Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Student loans/Financial Aid

Last post 02-06-2007, 09:05 PM by Andinda. 5 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  02-05-2007, 10:43 PM 55583

Student loans/Financial Aid

Exista o conditie pentru a te califica pentru financial aid legata de studiile universitare din trecut?

Am o prietena care va sosi in US cu GC in curand, intentioneaza sa mearga la scoala, ar vrea sa aplice pentru student loans, dar, evident, ar prefera financial aid... A auzit, dar nu e sigura, ca daca declari ca ai studii superioare, nu te mai califici pentru financial aid, chiar daca studiile nu sunt in US. Este adevarat? A fost cineva in situatia asta pe aici?

Ea s-a gandit, la sfatul meu, si sa isi echivaleze studiile din tzara si sa vada ce credite i se dau si ce poate folosi din ele in continuare, dar...trebuie sa-i dau dreptate aici... studiile ei sunt in mare parte umaniste...cum ar putea echivala - si folosi - Limba si Literatura Romana?

Multe multumiri!

•  02-05-2007, 10:50 PM 55584 in reply to 55583

Re: facultate in sua

cum se deschide topic nou? poate ca era cazul sa deschid alt topic, situatia fiind diferita, dar.... :(

Am deschis un topic nou cu nelamurirea ta. Poti face si tu asta cu optiunea "new post" la inceputul fiecarui subforum. Moderator RPSmile

•  02-06-2007, 11:48 AM 55595 in reply to 55583

Re: Student loans/Financial Aid

Eu am avut studii superioare in RO si nu am avut nici o problema cand am aplicat aici pt. Federal loans si Graduate student loans.  Aveam GC pe vremea aia, si am primit acelasi tratament ca si un cetatean american.  Singurul lucru la care se uita e sa ai un credit score bun si sa prezinti incredere.  Chiar nu a avut nici o semnificatie ca facusem o facultate umanista in RO.

Sper sa te ajute.

On their death bed, nobody brags they've always flown economy class.
    Filed under:
  •  02-06-2007, 01:13 PM 55598 in reply to 55595

buna, cali! o sa incerc sa caut daca ai scris ceva aici pe forum despre asta, sper sa gasesc ceva. Din cate m-am interesat pana acum, totul incepe cu a completa acel formular, FAFSA. Nu stiu daca si in cazul tau a fost la fel, sau ai aplicat ca si student international, insa.

Tocmai am citit pe FAFSA site paragraful cu studiile in alta tara... e loc de interpretare si acolo...

Will you have your first bachelor's degree before July 1, 2007?

Select Yes if you have or will have a bachelor’s degree by July 1, 2007.

Select Yes if you have or will have a degree that is equal to a bachelor’s degree from a school in another country by July 1, 2007.

Select No if you do not and will not have a bachelor’s degree by July 1, 2007.

Tu cum ai raspuns aici? Cum ziceam, situatia poate fi diferita; nu stiu tu ce studii ai, in cazul ei, chiar daca ar fi sa-si echivaleze studiile aici, n-ar obtine in nici un caz un full degree... poate ar primi ceva credite, sa zicem, dar tot ar trebui sa mai ia cursuri pana sa ajunga la un bachelor's degree... poate sa zica DA, daca ar veni din India, sau alta tara, unde studiile sunt recunoscute in US...

sunt total in ceata, cred ca o sa sun la Customer Service, sa vad daca ma inteleg cu ei... Intre timp am mai intrebat, insa toti cu care am vorbit sunt nascuti si scoliti aici si mi-au zis ca odata ce ai bachelor's degree nu te mai poti califica pentru financial aid, ci doar student loans... dar n-au stiut sa-mi raspunda daca e aceeasi situatie in cazul studiilor obtinute in afara US.

Daca ai ceva timp, poate scrii cateva randuri cu pasii pe care i-ai parcurs tu, sau daca ai scris aici despre asta, poate imi trimiti linkul in cazul in care nu gasesc eu nimic... Nu e graba mare, ea va intra in US abia peste 2 luni...

