|
|
Constanta
Last post 11-13-2007, 04:20 AM by Dell. 34 replies.
-
-
04-26-2007, 11:58 PM |
-
04-27-2007, 09:37 AM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,851
-
Points 20,660
-
|
Blackie:Am fost pe acasa acum o luna, intr-o vizita de 2 sapt si in ultimii 4 ani nu prea am remarcat multe schimbari.Cheers.
Blackie, cand spui ca nu ai remarcat multe schimbari, la ce anume te referi???
"What nerv's me also destroy me!"
|
|
-
04-27-2007, 07:20 PM |
-
Blackie
-
-

-
Joined on 02-01-2006
-
-
Posts 33
-
Points 0
-
|
Hi Leona, pai primul contact de la aeroport prin Bucuresti a fost teribil. Strazi pline de gropi, soferii nervosi si badarani, mizerie ca la balamuc, cer cenusiu samd. O cursa cu taxiul la oficial este 20 lei (cu ceasul) 60 lei (fara ceas). Problema mare este sa-l gasesti pe acela cu ceasul. Acelesi piete murdare cu tarabe de unde se poate cumpara orice - de la underwear la masini de lux, de la jucarii de copii la masini de spalat, de la covrigi la votca la 100g, onest sa fiu... mi-a fost si frica sa intru in ele. Aceeasi oameni ingandurati si preocupati la care daca la zambesti un pic se supara si zic ca faci misto de ei. Pensionarii o duc la fel de nashpa ca acum 4-5 ani ba chiar mai greu. Bataia pe ciolanul(politic) parca s-a mai ascutit un pic.Vanzatoarea de la magazinul din colt a fost singura care mi-a zambit cand mi-a spus ca nu are sa-mi dea rest 20 bani dupa care mi-a intors spatele. Sunt si ceva schimbari minore zic eu: leul greu, mai multe posturi de televiziune (Australia are numai 5 pusturi TV publice) dar toate vorbesc f mult de politica, mai multe case de schimb valutar, banci si agentii imobiliare, trenul Bucuresti Constanta face aproape 5 ore(dar asta cred ca este provizoriu), parintii mai imbatraniti, multa f multa lume care fumeaza, (in Australia este interzis fumatul i zone ca: stadioane, plaja, orice institutie publica, la mai aproape de 200m de play ground, 90% din pub-uri,...), cand am plecat cu 4 ani in urma in parlament erau ceva cantareti de muzica populara, acum sunt o gramada de manelisti. Experiente placute: intalnirile cu prietenii si familia, zapada la munte, play ground din parcul Tabacarie, Faleza Constanta. Cam atat imi mai aduc aminte acum. Mi-a fost atat de dor de casa incat este posibil sa-mi fi creea o memorie un pic distorsionata si de aceea asteptarile mele sa fi fost un pic inselate. Vizita aceasta a avut ca prim scop sa ne reintalnim cu familia si cu prietenii si sa aratat si sa aducem aminte copiilor nostrii de unde venim si cine suntem. Cam atat acum. Cheers!
Do, or do not. There is no "try."
|
|
-
04-28-2007, 01:31 AM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,851
-
Points 20,660
-
|
:)) Tu cand te referi la schimbare, te referi in mare parte la oameni? La cum esti tratat si privit din cap pana in picioare la hainele de pe tine, si in functzie de ele esti si abordat sau nu?? Ce zambet??? Nu asa am fost invatzatzi sa traim, ci fiecare "se descurca cum poate". Deci in ce priveste "cultura" acestui neam nu se va schimba multzi multzi ani de acum inainte. In ce priveste strazile, ei bine sunt de acord cu tine ca e mizerie, dar mizeria in mare parte , cea pe care am vazut-o eu , se datoreaza constructziilor in masa, care se fac , si am vazut de data asta muncitori pe marginea drumurilor , care largeau benzile de circulatzie, imbracatzi cu acele jachete fosforescente, la fel ca si aici, ceea ce m-a surprins placut. Am vazut autostrada Bucuresti-Constantza, care este aproape terminata, si nu ne-a luat decat vre-o 2 ore si ceva parca sa ajungem la destinatzie. Ceea ce iar nu era acum 4 ani de zile. Am vazut acel supermarket numit Carrefour, parca asa se numeste, care este exact ca si aici, ceea ce iar nu era acum 2 ani de zile, ca sa nu mai zic 4. ..... Am vazut baruri si cafenele decorate si amenajate extrem de placut, parcari in mall la fel ca aici , ceea ce iar nu erau din cate stiu eu , ....... si tot ce se construieste , este construit atat cu gust cat si cu stil. Este foarte adevarat ca mergi pentru familie acolo, este ceea ce te leaga de acele locuri, dar pe cat de placut te surprind anumite schimbari fizice pe atat de tare te darama comportamentul oamenilor.
