Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Experienta AOS

Last post 05-18-2007, 09:06 AM by Belka. 5 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  04-20-2007, 09:53 AM 59671

Experienta AOS

Nu stiu exact unde sa postez experienta mea, m-am gandit ca poate ajuta pe cineva in viitor.

Asadar: februarie 2006 am fost admisa la un master la o universitate americana, am primit actele necesare, urma sa ma programez la interviu pt solicitarea vizei de student, candva prin iulie.

27 Aprilie 2006-primesc plicul castigator de la Loteria Vizelor, incep framantarile, ce sa fac, ce sa aleg..Vorbesc cu cativa avocati, ei imi spun sa ma prezint cat mai repede la ambasada si sa solicit viza de student si apoi sa imi fac ajustare de statut in State, solutie cam la limita, imi era teama sa nu ma refuze la ambasada pe motiv ca mi-am declarat intentiile de imigrare, desi nu trimisesem actele inapoi la KCC. Am sunat si la ambasada, acolo mi s-a spus clar din start ca trebuie sa aleg una din doua si ca ar fi bine sa aleg loteria. Urmeaza o luna de stres nemaipomenit.

30 mai 2006-interviul la ambasada pt viza F!, totul bine si frumos pana aproape de sfarsit, cand sunt intrebata daca am participat vreodata la loteria vizelor, am raspuns ca da, desi mi se stransese sufletul pt un moment. Doamna de acolo imi spune ca totul e in regula, sa vin sa imi iau pasaportul cu viza la ora 4! :))

8 august 2006- am ajuns in State. Inca nu trimisesem inapoi plicul 1 la KCC pt ca mi se spusese ca exista pericolul sa fie perceputa actiunea mea ca o incalcare a intentiilor declarate la Immigration, puteam sa fac chestia asta dupa 60 de zile ca sa nu mai existe nici un dubiu asupra intentiilor mele. Am stat tot timpul cu grija sa nu fie prea tarziu.

27 septembrie - am trimis plicul 1 inapoi la KCC si am platit taxa de $375 cu money order.

15 octombrie-am facut analizele medicale, $150.

26 octombrie, numarul meu devine curent, trimit dosarul de ajustare de statut in Chicago si platesc si taxa de $390.

13 noiembrie primesc programarea la amprente.

15 noiembrie 2006 primesc instiintarea de la KCC cum ca au luat la cunostinta decizia mea de a face AOS.

Dupa aceea, vreme de cateva luni, nimic, nici o veste. Am mers de trei ori (ianuarie, februarie, martie) la oficiul local din Jacksonville sa vad ce se intampla cu dosarul meu, de ce dureaza asa de mult. La ultima vizita, in martie, mi se spune ca trebuie sa primesc scrisoarea pt interviu in orice moment.

27 martie 2007-primesc programarea pt interviu pt 2 aprilie 2007.

2 aprilie 2007 - inarmata pana in dinti cu tot felul de acte, diplome,  Affidavit of Support, chitante, scrisori, Tax Return, etc :)) ma prezint la interviu. Interviu care dureaza in jur de doua minute si este mai mult ca o discutie intre doi prieteni, am fost pusa sa jur, mi s-au pus cateva intrebari de rutina, de genul daca am comis vreo infractiune, cand am intrat ultima oara in State, mi-a cerut I-94 si pasaportul, cateva acte de la universitate si mi-a spus ca inainte de a aproba cazul trebuie sa ii soseasca dosarul meu de la KCC, care dosar se plimba undeva prin Miami:)) cu toate ca datele mele erau introduse in sistem, chestie pe care nu si-o putea explica inca. Ma cam suparasem, imi era teama de o noua intarziere, dar doamna respectiva (a fost o draguta), imi spune sa astept afara, ca este posibil sa vorbeasca cu seful ei si cu cei din Miami si daca primeste aprobarea o sa imi stampileze pasaportul. Dupa cinci minute imi cere pasaportul si imi pune stampila valabila pt un an.

5 aprilie 2007- am primit Welcome Notice.

11 aprilie 2007- mi-a sosit Green Cardul in posta.

Toata povestea a durat cam cinci luni, stiu cazuri care au durat mai putin de doua luni si cazuri care nici acum nu au primit raspuns din cauza faptului ca sunt blocati in procesul administrativ de verificare a amprentelor, se pare ca unii raman aici blocati luni intregi, de altfel acesta este pericolul principal cand faci AOS, sa ramai blocat si sa nu reusesti sa obtii GC-ul pana la data limita 30 sept.

•  05-16-2007, 07:38 PM 60780 in reply to 59671

Re: Experienta AOS

am plimit si eu plicul si sunt in state cu f1..deci trebuie sa aplic de aos..poti sami spui in detaliu care e primul pas..ce am inteles eu e ca trimit plicul 1 la kcc urmand instructiunile..si trimit si un plic separat la Dept. of State cu paymentul pt aos processing?..si apoi astep.?

daka poti te rog sa ma lamuresti..inca nam contactat uscis pt indrumari cum sa procedez..dar miar prinde bine sa am idee inainte sa ma duc acolo..

multumesc

•  05-17-2007, 10:42 AM 60793 in reply to 60780

Ti-am trimis un mesaj privat.

Primul pas ar fi returnarea actelor la KCC cu mentiunea ca vrei sustinerea interviului in USA (exista o rubrica unde te intreaba asta, treci acolo oficiul USCIS cel mai apropiat de orasul tau) si plata taxei de $375  catre Department of State (ai un formular in plicul pe care l-ai primit). Dupa aceea astepti luna in care numarul tau de caz devine curent si trimiti dosarul de ajustare in Chicago. Mai departe iti spun ei ce sa faci, programare amprente, interviu.

•  05-17-2007, 06:15 PM 60805 in reply to 60793

Multumesc mult..am o nelamurire..in plicul 1 tre sa includ dovada platii taxei de $375..sau pot sa platesc taxa separat dupa ce trimit plicul 1 si pastrez chitanta pt interviu?
  •  05-17-2007, 11:38 PM 60819 in reply to 60805

Nu trebuie sa incluzi dovada platii in plicul 1. Trebuie sa ai chitanta in momentul interviului (formularul acela il trimiti o data cu money order si ei ti-l returneaza cu mentiunea "PAID")

•  05-18-2007, 09:06 AM 60835 in reply to 60819

Multumesc..o sa trimit plicul cat mai repede. Weekend frumos!
View as RSS news feed in XML