Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

cancerul de san si emigrarea?

Last post 02-20-2007, 04:07 PM by laminat. 1 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  02-14-2007, 09:51 AM 55799

cancerul de san si emigrarea?

Salut pe toata lumea!!!

Am si eu o intrebare: in cazul in care esti diagnosticata cu cancer mamar, tratat intre timp, te poate impiedica sa ajungi in noua zeelanda? (in calitate de insotitor al aplicantului principal)?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Big Smile 

•  02-20-2007, 04:07 PM 56063 in reply to 55799

Re: cancerul de san si emigrarea?

problema cu cancerul in general e ca poate fi recurent. categoric, va fi o problema pe care o vor lua in considerare cind vor evalua dosarul. nu stiu sa-ti spun care ar fi criteriile lor in aceasta problema anume, dar va depinde de analize, de cit timp a trecut de cind persoana a avut rezultatele bune din nou la analiza.... poate iti va fi de ajutor sa citesti legea imigrarii - o gasesti pe situl nzis.

in alta ordine de idei, tratamentul pt cancer la sin este enorm de scump - familii de kiwioti cu venit mediu si peste mediu nu si-l pot permite (vorbesc de zeci de mii de $ foarte aproape de suta si chiar peste). in ultimii 1-2 ani tot am avut la tv reportaje pe aceasta problema. herceptinul care este medicamentul dovedit peste tot in lume sa dea rezultate in sensul de vindecare completa si lipsa recurentei, nu este subventionat in nz pt ca e prea scump... multe femei se duc in australia pt tratament pt ca acolo e subventionat. abia de vo citeva saptamini-luni de zile au aprobat subventia herceptinului pt un curs de citeva saptamini ca "medical trial" sa vada "cit de efectiv e in nz"... cred ca va mai dura citiva ani de zile pina aceste medicamente vor fi subventionate. deci parerea mea e sa te gindesti bine inainte de a face pasul emigrarii in nz in primul rind - daca e sa se intimple si sa reapara cancerul, sansele de tratament pt cel mamar nu sint foarte stralucite in prezent. in al doilea rind, trebuie sa declari toate problemele de sanatate pe care le-ai avut in trecut si probabil vor iesi oricum la iveala la analize deci vor fi si ele un factor pe care-l vor lua in consideratie atunci cind evalueaza dosarul.

Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
View as RSS news feed in XML