Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Sot american - discutie intre "desperate (house)wives"

Last post 11-02-2007, 02:22 PM by damia. 137 replies.
Page 2 of 3 (138 items)   < Previous 1 2 3 Next >
Sort Posts: Previous Next
  •  03-09-2007, 07:45 AM 57010 in reply to 57004

Re: Sot american - discutie intre "desperate (house)wives"

Girbova:

Bietul meu prieten Dell, ce ti-au facut fetele?!?! Fist Stiu, te-ai retras in coltul tau, convins ca ai dreptate, si esti un neinteles. Tongue TiedHai, lasa acreala la o parte, recunoaste ca ti-ai cam facut-o cu minutza ta. Huh?Fist Stii si tu: cine seamana vint, culege furtuna. Desi nu-s rabi, voi spune ca si tu si ele aveti dreptate. SalutDa, asa-i unii asa traiesc pe-aici, dar sint atit de putini, ca nici nu-ti inchipui tu. Dar cei mai multi maninca mincare gatita in casa, e drept mult gratar (care hai sa recunoaste, e mai sanatos decit o tocanitza), dar maninca si vegetale, si cei mai multi se uita cu grija la ratzii, fac miscare, si-s mult mai preocupati de sanatatea lor decit cei din Ro. O sa fii surprins sa afli ca femeile chiar daca muncesc, gatesc si schimba intre ele retete, si ma crezi ori nu, venind aici am invatat destule de la ele, nu mi-e rusine s-o spun. Si vei fi si mai surprins sa afli cite femei isi parasesc locul de munca sa ingrijeasca de nou-nascuti, uneori stau 4-5-6 ani acasa. E adevarat, nu toata lumea-si permite, dar foarte multi fac efortul asta. Da, e adevarat ca bebelushi maninca si formula, dar cele mai multe se straduiesc sa-i alapteze. Vei fi surprins sa vezi cite familii au 3, poate si 4 copii, si-i vorba de intelectuali, si-s familisti. Da, e adevarat ca divorturile-s mai dese decit in Ro, dar sa nu uitam ca acasa stau si isi maninca zilele si sanatatea, doar pt ca nu au alta iesire, pe cind aici, daca nu se inteleg, si nu pot reconcilia, divorteaza, dar copiii nu cresc ca la noi, despartit de tati, ci isi cunosc ambii parinti, petrec tim ca amindoi, iar fostii sotii (cei mai multi) conlucreaza pasnic pt binele copiilor. Ai vazut tu asa ceva acasa? Din nefericire, eu nu. Acum nu-i societatea ideala, dar in conditiile actuale, e mult mai bine decit in alte parti.

Si am si o idee: ce-ar fi sa faci efortul sa vii aiciTravel, si-ti promit sa fac si eu tot posibilul. Asa vei avea ocazia sa-i vezi pe viu pe americanii aia imperialisti, corupti, si cum or mai fi. Glumesc in legatura cu americanii, ca mie mi-s dragi. Wink

Girbova, lasa America, nu-i vorba despre o natie anume aici. E vorba despre o specie, cea a omului "modern".

Putin off-topic mai jos.
    America e un amestec desfasurat pe un spatiu imens si are o diversitate mai greu de imaginat decat se crede.
    De-asta si America este de cele mai multe ori neinteleasa sau mai bine zis gresit inteleasa.
    Si ciolanarii care trag foloase de pe urma ei fac cariera din a o denigra. Dezgustator.
    Cred ca stii tu la ce ma refer si daca nu, iti spun eu: la lichelismul universal care la unii predomina (o fi genetic).

The infinite is in the finite of every instant. (Zen)
  •  03-09-2007, 07:52 AM 57011 in reply to 57008

Girbova:
    Dell, nu te supara pe mine, dar unde traiesti tu? Asta-i imaginea pe care o vezi in jurul tau? Astea-s excetii, poate mai putin de 1%. Ami s-a referit la faptul ca femeia poate alege sa faca cariera, ori un alt fel de cariera, ca mama. Din ce spui tu eu inteleg familia din perioada interbelica. Tu uiti ca societatea a evoluat. Si desigur, nu tot ce aduce, e pozitiv. Sincer, nu stiu de ce, dar din descrierile tale recunosc femeile musulmane. Prientenul meu, societatea romaneasca nu a fost asa niciodata. Bunicii mei au fost tarani, dar mosu' nu vindea calul ori vaca daca bunica nu era de acord. Hai, mai lasa izolationismul asta,... you can do better.Wink

Nu chiar. Ce e foarte vizibil este dizovarea societatii prin orientarea anti-familie si unde individul este incurajat sa faca abuz.
    Suna rau, dar asta vad eu aici unde sunt, Londra. La tara insa e altfel, mai bine din punctul asta de vedere.

•  03-09-2007, 08:47 AM 57013 in reply to 57011

Dell:
    Nu chiar. Ce e foarte vizibil este dizolvarea societatii prin orientarea anti-familie si unde individul este incurajat sa faca abuz.

