Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Botezul

Last post 01-24-2006, 07:50 AM by Diomet. 178 replies.
Page 3 of 4 (179 items)   < Previous 1 2 3 4 Next >
Sort Posts: Previous Next
  •  11-08-2005, 06:14 PM 25506 in reply to 25367

Ick! [+o(] Re: Botezul

Diomet wrote:

Stiu inainte sa citesc: secta ta urmeaza Biblia in cel mai fidel mod. "Respecta" Biblia, etc, etc, etc, etc.... Este? Asa o sa zica si Euclid, si ioana.s, si....si.....si....Puneti-va de acord de macar.

Dupa cum am mai zis, daca e sa te intreb unde sunt preotii si altarul din VT, si unde zice exact "fratilor, gata cu preotii si altarul, "floricele pe campii". Dar cunoastem deja asta, nu-i asa? Dar nu-i nimic, secta ta este intocmai cu Biblia, stim si asta, nu?

Stii, deja sunt plictisit de aceleasi raspunsuri trase la indigo. As putea sa ma fac profet al raspunsurilor voastre!

EVR 9:1  Legamintul dintii avea si el porunci privitoare la slujba dumnezeiasca si la un locas pamintesc de inchinare.

EVR 9:2  In adevar, s'a facut un cort. In partea dinainte, numita ,,Locul Sfint``, era sfesnicul, masa si pinile pentru punerea inaintea Domnului;

EVR 9:3  dupa perdeaua a doua se afla partea cortului care se chema ,,Locul prea sfint``.

EVR 9:4  El avea un altar de aur pentru tamiie, si chivotul legamintului, ferecat peste tot cu aur. In chivot era un vas de aur cu mana, toiagul lui Aaron, care infrunzise, si tablele legamintului.

EVR 9:5  Deasupra erau heruvimii slavei, cari acopereau capacul ispasirii cu umbra lor. Nu este vremea sa vorbim acum cu deamaruntul despre aceste lucruri.

EVR 9:6  Si dupa ce au fost intocmite astfel lucrurile acestea, preotii cari fac slujbele, intra totdeauna in partea dintii a cortului.

EVR 9:7  Dar in partea a doua intra numai marele preot, odata pe an, si nu fara singe, pe care il aduce pentru sine insus si pentru pacatele din nestiinta ale norodului.

EVR 9:8  Prin aceasta, Duhul Sfint arata ca drumul in Locul prea sfint, nu era inca deschis cita vreme sta in picioare cortul dintii.

EVR 9:9  Aceasta era o asemanare pentru vremurile de acum, cind se aduc daruri si jertfe, cari nu pot duce pe cel ce se inchina in felul acesta, la desavirsirea ceruta de cugetul lui.

EVR 9:10  Ele sint doar niste porunci pamintesti, date, ca toate cele privitoare la mincari, bauturi si felurite spalaturi, pina la o vreme de indreptare.

EVR 9:11  Dar Hristos a venit ca Mare Preot al bunurilor viitoare, a trecut prin cortul acela mai mare si mai desavirsit, care nu este facut de mini, adica nu este din zidirea aceasta;

EVR 9:12  si a intrat, odata pentru totdeauna, in Locul prea sfint, nu cu singe de tapi si de vitei, ci cu insus singele Sau, dupa ce a capatat o rascumparare vecinica.

EVR 9:13  Caci daca singele taurilor si al tapilor si cenusa unei vaci, stropita peste cei intinati, ii sfinteste si le aduce curatirea trupului,

EVR 9:14  cu cit mai mult singele lui Hristos, care, prin Duhul cel vecinic, S'a adus pe Sine insus jertfa fara pata lui Dumnezeu, va va curati cugetul vostru de faptele moarte, ca sa slujiti Dumnezeului cel viu!

EVR 9:15  Si tocmai de aceea este El mijlocitorul unui legamint nou, pentru ca, prin moartea Lui pentru rascumpararea din abaterile faptuite supt legamintul dintii, cei ce au fost chemati, sa capete vecinica mostenire, care le-a fost fagaduita.

EVR 9:16  In adevar, acolo unde este un testament, trebuie neaparat sa aiba loc moartea celui ce l-a facut.

EVR 9:17  Pentruca un testament nu capata putere decit dupa moarte. N'are nici o putere cita vreme traieste cel ce l-a facut.

EVR 9:18  De aceea si intiiul legamint n'a fost sfintit fara singe.

EVR 9:19  Si intr'adevar, Moise, dupa ce a rostit inaintea intregului norod toate poruncile Legii, a luat singe de vitei si de tapi, cu apa, lina stacojie si isop, a stropit cartea si tot norodul,

EVR 9:20  si a zis: ,,Acesta este singele legamintului, care a poruncit Dumnezeu sa fie facut cu voi.``

EVR 9:21  De asemenea, a stropit cu singe cortul si toate vasele pentru slujba.

