|
|
USCIS REACHES FY 2008 H-1B CAP
Last post 01-22-2008, 04:46 AM by ares666. 75 replies.
-
-
04-04-2007, 07:56 PM |
-
ramona_l
-
-

-
Joined on 05-07-2005
-
-
Posts 57
-
Points 65
-
|
Re: USCIS REACHES FY 2008 H-1B CAP
Ha ha, nu-mi vine sa cred!!! Si acum intrebarile de rigoare: a primit cineva deja case # si daca da, ce inseamna, ca nu mai intra la loterie? Si oare nu o sa suplimenteze numarul? Deja devine haios/suparator!
|
|
-
04-04-2007, 09:08 PM |
-
Alessia
-
-
-
Joined on 04-22-2006
-
-
Posts 195
-
Points 0
-
|
Chiar ma gandeam ca asta ar trebui sa fie reactia. Ma tem insa ca din pacate nu vor lua decizia asta prea curand.  Pumnii stransi tuturor care asteapta un raspuns! Alessia
|
|
-
04-04-2007, 09:38 PM |
-
Bann
-
-

-
Joined on 02-08-2006
-
Sunny California
-
Posts 139
-
Points 0
-
|
Nu cred ca s-au primit case #s...deja! Va mai dura pana cand...fiecare aplicatie va avea numarul ei! Dar daca nu s-a primit aplicatia in timp la USCIS, va fi returnata! Oricum este de neimaginat..ca in 2 zile..USCIS sa primeasca 58.200 petitii! Ciudat! 
Omul nu poate descoperi noi oceane, cata vreme nu are curajul de a pierde din vedere tarmul. ( Andre Gide )
|
|
-
04-05-2007, 07:44 AM |
-
ramona_l
-
-

-
Joined on 05-07-2005
-
-
Posts 57
-
Points 65
-
|
Pai tocmai asta a faza: in primul rand nu s-au primit 58200 petitii, ci 150000. Si eu am deja case#. Mai e cineva in situatia asta?
|
|
-
04-05-2007, 09:49 AM |
-
ares666
-
-

-
Joined on 08-25-2005
-
no man's land citizen
-
Posts 38
-
Points 235
-
|
ramona_l: Pai tocmai asta a faza: in primul rand nu s-au primit 58200 petitii, ci 150000. Si eu am deja case#. Mai e cineva in situatia asta?
No offense, dar cum ai tu case number din moment ce SE TRAGE LA SORŢI ? Pentru TOATE petiţiile primite. Şi din câte zic ei nu se face acum, ci va dura "several weeks". I mean that just sucks, mie mi se pare incre-f&cking-dibil să închidă prăvălia după fix două zile. It's just crazy. Din diverse motive am început să urăsc indienii, deşi nu am personal nici o treabă cu ei, deja am revenit în românia şi mă afectează outsourcing-ul pe care îl practică multe companii americane. Doamne şi când te gândeşti că taman ce mi s-a augmentat cheful de US după o scurtă vizită de 2 săptămâni în California :(... acum ar fi chiar culmea să îmi zică angajatorul "bă băiete, ne pare rău, n-ai apucat procesare, c'est la fuxin' vie, poate la anu', când se va atinge cap-ul în vreo 2-3 ore în 1 aprilie :))". Tocmai am primit mail de la firma care mi-a făcut petiţia, prin care zic că pe data de 2, uscis-ul a primit aplicaţia cu numele meu, acum din moment ce se trage la sorţi pentru TOATE petiţiile primite, nu mai contează că firma mea şi-a făcut datoria chiar la timp etc. Ce căcat, devine şi H1b o a doua loterie a vizelor , dar cu număr mult mai mic de vize, şanse, cum vrei să le zici, şi cu outcome mai puţin valoros, but still. O să mă reorientez către un L1, sau căsătorie, ceva.. damn it. Noroc că măcar mai am viza B1/B2 pe 10 ani cu multiple entries , poate mai combin câte ceva, dar şi asta e inutilă de când se gândesc ăştia să ne bage în visa waiver program şi pe noi, ca să poată şi ţiganii noştri să extindă rRomanika all over the states. I'm sick, please excuse me, I'm just gonna go and puke or smth. 
Boy, the next thing you say'd better be some Mark Twain shyte cuz it's definitely getting chiseled on your tombstone!
|
|
-
04-05-2007, 10:37 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,957
-
Points 22,445
-
|
ares666: dar cum ai tu case number din moment ce SE TRAGE LA SORŢI ? Pentru TOATE petiţiile primite. Şi din câte zic ei nu se face acum, ci va dura "several weeks". I mean that just sucks, mie mi se pare incre-f&cking-dibil să închidă prăvălia după fix două zile. It's just crazy.
Unde ai auzit tu ca se trage la sorti pt H1b? Intotdeauna au fost dosarele luate in ordinea primirii lor. Se primesc mai multe dosare pt ca unele nu sunt aprobate si vor sa aibe din ce alege. Dar asta este prima oara in care eu aud ca s-ar trage la sorti la H1b. Este informatia pe site-ul CISului?
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
04-05-2007, 11:15 AM |
-
ares666
-
-

