Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Regina in Romania

Last post 04-22-2007, 05:57 AM by AdrianaLo. 6 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  04-21-2007, 03:23 PM 59751

Regina in Romania

Nici nu stiam cind am facut click pe Write a New Post ce titlu sa-i dau.
    Gindul ce m-a indemnat sa scriu ar fi fost "Spaga regina in Romania" sau chiar "traiasca spaga in Romania", dar nu suna prea frumos, mai ales ca voiam sa o "detronez" pe "Monica lui Columbeanu" (care a stat cocotata multa vreme pe pagina principala a forumului). Sint inca in vizita in Romania si nu-mi place. Cred ca e prima oara de cind am plecat definitiv din tara asta, ca sint suparata pe ea. O aparam cu vehementa inainte, o laudam si o infloream (ceea ce voi continua sa fac, in ochii strainilor) si o impaduream Stick out tongue, dar mi-e teama ca o sa incetez practica asta.

...Ce m-a suparat? Of, probabil ca duceam o convietuire inocenta prin nestiinta cu aceste lucruri, numai ca doar de curind m-am lovit de... Regina spaga! Credeam ca este o specie pe cale de disparitie, imi inchipuiam ca mai sint citiva temerari care incearca sa o tina in viata, dar m-am inselat! Spaga este vie! Este la fiecare colt de strada, la fiecare birou al administratiei publice... probabil si prin alte parti?! (N-am verificat, dar asta nu inseamna ca nu exista!) Este sub forma de Euro si cea mai mica unitate de masura este suta! Cred ca sint unii care cred ca exista crescatorii de Eurocopaci pe undeva...

...Si totusi... vrei sa rezolvi ceva de nerezolvat sau care te-ar tine in Romania citeva saptamini? Vii cu Regina spaga in minuta si se rezolva. Nu e asta tara tuturor posibilitatilor? Stick out tongue

•  04-21-2007, 04:54 PM 59755 in reply to 59751

Re: Regina in Romania

Well, Adriana, imi pare rau de palma ce ti-a tras-o realitatea romaneasca, da' trebuia sa te astepti la asa ceva.
    In RO, e viata ca o spaga. In ce moneda e spaga conteaza mai putin, atata timp cat e liber-convertibila.

PS: si investitorii strategici dau spaga in RO, daca asta poate fi o consolare.

The infinite is in the finite of every instant. (Zen)
  •  04-21-2007, 05:17 PM 59757 in reply to 59755

Da, Dell, e trist. As zice ca mi-e mila si mi-e sila. Cih. Atunci eu tara sa mai iubesc?!
  •  04-21-2007, 05:54 PM 59760 in reply to 59757

AdrianaLo:
    Da, Dell, e trist. As zice ca mi-e mila si mi-e sila. Cih. Atunci eu tara sa mai iubesc?!
    Mi s-a pus o intrebare. Ti-o pun si eu tie: unde e mai usor sa fii roman (romanca)? In Romania sau in strainatate? Asta e raspunsul la intrebarea ta.

•  04-22-2007, 04:58 AM 59785 in reply to 59760

Dell:
      Mi s-a pus o intrebare. Ti-o pun si eu tie: unde e mai usor sa fii roman (romanca)? In Romania sau in strainatate? Asta e raspunsul la intrebarea ta.

Intrebarea ta (avind intentia de a fi retorica?!) ma face sa ma gindesc la un raspuns mult mai amplu, poate doar tangential cu topicul...
    De multe ori m-am intrebat... daca as fi trait intr-o altfel de societate, daca nu m-as fi nascut si format ca viitor adult in perioada comunista as fost aceeasi persoana astazi? Aveam cu ani in urma un raspuns la intrebarea prietenilor mei din Germania (unde am fost de multe ori in vacanta dupa 1990) - "cum era in comunism"? Si eu le raspundeam cu o alta intrebare: "daca ai fi incuiat intr-o camera intunecoasa, unde singura sursa de lumina vine pe gaura cheii, unde ti-ai indrepta toata atentia?" (Nu sint sigura ca intelegeau ce voiam sa le spun, trebuie sa traiesti experienta ca sa simti ideea.)
    In orice caz, pina nu de mult imi spuneam ca societatea romaneasca m-a format si de aceea sint astazi o persoana interesata de multe lucruri si curioasa, chiar avida de cunoastere, sensibila si entuziasta, cu dragoste pentru arta si frumos, cultura in general, dar de la o vreme ma gindesc ca, daca asa sint natura si structura mea interioara, inseamna ca in orice fel de societate as fi trait, lucrurile acestea ar fi evoluat in acelasi fel...

Si ca sa revin la "unde e mai usor sa fiu romanca", as spune ca in strainatate (a se citi "ce e la Vest de Romania"), unde vin cu valori pe care altii le-au uitat (hmm... poate din cauza ca s-au format in alt tip de societate!?!) unde mi-e mai bine din punct de vedere afectiv, material, unde mi-e mai usor sa traiesc si nu vad lucruri care sa imi disturbe viata linistita?

•  04-22-2007, 05:11 AM 59788 in reply to 59785

Mhm, eu inca n-am raspunsul pt. mine.
    Locurile din RO, muntii sau asfaltul prafuit al careului de la scoala au devenit importante dupa ce-am plecat.
    Si:
    Ma-ntorc sa le vad, incasez mereu cate o palma dupa ceafa de la realitatea absurdistanului romanesc.

De unde si negasirea raspunsului.

Cred ca ce-ai zis aici: 
    "as spune ca in strainatate (a se citi "ce e la Vest de Romania"), unde vin cu valori pe care altii le-au uitat (hmm... poate din cauza ca s-au format in alt tip de societate!?!) unde mi-e mai bine din punct de vedere afectiv, material, unde mi-e mai usor sa traiesc si nu vad lucruri care sa imi disturbe viata linistita?"
    tine mai mult de confort (la general, nu doar material).

Sa fii roman ca Rebreanu sau Cioran de ex. e greu. Mereu a fost greu.

•  04-22-2007, 05:57 AM 59794 in reply to 59788

Dell:
    tine mai mult de confort (la general, nu doar material).

Sint o fiinta umana si ca toate fiintele umane, nu sint perfecta. Sint superficiala pentru ca sint un om de rind, imi place confortul. Nu cel de canapea neaparat, dar cel psihic. In lumea mea trecutul are o mare insemnatate. Careul de la scoala si locul frumos al jocurilor copilariei sint acolo in mintea mea, nu le poate lua nimeni. Am incercat sa le compar cu ce a ramas fizic din ele si mi-a placut mai mult imaginea din amintirea mea. Asa ca am ramas cu ce mi-a placut.

View as RSS news feed in XML