|
|
-
04-28-2007, 09:54 AM |
-
04-29-2007, 06:34 AM |
-
wector
-
-

-
Joined on 02-26-2007
-
Melbourne
-
Posts 14
-
Points 0
-
|
Salut Leona !
Ultimul lucru pe care imi doream sa-l fac era sa te contrazic.Dar nu mi-ai dat nici o sansa ! Tu cand vorbesti asa in general de "transformare/schimbare" te referi la continut sau la aperente ?Daca te referi la cel de al doilea aspect ...da ,ai dreptate.Dar daca tu poti spune ca tara/orasul ala merge intr-o directie buna atunci inseamna ca ceva este gresit.Ceva ti-a scapat .Sau poate nu ai vrut sa vezi totul. As putea sa-ti scriu o tona despre neajunsurile,snobismul ,nesimtirea si saracia acelui neam.Iar tu ne spui noua ca au aparut cafenele amenajate extrem de placut !!! Pe scurt ...am fost si noi vre-o 2 luni acasa(C-ta si Buc) dupa alti 4 ani de stat in Nz.Nu mult a trecut (2 zile) ca sa ne dam seama ca, cu exceptia familiei/prietenilor care pana si ei s-au schimbat,totul este up side down ! Dar absolut totul.Exemple :am fost la oftalmolog cu fetita.Si pe langa ca,a afirmat la adresa fetitei mele vazand-o cu niste pantofi mai fistichi ,citez : "ce ti-i as baga pe gat " , i-a mai cazut si usa de la cabinet.Si uite asa statea doctorul nostru:cu o mana tinea usa si cu alta o consulta pe pacienta iar intre picioare tinea un battery drill hotarat sa repare si usa.Daca aveam un aparat foto la mine...aia era o poza de prima pagina. Pe urma am fost la un cafe internet sa trimit si eu niste mesaje.Le-a cazut reteau,eu neapucand sa trimit nici un mesaj iar cand am vrut sa plec, mi s-a spus ca trebuie sa platesc si ca nu este vina lor ca a picat serverul.Iar cand le-am spus ca sunt prea destepti ptr.mine si ca nu inteleg ce vor sa spuna era sa-mi iau si un scaun in cap de la un baiat cu ceafa groasa si urechi turtite.Asa ca, am dus mana la portofel si am zis si multumesc ! A doua saptamana,nu am nici o ideea de ce, am facut eu si familia mea intoxicatie alimentara.Si a trebuie sa ne internam la Municipal 2 zile.Stii ca a trebuit sa dau spaga ca sa am o perna sub cap ?? Eee iti spun eu.Pe motiv ca sunt prea multi pacienti nu mai aveau perne.Si cum m-am scobit de 5 lei noi, iaca ca am facut rost de 3 perne.Probabil ca le-a smuls de sub capul altora in timp ce dormeau.....!!!! Spaga este institutionalizata !!!! Daca esti fiul nimanui si nu ai nici bani de spaga esti terminat.Oficial nu ai nici o sansa ! Stii ce se afla in spatele constructiilor alora dragalase construite de baietii aceia simpatici cu