EVR 9:22  Si, dupa Lege, aproape totul este curatit cu singe; si fara varsare de singe, nu este iertare.

EVR 9:23  Dar, deoarece chipurile lucrurilor cari sint in ceruri, au trebuit curatite in felul acesta, trebuia ca insesi lucrurile ceresti sa fie curatite cu jertfe mai bune decit acestea.

EVR 9:24  Caci Hristos n'a intrat intr'un locas de inchinare facut de mina omeneasca, dupa chipul adevaratului locas de inchinare, ci a intrat chiar in cer, ca sa Se infatiseze acum, pentru noi, inaintea lui Dumnezeu.

EVR 9:25  Si nu ca sa Se aduca de mai multe ori jertfa pe Sine insus, ca marele preot, care intra in fiecare an in Locul prea sfint cu un singe, care nu este al lui;

EVR 9:26  fiindca atunci ar fi trebuit sa patimeasca de mai multe ori dela intemeierea lumii; pe cind acum, la sfirsitul veacurilor, S'a aratat o singura data, ca sa stearga pacatul prin jertfa Sa.

EVR 9:27  Si, dupa cum oamenilor le este rinduit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata,

EVR 9:28  tot asa, Hristos, dupa ce S'a adus jertfa o singura data, ca sa poarte pacatele multora, Se va arata a doua oara, nu in vederea pacatului, ca sa aduca mintuirea celor ce-L asteapta.

Deci draga Diomet preotul ortodox cu tamaierea si toate ritualurile indeplinite de el sunt degeaba.

Noi avem un Mare Preot care se infatiseaza pentru noi inaintea lui Dumnezeu. El se numeste Isus Cristos si de aceea ne rugam Tatalui in Numele Lui! Pentru aceea noi nu ne mai inchinam inaintea Domnului prin preoti ci avem intrare la Tatal prin Isus.

In Biserica primara nu mai intalnim preoti sau o structura asemanatoare cu preotia Vechiului Testament. Evreii au venit cu aceste cereri insa Petru le-a taiat elanul:

FAPTE 15:5  Atunci unii din partida Fariseilor, cari crezusera, s'au ridicat, si au zis ca Neamurile trebuie sa fie taiate imprejur, si sa li se ceara sa pazeasca Legea lui Moise.

FAPTE 15:6  Apostolii si presbiterii s'au adunat laolalta, ca sa vada ce este de facut.

FAPTE 15:7  Dupa ce s'a facut multa vorba, s'a sculat Petru si le-a zis: ,,Fratilor, stiti ca Dumnezeu, de o buna bucata de vreme, a facut o alegere intre voi, ca, prin gura mea, Neamurile sa auda cuvintul Evangheliei, si sa creada.

FAPTE 15:8  Si Dumnezeu, care cunoaste inimile, a marturisit pentru ei, si le-a dat Duhul Sfint ca si noua.

FAPTE 15:9  N'a facut nici o deosebire intre noi si ei, intrucit le-a curatit inimile prin credinta.

FAPTE 15:10  Acum dar, de ce ispititi pe Dumnezeu, si puneti pe grumazul ucenicilor un jug, pe care nici parintii nostri, nici noi nu l-am putut purta?

FAPTE 15:11  Ci credem ca noi, ca si ei, sintem mintuiti prin harul Domnului Isus.``

FAPTE 15:12  Toata adunarea a tacut, si a ascultat pe Barnaba si pe Pavel, cari au istorisit toate semnele si minunile, pe cari le facuse Dumnezeu prin ei in mijlocul Neamurilor.

FAPTE 15:13  Cind au incetat ei de vorbit, Iacov a luat cuvintul, si a zis: ,,Fratilor, ascultati-ma!

FAPTE 15:14  Simon a spus cum mai intii Dumnezeu Si-a aruncat privirile peste Neamuri, ca sa aleaga din mijlocul lor un popor, care sa-I poarte Numele.

FAPTE 15:15  Si cu faptul acesta se potrivesc cuvintele proorocilor, dupa cum este scris:

FAPTE 15:16  ,Dupa aceea, Ma voi intoarce, si voi ridica din nou cortul lui David din prabusirea lui, ii voi zidi darimaturile, si-l voi inalta din nou:

FAPTE 15:17  pentruca ramasita de oameni sa caute pe Domnul, ca si toate Neamurile peste cari este chemat Numele Meu,

FAPTE 15:18  zice Domnul, care face aceste lucruri, si caruia Ii sint cunoscute din vecinicie.`

FAPTE 15:19  De aceea, eu sint de parere sa nu se puna greutati acelora dintre Neamuri cari se intorc la Dumnezeu;

FAPTE 15:20  ci sa li se scrie doar sa se fereasca de pingaririle idolilor, de curvie, de dobitoace zugrumate si de singe.