Iti inteleg punctul de vedere. Depinde insa si pe ce piatra stai ca sa observi aceste lucruri. Nu pot sa declar ca am siguranta ca toti oamenii sint prin natura lor buni. Oamenii sint oameni. Fac lucruri drepte si lucruri gresite. Unii au cap pe umeri, altii doar un suport pe care stau urechile. Si deciziile lor vin din multiple surse, care isi au originea in calitatea lor ca oameni si capabilitatea lor de a procesa informatii (inteligenta!!!). Sint multi oameni care iau deciziile cele mai proaste in viata lor pentru ca nu-i duce capul. Nu cred ca exista o activitate cerebrala intensa in mintea celui care decide ca abuzul este raspunsul intrebarilor pe care si le pune (daca acestea exista !).

Poate percep eu in mod gresit ceea ce gindesti, dar sa stii ca totusi nu e dracul atit de negru. Exista straturi si straturi in societate. Depinde in ce "sandwich" te-a aruncat viata / ai ales sa traiesti.

•  03-09-2007, 09:28 AM 57017 in reply to 57000

• OanaC is not online. Last active: 08-07-2008, 07:39 PM OanaC
    • Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 621
    • Points 980

luminita:

romanii nu sunt betivi, ci pur si simplus au zvacul ala in ei. ei se simt bine. americanii ce fac? se duc in bar si stau ca betivii cu coatele pe tejgheaua de la bar, beau o bere si pleaca acasa....nu o au in ei. pur si simplu. si e trist.

ma enerveaza  ca romanii sunt catalogati drept prapaditi in comparatie cu linisteala americanilor. sincer acum , am avut si eu nopti pe canapea cu ei. si am avut nopti pe canapea cu romanii..romanii glumesc, rad, beau cola, fumeaza.americanii? nu zic nimic interesant,nu tu muzica, nu tu buna dispozitie. sunt pasivi si absenti.

dar nu mai compar acum.asta e primul pas in acceptarea vietii din america. nu mai compar. m-oi distra cu " betivii" cand ma duc in tara....

Incerc din rasputeri sa nu fiu rautacioasa si nici nu vreau sa jignesc pe nimeni,  insa vreau sa va intreb ceva: daca voi la nici un an de la casatorie sunteti atat de plictisite si de blazate, cum credeti ca o sa fiti in 5 ani de acum incolo?  Credeti ca o sa fie mai bine?  Cand v-ati casatorit, v-ati castorit cu capul in sac?  Nu ati vazut pe cine luati si ca sunt "plictisitori, lenesi, stau pe canapea toata ziua, nu beau, nu danseaza, nu ies in oras, sunt pasivi, absenti, nu tu buna dispozitie.... etc etc" . Sau cumva aveati mintile luate de prea multa dragoste? Ascultati de la mine ca ce pare un "betiv" funny in tinerete s-ar putea sa se transforme intr-un betiv care va inmoaie oasele mai la batranete cand nu mai joci cum vrea el. In primul meu an de casnicie nici nu vroiam sa vad pe nimeni. Nu ma interesa decat sa il vad pe EL si sa fim noi DOI tot timpul. Dupa aia usor usor ne-am facut amandoi prieteni (separati) sau chiar un grup de prieteni cu care iesim amandoi tot timpul.

Cunosc o caruta de americani ( lucrez pe un etaj unde am cam 500 + de colegi, 98% americani) si cu care din cand in cand mai iesim la o bere, la o pizza, la o barfa. Aflati ca multi dintre ei au lucruri foarte interesante de spus, poti discuta absolut orice cu ei,  si au si "zvac" in ei la fel ca si romanii nostri.  Asa cum si noi avem romani care n-au "zvac"  asa au si ei americanii lor care n-au "zvac". Nu e vina nimanui ca n-ati deschis ochii bine cand i-ati cunoscut si i-ati luat de soti.  

Si inca ceva: voi stati acasa  Nu stiti cum e pentru ei sa vina acasa dupa 8-9-10 ore de munca si sa ma dea si peste o nevasta odihnita bine care il macane la cap toata ziua ca vrea sa iasa in oras pentru ca s-au plictisit in casa toata ziua. As vrea din tot sufletul ca macar o saptamana sa stau si eu acasa si SA AM TIMP sa ma plictisesc vorbind cu maica-mea pe messenger, sau sa ma uit la televizor, sau pur si simplu sa dorm. O sa vedeti voi cand incepeti munca/scoala sau orice aveti voi de gand sa faceti pe aici.

Din nou, nu mi-o luati in nume de rau, insa nu cred ca e drept sa fiti atat de critice si de "demanding". In fond si la urma urmei daca erau asa de lenesi, nu ar fi muncit, ar fi stat ei acasa sa se uite la Oprah. Totusi inteleg ca merg la munca sa va intretina pe voi, pentru ca voi inca nu putei muncii nu? La fel nu cred ca e drept sa dati vina pe "viata din America". Viata in America are o gramada de oferit, trebuie doar sa stiti cum sa le descoperiti pe toate.

