|
|
ajutor !!!!sunt in nebraska!!!
Last post 03-25-2007, 10:57 AM by mura62. 13 replies.
-
03-23-2007, 07:49 PM |
-
mura62
-
-
-
Joined on 03-22-2007
-
-
Posts 17
-
Points 0
-
|
ajutor !!!!sunt in nebraska!!!
Va salut pe toti romanii de pe aceste meleaguri, caut romani in nebraska.mai fratilor dar aici e urat de tot !! Am tot cautat dar numai rusoaice am gasit.Asa ceva nu am crezut ca voi gasi in State. Sunt sigura ca acolo la voi e mai frumos !!!
|
|
-
03-24-2007, 02:51 AM |
-
M.E.K
-
-
-
Joined on 11-24-2005
-
-
Posts 155
-
Points 765
-
|
Re: ajutor !!!!sunt in nebraska!!!
Mura, da' de ce zici ca-i urat?Ca nu-s si romani pe-acolo?  Sigur
sunt! Asa am crezut si eu despre Idaho la inceput...Gasesti tu ceva
frumos. Nu se poate sa nu. Pana la urma ne lumineaza acelasi soare.
"Driving down an endless road/Taking friends or moving alone/Pleasure at the fairground on the way..."
|
|
-
03-24-2007, 11:03 AM |
-
mura62
-
-
-
Joined on 03-22-2007
-
-
Posts 17
-
Points 0
-
|
Draga MEK, iti multumesc ca mi-ai raspuns la mesaj. Ce suflet frumos ai !!! Da , sa stii ca nu gasesc romani aici , si apoi nici zona asta nu e faina , e numai campie , porumb si iar campie .... Mai mi-e dor si mie de un deal , un munte , ca asa e la mine in Ardeal , unde m-am nascut , sau Constanta mea, care m-a adoptat apoi. Si apoi tristetile mele nu se termina aici , nu pot sa gasesc un job decent , aici the cost of living e low , dar si salariile sunt mici !! Eu sunt bucatar prrofesionist , vin de la restaurante de 4, 5 stele dim Mamaia, si aici mi se ofera sa lucrez in Burger King . Tu lucrezi MEK sau studiezi ?Daca nu sunt indiscreta , caci la astia nu le place sa-i intrebi , cica e personal. Uite , iti dau un exemplu:ieri eram in fata casei mele , imi ingrijeam florile, care le-am plantat , caci a fost o zi superba , si vine the Mail Carrier, -postasul , un domn batranel si simpatic [ mie].si-l intreb de unde e , adica din Bellevue , unde stau eu ? SI sa vezi ce s-a speriat , s-a uitat la mine cu niste ochi mari , si a bajbait ceva acolo in barba !!! Ca doar am vrut sa port o conversatie cu el , sa ne imprietenim , cumva , dar NU , a fost ceva prea personal , ce l-am intrebat , ca doar ma duceam la el acasa si-i spargeam locuinta , Doamne Iarta-ma ca nu mai stiu ce sa zic. Vezi de ce spun ca e urat aici ?Niciodata , nu vei putea sa vorbesti cu un american de aici ca unui roman !! MI-e dor sa stau la cafea cu o vecina dimaineata , aici am doua vecine cu nasul pe sus .... Unul din ei e politai !! Draga MEK astept sa iasa soarele si pe strada mea, astept sa-mi mai scrii , caci ceilalti de pe fprum nu mi-au raspuns. Toate cele bune iti urez !!
|
|
-
03-24-2007, 11:58 AM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,806
-
Points 20,300
-
|
Probabil nu ti-a raspuns nimeni crezand ca tu cauti romani din nebraska. Nu imi amintesc sa fie cineva pe forum.
Daca vrei un umar pe care sa te descarci ....suntem aici cu totii. De cand esti in State? Si cum ai ajuns aici? (daca nu sunt indiscreta ) Din cate observ...treci prin perioada de adaptare la noul stil de viata....iar ceea ce simti e "cultural shock". S-a vorbit foarte mult despre asta pe forum. Daca te ajuta cu ceva poti da un search si citi topicuri ca "Ce ma enerveaza in America" " Covorul rosu si fanfara" "Din America despre America". Sunt o groaza de topicuri in care majoritatea am avut cate ceva de spus. Cred ca toti de aici stiu cat de inversunata am fost eu pe tot ce reprezinta America la inceput de drum. Dar crede-ma pe cuvant ...o sa fie bine. Asteptam sa ne mai scrii, suntem alaturi de tine. Orice-ti trece prin cap. RomPortalul pe mine m-a ajutat enorm ! 
Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
|
|
-
03-24-2007, 12:28 PM |
-
mura62
-
-
-
Joined on 03-22-2007
-
-
Posts 17
-
Points 0
-
|
Merci , Bonepaula, eu cautam intr-adevar romani de aici , din Nebraska, dar vreau sa si vorbesc cu voi toti cei de pe forum. Eu stau in Bellevue , nu pot sa zic ca e sat sau comuna , ca oras sigir nu e !! Sunt de aici din 25 sept 2006, si voi sta aici ptr 2 ani, Sunt casatorita de 4 ani , sotul meu e militar de cariera, am stat 3 ani in Anglia , el acolo a fost deployed , dar acolo a fost fain , ca englezii au fost mai prietenosi , cu toate ca sunt recunoscuti ptr snobismul lor !!Eu va spun din experienta propie , am lucrat acolo, am avut un job fain , lucram cu americani si englezi la un loc, si acum daca fac comparatia , Da , astia nu sunt asa prietenosi . Deci am asteptat ;;marea'' mea intrare in USA , asta toamna si sunt cam dezamagita ce am vazzut aici , si cred ca multi dintre voi ati fost la fel ca mine. Ai dreptate Bonepaula , asta chiar ca se numesste cultural shock !!! Noroc , e ca vom sta doar 2 ani aici , apoi vom putea alege in ce stat vrem noi sa stam. Cam asta e isstoria mea , dragilor , si va multumesc tuturor , ca ma incurajati !! .Ma rog in fiecare zi la Bunul D-zeu sa nu ma lase sa cad in deznadejde , caci atunci va fi rau !! Pana imi gasesc un job pe masura mea, ma ocup de gradinarit , in Anglia am avut o gradina superba , cu flori si legume , si apoi am 2 terrieri , [yorkshire ] care imi umplu viata , caci copii nu pot sa am . Pe curand tuturor !!!
|
|
-
03-24-2007, 01:44 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,806
-
Points 20,300
-
|
Uite  Biserica Ortodoxa Romana “Sfinta Cruce” Adresa bisericii : 3221 R Street Omaha NE 68107-2537 Administrator: V. Rev. Archmandrite Jerome L. Newville St Tikhon's Monastery Tel: 570-937-4067 E-mail: frjerome1@yahoo.com Asta inseamna ca sunt romani in Nebraska, si inca multi din moment ce exista Biserica Romaneasca. Nu stiu daca esti ortodoxa sau daca esti aproape de ea....dar prin intermediul Bisericii vei gasi intotdeauna romani...poate chiar unii care stau pe langa tine. Contacteaza-i. E un inceput. Cat despre meseria ta incearca si restaurante mai mari gen Olive Garden, Applebee's, Outback...sau chiar restaurante locale. Mergi la ei si intreaba-i daca fac angajari. Nu te astepta sa gasesti prea multe diferente in alte state. Mie America imi pare toata la fel....difera clima.LoL. In rest toate "comunele" arata identic. Doar orasele mari precum NYC, Seattle, Wa DC etc...arata a ...orase. Ce sa-ti mai zic? Adaptarea e un proces greoi, prin care am trecut majoritatea. Un sfat? Nu mai face comparatii cu ce ai avut inainte. Ganduri de genu " in Romania era asa, in Anglia asa, in America e altfel"...nu fac decat sa-ti ingreuneze procesul de adaptare. Ia America asa cum e...si incearca sa gasesti si partile ei pozitive. Sunt destule...numai ca nu-ti poate spune nimeni sa-ti placa ceva ce tie nu-ti place. Cauta singura motive sa te bucuri ca esti pe "pamantul fagaduintei" 
|
|
-
03-24-2007, 01:56 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,806
-
Points 20,300
-
|
Tocmai am dat cautare pe mapquest, si am vazut ca stai foarteeeee aproape de biserica asta. Asa ca ai SIGUR romani in zona.