Diomet sunt sigur ca nu te vor interesa aceste citate fiindca sunt dintr-o "carte sectara"!

Cautale in Biblia ta si vezi daca apar si acolo!

•  11-09-2005, 02:29 AM 25527 in reply to 25423

Re: Botezul

marius2222 wrote:

Cea ce avem scris in Biblie referitor la botez este aceasta:

"Apoi le-a zis"Duceti-va in toata lumea si propovaduiti evanghelia la orice faptura.Cine va crede si se va boteza va fi mantuit;dar cine nu va crede va fi osandit. Marcu 16:15

Ca sa crezi ca Domnul Isus a murit pt tine si in locul tau trebuie mai inatai sa ai o varsta mai inaintata depinde 16,17,18 ani fiecare cand considera ca a ajuns sa creda .  Copilul mic nu crede absolut nimic,poti sa faci ce vrei cu el este inconstient!

Dragul meu, scurt si la obiect. Unde scrie in Biblie ca nu se boteaza mic si unde scrie ca se boteaza dupa 16 ani?

A fi botezat inseamna a fi crestinat. Copilul tau e ateu?

Faza cu "a murit pentru tine" e veche, am un cunoscut penticostal care numai cu asta sta in gura, altceva nu stie.

Cea mai mare izbanda a diavolului a fost sa ii convinga pe oameni ca el nu exista
  •  11-09-2005, 02:32 AM 25528 in reply to 25504

s.ioanas wrote:

Paula ,pe alte topicuri sau discutat subiectele acestea si ai discutat si tu,asa ca nu te bagi "ca musca-n lapte"!

Copii mici sunt in nestiinta si Dumnezeu nu tine cont de vremurile de nestiinta.

Copii mici , ne spune Domnul Isus , ca Imparatia lui Dumnezeu este a lor.

Deci un copil mic care moare, ajunge in Raiul lui Dumnezeu!

Copii mici sunt binecuvantati.Acesta practica o avem in Scriptura .Botezul se face atunci cand crezi in Evanghelie! Credinta si Duhul Sfant iti schimba inima si te face un candidat de botez. La botez marturisesti credinta ta in Domnul Isus si apartenenta ta la Biserica Lui!

Deci dupa cum am zis, pana la botez, ei nu sunt crestinati, sunt niste creaturi ale pamantului, de parca si botezul sectar ar avea vreo importanta. Am participat la 2 botezuri a unor exsectari in 2 locuri diferite si ambii preoti au zis ca de fapt nici nu au fost botezate vreodata persoanele. Si stii de ce? Pentru ca Botezul este o Sfanta Taina. Dar tu nu ai de unde sti, pentru ca dupa cum am mai zis, voi nu aveti nici o taina (nici la propriu, nici la figurat)

Cea mai mare izbanda a diavolului a fost sa ii convinga pe oameni ca el nu exista
  •  11-09-2005, 02:46 AM 25530 in reply to 25506

"sunt degeaba"  Esti sigur? Eu cred ca ma minciunesti!

Apropos de tamaie. Stii vorba aia romanesca "fuge ca dracul de tamaie" ? Stii de ce se spune asa? Eu iti spun de ce! Hai la o biserica ortodoxa si sa vezi cum se manifesta dracii din tine la tamaierea preotului, exact ca la vederea crucii.

Degeaba, nu? De ce fugeau dracii de Sfintii care erau si preoti? Scrie in vietile lor! Daca tot e degeaba Biserica si preotii si tamaia si crucea, de ce cei 2 pastori sectari care au fost de acord sa aiba o intalnire cu un preot (eu la mijloc) faceau niste ochi bulbucati cand era vorba de intrat in pridvorul bisericii, sau cand iesea alt preot cu tamaiatul de parca urma sa ii omoare, nu alta. Sau cand isi deschideau cartuliile si preotul arata cu coltul crucii pe carticele le statea inima in loc. Asta de ce? Pentru ca totul e degeaba, nu? Explica te rog cu cuvintele tale asta!

Asa ca lasa-ne cu tonele de versete, pentru ca repet, nu au nici o relevanta!

si iarasi repet: Voi veniti cu versete interpretate dupa bunul plac, eu vin cu Dumnezeu asa cum este! Oare cine e mai castigat?

Recisteste bancul cu sectarul si inundatia, e mai "adanc" decat pare.