•  03-09-2007, 09:57 AM 57018 in reply to 57017

OanaC:

Si inca ceva: voi stati acasa  Nu stiti cum e pentru ei sa vina acasa dupa 8-9-10 ore de munca si sa ma dea si peste o nevasta odihnita bine care il macane la cap toata ziua ca vrea sa iasa in oras pentru ca s-au plictisit in casa toata ziua. As vrea din tot sufletul ca macar o saptamana sa stau si eu acasa si SA AM TIMP sa ma plictisesc vorbind cu maica-mea pe messenger, sau sa ma uit la televizor, sau pur si simplu sa dorm. O sa vedeti voi cand incepeti munca/scoala sau orice aveti voi de gand sa faceti pe aici.

Din nou, nu mi-o luati in nume de rau, insa nu cred ca e drept sa fiti atat de critice si de "demanding". In fond si la urma urmei daca erau asa de lenesi, nu ar fi muncit, ar fi stat ei acasa sa se uite la Oprah. Totusi inteleg ca merg la munca sa va intretina pe voi, pentru ca voi inca nu putei muncii nu? La fel nu cred ca e drept sa dati vina pe "viata din America". Viata in America are o gramada de oferit, trebuie doar sa stiti cum sa le descoperiti pe toate.

Iti dai seama ca pana la urma mi-au intrat mintile in cap LOL Si cum ziceam m-am dat eu dupa el. Dar asta nu s-a intamplat in juma de an.

Uite cum e. Dupa ce ajungi intr-o tzara straina in care cunosti un SINGUR om, si in care nu ai dreptul si posibilitatea sa faci nimic...crede-ma pe cuvant...ajungi sa-ti smulgi parul din cap. Si pe cine dai vina, neintentionat? Cui iti versi amarul , chiar daca pare rautacios? Si cand mai vezi ca nici el nu intelege, incepi sa-ti pui tot felul de intrebari ciudate. Parca apare si o urma de regret pt pasul facut etc. Dar toate astea n-au legatura cu iubirea, ci pur si simplu e vorba da adaptare :  adaptarea la o noua viata in America si la o noua viata cu sotul tau. Am spus mereu.....nu ai cum , este imposibil...sa cunosti toate detaliile despre un om inainte de o casatorie. Nici o viata intreaga, nu-ti ajunge sa cunosti un om, zice o vorba.

Nu stiu cine a zis ca-s lenesi. Eu una am folosit "isi doreste sa leneveasca", dupa ce am zis ca vine stresat de la servici si pur si simplu nu mai poate, nu mai are chef, nu-l mai tine nici fizic si nici psihic sa faca altceva. Vrea sa stea in pat , cu laptopul in brate si sa se uite la TV, de multe ori mintea lui fiind tot la servici. Daca la inceput ma enerva, pt ca voiam si eu atentie, desi el incerca sa mi-o ofere, dar dat fiind faptul ca stateam toata ziua inchisa in casa, mi se parea ca nu face de-ajuns pt mine..........cu trecerea timpului am inteles ce se intampla, si azi nu-i mai zic nici "pas". Nu-l mai stresez cu nebuniile mele. Dar asta nu s-a intamplat de pe-o zi pe alta, ci in timp....un an, poate mai mult. Poate acum de cand am vazut ce munceste el de fapt, si prin cate tre sa treaca. Si cum bine spui, el munceste sa ma intretina pe mine (deocamdata). Deci nesimtirea mea nu ar avea limite, daca in loc sa-i fiu recunoscatoare pana peste cap, l-as certa ca n-are chef sa iasa la club, sa-i bubuie muzica in creier, dupa ce 14 ore i-au bubuit motoarele submarinului. Nu numai ca ii respect alegerile, dar sunt mandra de el, ca munceste ce munceste si ca face niste sacrificii supreme in primul rand pt tzara lui, si apoi pt noi.

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  03-09-2007, 10:04 AM 57019 in reply to 57018

Aaaa, si inca ceva...cat am lucrat eu , vreo cateva luni aici, si ajungeam din tura la 10 noaptea acasa, luam somn in 5 minute...si se supara el pe mine, ca nu mai stau sa ne uitam la serialul nostru impreuna, si nu mai petrecem timp impreuna.

La fel si cand am inceput scoala, si ajungeam tot la 10 si ceva. Ne vedeam o ora-doua pe zi. Dar astea sunt niste sacrificii, prin care tre sa treci, ca sa fie bine in viitor. Ii ok, eu una nu ma mai supar deloc pe situatie, pt ca asta este si asa-i viata. Eu ma gandesc cu bucurie la viitor si stiu sigur ca o sa fie bine, si cu cat trece timpul o sa fie si mai bine.