vestutze fosforescente ? Iti spun eu :mormane de gunoaie si zeci de copii parasiti(aurolaci) care prefera viata de strada in defavoarea caminelor .Un focar de infectie, asta se afla in spatele acelor cladiri construite cu gust si stil. Pensionarii ?? Vai de mama lor.Sunt morti de foame.Stii cati mi-au cersit bani pe strada ? Cred,sunt sigur ...vre-o 20.Si aveau parul alb si se vedea ca nu sunt de profesie.Plangeau si-mi spuneau ca nu au incotro.Stii ce era in sufletul meu atunci ? Imi venea sa si rad si sa si plang.Si uite asa am stat in Constanta vre-o 2 luni : intre ras si plans.Nu ma intreba de ce "Ras" caci nu stiu sa iti raspund. Unul dintre cei mai buni amici ai mei este neurochirurg la spitalul Municipal din Bucuresti.Intr-o zi l-am intrebat daca si el ea spaga ca toti doctorii pe care ii stiu ....Stii ce mi-a spus ?Sa te las pe tine sa ghicesti ?Hai sa-ti spun eu:" da ,bineinteles ca iau altfel cum puii mei sa traiesc ?"Si m-a intrebat : "la voi acolo in Melbourne doctorii neurochirurgi cat castiga?I-am spus :" pai...minim 200 de mii pe an"si asta daca nu au clinica lor particulara.El a ras si a spus :"pai vezi mai prietene, de-aia iau spaga ca nu pot avea o viata decenta dupa ce am invatat aproape toata viata mea sa ajung aici" Mi-a fost rusine ca l-am intrebat si am tacut malc. Asta este Romania ! Vrei s-o mai spun o data ? Un focar de infectie si o confuzie de valori unde toti agramatii care au bani apar la televizor si se cred Dumnezei si unde snobismul este la el acasa.M-am nascut in mizeria aia si inca imi pasa.Uneori incerc sa iubesc doar lucrurile bune,alteori imi spun ca nu este decat o perioada tranzitorie si ca mai este un pic pana va fi bine si in ro. Ideea este ca prefer sa traiesc departe si sa-mi fie dor autentic de RO. decat sa traiesc acolo si sa ma prefac ca e mi-e bine. Asa ca dupa 2 luni de stat acolo am simtit nevoia sa plec "acasa". Pe curand Leona !
aloha !
|
|
-
04-29-2007, 06:44 AM |
-
wector
-
-

-
Joined on 02-26-2007
-
Melbourne
-
Posts 14
-
Points 0
-
|
Salut colega ! Pai pe vremea cand purtam pantaloni scurti am locuit la Ciresica.Mai tarziu m-au luat astia cu arcanu` la Bucuresti si m-am naturalizat acolo. Dar Constanta ramane sufletul meu.Nu o dau pe nimic in lume ! Parca mi s-a imprimat pe retina !Cred ca o pot privi si altii atunci cand se uita in ochi mei. Spune-mi de tine cate ceva...pe unde ai stat si ce liceu ai terminat.Constanta este mica si m-ar mira sa nu te cunosc ! Pe curand
aloha !