|
|
-
03-24-2007, 03:50 PM |
-
mura62
-
-
-
Joined on 03-22-2007
-
-
Posts 17
-
Points 0
-
|
Iti multumesc mult Bonepaula , de biserica aceea am auzit inca inainte de a veni aici dar am vazut numele reverendului si eram convinsa ca nu e ortodox !! Eu sunt ortodoxa. Oricum am sa iau legatura cu ei , si-ti multam de sfaturi , cred ca nu mai tre sa fac comparatii ca doar sunt doua tari si CULTURI diferite !!Iar in privinta restaurantelor amintite de tine , am sa incerc sa merg direct la ei , nu mai astept eu sa-mi vina oferte de la Monster.com , unde am depus resume-ul. Pe curand , si sa auzim de bine.
|
|
-
03-24-2007, 04:31 PM |
-
danamoraki
-
-

-
Joined on 02-12-2006
-
Boston
-
Posts 195
-
Points 0
-
|
Mara, si eu sunt de putin timp in state (7 luni) si crede-ma, cu toate ca locuiesc intr-o zona unde am o padurice chiar in spatele casei si un rau, mai vad un iepure, o vulpita , chiar si coioti ( am vazut 2 o data chiar in fata casei), si alte animalute, tot nu m-am obisnuit cu stilul de viata si oamenii de aici. Nu e usor! Nu sta in casa, mergi la cumparaturi, la o cofetarie, la biserica, undeva unde poti intalni si alte persoane decat postasul sau vecinii. Eu am o vecina ciudata rau, cand e prea amabila, cand se face ca nu ma vede, m-am obisnuit. Iar postasul , e cea mai draguta persoana din cate am intalnit. In fiecare zi este vesel si politicos , ba chiar mai face si conversatie. Vezi tu , depinde de om! Seful meu e un ciufut si jumatate , abia daca deschide gura si daca il intrebi ceva ai putine sanse sa iti raspunda. La inceput, ma intrebam oare de ce se comporta asa, dar acum m-am obisnuit si daca asa ii place asa il tratez si eu. Cand intra in biroul meu ma fac ca nici nu-l observ, daca ma intreaba ceva raspund foarte simplu, asa ca l-am facut pe el sa ma intrebe daca sunt ok. Cel mai tare ma enerveaza schimonoseala si falsitatea tipelor. Eram la o petrecere, baby shower si eram un grup de 9 fete. Toate au venit imbracate in costum sau pantaloni negri si bluza, eu eram cu jeans, o bluza si o jacheta. La un moment dat, una spune ca in America daca te imbraci in jeans nu esti eleganta, ca numai europenii se imbraca asa. Binenteles, toate isi facusera complimente referitor la imbracaminte , mai ales unei tipe obeze care venise cu fusta si bluza. Arata dezgustator dar toate au laudat-o de ziceai ca-i fotomedel. I-am raspuns si eu, subtil si politicos, dar am facut-o sa se simta asa cum este, grasa si rautacioasa.
"My great victory consists not in never falling but in rising everytime I fall."- from a movie
|
|
-
03-24-2007, 05:00 PM |
-
mura62
-
-
-
Joined on 03-22-2007
-
-
Posts 17
-
Points 0
-
|
hy Danamoraki, ma bucur ca am mai facut o cunostinta !! Imi place cum gandesti , esti inteligenta !!! O alta persoana in situatia ta de la birou ar fi fost ;;kissing ass'' , in relatia cu seful , am avut asemenea colegi in Anglia, care ptr o favoare se purtau asa cu seful. Nu am fost niciodata asa [ lingai ii numesc eu]nici in Ro si nici in Anglia cat am lucrat acolo. Bine ai facut ca l-ai ignorat , asa incepe el conversatia.Am vazut si eu asemenea specimene , dar eu mi-am facut treaba si i-am ignorat ca eram si eu ca tine la inceput , incercam sa leg o conversatie sau sa povestesc prea mult despre mine. Acum m-am lecuit si cred ca unora din ei , nici nu le place sa-i intrebi sau sa converse Si intradevar sunt multe false , tu stii ca te intampina cu hy si zambetul pe buze , dar nu sunt asa ;;sfinte'' cum vor sa para !! Chestia cu party-ul , cred ca au fost geloase pe tine ca erai mai frumoasa si aratai mai bine ca ele !!!! Multa din acestea nu au gust deloc la imbracat !! SI jeans-ii sunt asociati aici ca o garderoba de seara si nu in Europa !! AM vazut la tv destule emisiuni , cum sa te imbraci si erau jeansi cu bluze de seara etc. Ma rog eu nu sunt rea de felul meu , dar cand vad rautate la altcineve , ma indigna !! Ma bucur ca ai pus-o la punct........ Deci draga mea , chestia e ca trebuie sa ne obisnuim , vietile noastre se desfasoara aici acum si iti doresc si tie ;;adaptare usoara'', ca alta expresie nu am gasit. Mersi inca o data ptr mesaj . Larevedere.
