Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Ce-i mai gatesc sotului meu astazi?!

Last post 07-18-2007, 11:11 AM by vpdana. 73 replies.
Page 1 of 2 (74 items)   1 2 Next >
Sort Posts: Previous Next
  •  05-17-2007, 08:42 AM 60789

Ce-i mai gatesc sotului meu astazi?!

Am intrat putin in pana de inspiratie. Sotului meu (originar din Arizona) ii place aproape orice, mai putin sarmalele (nici eu nu ma dau in vint dupa ele) dar iubeste ciorba de cartofi (de vara) acrita cu Bors Magic (il cumpar in Romania de cite ori merg acolo). Azi fac ciorbita si miine nu mai e... maninca bol dupa bol, nu se mai satura... dar las o vreme pina cind o fac din nou, sa nu facem broaste in burta. Rolling Laugh

In general nu minca mincare gatita cu o zi inainte, pentru ca in acceptiunea lui asta e "leftover", desi ii povestesc de fiecare data ca cel putin ciorba e mai buna a doua zi... Noroc cu plita si cuptorul electrice, mincarea se gateste repede si legumele le cumpar curate si gata de pus in mincare... dar ne-am cam saturat de pui cu legume/orez, etc... Nu petrec in bucatarie ore intregi, iar regula (instituita de el) este unul gateste, celalalt face curat dupa... Dragut, nu?

Voi cum va descurcati cu gatitul? Big Smile

•  05-17-2007, 10:52 AM 60794 in reply to 60789

• OanaC is not online. Last active: 09-30-2008, 12:32 AM OanaC
    • Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 623
    • Points 980

Re: Ce-i mai gatesc sotului meu astazi?!

Culmea cand am deschis romportal taman ma gandeam ce sa mai fac de mancare diseara, si am dat cu ochii chiar de topicul tau!

Noi doar ce am terminat o oala de ardei umpluti. I-am facut cu carne de porc amestecata cu un pic de vita. Au iesit o minunatie. Ultimii doi i-au mancat aseara inainte sa ajung eu acasa. Am gasit blidele linse si oala spalata Smile . Bininteles se mananca cu smantana din belsug   deasupra!  Alalta' seara le-am facut clatite cu carne si ciuperci. Sotul moare dupa ele, fi-mea nici nu s-a uitat, nici macar nu a vrut sa guste.

Nu fac mancare prea variata, de obicei fac aceleasi feluri pentru ca am la usa 2 mofturosi  care mananca doar aceleasi si aceleasi chestii : sarmale ( mai tot timpul), varza la cuptor cu coasta de purcel, ardei umpluti, snitele  cu piure, friptura la cuptor cu legume, ciuperci umplute si foarte des folosim gratarul ( mie imi place mielul pe gratar, sotul mananca vita care misca inca Ick!  ).  Fi-mea e mare amatoare de mici ( culmea!) si e singura carne pe care o mananca cu pofta si mai si cere. Garnitura la fripturi fac de obicei asparagus si spanac. Asaparagusul il  pun in oala cu apa pe foc, cand incepe sa ffiarba il las exact 3 minute, dupa care il scot si il dau in tigaie cu putin ulei de masline, usturoi si ceva mirodenii. Spanacul il fac tot la tigaie cu un pic de ulei de masline si iarasi usturoi taiat marunt marunt - e gata in 5-7 minute.   Mai fac destul de des salata de vinete, ardei copti si dovlecei prajiti ( YUMI !) iar mamaliguta cu unt si smantana si oua ochiuri e nelipsita - macar o data pe saptamana.  De vreo 4 saptamani mananc numai pui si  ierburi si mai variez cu tuna din cand in cand Oh my gosh si deja m-a luat foamea vorbind despre mancare!! 

Si tot nu stiu ce sa fac diseara de mancare, mai ales ca ma duc sa ma si tund si o sa ajung tarziu acasa. Poate mi se face o surpriza diseara si gasesc mancarea pe masa cand ajung acasa!  

PS: la noi regula e, unu gateste si acelasi strange dupa. Daca sunt eu acasa...n-ar pune mana pe o furculita nici sa il pici cu ceara. Cand e singur isi pune de mancare si isi strange masa/spala vasele, dar altfel ... Si uneori daca se intampla si mai strange - mai bine nu- ca mai trebuie sa strang eu inca o data dupa el.