•  11-09-2005, 06:40 AM 25538 in reply to 24792

Euclid wrote

Mihai, te rog frumos directioneza-ma la avertismentele alea.

ok.
    1.Nu intristati Duhul Sfant

2.Cine va huli impotriva Duhului Sant nu va fi iertat

la astea ma refeream... ca sunt destule pe aici...

mihaip

mp1946ploiesti
  •  11-09-2005, 08:58 AM 25547 in reply to 25505

bonepaula wrote:

Un nebun...si ma refer la un nebun de-a dreptul...si care se afla logic....in nestiinta...adica nu distinge binele de rau...creierul lui nu functioneaza...si nu poate citi Biblia, nu-l poate descoperi pe Dumnezeu(asemenea unui copil!!!)....DAR omoara un om-doi-zece, bea o sticla de tuica pe zi pt ca el crede ca-i apa, mai violeaza si vreo 15 femei, pt ca el nu stie ca e rau ce face....asadar....acest om aflat in nestiinta...va merge la Dumnezeu?

Intreb din curiozitate....chiar nu stiu...Ce se intampla cu acesti oameni, privind prin prisma religiei tale?

Cine-mi raspunde la intrebare?Cine cine?Smile [:)]

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  11-09-2005, 09:15 AM 25551 in reply to 25547

Acum mediteaza, Paula, pentru ca e o "intrebare intrebatoare" si nu gasesc raspunsuri. Chiar si eu sunt curios sa aud raspunsuri. Ce-o sa zica? Ca va ramane nebotezat? Sau ca astepta sa sa ii treaba nebunia? :))

Tare curios sunt!

•  11-09-2005, 05:46 PM 25611 in reply to 25551

Diomet wrote:

Acum mediteaza, Paula, pentru ca e o "intrebare intrebatoare" si nu gasesc raspunsuri. Chiar si eu sunt curios sa aud raspunsuri. Ce-o sa zica? Ca va ramane nebotezat? Sau ca astepta sa sa ii treaba nebunia? :))

Tare curios sunt!

Deci tu Diomet il duci pe nebun si il botezi.Iti spun eu ca el tot nebun ramane,insa va fi unul ortodox! Fiindca l-ai botezat!

Nebunul va fi dus la un ospiciu ca sa nu mai ucida vreo cativa in libertate.

Cat despre sufletul lui,depinde de hotararea lui pana in momentul cand a fost nebun! Daca hotararea acelui om a fost pentru Domnul sau impotriva Lui! Dupa ce omul a inebunit nu mai este responsabil de faptele lui si nici Dumnezeu nu-i va cere socoteala de perioada din viata cat a fost nebun!

Binenteles ca nu tot asa este cu cei care au mintea intreaga si fac raul.Acestia sunt responsabili si vor da socoteala de faptele lor daca nu se pocaiesc si daca il ignora pe Dumnezeu si voia Lui!

Ca sa se imbolnaveasca cineva si sa devina dement sau cu alzaimer sau alte boli ale sistemului nervos, este posibil si pentru crestini.Omul poate crede in Domnul si fi cel mai bun crestin, insa la un moment dat sa se imbolnaveasca de-o boala de nervi grava. Dumnezeu sigur nu tine cont de perioada vietii lui cand a fost bolnav psihic, ci de viata lui cand a fost sanatos si responsabil de hotararile care le-a luat in viata!

•  11-09-2005, 05:52 PM 25612 in reply to 25611

Cu bolnavii psihici din nastere este treaba lui Dumnezeu! Eu cred ca Dumnezeu nu ingaduie sa vina un om bolnav psihic pe acest pamant si dupa aceea sa-l arunce in Iad.Sunt sigur ca atunci cadn va pleca de pe pamant acel om va fi eliberat de boala lui si va merge impreuna cu Dumnezeu.

Cat despre a boteza copii bolnavi psihici (nebuni) este egal cu a le face o baie. De ce? Fiindca ei nu stiu ce fac.Tot nebuni ies din apa!

•  11-09-2005, 06:40 PM 25615 in reply to 25611

s.ioanas wrote:

Deci tu Diomet il duci pe nebun si il botezi.Iti spun eu ca el tot nebun ramane,insa va fi unul ortodox! Fiindca l-ai botezat!

De la inceput vrea sa fac deosebire intr-un nebun nascut asa, si unul care devine asa pe parcursul vietii.Si vreau sa vb despre cel nascut asa.E clar ca nu discutam despre cei care au capatat aceasta boala pe parcurs.

In primul rand hai sa nu facem acuzatii de 2 lei(scuzati-mi expresia)...voi nu credeti in botezul ortodox...asadar nu poate exista un nebun ortodox...ci doar un nebun....si din punctul vostru de vedere un nebun nascut intr-o familie ortodoxa...este predestinat pierzaniei.