-
Joined on 08-25-2005
-
no man's land citizen
-
Posts 38
-
Points 235
-
|
TheAlien:Unde ai auzit tu ca se trage la sorti pt H1b?
uite aici se zice ca: USCIS will use a random selection process (described below) for all cap-subject filings received on April 2, 2007 and April 3, 2007. USCIS will use a random selection process (described below) for all cap-subject filings received on April 2, 2007 and April 3, 2007. Şi din moment ce DOAR pe 2 şi 3 aprilie au primit filings, atunci din cate văd eu, ei zic şi anume că TOATE submisiile participă la tragere. De aia am întrebat şi eu de unde avea fata ce a scris înaintea mea un case number... Este informatia pe site-ul CISului? Da (evident)
Boy, the next thing you say'd better be some Mark Twain shyte cuz it's definitely getting chiseled on your tombstone!
|
|
-
04-05-2007, 07:18 PM |
-
Bann
-
-

-
Joined on 02-08-2006
-
Sunny California
-
Posts 139
-
Points 0
-
|
Si anul trecut, pentru aplicatiile primite in ultimele 2 zile..s-a tras la sorti! Si..zic si eu ca este ciudat ca ramona_l are numar de caz! Anul trecut, mie mi-au dat numar de caz la vreo 2-3 saptamani de la primirea actelor! Desi anul trecut a fost iarasi nebunie , nu a fost totusi ce este acum! Mi se pare cel putin incredibil ce se intampla! Ares..sper sa fii in "jocul" de anul asta! 
Omul nu poate descoperi noi oceane, cata vreme nu are curajul de a pierde din vedere tarmul. ( Andre Gide )
|
|
-
04-05-2007, 08:29 PM |
-
ramona_l
-
-

-
Joined on 05-07-2005
-
-
Posts 57
-
Points 65
-
|
Eu am primit prin e-mail case # fiindca am aplicat cu premium process fee, dar probabil ca asta au facut si altii. de aici confuzia mea legata de intrebarea intru sau nu la loterie. Probail ca da, doar ca au bagat bila mea mai repede in butoi:). mai multe nu stiu, asa ca nu vreau sa ma pronunt. o singura remarca: informatiile sunt pe site-ul uscis. Daca intelegeti ce vreau sa spun...noroc tuturor.
|
|
-
04-06-2007, 01:17 AM |
-
xmas
-
-

-
Joined on 09-19-2006
-
Maryland
-
Posts 80
-
Points 0
-
|
stii ce? Eu NU TE CRED. Si de aceeasi parere mai sunt si altii. Eu zic sa te speli bine pe fata, si sa iei cu apa rece, ceva sa-ti vina somnul. O sa-ti foloseasca, nu de altceva, dar maine, poimaine o sa ne spui ca ..... Elvis traieste. Vise placute in continuare.
In rest la multe vise placute, si fie ca simplitatea fericirii tale sa nu se complice niciodata.
|
|
-
04-06-2007, 04:10 AM |
-
ares666
-
-