|
|
-
04-29-2007, 10:13 AM |
-
Dell
-
-

-
Joined on 08-12-2006
-
-
Posts 1,554
-
Points 0
-
|
Re: Constiinta, Constanta (prima 1/2 e la fel, "const")
wector:Unul dintre cei mai buni amici ai mei este neurochirurg la spitalul Municipal din Bucuresti.Intr-o zi l-am intrebat daca si el ea spaga ca toti doctorii pe care ii stiu ....Stii ce mi-a spus ?Sa te las pe tine sa ghicesti ?Hai sa-ti spun eu:" da ,bineinteles ca iau altfel cum puii mei sa traiesc ?"Si m-a intrebat : "la voi acolo in Melbourne doctorii neurochirurgi cat castiga?I-am spus :" pai...minim 200 de mii pe an"si asta daca nu au clinica lor particulara.El a ras si a spus :"pai vezi mai prietene, de-aia iau spaga ca nu pot avea o viata decenta dupa ce am invatat aproape toata viata mea sa ajung aici" Mi-a fost rusine ca l-am intrebat si am tacut malc. Constiinta trece prin stomac? Daca ni se pare normal sa luam spaga, luam. Daca ni se pare normal sa dam spaga, dam. Daca ni se pare normal sa traim viata ca o spaga,suntem spagari. Daca ni se pare normal sa traim pt. confort, ne autodegradam. Daca ni se pare normal sa trambitam principii fundamentale pe care nu le respectam nici cat negru sub unghie, suntem niste ipocriti care ne dam mari. Daca ni se pare normal sa votam programul de trai, avem o viata de troaca. Daca ni se pare normala fericirea gloatei, suntem o gloata. Un partid al consumatorilor care consuma multumiti nonvaloarea cu TVA inclus. Niste indivizi impotenti spiritualiceste cu diplome inramate pe pereti, niste neputinciosi multilateral iluzionati care se cred tari cand in fapt sunt ca praful de pe maidane. O adunatura de clovni cu pretentii, niste manelisti infumurati pentru care show-offul e un must. O gloata. Si atat. Constiinta? Cat e kilu'? (la Cora e mai ieftin?) Mi-au trebuit 20 de ani sa-nteleg de ce a renuntat Cioran sa scrie romaneste.
The infinite is in the finite of every instant. (Zen)
|
|
-
-
04-30-2007, 03:11 AM |
-
wector
-
-

-
Joined on 02-26-2007
-
Melbourne
-
Posts 14
-
Points 0
-
|
Salut Romy ! Da recunosc, am cam exagerat.Nu cu povestirea ci cu faptul ca am pus prea mult accent pe neputinta romanilor.Sper ptr.toata suflarea de acolo ca Ro s-o ia intr-adevar intr-o directie buna.Romanii au potential ,nu trebuie decat sa vrea. Poate intr-o zi de vom cunoaste.Vei vedea ca nu am nici in clin si maneca cu radicalismul.Cand eram mai mic mi se spunea: "prietenului omului" Acu` nu mi se mai spune in nici un fel caci nu mai are cine.Ne simtim un pic in exil ceea ce nu este un sentiment foarte confortabil si am tendinta sa dau vina pe Ro. ptr.tot ce mi se intampla.In realitate poate nu este vina ei ci doar a mea ca am fost un inadaptat si un nostalgic.Am cunoscut si baieti destepti care s-au descurcat.Se pare ca eu nu am fost unul dintre ei.Asa ca, imi cer scuze ! Obi
aloha !
|
|
-
04-30-2007, 02:04 PM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,851
-
Points 20,660
-
|
Ok, stiu ca multzi nu il plac pe Mazare, dar ce e al lui e al lui. Nu ma intereseaza catzi bani au ajuns la el in buzunar, nu ma intereseaza cum si in ce fel a facut , dar a reusit spre deosebire de altzii dinaintea lui sa schimbe radical aspectul Constantei. In primul rand Mamaia, care ajunsese ultima statziune, acum este pe primul loc. Constantza este TOTAL diferita fatza de cum arata inainte, si toate astea de cand acest om a luat hatzurile. Deci putetzi sa spunetzi ce vretzi voi, faptele cred ca arata mai mult. In ce priveste argumentele cu doctorii care iau spaga , oamenii saraci care ajung sa cerseasca, .... etc, ei bine asta e problema intregii tzari, daca vii si imi zici ca exista un orash in tara aia care nu are asa ceva .... cu sigurantza voi vizita acel oras pentru a ma convinge. Intorcandu-ma la spaga, ok, nu esti platit de ajuns , ai invatzat si tzi-ai rupt coatele pe bancile scolii, DAR nu lua spaga de la un om care deabia are ce pune pe masa, sau nu il abandona doar pentru ca saracul om nu are ce manca. Asta trebuia sa ii spui acelui "Doctor" . Daca e sa iei, ia de la cine are , nu de la cel care deabia traieste, si ajunge in spital. Asa cum am mai zis problema Romaniei in primul rand este si va ramane mult timp de acum inainte romanii in sine, mentalitatea si felul de a vedea si gandi.