Un nebun nascut intr-o familie a religiei dvs...nu are acelasi destin cu a nebunului nascut intr-o familie ortodoxa . Eu una, asta inteleg din spusele dvs.

Intrebarea mea este cu doua taiesuri....si taie si la ortodocsi si taie si la celelalte religii.Si sa va spun de ce.

In ortodoxie...il botezam de mic...fara a sti ca el este de fapt nebun."Calitatile" aceastea apar pe parcurs.Copil fiind in fasha...nu are capacitatea sa comita crime si alte chestiuni...si nici nu-ti poti da seama ca e nebun din primele lui 2 luni de viata.Asadar il botezam in numele Sfintei Treimi....il botezam...din acel moment, el devine copilul lui Dumnezeu....va trebui sa respecte legile Acestuia si sa duca o viata crestina si fara de pacat.Insa, datorita nebuniei nu va face asta.Nu este vina lui...nu incalca legile , si nu e constient de pacatele ce le face.Nu poate sa distinga binele de rau.Eu, personal nu stiu ce se va intampla cu el...nu stiu daca i se vor ierta pacatele, nu stiu cum il priveste Dumnezeu pe acel om...dar stiti ce stiu?? E botezat ! E copilul Domnului si are o sansa in fata Domnului...e crestinat...e al Domnului!

In religia dvs....nu i se da nici o sansa nebunului.El nu va fi niciodata botezat !Pt ca in conceptia dvs, el trebuie sa-si constientizeze pacatele...el trebuie sa si le recunoasca si sa se caiasca din tot sufletul pt a primi botezul....dar, dragii mei, el nu poate sa faca asta....si va muri nebotezat....Va muri fara sa aibe macar sansa...sa primeasca acest botez.Ziceti ca il binecuvantati...pai nu-i de-ajuns.....sau este????

Cum zice in Biblie?(chiar nu stiu)....ajungi la dreapta Tatalui, daca nu ai primit botezul?E de-ajunsa doar binecuvantarea?Tineti cont , va rog...ca nu se poate sti daca el e nebun sau nu cand primeste doar binecuvantarea.

Cei care nu primesc botezul, au ei vreo sansa in fatza Domnului?Hai sa excludem copiii(sa zicem ca ei nu fac pacate)...vorbim de oamenii acestia care nu pot gandi...au ei vreo sansa in fatza Domnului?Nici macar nu-l poti numi crestin....oricum nu intelege nimic...dar macar e botezat...Si ce daca il scoti din apa tot nebun?E botezat ! Si asta e tot ce conteaza ...nu ziceati ca asta e un pas catre mantuire?Daca nu se infaptuieste acest pas....cum ajunge el la dreapta Tatalui?

•  11-09-2005, 08:54 PM 25616 in reply to 579

Aoleu in legatura cu apa sfintita Ioanaaa...Apa sfintita (Agheasma) aka apa vie si/sau Sfestania , apa botezului cu care copilul (pacatos purtator al pacatelor stramosilor lui) este binecuvantat de harul lui Dumnezeu este sfintita prin Ierugie ca si alte lucruri pamantesti.Ierugiile se fac pentru nasterea omului, pentru sfintirea vetii lui, pentru sfarsitul vietii lui,etc, cea mai importanta fiind citita la SF. Maslu.
  •  11-10-2005, 05:33 AM 25632 in reply to 25616

Paula, asa vorbesti de parca , atunci cand murim trecem prntr-o masina care se uita daca suntem botezati si daca nu ajungem direct in iad.

Dumnezeu e atotstiutor. Poti sa nu fii botezat, sa nu mergi toata viata la biserica, dar sa fii un om bun si sa faci numai bine si Dumnezeu tot o sa te vada mai bine decat pe ala care face numai pacate dar se duce la biserica si se caieste de ele.

Fiecare om poseda un anumit orizont. Cand se ingusteaza si devine infinit de mic, el se transforma in punct si atunci omul zice: "Acesta este punctul meu de vedere".
  •  11-10-2005, 07:15 AM 25635 in reply to 25547

bonepaula wrote :   Cine-mi raspunde la intrebare?Cine cine?

draga Paula; problema este veche de cel putin 3000 de ani; s-a dat raspunsul la intrebarea asta demult,demult