Merci!

•  02-06-2007, 03:15 PM 55610 in reply to 55598

Da, totul a inceput cu FAFSA.  Nu am aplicat ca si student international, pt. ca eu am venit aici prin casatorie si aveam green card, deci nu eram sub umbrela statutului de student international.  Inainte sa aplic pt. financial aid, mi-au facut echivalarea studiilor, in cazul meu Fac. de Drept Univ Bucuresti.  Nu a fost full degree ci numai un anumit nr. de credite, si lucrul asta mi l-au spus ei, INAINTE sa aplic pt. financial aid.  De asta eu am zis ca nu am Bachelor degree si am optat pt. selectarea variantei NO BACHELOR DEGREE BY.......nu mai stiu ce an era acum, off the top of my head.  Sunt aproape sigura ca si in cazul prieteni tale va fi la fel.  Dar oricum, nu trebuie sa iti faci griji daca te califici sau nu pana nu iti dau ei verdictul final. 

Daca ei ii spun prietenei tale, da ai Bachelor Degree, presupun ca va vrea sa faca studii postuniversitare, nu?  Odata ce s-a calificat pt. studii postuniversitare poate aplica pt. Federal Loans, se reseteaza ceasul.  La mine a mers, am avut financial aid Federal Loans si pt. Bachelor si pt. law school.  Nu e nici un motiv pt. care sa nu mearga si la prietena ta. 

Daca ei ii spun, nu, nu ai Bachelor Degree, ci doar un anumit nr. de credite, e ok si atunci, pt. ca nu are Bachelor, si poate aplica pt. financial aid Federal Loans cu motivul asta.

Vreau sa mentionez ca situatia celor care vin cu statut de rezident permanent e complet dieferita de cea a studentilor internationali.  Cei cu green card sunt tratati excat ca si cetatenii, adica au aceleasi drepturi in ceea ce priveste accesul la financial aid sub forma de Federal Loans (plus Student Loans), dar si aceleasi obligatii in ceea ce priveste calificarea pt. drepturile astea: credit score bun, good credit history, repayment obligations.

Mai intreaba, incerc sa clarific.

On their death bed, nobody brags they've always flown economy class.
  •  02-06-2007, 09:05 PM 55618 in reply to 55610

...ok, incep sa se mai limpezeasca lucrurile acum, dupa ce mi-ai explicat... ca pana acum, era o nebuloasa totala. Am intrat si pe chat cu cineva de pe site-ul FAFSA si tipa a fost foarte vehementa si nejustificat de self-defensive :((( nici n-a stat la taclale, sau macar sa incerce sa inteleaga situatia. Mi-a zis foarte taios ca un degree e un degree. Daca are degree, trebuie sa scrie YES si cu asta basta. Cand am incercat sa-i explic ca daca ar fi sa echivaleze studiile, mare lucru n-ar putea echivala sau folosi mai departe, mi-a zis la fel de taios -- atunci spune-i sa scrie NU. Eu iti spun ca trebuie sa zica DA, tu continui sa "argue" :))))))) Si, mai mult, m-a intrebat foarte "politicos" "Is there anything I can do for you today?" :)))))))))))))

Asa ma gandeam si eu ca stau lucrurile, adica... e mai aproape de logica, dar nici nu vroiam sa-i dau un sfat nedocumentat, sa intre pe urma in alte incurcaturi...

Deci, inainte chiar de a aplica pentru financial aid, trebuie echivalate studiile... ea a terminat, ca si mine, de altfel, Filologia, numai ca la alta sectie... Eu am luat-o intr-o cu totul alta directie aici, insa. Nu vad, echivaland diploma aia, de ce fel de degree ar putea sa se lipeasca, sa foloseasca cat mai multe credite din tara... Poate daca mai sunt si altii care au terminat Filologia, or sa vina cu ceva idei de programe pe care au mers ei aici...

Oricum, merci. A limpezit nitel nebuloasa discutia cu tine :)

View as RSS news feed in XML