|
|
-
04-30-2007, 08:01 PM |
-
Blackie
-
-

-
Joined on 02-01-2006
-
-
Posts 33
-
Points 0
-
|
Hi Leona, Radical este o expresie cam radicala m-am nascut in Constanta si am trait acolo primii 36 ani din viata si te rog sa ma crezi ca schimbarile nu sunt chiar asa de radicale cum spui. Statiunea Mamaia a fost modernizata in scopul de a mulge cati mai multi bani de la turisti lucrand mai mult la poleiala decat la infrastructura. Faptul ca acum marea parte a Tomis Nord-ul trebuie sa cumpere apa inbuteliata de baut, denota o nu prea mare grija a primarului fata de cetatenii Constantei. Nu uita ca la alegeri Mazare a fost ales cu 60% din 35% prezenta la vot ceea ce inseamna putin peste 20% din populatia de atunci cu drept de vot. Nici eu nu m-am dus la vot deoarece si contracandidatul era nu stiu ce PDSR-ist ce parea si mai putin atractiv. Cetateni Constantei puteau alege cel putin un primar cu cazier curat. Referitor la problema cu spaga am fost nevoit sa dau un cadou pentru a obtine niste acte intr-un timp mai scurt 2-3 sapt. si dupa ce le-am rezolvat cocoana ma intreaba da' la ce-mi trebe " ca sa emigrez in Australia", am raspuns ,"Pai de ce?" - ma intreaba ea, la care am aratat spre pachet-ul cu cadou " Din cauza asta ". Si ce crezi ca a facut? S-a dus repede sa vada ce e in el si a vorbit catre colegele mai din fundul biroului: " Asta pleaca din tara ca nu-i mai place cafeaua si tigarile" . Cu privire la spaga ceruta si primita de catre batrani amariti si cu pensii de mizerie, gandul ma duce la o caricatura mai veche in care un taran tinand in fiecare mana cate o gaina se duce la medicul veterinar si zice " Nu, cealalta gaina e bolnava asta este pentru dumneavoastra!". Total de acord cu mentalitatea ce trebuie schimbata. In drumul de intoarcere din Romania am oprit si Paris in care, intre noi fie vorba, era cam la fel de curat ca si Bucurestiul era un fel de "Marele Bucuresti" daca vrei. Problema a fost cand ne-am intors dintr-o excursie la Disney Land se aude in difuzoarele din autocar cum ca: " este o practica comuna in Franta daca ai fost multumit de prestatiile soferului sa-i lasi un tip (bacsis) la coborare...". Mesajul a si fost tradus in cateva limbi de circulatie, hey? Binenteles ca i-am lasat si eu ceva (1Euro) dar m-am simtit un puternic discomfort. Deci se pare ca problema spagi cu fratiorul mai mic bacsis-ul nu este numai in Romania ci si in alte tari. Fii sigura ca daca ar fi facut cine stie ce bravery l-as fi recompensat si singur pe idiotul ala de sofer, si n-as mai fi incheiat turul cu un gust amar. Oricum in Australia nu se pretinde si nu se accepta niciunde bacsis sigurul loc unde am vazut ceva sunt aeroporturile unde au un bowl pe care scrie tips si pe care probabil si-l impart intre ei la sfarsitul zilei. Unde suntem noi taximetristi au caseta cu marunt fiecare moneda pe caprarii si-ti dau restul pana la ultimul cent, au pana si EFTPOS in taxi, nu se suporta comparatia cu taxiurile din Paris sau Bucuresti. Cheers!