1.Era un nebun ( indracit ) care iesea la drumul mare si facea prapad, oamenii il stiau de frica; umbla gol,oamenii acelor timpuri, ca si azi, i-l legasera cu lanturi...oricum creerul lui nu functiona (corect), nu distingea binele de rau, nu putea citi Legea nici merge cu jertfe la templu, era abandonat intr-o pestera, dormea printre schelete, si acum incep problemele, tocmai prin acel loc trece Isus Hristos, nebunul ( deastadata) aparent coerent , vine si in loc sa-L atace , dimpotriva ,I se inchina; trecem peste dialog si vedem pe nebun vindecat intrun om normal; ultima lui dorinta:sa-L urmeze pe Hristos;Concluzie: aceasta problema cu mantuirea celor nebuni,handicapati,bolnavi mintali, nu este problema noastra, este problema Domnului Isus;in cazul de mai sus s-a rezolvat prin interventia directa a lui Dumnezeu, dar pot fi si alte rezolvari; problema societatii civile este sa izoleze si sa ajute acesti oameni dupa competenta istorica,restul nu este treaba noastra sa comentam relatia lor cu Dumnezeu; aici sunt niste butoane pe care nu avem voie sa apasam;

2.O alta intamplare: un orb din nastere;ucenicii intreaba ( ca si azi) de ce s-a nascut asa: Raspunsul lui Dumnezeu: Pentru ca asa a vrut Dumnezeu!

Poate cineva sa_L traga la raspundere pe Dumnezeu pentru ceace face El? (excludem insultele,) poate cineva sa patrunda Marile si Sfintele Taine ale lui Dumnezeu? De cele mai multe ori cand ne dam cu presupusul sarim peste cal si ne trezim in postura de invinuiti; si este periculos

mihaip

mp1946ploiesti
  •  11-10-2005, 07:32 AM 25638 in reply to 25611

s.ioanas wrote:
     Diomet wrote:

Tare curios sunt!

Nebunul va fi dus la un ospiciu ca sa nu mai ucida vreo cativa in libertate.

Cat despre sufletul lui,depinde de hotararea lui pana in momentul cand a fost nebun! Daca hotararea acelui om a fost pentru Domnul sau impotriva Lui! Dupa ce omul a inebunit nu mai este responsabil de faptele lui si nici Dumnezeu nu-i va cere socoteala de perioada din viata cat a fost nebun!

Binenteles ca nu tot asa este cu cei care au mintea intreaga si fac raul.Acestia sunt responsabili si vor da socoteala de faptele lor daca nu se pocaiesc si daca il ignora pe Dumnezeu si voia Lui!

Ca sa se imbolnaveasca cineva si sa devina dement sau cu alzaimer sau alte boli ale sistemului nervos, este posibil si pentru crestini.Omul poate crede in Domnul si fi cel mai bun crestin, insa la un moment dat sa se imbolnaveasca de-o boala de nervi grava. Dumnezeu sigur nu tine cont de perioada vietii lui cand a fost bolnav psihic, ci de viata lui cand a fost sanatos si responsabil de hotararile care le-a luat in viata!

ioana.s, botezul inseamna crestinare. corect? corect!

La batraneste pe toti ne lasa memoria, poate luam un alzhaimer sau alte boli cum ziceai tu. De ce sa ne mai botezam atunci daca tot nebuni ajungem? A?

Si apoi mai bine nebun ortodox, dar crestinat, decat sectar si necrestinat!

Intrebare: e "botezat" un tip la voi, pe la 15-16-17 ani (ca tot nu mi-ai raspuns unde scrie in biblie ca asta e varsta sau ca nu e voie sa fie botezat copil) si la 20 de ani, o ia mintea lui pe aratura si omoara pe altul. Ei? Ce zici?

•  11-10-2005, 08:32 AM 25642 in reply to 25632

marioana wrote:

Paula, asa vorbesti de parca , atunci cand murim trecem prntr-o masina care se uita daca suntem botezati si daca nu ajungem direct in iad.

Dumnezeu e atotstiutor. Poti sa nu fii botezat, sa nu mergi toata viata la biserica, dar sa fii un om bun si sa faci numai bine si Dumnezeu tot o sa te vada mai bine decat pe ala care face numai pacate dar se duce la biserica si se caieste de ele.

Eu sunt de acord cu tine...si am fost mereu...si mereu am zis ca om bun poti sa fii si fara sa mergi la Biserica si fara sa te bati cu pumnii in piept ca esti crestin si ca il iubesti pe Dumnezeu.Dumnezeu vede in sufletul tau...si fara sa te pocaiesti si fara sa te botezi ...Dumnezeu stie daca iti pare rau sau nu.Eu una asa am considerat mereu.

