Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

ce sa fac?

Last post 05-07-2007, 08:42 PM by Alessia. 1 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  05-07-2007, 07:39 PM 60565

ce sa fac?

Am venit in State acum doi ani de zile ca si turist.Dupa 7 luni m-am casatorit cu o cetateanca americanca.Am fost la inteviu pt greencard dar din lipsa de dovezi m-au aminat si mi-au dat 87 de zile prin care sa trimit hirtiile ce lipseau la dosar.Au trecut 87 de zile timp in care i-am dat restul de hirti avocatului meu care pur si simplu nu a trimis hirtiile.Acum 3 saptamini am primit o scrisoare de la immigrations prin care imi spune ca aplicatia mea pt greencard a fost abandonata si respinsa pt ca nu au primit hirtiile cerute.Acum am fost la un alt avocat care mi-a dat doua obtiuni: 

1:   Sa aplic dinou de la inceput pt obtinerea greencardului.

2:  Sau sa mai astept 3 luni de zile dupa care sa aplic, pt ca la data interviului sa am peste 2 ani de casatorie si sa obtin greencardul pe 10 ani.   Treaba este ca acum nu am nici un statut si pot sa primesc oricind o scrisoare prin care poate sa inceapa procesul de deportare.

Ce sa fac sa risc asteptind inca 3 luni de zile dupa care sa aplic,sau sa aplic acum si dupa 2 ani de zile sa merg la un alt interviu.

Filed under:
  •  05-07-2007, 08:42 PM 60569 in reply to 60565

Re: ce sa fac?

Draga Cipi,

Nu am fost in situatia ta, dar as vrea sa iti spun ce NU as face eu: nu as astepta fara motiv 3 luni. Dupa cum se stie, orice perioada de timp care nu poate fi justificata poate sa te afecteze mai tarziu, Poate ma insel, dar daca poti aplica din nou, si asta te-a sfatuit avocatul, ce alte sanse stii ca ai?

Iti urez mult succes,

Alessia

View as RSS news feed in XML