•  03-09-2007, 10:10 AM 57020 in reply to 57013

AdrianaLo:
    Dell:
    Nu chiar. Ce e foarte vizibil este dizolvarea societatii prin orientarea anti-familie si unde individul este incurajat sa faca abuz.
    Iti inteleg punctul de vedere. Depinde insa si pe ce piatra stai ca sa observi aceste lucruri. Nu pot sa declar ca am siguranta ca toti oamenii sint prin natura lor buni. Oamenii sint oameni. Fac lucruri drepte si lucruri gresite. Unii au cap pe umeri, altii doar un suport pe care stau urechile. Si deciziile lor vin din multiple surse, care isi au originea in calitatea lor ca oameni si capabilitatea lor de a procesa informatii (inteligenta!!!). Sint multi oameni care iau deciziile cele mai proaste in viata lor pentru ca nu-i duce capul. Nu cred ca exista o activitate cerebrala intensa in mintea celui care decide ca abuzul este raspunsul intrebarilor pe care si le pune (daca acestea exista !).

Poate percep eu in mod gresit ceea ce gindesti, dar sa stii ca totusi nu e dracul atit de negru. Exista straturi si straturi in societate. Depinde in ce "sandwich" te-a aruncat viata / ai ales sa traiesti.

Da, si important e recunoasterea & asumarea greselilor si incercarea de a nu le repeta. 
    Omul "modern" insa, pune choice-ul facut in numele confortului mai presus de toate. 
    Cu adevarat, omul "modern" isi idolatrizeaza dorintele, ajungand treptat sa aiba o viata condusa de pofte si astfel decazand din conditia umana.
    Bineinteles, omul "modern" declara ca duce o viata "moderna" explicata prin prisma choice-urilor.
    La omul "modern", viata e consumata prin varii alegeri, cand de fapt alegerea e numai una: intre alb si negru (si asa e de cand lumea).
    Nu este rau sa fii modern, ci "modern".
    E rau adica a considera existenta dezordonata si dezechilibrul cotidian drept viata moderna.

Topicul inceput de tine reprezinta in fond mai mult decat o discutie intre "desperate (house)wives" despre sotii lor americani. Dar asta cred ca stii deja.

•  03-09-2007, 10:12 AM 57022 in reply to 57017

OanaC:
    Si inca ceva: voi stati acasa  Nu stiti cum e pentru ei sa vina acasa dupa 8-9-10 ore de munca si sa ma dea si peste o nevasta odihnita bine care il macane la cap toata ziua ca vrea sa iasa in oras pentru ca s-au plictisit in casa toata ziua.

Aici ai dreptate, Oana. Citeodata uit ca viata mea obisnuita nu este cum e acum, in postura de sotie casnica cu prea mult timp de gindire. De cind am plecat din Romania nu am mai lucrat (se fac in aprilie 2 ani!) si stiu ca asta imi influenteaza modul de gindire si de viata. Am inceput sa sufar cam la 1 luna dupa ce am incetat sa lucrez, iar acum a inceput sa-mi pese mai putin, pentru ca a intervenit puterea obisnuintei. Din pacate nu voi putea lucra in viitorul apropiat, pentru ca, desi am CG si SSN si tot ce trebuie ca sa lucrez in US, eu traiesc overseas pentru ca sotul meu lucreaza in corpul diplomatic. Ca sa ma pot angaja va trebui sa obtin intii cetatenia americana, pentru ca asta este o prima conditie pentru angajare. 

Am si eu mintea mea cu care sa gindesc, numai ca mi-a fost foarte simplu sa deschid acest subiect si sa aflu si opiniile altora, citeodata e nevoie de confirmare pentru propriile sentimente. Am invatat multe de la toate care si-au spus povestea aici sau si-au dat o parere. E incredibil cit de multe lucruri poti declansa in capsor citeodata!

Stiu ca sint nedreapta cind ma pling de situatia mea, de inactivitatea sotului meu. El este un om minunat, nu pot sa spun ca nu am vazut cum era inainte de a ne casatori, dar m-au cucerit inocenta, onestitatea, bunatatea lui si felul lui de a face ceea ce trebuie. Intotdecauna mi s-a parut foarte atragator un barbat  care "does the right thing".

Acum trage un pui de somn (vinerea dupa serviciu e nevoie!) dar cind se trezeste o sa-i dau un pupic dulce ca merita. Si hiar daca sintem amindoi la dieta, s-ar putea sa fac si o cina dragalasa.

Pe curind!

•  03-09-2007, 10:18 AM 57023 in reply to 57020

Dell:
    Topicul inceput de tine reprezinta in fond mai mult decat o discutie intre "desperate (house)wives" despre sotii lor americani. Dar asta cred ca stii deja.

...Da, stiu. Si imi pare bine ca s-a extins in domeniile anexe. Wink

E adevarat ca poate fara sa vrem, filozofam despre viata si relatii interumane, dar daca nu aici - unde? ...si daca nu intre noi - cu cine?