-
Joined on 08-25-2005
-
no man's land citizen
-
Posts 38
-
Points 235
-
|
nu măi, e ok, eu cred, dar Ramona, mai mult ca sigur intri în "butoiu' " în care intră toţi. Sper să avem toţi baftă, anul trecut la fel am pierdut "trenul" cu H1b din cauză că firma de pe atunci nu s-a mişcat la timp. Ăştia zic că aplicaţia mea a fost primită de USCIS pe data de 2 aprilie, deci chiar în prima zi. I-am întrebat cum pot să îmi dovedească asta, au zis că vor scana nu ştiu ce "confirmation" something de la USCIS şi îmi trimit în mail să văd. On va voir, o să pun aici toate detaliile, tot ce se întâmplă. Firma se cheamă global consulting. Vă daţi seama că nu e cu nimic mai specială decât toate celelalte sweat-shops out there, dar nah, ce nu face rumânu' amărât pentru un amărât de greencard. P.S. ştiţi ce ar fi fain? să nu mai ne purtăm ca nişte români şi să punem fiecare aici detaliile firmelor cu care lucrăm pt orice fel de vize, astfel încât dacă vreunul/a dintre noi ia ţeapă, să nu o mai ia şi ceilalţi. Aş propune să facem o listă cu firmele din ro sau din state care angajează/ intermediază H1b, si experienţe legate de ele. Încep eu: am luat ţeapă (impropriu zis, nu am plătit nimic doar că nu s-au mişcat suficient de repede şi am pierdut şansa cu H1b pt FY2006 şi 2007) de la http://www.spaceagegroup.com/ . Sunt dubioşi şi după nume :), dar deh, eram şi eu mic şi prost. CEO-ul de acolo e un ex-military, Captain Malhan cică, dar avea un mare accent indian când am vorbit ore întregi la telefon. Dar cum spuneam, nu e efectiv ţeapă, că nu mi-au cerut bani pt nimic, dar nici nu am ajung în US cu ei, so... par ok ăştia de la Global, dar vedem ce şi cum. Ăştia au venit în bucureşti, au închiriat o camera în nush ce bloc de apartamente în regim hotelier, şi după 3 interviuri telefonice dealungul timpului, ne-am văzut şi la interviul live, a fost foarte ok, par decenţi, sunt americani, nu chinezi, indieni sau altceva, deci ar trebui să fie un pic mai serioşi decât restul. Voi face update-uri aici despre cum merge cu ei. Bun, trebuie să închei, vă urez baftă la toţi cu H1b şi nu numai, sper să fim câţi mai mulţi români de bun simţ care vor merge în US cu h1b. Numa bine.
|
|
-
04-06-2007, 05:45 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
aress, random nu inseamna ca se trage la sorti. Sensul e ca nu se face discriminare intre IT, si celelalte profesii, de asemenea, nici nu garanteaza ca vor respecta cu strictete ordinea in care au sosit aplicatiile, adica tot ce a sosit pina s-a ajuns la un anumit numar, se ia in calcul. SE lucreaza pe panels, asa ca probabil plicurile sosite la ora 5pm, vor fi evaluate odata cu cele sosite la 12pm. Daca tu vrei sa spus ca asta-i tragere la sorti....... Uite aici poate ajuta pe cineva in viitor: http://www.programmersguild.org/docs/lowest_paying_2004.htm Report Contents
|
|
-
04-06-2007, 12:50 PM |
-
ramona_l
-
-

-
Joined on 05-07-2005
-
-
Posts 57
-
Points 65
-
|
OK...mie mi se pare ca nu prea stie niciunul din noi ce se intampla...cred ca nici uscis nu stie:)Hello, unde e moderatorul, sa il calmeze un pic pe xmas. Sa stea un pic afara din joc, sa-si linisteasca paranoia. (se poate sa fie vreo discutie pe forum in care sa nu apara "rafuieli" de genul asta? Si da, Elvis traieste. ). Si dc nu e loterie, ce e? • In keeping with its regulations, USCIS will subject H-1B petitions received on the "final receipt date"and the following day to a computer-generated random selection process.
Poate o sa se transmita la televizor:) In keeping with its regulations, USCIS will subject H-1B petitions received on the "final receipt date"and the following day to a computer-generated random selection process.
Poate o sa se transmita la televizor:)
|
|
-
04-06-2007, 01:04 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,957
-
Points 22,445
-
|
xmas:stii ce? Eu NU TE CRED. Si de aceeasi parere mai sunt si altii. Eu zic sa te speli bine pe fata, si sa iei cu apa rece, ceva sa-ti vina somnul. O sa-ti foloseasca, nu de altceva, dar maine, poimaine o sa ne spui ca ..... Elvis traieste. Vise placute in continuare.
XMas, indiferent daca o crezi sau nu pe Ramona, asta nu justifica mesajul de mai sus. Un simplu mesaj ca tu ai dubii (sau chiar o ignorare a mesajelor) este mai bine venit.
|
|
-
04-06-2007, 01:07 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,957
-
Points 22,445
-
|
ramona_l: (se poate sa fie vreo discutie pe forum in care sa nu apara "rafuieli" de genul asta? Si da, Elvis traieste. ).
Crezi ca acesta este un comentariu bine venit? Daca ai fi trimis mesajul care te-a deranjat la "Report Abuse" si nu primeai raspuns vreo saptamana, inteleg sa te fi luat de moderatori, dar in schimb si tu alegi sa faci generalizari nefondate, gresind in mod similar cum a gresit si XMas.
|
|
-
04-06-2007, 05:13 PM |
-
xmas
-
-