|
|
-
04-30-2007, 10:39 PM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,851
-
Points 20,660
-
|
Blackie, exista oare un loc amenajat, in care sa se investeasca fara sa aduca un profit apoi???? Oriunde in lumea asta mare aceasta metoda este aplicata mereu. Toata lumea investeste pentru profit. ( ma refer la amenajarea statiunii Mamaia). Iar in ce priveste bacsisul , asa cum am mai zis , este pretutindeni, intr-o masura mai mare sau mai mica, sub o forma mai directa sau mai "finuta". Deci nu vad rostul la a discuta despre bacsis in acest topic, pentru ca este universal valabil orice oras. La noi mai mult ca la nimeni, e adevarat, dar tot de pe taramul Ro vine si vorba "fiecare se descurca cum poate", care inca este prezenta. Deci nu vad rostul la comparatzii de genul Paris - Bucuresti, nu isi au rostul , stim foarte bine unde si cum am trait , ce si cum trebuie sa faci acolo ca sa traiesti sa rezisti in acea lume. Dar , desi nu sunt total de acord cu primarul Constantei, totusi , inaintea lui au fost multzi altzii care au stiut sa isi umple doar buzunarele lor si poate a nu stiu cator rude iar orasul era la fel, nimic nou sub soare, pe cand Mazare, chiar daca si-a deschis acel imens magazin de produse pentru constructzii ( nu ii mai stiu numele acum) , iar apoi pentru a cumpara nu stiu ce teren te obliga sa amenajezi si nu stiu ce parc,si toate constructziile noi erau facute cu produsele din acel magazin personal ( a carui profit ii intra lui in buzunar),si multe altele( cu care nu sunt de acord), ei bine totusi se cunoaste ca ceva s-a schimbat. Spui ca ai stat 36 de ani din viatza acolo, cum arata Mamaia inainte??? Cum erau strazile in mamaia??? Cum arata nisipul , plaja??? , cum era Cazinoul din Mamaia?? , magazinele, terasele???? Cat de luminate erau strazile?? Cum arata centrul Constantei??? , sau poate ai uitat.
|
|
-
05-01-2007, 12:25 AM |
-
05-01-2007, 05:52 AM |
-
Dell
-
-

-
Joined on 08-12-2006
-
-
Posts 1,554
-
Points 0
-
|
Blackie:Oricum cred ca esti (sunteti inpreuna cu Dell) un pic cam radicali.
Realisti poate. Nu merge cu comparatii pe grade (pic, mult, mai): ori esti realist ori nu. Si: Mazare cum a ajuns primar? Guvernoiu cum a ajuns prim-ministru si mai nou presedinte? Sarac Da' Cinstit cum a ajuns presedintele democratiei originale? etc. Toate
astea de mai sus (etc.-ul inclus) au fost posibile datorita
ciolanarismului multilateral dezvoltat; datorita spiritului de turma;
datorita gloatei care a urmat directivele programului de trai
implementat de aparatul de partid si de stat (cu tot cu servicii). Nici nu se putea altfel: realitatea este cum este si nu tine cu nimeni.Si palmuieste, tare, pe cei care nu tin cont de ea. Optimismul
nesabuit si-a spus cuvantul: "o sa fie bine". Si a fost:pentru cei mai
egali ca altii. Pentru optimistii cu sperante nesabuite a fost dupa cum
se stie din ultimii 17 ani: o viata de troaca, un cazino unde se joaca
pe suflete si mai putin pe bani. Cum ziceam: serviciile ie cu ei;
ei ie cu poporul; poporul ie cu noi. Si rezultatele se vad, da' numai
cine vrea le vede. Restul... o gloata. Cat e kilu' de constiinta? Cat e kilu' de suflet?
But hey... what do I know?!