Inca o data, ma bucur ca am gasit Romportal pe internet. ...Din intimplare!

•  03-09-2007, 10:24 AM 57024 in reply to 57018

• OanaC is not online. Last active: 08-07-2008, 07:39 PM OanaC
    • Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 621
    • Points 980

Paula, nici nu am zis nimic de tine.... stiu ca nu l-ai facut lenes. Alte cateva fete au zis despre americani ca sunt in general lenesi si ca le place sa stea pe canapea si nu stiu sa se distreze, asta dupa ce i-au luat de barbati ...Daca nu ma insel a fost postul luminitei care m-a aprins un pic.....da mi-a trecut acumSmile .Sper ca nu v-am jignit cu nimic, imi inchipui ca poate fi   greu la inceput (desi nu am sot american) insa aveti rabdare si fiti un pic mai intelegatoare, totul se va rezolva de la sine.

•  03-09-2007, 10:57 AM 57025 in reply to 57011

Dell daca judeci femeia moderna dupa modelul femeii din Anglia si mai ales din Londra iti dau dreptate. Nici mie nu mi-a venit sa cred ce am vazut in Londra, ma refer la femei.

Dar dupa ce am venit in America , respectiv San Francisco am vazut ca femeie de aici e foarte diferita. Nu le-am vazut pe femei bete la tot pasul, injurand si provocand scandal. Nu ma incep sa detaliez , am expus ceea ce m-a socat pe mine in Anglia. Nu cunosc femeia americana dar vad o diferenta.

•  03-09-2007, 11:16 AM 57026 in reply to 57017

Luminita, ti-a raspuns Oana pt mine, poate si mai bine decat o puteam face eu. Daca atat ai vazut si inteles din barbatii americani, e trist...trist pt tine.

Sunt sigura ca si al meu barbat sta ca 'betivul cu coatele pe tejghea pasiv si fara viata' cand se duce la o bere cu prietenii lui...si n-are nici un 'zvac' in el dupa criteriile voastre, ca nu-i place sa danseze...dar uite, ca dupa mine, are atata viata in el cat pt amandoi. Se intampla zile din saptamana cand vine acasa dupa 12 ore de stat cu capul in rapoarte sau in calculator, ca nu stie cum sa se duca la culcare mai rapid... iarasi treaba cu zvacul...dar si in zilele alea isi gaseste minut sa ma intrebe daca am planuri pt seara aceea sau daca vreau sa fac ceva anume, chiar daca ma intreaba mai mult retoric...

Si nu consider barbatul roman un betivan, am cunoscut si o multime de romani care nu beau si nu le place bautura...dar cu predilectie, am vazut ca la petrecerile romanesti se lasa cu betii de sa-ti vina rau... 

"You don't stop riding because you get old, you get old because you stop riding."
  •  03-09-2007, 11:28 AM 57027 in reply to 57003

Girbova:
    Nu-s sigura ca indemnul unora din soti de a merge si a va distra e cea mai viabila solutie. Fericirea se cladeste in camin, din iubire, intelegere, si o multime de mici compromisuri de ambele parti.

Pt noi a functionat perfect. Sa-ti explic de ce. Cand eu il obligam sa mearga cu mine la club, se simtea aiurea, ma simteam si eu ca el nu se simte bine. Cand il luam cu mine sa ma intalnesc cu romani, vorbeam toti romaneste acolo, cateodata se mai vorbea si in engleza, el nu intelegea nimic, eu trebuia sa-i traduc, opream toata discutia pt asta, el se simtea in plus, eu ma simteam aiurea ca el nu se simte bine. Cand mergeam la petrecerile date de militari, ma simteam eu in plus, el se simtea rau ca eu nu ma simt bine. Cand m-a luat la cazino si in 10 minute i-am zis ca vreau sa merg acasa, iarasi s-a simtit rau ca mie nu-mi place acolo. Si dupa mai multe incercari de astea esuate, am decis de comun-acord sa facem unele activitati separat. Si pe noi nu ne-a indepartat chestia asta, ba ne-a apropiat foarte mult. Pt ca am prins incredere unul in celalalt , si pt ca nici unul din noi nu se mai simtea rau ca celalalt nu se simte bine. Toata treaba asta se intampla la inceputul relatiei, cand nu ne cunoasteam ca acum , si cand nu ne intelgeam din priviri etc. Dupa ce-a trecut timpul si ne-am obisnuit unul cu altul, s-a schimbat treaba.

Cel mai bun exemplu e anul trecut de Pasti, cand fara cearta , a inteles ca vreau sa pastrez traditia in casa noastra, si la 12 noaptea s-a imbracat frumos si a mers cu mine la o Biserica. Poate as fi reusit sa gasesc o adunare de romani, daca mergeam prin Alexandria. Dar am preferat sa stau numai cu el...si doar stii ce mandra am fost de mine. Anul asta nu-i acasa, asa ca imi fac bagajelul si o tai intre romani. Deci, ma adaptez situatiei.

