-
07-13-2008, 07:53 PM |
-
cryssa28
-
-

-
Joined on 02-25-2005
-
Tallahassee,Florida
-
Posts 195
-
Points 1,410
-
|
Fuzzy, si mie mi-au cerut sa retrimit evidente ale relatiei...Am trimis exact aceleasi ca nu aveam ce altceva sa trimit. In aprox 2 sapt de cand am retrimis actele am primit GC-ul...Nici eu nu am avut cine stie ce pe numele amndurora...un cont bancar,lease,insurance,IDs cu aceeasi adresa ,poze si cam atat. Totul o sa fie ok, o sa vezi... Bafta multa!
|
|
-
08-22-2008, 07:42 PM |
-
Fuzzy
-
-

-
Joined on 10-20-2004
-
Austin, TX
-
Posts 1,101
-
Points 11,560
-
|
Timeline Update: Timeline pentru scoaterea conditie de pe Green Card: 16 iulie 2007 - trimis actele 18 iulie 2007, confirmat ca au primit 24 august 2007- primit NOA 31 august 2007- primit programare pentru biometrics 25 septembrie 2007- programata la biometrics 8 iulie 2008 - mi-au trimis "request for more evidence" 21 iulie 2008 - le-am trimis "more evidence" 24 iulie 2008- "more evidence"au ajuns la ei 6
august 2008- i-am sunat iarasi sa-i intreb de sanatate si mi-au zis la
telefon ca petitia a fost aprobata si plasticu' a fost trimis la
tipografie 12 august 2008 - GC in posta ! Parerea mea este ca acest timeline e o | | |
|