|
|
-
03-24-2007, 11:02 PM |
-
M.E.K
-
-
-
Joined on 11-24-2005
-
-
Posts 155
-
Points 765
-
|
Mura, multumesc pt compliment  Nu esti indiscreta deloc, stai
linistita. De alfel, dupa cum zice si Bonepaula, multi dintre membrii
forumului si-au spus povestile personale. Toate sunt interesante
si poti trage invataminte din fiecare. Eu sunt in US de 2 ani. In
toamna trecuta am obtinut GC si in urma cu 2 luni ne-am mutat (eu si
sotul) intr-un orasel, tot in Idaho, la vreo 40 de km de casa noastra
din "balarii" hehehe Nici in Salmon (asa se numeste oraselul) nu prea
sunt joburi, insa au mare nevoie de profesori, asa ca, desi eu sunt
jurnalist ("om de radio") am gasit de lucru la liceu. A! Unul dintre
elevii mei a venit la mine si, foarte incantat, mi-a spus ca stie
cateva cuvinte in romana: "Dragoste din tei"!!! Si-a-nceput sa lalaie.
Nah, belea! Eu am gasit aici cativa oameni care m-au "adoptat".
Prieteni de-ai soacrei mele. E adevarat ca nu-s romani ci americani get
beget...dar, recunosc cinstit, nu duc lipsa prietenilor din Ro. Mi-e
dor de ei si as vrea sa-i vad. Altfel, cel putin de 2 ori pe saptamana
vorbesc cu careva la telefon. Cu orele.Sunt informata cu tot ce se
intampla, asa ca e ca si cum am sta la o cafea (chiar stam, pen' ca de
regula eu sunt la cafeaua de dimineata) De 2 saptamani am inceput un
training pt receptioneri. Doamna manager (al unui hotel din oras) deja
mi-a propus sa preiau fraiele. Vrea sa se pensioneze si sa se mute in
Ohio, unde are copiii. Nu stiu ce si cum va fi (eu si sotul avem alte
planuri). Ce vreau sa spun e ca romanii sunt oameni muncitori (contrar
opiniei "hoti, barfitori" etc) si...uite cum a venit una din Romania
sa-i invete pe copiii americani una-alta sau sa fie de folos cuiva care
conduce un hotel si care nu a gasit pe nimeni de incredere pana acum.
Curaj si rabdare. Chiar daca va fi numai pt doi ani, iti vei gasi
drumul.  Sanatate si ai grija de tine
"Driving down an endless road/Taking friends or moving alone/Pleasure at the fairground on the way..."
|
|
-
03-25-2007, 12:16 AM |
-
mura62
-
-
-
Joined on 03-22-2007
-
-
Posts 17
-
Points 0
-
|
Mersi MEK ptr incurajari, acum vad ce inspirata am fost sa scriu si eu pe acest forum.Intr-adevar m-ati facut sa simt caldura sufleteasca a romanului si temerile mele s-au mai dus.....SI m-ai facut sa rad cu chestia cu copilul care stia romaneste !!Asa mi s-a intamplat si mie , aveam o colega de munca in Anglia , era din Filipine , si numai ce o aud ca fredona melodia cu dragostea din tei si canta , dar pocit , binenteles, si -i zic: -vai, Emma , dar tu stii romaneste !!SI ea -mi zice : NU , ca melodia asta e frantuzeasca , si ca s-o conving , a trebuit sa cant , la microfon , dupa un meeting ce a fost acolo in sala, ca m-au auzzit toti colegii din bucatarie si au ras ......Nu-i asa c-a fost haios ? In alta ordine de idei , imi place sa aud asemenea vesti despre romani, si intr-adevar , nu putem fi pusi toti in aceeasi oala .Eu iti doresc succes in noua ta cariera chiar daca vei urma sa conduci un hotel sau orice vei hotari tu. Pana la o noua revedere , iti spun noapte buna , si sa auzim de bine !!!