•  05-17-2007, 05:11 PM 60803 in reply to 60794

Wow, sint impresionata! La voi se pare ca se gateste mai romaneste ca la Bucuresti! Trebuie ca petreci multa vreme in bucatarie! Felicitari!

De unde luati micii? Eu am adus la Viena 2 caserole inghetate (in valiza, in avion) si dupa ce am mincat una am lasat la pastrare pe a doua, ca pe aici nu se gasesc si ne plac amindorura.

Oana, esti la dieta? Eu am slabit 13 kg in cam 3 luni.

•  05-17-2007, 06:36 PM 60806 in reply to 60789

AdrianaLo:

Voi cum va descurcati cu gatitul? Big Smile

Jet's Pizza, LaShish, Red Robin, chinezarii, tot ce e comestibil si nu trebuie sa gatim noi.

Alea iacta est.
  •  05-17-2007, 06:52 PM 60807 in reply to 60806

Thana ai uitat de gratare :P :)))

Salata beof, cascaval pane, snitel de pui, cartofi cu carne de porc la cuptor, ciorba doar de oase afumate, si in rest tot ce cuprinde ...... gratar :))

"What nerv's me also destroy me!"
  •  05-17-2007, 08:54 PM 60816 in reply to 60803

• Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 623
    • Points 980

AdrianaLo:

Wow, sint impresionata! La voi se pare ca se gateste mai romaneste ca la Bucuresti! Trebuie ca petreci multa vreme in bucatarie! Felicitari!

De unde luati micii? Eu am adus la Viena 2 caserole inghetate (in valiza, in avion) si dupa ce am mincat una am lasat la pastrare pe a doua, ca pe aici nu se gasesc si ne plac amindorura.

Sa stii ca nu petrec asa de mult timp pentru ca nu am asa de mult timp liber. De obicei sunt rapida, de fapt am invatat sa fiu rapida.  Ardeii umpluti i-am facut in 15 minute si dupa aia fierb ei singuri si eu imi vad de alte treburi.  Sarmalele ce sunt mai  greu de facut, ca eu le fac micute de tot, nu ne plac mari ca am impresia ca nu se patrund, dar merita tot timpul din lume. Cine a mancat pe la noi sarmale s-a lins pe degete.  Daca fac la cuptor, le-am aruncat in tava si ma duc in ale mele, iar garniturile pe care le fac nu necesita asa de mult timp.   Cat despre mici.....sotul meu e foarte prietenos din fire  si si-a gasit prieteni peste tot. NU ma intreba cum i-a gasit pe astia cu micii insa unul lucreaza la BJ's si ne face pasta de mici, iar altul nici nu stiu unde lucreaza insa la fel face mici (mai buni decat la primul) si pastrama de oaie EXCELENTE, exact ca in Romania. Pe aici toti romanii iau de la domnii astia si toti sunt multumiti.

Sunt la dieta mai tot timpul, insa parca acum e singura data cand parca chiar sunt la dieta. Nu am calcat pe-alaturi deloc si mi-au disparut si poftele de dulciuri si placinte ( moartea mea). Eu nu am slabit 13 kg - insa am slabit in jur de 12 lbs. Nu stiu exact, ma cantaresc doar o data pe saptamana. Insa nu fac nimic drastic, ci doar mananc sanatos si fara fainoase, fara soda, fara chinese, fast food nici nu se pune problema, iar pizza nici nu mai stiu cum arata. Sunt hotarata ca in vara asta sa incap in costumul de baie cu care am venit din Romania Wink Glumesc desigur, nu as iesii asa pe plaja  insa sunt hotarata sa incap in el doar asa in fata oglinzii acasa.

•  05-17-2007, 11:19 PM 60818 in reply to 60807

Leona:

Thana ai uitat de gratare :P :)))

Salata beof, cascaval pane, snitel de pui, cartofi cu carne de porc la cuptor, ciorba doar de oase afumate, si in rest tot ce cuprinde ...... gratar :))

..this is not fairSad...you guys are talking about everything i like and i dont have...not fair ,i tell yaBad T....send some this wayParty!!!