•  03-09-2007, 12:56 PM 57030 in reply to 56945

Dell:
    Asta-i barfa. <wink>
    Sotii/logodnicii/boyfrenzii vostri stie? Sau nu trebuie ca ie secret?

sau proaspetele mamici care nu sunt in stare sa dea tzatza bebelusului, ca e prea greu?

LOL Dell....ufffffff..... stai usor, sa le luam pe rand :) pai ai tu dreptate asa, in esentza, pe ici pe colo si in mare, dar...incearca sa nu pierzi totusi din vedere ca societatea in care traim nu mai este societatea de acum cateva sute/mii de ani. Ca individ social, nu ca animal, ai nevoie de ceva mai mult decat aveai inainte. Si asta se reflecta, simplu, si asupra femeii. Femeia e cea care naste (inca), dar este totodata cea care aduce un venit considerabil acasa, fara de care poate nu s-ar putea plati mortgage-ul casei (nu al bordeiului, nu al pesterii), nu s-ar putea plati child care-ul copiilor mai mari, femeia care ar vrea poate sa stea acasa sa de tzatza la bebelush, decat sa se zbata intre a fi mama / sotzie / employee / bread winner, avand vesnic frustarea ca nu le poate face perfect pe toate. Sau pe niciuna. Sau daca face perfect una, le neglijeaza implicit, pe celelalte.

Eu zic sa dai ceva credit, femeii, asa "moderna" cum e ea pentru ca societatea - barbatul, tu - are o mare contributie la evolutzia / involutzia femeii. Ohhh, stiu... ai sa imi spui acum ca societatea i-a dat in skimb, contr-arma... *** pump :D Ce zici, ca sa nu discutam needificat, te ocupi matale de o mica statistica? de pilda, vanzarea de *** pumps worldwide... si pe urma le luam pe zone, vedem unde ne focusam, unde e dusmanul si unde actionam cu predilectie?! ;) pardon <wink>.

•  03-09-2007, 12:57 PM 57031 in reply to 57030

ups, cre'ca te prinzi tu pana la urma de ce pump era vorba... ca sa vezi, in romaneste nu e cenzurat cuvantu'...
  •  03-09-2007, 01:17 PM 57035 in reply to 57009

Re: discutie intre "desperate (house)wives"

dell e mai conservator. ce sa faci, asa e omul. e pacat totusi, mai ales ca traieste in anglia nu in vreun catun din ciocarlati.e un om destept, informat, dar din pacate f incapatanat. adevarul e in mainile lui . mai cunosc barbati d-astia: tata.o discutie cu el e imposibila,pt ca el are mereu dreptate.si ala care il asculta ce face? zice ca tata si face ca el. pt.ca ala mai destept cedeaza :P

•  03-09-2007, 01:37 PM 57037 in reply to 57027

Paula, tu stii ca  tin la tine, si-i ultimul meu gind sa te supar. Poate's doar eu de moda veche, dar daca bine inteleg, atunci relatia va functiona de genul: avem cont comun, ne intilnim acasa, dormim impreuna, dar pt ca avem preferinte diferite, se ducem care-ncotro. Poate-oi fi prea batrina sa inteleg, dar chiar nu pricep. Si eu si altii mai vechi pe forum stiu cit de mult si frumos ai evoluat tu, dar tot nu inteleg de ce cind te intilnesti cu dragii nostri compatrioti nu se vorbeste ENGLEZA. Nu de alta, dar sintem in America (si noi am vrut sa fim, si banuiesc ca si acei prieteni), si asa-i politicos, si pina la urma eu (si tu la fel) imi iubesc sotul, si cu el imi impart bucuriile si necazurile. Si NU, nu-s nepoliticoasa cu compatriotii mei. Cind am avut musfiri din tara si nu au vorbit/inteles engleza, am tradus pina la comand HOOO, de nu mai stiam care vorbeste romaneste si care americaneste.Sotul meu e parte din viata mea, si eu dintr-a lui. Si lui, ca si sotului arissei (parca i-ar fi fiu), ii place campingul, ori eu nu gasesc funny sa-mi odihnesc oasele mele batrine pe o airmattress, asa ca mergem, dar de obicei inchiriem o casuta. Din cind in cind, cind nu se poate, mai dorm si in tent, ca nu m-am nascut in baie cu faianta roz si telefon, si inca-mi mai amintesc de unde am plecat. Mie-mi place la spa (si sigur o sa te vizitez cind iti deschizi afacerea), nu exista un mai mare rasfatz pt mine decit un masaj bun. Lui nu-i place, dar la ultima noastra aniversare a rezervat o camera la un bread&breackfast, si un packet cu masaj si tot tacimul pt amindoi. Imi era mai mare mila sa-l vad in halat, suferind eroic doar ca sa-mi faca mie pe plac. Dupa umila mea parere, daca eu merg intr-o parte, si el in alta, in citiva ani, ne vom trezi ca nu mai avem ce discuta in comun, si probabil ca nu voi spune ca-i lenes, ca nu-i, dar ma voi plinge ca-si lasa lucrurile peste tot,  ca sarpele pielea, ca asa face. Nu-mi place, dar poate cite nu i-o fi placind nici lui. La inceput nu i-au placut sarmalele, acum le cere, si ma distrez, ca parca spune Somalia. Dar asta-i viata, trebuie sa muncim sa ne consolidam relatiile, sa cultivam ce avem in comun, nu ce ne departeaza. Cred ca la asta se referea Dell cind vorbea de omul modern si de alienare. Prietenii vin si pleaca, sotzii, chiar daca mai divorteaza uneori, stau impreuna la bine si la greu. Hai sa-ti spun ceva: la putini barbati le place dansul. Al meu, cred ca m-a dansat de 10 ori in 10 ani, si asta numai la mmente festive, si nu ma pling, ca bietul parca-i un urs, desi nu nici gras nici afon, da' nu-i place. Asa cum spunea si adriana, mai schimbam impresii, mai vedem ce-i si pe la alte case, si apoi realizam ca nu-i dracu' asa de negru, si pretuim ce avem. Imi pare rau ca m-am cam lungit.
  •  03-09-2007, 02:59 PM 57042 in reply to 57037