|
|
-
03-25-2007, 08:30 AM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
Mura ... inceraca sa gasesti ceva de facut, nu neaparat un servici. Cu cat esti mai ocupata, cu atat mai putin timp ai sa te gandesti la cat de urat si pustiu e prin imprejurimi. Iar in momentul in care incepi sa iesi or sa apara si prietenii si viata sociala si tot ce vrei. Cand imi aduc aminte de inceputul meu in US, acum 4 ani, ma ia groaza ... si eu cel putin am fost intr-un oras imens, cu milioane oameni si de lucuri de facut in jurul meu. Am fost deprimata rau , am simtit cum ma pierd pe mine, cum devin o cu totul alta persoana cu care nu puteam sa ma identific ... de dorul meu de Romania si de viata mea activa de-acolo nici nu mai pomenesc. Insa incet, incet, a iesit si soarele pe strada mea si acum nu mai dovedesc ... am ajuns sa am o agenda ... daca vreau sa ma intalnesc cu un prieten trebuie sa-mi verific activitatile . Trec saptamanile uneori si uit sa mai sun prin Romania sau sa mai trimit vreun email la prieteni.... asta pentru ca sunt ocupata si nu am timp sa ma gandesc la ce-i pe-acolo . Asa cum a spus si Paula , mai ai si Romportal. Intr-adevar, e doar un forum plin cu persoanje virtuale dar nici nu stii cat de ajuta prezenta unui astfel de loc, fie el si virtual. E un sentiment ciudat ... cel putin pentru mine ... am impresia ca stiu atat de multi romani in US, le stiu povestea, le stiu frustrarile, facem schimb de sfaturi si idei, ne certam, ne amuzam, unii pleaca si nu se mai intorc, vin altii noi, pe unii apuci chiar sa-i intalnesti in viata reala... chiar daca nu i-am vazut niciodata pe toti si poate nici nu o sa-i vad vreodata, simt ca fac parte dintr-o familie imensa. Cheesy ... I know ! 
|
|
-
03-25-2007, 10:57 AM |
-
mura62
-
-
-
Joined on 03-22-2007
-
-
Posts 17
-
Points 0
-
|
Draga mea Ami , cat de frumos imi scrii..........iti multumesc ptr suport. Trebuie sa-ti marturisesc ca va simt pe toti foaarte aaproaape de mine , uneori cuvintele fac mai mult decat o prezenta!!!Si sa-ti marturisesc ca solidaritatea Europeana e la inaltime!!! Am fost sa-mi aranjez parul intr-un salon, cu ceva timp impreuna , sotul m-a insotit , si cum conversam eu cu el , cu bigudiueile in par , vine la mine o doamna , care se aranja vizavi de scaunul meu , si ma intreaba de unde sunt ca-i place accentul meu !!!Binenteles ca a priceput una doua , ;[m-a citit'' ca sa folosesc un jargon ] ca nu sunt bastinasa , si-i zic de Romania , ea era din Italia , casatorita aici , si m-a intrebat cum imi place aici , si i-am povestit. Ghici ce ? Mi-a dat nr ei de tel , s-o sun , sa ne intalnim , sa mai povestim , caci a trecut si ea prin asa ceva !!!AM fost asa de rea , ca deabia acum imi dau seama !! NU am sunat-o inca . SI ca sa-mi continui povestea , inainte de craciun eram in magazinul Michaels , stii tu ala de decoratiuni si crafting , si cum ma plimbam eu pe acolo , sa-mi iau nisste sculuri de impletit , vad cateva doamne care aveau clasa de impletit si expuneau produsele. M-am oprit sa vad o pereche de totosi , stii din aia care se poarta la noi la bloc , iarna cand e frig [ mai ales in Constanta !!!!]si am inceput sa conversez binenteles. O doamna respectabila , din grup , bruneta , m-a itrebat de unde sunt ca =i placea si ei accentul meu, si m-a citit si ea , ei bine ea era gracoaica , maritata aici de vreo 20 de ani , si mi-a luat nr de tel dar nu m-a mai sunat , nu stiu ce s-a intamplat , poate a pierdut nr meu, eu pe al ei nu-l aveam.Ti-am povestit toate acestea ca sa vezi si tu ca nu doar noi romanii tanjim dupa dorul de tara. IN alta ordine de idei , tu ai dreptate Ami ca trebuie sa ies sa-mi fac prieteni , dar aici nu preaa ai unde ca e asa de mic locul !! Oricum am adresa de la biserica din Omahaa , de la Paula si sunt increzatoare ca -mi voi gasi prieteni. Pana atunci , caci am sa va scriu ce am sa vad acolo , va salut oe toate , pe toti si sa auzim numai de bine !!!!
|
|
|
|
|