-
Joined on 09-19-2006
-
Maryland
-
Posts 80
-
Points 0
-
|
TheAlien mi-am insusit sugestia, o iau ca pe un sfat prietenesc. am gresit ca mi-am spus parerea la modul direct. o.k. ma voi stradui pe viitor sa fiu mai .... "appropriate". vroiam sa pun ceva emoticons, dar n-am gasit nimic, sub forma de ..... gogoasa sau minciunele. Stii Ramona, initial am vrut sa-ti dau reteta la minciunele (http://www.culinar.ro/forum/lofiversion/index.php/t9071.html) . Dar am rescris postarea gandindu-ma ca e prea subtila trimiterea. Daca te-ai simtit jignita, imi cer scuze fata de tine, cu conditia ca si tu sa ne scutesti pe viitor de .... povesti vanatoresti. Sugestia mea e sa exersezi la bucatarie preparatul minciunelelor, ca aici pe forum e cam greu sa duci lumea cu zaharelul. Felicitari calduroase, urari de bine pt izbanda. Elvis e baiat bun si te va ajuta si de acum incolo sa traiesti in LALA-land.  Revenind la topic, noua muritorilor de rand nu ne raman decat 
In rest la multe vise placute, si fie ca simplitatea fericirii tale sa nu se complice niciodata.
|
|
-
-
04-10-2007, 03:49 AM |
-
ares666
-
-

-
Joined on 08-25-2005
-
no man's land citizen
-
Posts 38
-
Points 235
-
|
Da, multam pt docoment, Ramona. Dar nu prea cred sa fie peste un milion de petitii. Adica da, spun ei acolo ca fiecare plic poate sa contina mai multe petitii, dar still, cati dintre angajatori chiar au puterea financiara sa faca petitii multiple, adica pe o singura petitie sa aplice pentru 25 de oameni, sau cati vor sa riste sa trimita un plic de grosimea bibliei, sa nu stie ce se intampla cu fiecare angajat care asteapta procesare. Se prefera individual, daca ne luam dupa statistici. Dar nah, nu bag mana in foc ca nu sunt mai mult de 133.000 . E posibil, dar putin probabil. Oricum, @Garbova: e loterie ;) citeste cu atentie docomentu', adica nu stiu, poate nu vorbim de acelasi lucru (computer-generated random selection process). Defineste-mi tu atunci ce intelegi prin asta.
|
|
-
04-10-2007, 03:53 AM |
-
ares666
-
-

-
Joined on 08-25-2005
-
no man's land citizen
-
Posts 38
-
Points 235
-
|
Girbova: aress, random nu inseamna ca se trage la sorti. Sensul e ca nu se face discriminare intre IT, si celelalte profesii, de asemenea, nici nu garanteaza ca vor respecta cu strictete ordinea in care au sosit aplicatiile, adica tot ce a sosit pina s-a ajuns la un anumit numar, se ia in calcul. SE lucreaza pe panels, asa ca probabil plicurile sosite la ora 5pm, vor fi evaluate odata cu cele sosite la 12pm. Daca tu vrei sa spus ca asta-i tragere la sorti....... Uite aici poate ajuta pe cineva in viitor: http://www.programmersguild.org/docs/lowest_paying_2004.htm Report Contents
Thanks Garbova pt info :)
|
|
-
04-10-2007, 10:40 AM |
-
drcyrus3d
-
-
-
Joined on 04-10-2007
-
-
Posts 3
-
Points 0
-
|
Sal ares, Si eu sunt tot cu Global Consulting. M-au informat si pe mine ca actele mi-au ajuns tot pe data de 2 aprilie la USCIS. Da-mi un mesaj sa facem schimb de ID-uri. Din cate am inteles eu sunt 150.000 de inscrisi pentru h-1b. Se va trage la sorti, ca doar aia inseamna random selection, si apoi vom fi anuntati. Din documentul primit de la firma amintita mai sus, va dura cateva saptamani bune pana vor introduce toate aplciatiile in calculator si abia apoi se va face extragerea. Multa bafta va doresc la toti si sper sa fim in numar cat mai mare cu bagajele facute, la sfarsit de an!!! BAFTA!
|
|
-
04-10-2007, 02:35 PM |
-
ares666
-
-

-
Joined on 08-25-2005
-
no man's land citizen
-
Posts 38
-
Points 235
-
|
doctore, ai PM ;) dacă eşti din Bucureşti, lasă-mi te rog şi un nr de telefon, să vorbim mai uşor în caz că apare ceva nou. numa bine tuturor.
|
|
-
|
|