Girbova:
     Imi pare rau ca m-am cam lungit.

Sa nu-ti para rau ce "te-ai lungit", imi place sa citesc mesajele tale.

Se pare ca e o chestiune de timp si de experienta sa aduci o casnicie pe un drum bun agreat de ambele parti. O sa revin. Sotiorul meu ma astepta sa pornesc un film.

Pe curind!

•  03-09-2007, 03:06 PM 57043 in reply to 57037

De ce nu se vorbea engleza? Pt ca suntem romani, si ne era mult mai usor sa vorbim in romaneste. Bineinteles ca ii traduceam , dar la un moment dat a devenit si el iritat de situatie, si statea pe canapea acolo singurel, nu ma mai intreba nimic. La drept vorbind, nici nu intelegea discutiile noastre chiar daca ii traduceam si pur si simplu nu-l mai interesa, dar venea cu mine ca sa fim impreuna. Apoi a renuntat sa mai vina. De ce am continuat sa ma duc? Pt ca eram la inceput de viata in America, si pt ca oamenii aia de acolo, romanii mei, erau cei care imi alinau dorul. Pt ca ma intelegeau , pt ca aveam nevoie de ei. M-au ajutat enorm, si am spus asta de multe ori. Este extraordinar, cand gasesti pe cineva in US care sa-ti explice ca la prosti, pe limba ta, ce si cum. Iar sotul meu a inteles perfect asta. De ex, tipa romanca la care mergeam a fost cea care m-a pus prima oara la volan si mi-a zis pe romaneste ce sa fac, mi-a explicat masina si tot ce trebuia sa stiu. Apoi m-am dus acasa si am continuat lectiile cu sotul. Dar mi-ar fi fost muuuuuuuuuullllt mai greu sa pricep explicatiile lui in engleza, a unor cuvinte pe care nu le-am auzit in viata mea, nici in romana , d-apai in engleza. Apoi mi-au dat sfaturi de unde sa cumpar una alta, unde gasesc paine buna, ce magazine ar fi pe gustul meu etc etc. Toate astea nu le-as fi aflat in veci de la sotul meu, pt ca pur si simplu nu stia ce vreau. Si ce bucuros a fost si el cand am gasit paine pe gustul meu si nu-l mai certam pe el ca painea americana e dulce si nu-mi place. Intelegi? A avut si el de castigat din toata experienta asta din Seattle. Pt ca eu am invatat unele chestii pe cont propriu, si el n-a trebuit sa-si bata capul prea tare cu mine la inceput de drum. Si chiar daca am auzit sute de povesti ca romanii is rai si-asa si pe dincolo, eu tot la romani trag.

Acu nu va inchipuiti, ca toata ziua buna ziua, eram la ei. Locuiau destul de departe de mine, mergeam cam o data la doua saptamani, 2 zile. Restul timpului eram cu sotul meu. Nu va inchipuiti ca ies la club in fiecare weekend. De fapt ultima oara am fost in vara o singura data cu romanii care au fost aici la munca. Si-a mai fost o petrecere. Asta dupa mai mult de un an in care n-am mers nicaieri, pt ca n-am cu cine merge, deci nu merg. Iar el a mers la casino singur pt ca stateam in CT langa Foxwoods, cand ne-am mutat n-a mai avut unde merge, deci nu s-a mai dus. Acu nici el n-are cu cine iesi, nici eu n-am. Asa ca...impreuna suntem. Cand au fost in vara romanii, o mers si el cu noi la Zoo, la cumparaturi. Am vb in engleza si-n romana. S-a simtit bine, dar nu i-a placut la nebunie, asa cum mi-a placut mie.