The infinite is in the finite of every instant. (Zen)
|
|
-
05-01-2007, 06:19 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Ei, fratilor, voi vorbiti despre doua lucruri diferite. Leona, tu vorbesti despre ce ai cunoascut tu: Mamaia si Constanta de dupa '90. Dar trebuie sa stii ca litoralul romanesc a existat mult inainte de vremea aia. Tu nu ai cum sa-ti amintesti, dar Blakie stie Mamaia plina de straini, cu lumini, hoteluri de calitate, baruri cu programe de cabaret deschise pina dimineata. Si asta nu numai in anii '70-'80, ci chiar si in '88. Litoralul romanesc era loc preferat de vacanta al celor din Scandinavia, al germanilor, danizilor, olandezilor, si nu erau doar clasa muncitoare. Serviciile erau la nivel european. Era o placere sa mergi 2 saptamini la Mamaia, ori Olimp. Plajele erau greblate zilnic, erau umbrele, se inchiriau sezlonguri, muzica era in surdina. Faptul ca s-a schimbat putin pe-aici, pe-acolo, nu-i de mirare.Asa incet, incet se mai schimba lucrurile peste tot in tara. Pacat ca nu si mentalitatea.
|
|
-
05-01-2007, 08:54 AM |
-
OanaC
-
-

-
Joined on 09-06-2005
-
Philadelphia/Constanta
-
Posts 621
-
Points 980
-
|
Leona, si eu sunt constanteanca si sunt 100 % de acord cu tine. Constanta si Mamia s-au schimbat radical in ultimii cativa ani. Si asa cum ai zis si tu, indiferent cat de urat este Mazare, este singurul care a facut intr-adevar ceva. Nici macar nu imi pasa ca zice lumea ca fura, atata timp cat eu vad orasul ca infloreste si mai ales cand vad ca Mamaia este statiunea # 1 de pe litoral. Primarul o fi n-o fi hot n-am de unde sa stiu cu exactitate insa cu siguranta este inconjurat de o sleahta de ticalosi in frunte cu Constantinescu, Stan, Nemirski and Co. Stiti voi vorba aia: "pana la Dumnezeu, te mananca sfintii" Iar constantenii ar trebuii sa fie multumiti ca au parte de un oras curat, frumos si care e intr-o continua ascensiune. Blackie, tu vorbesti de problemele generale ale Romaniei si in nici un caz de problemele Constantei. Spaga e regina in Romania ( asa cum se spunea pe alti topic) peste tot nu numai in Constanta
|
|
-
05-02-2007, 05:57 AM |
-
wector
-
-

-
Joined on 02-26-2007
-
Melbourne
-
Posts 14
-
Points 0
-
|
Salut Leona !
Mai bine ne-ai spune cate ceva despre tine L.Ce faci tu pe acolo prin America ?Ti-e bine ? Iar daca te supara cineva spune-mi-l mie sa vezi ce-i fac !!! O.
aloha !
|
|
-
05-02-2007, 02:21 PM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,851
-
Points 20,660
-
|
wector:Salut Leona ! Mai bine ne-ai spune cate ceva despre tine L.Ce faci tu pe acolo prin America ?Ti-e bine ? Iar daca te supara cineva spune-mi-l mie sa vezi ce-i fac !!! O.
Imi explici si mie ce vrei sa zici?? Ne cunoastem cumva?
|
|
-
05-03-2007, 05:22 AM |
-
wector
-
-

-
Joined on 02-26-2007
-
Melbourne
-
Posts 14
-
Points 0
-
|
Ce cuvant nu intelegi mai exact? Paiii nu stiu....ne cunoastem? Ai spus ca vrei sa schimbam topica : "spaga" si asta am si facut.Speram sa relansezi tu una noua si interesanta. wector
aloha !
|
|
-
05-04-2007, 01:06 AM |
-
Blackie
-
-

-
Joined on 02-01-2006
-
-
Posts 33
-
Points 0
-
|
Wector mate, aicea pe forum nu te iei de om asa din senin, ca nu esti la tine in Melbourne, hay? Am uitat sa spun cate ceva: la ultima vizita am constatat ca(virgula) careva a pus panza de bonfaier pe placuta de pe soclul statuii lui Eminescu de langa Comandament. Fiind de bronz se pare ca are mare cautare (mai mare ca poezia, oricum).Un nit s-a dus deja (three to go!) . Asta ca sa pastram topicul cu orasul Constanta.
|
|
-
10-02-2007, 10:08 AM |
|
|