Crede-ma ca nu vorbesc aici ca sa ma aflu in treaba....vreau sa studiez aceste chestiuni religioase din mai multe puncte de vedere...de aceea pun intrebari care pot parea stupide...dar sunt intrebari la care personal nu am raspuns...si vad ca exista oameni care au(desi nu ma satisfacBig Smile [:D])

•  11-10-2005, 08:41 AM 25643 in reply to 25635

mihaiporubin wrote:

Concluzie: aceasta problema cu mantuirea celor nebuni,handicapati,bolnavi mintali, nu este problema noastra, este problema Domnului Isus;in cazul de mai sus s-a rezolvat prin interventia directa a lui Dumnezeu, dar pot fi si alte rezolvari; problema societatii civile este sa izoleze si sa ajute acesti oameni dupa competenta istorica,restul nu este treaba noastra sa comentam relatia lor cu Dumnezeu; aici sunt niste butoane pe care nu avem voie sa apasam;

Poate cineva sa_L traga la raspundere pe Dumnezeu pentru ceace face El? (excludem insultele,) poate cineva sa patrunda Marile si Sfintele Taine ale lui Dumnezeu? De cele mai multe ori cand ne dam cu presupusul sarim peste cal si ne trezim in postura de invinuiti; si este periculos

Deci concluzia....nici voi nu stiti ce se intampla cu nebunul nebotezat.

Eu am pus aceasta intrebare in comparatie cu faptul ca voi nu considerati ca trebuie sa botezati copilul....pt ca el nu intelege, nu cunoaste , nu poate primi pe Dumnezeu.....asemenea unui nebun.Gandeste altfel....un copil care moare nebotezat va merge la dreapta Tatalui...asadar si un nebun(a carui minte este moarta) va merge la dreapta Tatalui....chiar daca nu este botezat. Asta era ce intelesesem eu de mai sus....dar vad ca acum imi spui sa "nu apas aceste butonase" pt ca e treaba Domnului de ce a facut asta...asadar e treaba Tatalui...daca familia unui copil hotaraste sa-l boteze(si o fi mare pacat sa faca asta...probabil chiar nebuni ca au indraznit sa-l boteze asa de mic).

Well...vad ca ne contrazicem degeaba...Smile [:)]...ca tot ajungem la concluzia ca nimeni nu poate sti ce se intampla acolo Sus...

Zi buna !

•  11-10-2005, 02:26 PM 25667 in reply to 25643

bonepaula wrote:
     mihaiporubin wrote:

Concluzie: aceasta problema cu mantuirea celor nebuni,handicapati,bolnavi mintali, nu este problema noastra, este problema Domnului Isus;in cazul de mai sus s-a rezolvat prin interventia directa a lui Dumnezeu, dar pot fi si alte rezolvari; problema societatii civile este sa izoleze si sa ajute acesti oameni dupa competenta istorica,restul nu este treaba noastra sa comentam relatia lor cu Dumnezeu; aici sunt niste butoane pe care nu avem voie sa apasam;

Deci concluzia....nici voi nu stiti ce se intampla cu nebunul nebotezat.

Eu am pus aceasta intrebare in comparatie cu faptul ca voi nu considerati ca trebuie sa botezati copilul....pt ca el nu intelege, nu cunoaste , nu poate primi pe Dumnezeu.....asemenea unui nebun.Gandeste altfel....un copil care moare nebotezat va merge la dreapta Tatalui...asadar si un nebun(a carui minte este moarta) va merge la dreapta Tatalui....chiar daca nu este botezat. Asta era ce intelesesem eu de mai sus....dar vad ca acum imi spui sa "nu apas aceste butonase" pt ca e treaba Domnului de ce a facut asta...asadar e treaba Tatalui...daca familia unui copil hotaraste sa-l boteze(si o fi mare pacat sa faca asta...probabil chiar nebuni ca au indraznit sa-l boteze asa de mic).

Well...vad ca ne contrazicem degeaba...Smile [:)]...ca tot ajungem la concluzia ca nimeni nu poate sti ce se intampla acolo Sus...

Zi buna !

Paula, nu-i nici o contrazicere!

Un nebun din nastere ajunge in Cer,fiindca Dumnezeu a ingaduit sa vina pe pamant asa.

Un copil mic ajunge in Cer fiindca Domnul Isus ne-a spus asta .Imparatia lui Dumnezeu este a copiilor!

Botezul este pentru oameni care disting binele de rau,isi dau seama ca sunt pacatosi,inteleg Evanghelia si raspund afirmativ la chemarea ei!Adica o cred si se pocaiesc! Dupa aceea marturisesc credinta lor in apa botezului!

Nici nebunul ,nici copilul nu poate marturisi in apa botezului credinta lui.

Marturia nasului este apa de ploaie ,o inventie draceasca a-si putea spune!

Concluziile tale Paula sunt "dupa ureche"! Apropo de butoane, Mihai vorbea in legatura cu "relatia lor cu Dumnezeu; aici sunt niste butoane pe care nu avem voie sa apasam;"!

Cateodata am impresia ca intentionat vrei sa dai o turnura favorabila tie discutiilor, netinand in seama contextul discutiei!