Poate ca suna ciudat, dar asa am ales noi si a iesit perfect. Nu ne-am mai certat pe tema asta. La inceput era foc si para. Eu panarama ca de ce nu-i place lui cu romanii mei, el panarama ca de ce nu vreau sa ies cu prietenii lui si-asa mai departe. Cand am renuntat la a ne "obliga" unul pe altul sa ne insotim, o iesit soarele si in casa noastra. Si-am gasit si lucruri de facut in comun. Oricum acum suntem intr-o perioada extrem de grea pt amandoi. (nu vreau sa incep discutia asta ca nu mai termin, simt ca innebunesc in ultima vreme atatea am pe cap). Acu suntem despartiti si habar n-am unde-i. Asa ca...ce bine era cand era acasa si mergea la casino singur, dar macar stiam unde e. Jobul lui ne influenteaza vietile foarte mult, ca sa nu zic ca de fapt a pus stapanire pe toate deciziile noastre.

•  03-09-2007, 05:11 PM 57052 in reply to 57043

incredibil!!!!!!!  acum am citit ce a postat oana. si am de zis atat: ori eu m-am tampit ca nu mai stiu sa ma exprim , ori voi! eu nu m-am plans de SOTUL meu!  sotul meu nu e lenes sau plicitisitor sau betiv. cand m-am maritat am stiut cu cine m-am maritat, nu am fost cu capul in sac, mi se pare jignitor sa apara un cineva si sa-mi judece relatia dupa 3 fraze scrise din nervi,sictir,plictiseala si frustrare! fraze CARE NU AU LEGATURA CU EL, CI CU AMERICANII!eu nu am venit aici sa ma distrez, dar nici nu am venit sa stau in casa 24 de ore. cum ne planificam zilele e problema noastra. el e un om extraordinar iar eu il rasplatesc cum pot pt eforturile lui. ne iubim incredibil de tare si ne respectam si mai mult.suntem niste oameni cerebrali care pastreaza o balanta in viata. am plecat din romania pt ca tocmai terminasem facultatea si in loc sa mi continuu studiile am ales sa vin sa fiu el,am plecat pt ca ma saturasem de ars gazul, am plecat pt ca vroiam o viata numai cu el. mi s-a parut extraordinar de romantica ideea de a fi izolata cu el, mi s-a parut extraordinar de fascinant gandul de a fi cu un singur om a.i.sa-i cunosti toate profunzimile,mi -am dat seama ca nimeni din oamenii pe care ii aveam in jurul meu nu ma mai facea fericita,ba mai mult, ma agasau...si asa mi-am petrecut ultimul an din romania stand la telefon si pe net cu el. .si nedorindu-mi nimic mai mult...il cunosc f bine,e omul care stiam la ce ora se duce la w.c si cum ii plac macaroanele cu branza,stiam toate valorile pe care le are. ne-am casatorit in graba e adevaraat, dar pt ca nu vroiam sa ne despartim. e cea mai buna idee. pt ca relatia nu era consumata, de abia incepea. era o mare provocare. o provocare superba....si uite-ma aparandu-mi relatia cu cel mai important om din lume pt mine, cu omul care mi-a schimbat si bucurat intreaga existenta,care ma cearta cand gresesc si ma lauda cand fac ceva bine, care ma pupa in fiecare dimineata cand pleaca la munca si mi zice ca ma iubeste, iar in unele dimineti imi zice i love you so so so much....asta in timp ce eu dorm.........

....niciodata nu m-am plans de el, m-am plans de situatia in care sunt, sunt frustrata pt ca nu e vina nimanui nici a lui, nici a mea. cacatii de la uscis nu iau in considerare faptul ca nu suntem niste numere ,ci oameni cu nevoi,oameni care s-au pierdut un pic, oameni care nu stiu care e primul pas, oameni care nu pot sa faca nimic pana nu au doua documente,OAMENI! oana face sa para ca el munceste pt amandoi pt ca eu NU SUNT IN STARE........de parca a uitat cum i-a fost si ei la inceput..mi se pare incredibil ca cineva care ESTE in pantofii mei  ma judeca........

nu stiu de ce parerea mea in legatura cu cum isi petrec americanii timpul liber a trebuit sa fie transformata intr-o acuza la adresa mea si a relatiei mele cu OMUL MEU. noi suntem foarte  bine. ........sotul meu e un om care cunoaste numai oameni realizati,eu la fel.nu suntem niste pierde vara.dar de cate ori ne am intalnit cu cineva nu-mi doream decat sa se temine mai repede. pt ca nu au SANGE in ei.le lipseste ceva. si astept ca parerea mea sa fie lasata in pace. bineinteles ca nu generalizez.

vad ca pe forumul asta am gasit cu totii doua feluri de oameni : ori betivi ori plictis