•  11-10-2005, 04:37 PM 25687 in reply to 25667

Relatia lor cu Dumnezeu...nu avem voie sa apasam aceste butoane...Ok...si eu ce-am zis?Ca n-ai de unde sa stii cum ii va privi Dumnezeu pe acesti oameni....si mai bine ne lasam pagubasi in a face afirmatii gen "un nebun nebotezat care omoara zece oameni ajunge in Rai"...pt ca nu stim care este de fapt relatia lui Dumnezeu cu acestia.

Nu dau nici o turnura favorabila mie...atata timp cat aveti dreptate, cu DOVEZI...dar, atata timp cat la baza afirmatiilor voastre stau doar presupuneri....nu pot sa va cred pe cuvant.Nici macar nu va cunosc...de ce v-as crede pe voi sau pe altcineva?Sau probabil ati stat de vorba cu Doamne-Doamne si v-a spus sa-mi spuneti ca nebunul nebotezat care omoara 10 oameni ajunge langa El? De aceea v-am si rugat sa-mi aduceti pasaje din Biblie care vorbesc CLAR despre asta.Chiar nu stiu !! Daca o luati ca pe un atac....apai...va salut si plec de aici.Sad [:(]

•  11-11-2005, 04:58 PM 25780 in reply to 25687

bonepaula wrote:

Relatia lor cu Dumnezeu...nu avem voie sa apasam aceste butoane...Ok...si eu ce-am zis?Ca n-ai de unde sa stii cum ii va privi Dumnezeu pe acesti oameni....si mai bine ne lasam pagubasi in a face afirmatii gen "un nebun nebotezat care omoara zece oameni ajunge in Rai"...pt ca nu stim care este de fapt relatia lui Dumnezeu cu acestia.

Nu dau nici o turnura favorabila mie...atata timp cat aveti dreptate, cu DOVEZI...dar, atata timp cat la baza afirmatiilor voastre stau doar presupuneri....nu pot sa va cred pe cuvant.Nici macar nu va cunosc...de ce v-as crede pe voi sau pe altcineva?Sau probabil ati stat de vorba cu Doamne-Doamne si v-a spus sa-mi spuneti ca nebunul nebotezat care omoara 10 oameni ajunge langa El? De aceea v-am si rugat sa-mi aduceti pasaje din Biblie care vorbesc CLAR despre asta.Chiar nu stiu !! Daca o luati ca pe un atac....apai...va salut si plec de aici.Sad [:(]

Pai Paula ,noi vorbeam de relatia lor cu Dumnezeu si tu spui de relatia lui Dumnezeu cu ei.Relatia lui Dumnezeu cu ei o cumnoastem,Dumnezeu nu tine cont de vremurile de nestiinta! Deci un nebun ,nascut asa merge in Cer! Cat despre relatia nebunului cu Dumnezeu ,n-o cunoastem ,nimeni nu poate intra in mintea si sufletul acelui om sa ne spuna ce-i acolo!

Cta despre dovezi: ce dovezi ai cand crezi ca inchinarea la moaste este dupa voia lui Dumnezeu? Ce dovezi ai cand crezi ca inchinarea la tablouri este dupa placul lui Dumnezeu? Ce dovezi ai sa crezi ca mancarea data la o pomana sau parastas, va ajuta sufletul celui mort? Ce dovezi ai sa crezi ca marturisirea nasului absolva sufletul unui copil de-asi marturisi credinta inaintea botezului?

Vezi draga Paula ! Exista un suport care ar trebui sa-l avem fiecare dintre noi :sFanta Scriptura .Pe acest suprt ma bazez fiindca El sete Cuvantul lui Dumnezeu!

•  11-11-2005, 05:33 PM 25784 in reply to 25780

Pai aratati-mi si mie suportul.Vreau pasajul din Biblie referitor la nebunii nascuti asa.Daca il aveti, ma fac mica cat un purice.Si mai vreau si pasajul in care se vorbeste cu aproximatie macar, de varsta la care un om se poate boteza.Sau poate imi veti spune ca nu conteaza varsta.La o adica pot trai si 80 de ani nebotezata...si hop...imi dau seama de toate pacatele mele si hop vreau sa ma pocaiesc si sa ma botez.Apai nu-i bine nici asa.(zic eu).Si daca voi ziceti ca varsta ar trebui sa fie cam 15-16...18 ani....vreau sa-mi explicati de ce atunci si nu mai devreme sau mai tarziu.Eu personal consider ca nici 18 ani nu-s de-ajunsi pt ati recunoaste pacatele etc etc.Mai devreme de atat nici nu poate fi vorba.(asta daca vorbim de botezul despre care vorbiti voi).

Deci...vreau pasajele.Big Smile [:D]