"there is NO WOMAN out there that is worth the trouble that she brings" by me :)
  •  05-18-2007, 12:03 AM 60820 in reply to 60818

Ce ziceti voi de o ciorba de fasole uscata cu ciolan afumat; / de una de conopida, morcovi si mazare verde cu multa smantana;/ de niste tortelini umplute cu spanac intr-un sos alb si cu multe ciupercute; / de ficatei de pasare cu multa ceapa serviti la un pireu pufos; / de ciulama de ciuperci cu galuste de faina; / de supa de perisoare (la noi se gaseste bors magic la magazinele grecesti, sarbesti sau poloneze);/ faceti voi niste clatite pe care le umpleti cu ficatei de pasare in ceapa, fierti si zdrobiti in care a-ti pus un ou si marar, apoi rulati clatitele, dati-le prin ou si apoi prin pesmet si prajitile (husbandul meu nu se mai satura de ele); / de dovlecei si vinete pane; / de niste oua umplute; / de niste mamaliguta la cuptor in straturi cu branza si smantana; / de .... multe altele pe care nu mi le amintesc acum.
  •  05-18-2007, 03:02 AM 60822 in reply to 60820

Mancare gatita aaaaaaaaaaalaso Oana vrei sa fii mamica mea?Angel Te imprumut pt o saptamana? Eu gatesc de Pasti si de Craciun atunci am timp ...intre full time job school si rezidentziat ...fetelor ce ma fac ..vreau sa fiu mamica si nu vrea sa ii dau la al meu copil prostiile de le mancam eu si torrey. Ma uitam la ce insiruiatzi voi si imi ploua in gura.
  •  05-18-2007, 04:19 AM 60825 in reply to 60822

Pentru cei carora le ploua in gura (inclusiv mie!) Umbrella
  •  05-18-2007, 05:59 AM 60827 in reply to 60820

spera, tu esti o comoara. Si eu gatesc de-o viata, dar de cind am ajuns aici, am lasat-o mai domol cu smintina, balmoshul si altele care-mi dau peste cap colesterolul. Oricum multumesc de idei, vor fi in meniul de saptamina viitoare (mai putin ficatzei si conopida, ca pe alea le-as minca de una singura). Clatitele le poti umple cu aproape tot ce vrei: curcan tocat, prajit cu ceapa, brinza (queso fresco, ricolta, ori ce aveti prin frigider), cu marar, cu spanac piure. Dar de cele mai multe ori maninc ce gateste sotul, de obicei gratar, cu porumb, orez, spanac, dovlecei, broccoli, si mai ales acum, o multime de salate.
  •  05-18-2007, 07:26 AM 60828 in reply to 60827

Uite ca ma mananca limba si nu pot sa tac....

Eu PROTESTEZ!!!!!!! Vehement chiar!

Impotriva topicului!!!!!!!!!!

Cum adica ce-i mai gatesc sotului meu astazi? Da' ce, el e handicapat? Nu poate sa-si faca de mancare singur? Si de ce sa nu gateasca el si pentru voi? Cine  e sefu' in casa? La cratitza cu ei si daca nu le convine atunci sa faca destui bani cat sa iesiti sa mancati la restaurant tot timpul sau sa aveti femeie in casa care gateste.... Ce e asta? I-auzi! Ce mai gatesc femeile? Ia invatati-va sa nu mai ganditi balcanic!

Alea iacta est.
  •  05-18-2007, 08:31 AM 60832 in reply to 60828

• Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 623
    • Points 980

Ehhh si tu Thana acum! Sunt convinsa ca nu la "sclavia femeilor" s-a referit Adriana cand a deschis topicul ci pur si simplu vroia idei de mancare. Si eu raman in pana de idei de multe ori si cand ii intreb ce vor nici unu nu stie. Mai ales daca eu sunt la cura, trebuie sa fac mancare de 2 ori: o data pentru ei normala si o data pentru mine - dietetica.

Sotul meu gateste , dar gateste numai ce nu prea stiu eu sa fac. De exemplu singura ciorba care imi iese buna este aia de perisoare, in rest toate sunt oribile. Asa ca el face cirorbele in casa. El face o ciorba de spanac cu afumatura si oua in ea de lesini. O bunatate, ce sa iti zic. De asemenea el se ocupa de gratare iar  de sarbatori  intotdeauna el face carnatii si caltabosii si tobe si toate specialitatile de Craciun si de Paste. Anul trecut a pus chiar si un butoi cu varza murata si probabil o sa mai puna si anul asta.

Si de ce sa mananc chinese si pizza si fast food daca nu ne omoram dupa ele. Doar asa ca sa nu gatesc?    Iar indiferent cat de multi bani am face cred ca sa mananci in oras zilnic ar devenii prea costisitor, plictisitor si in plus de asta nici nu stii ce mananci in oras.  Noi mancam in oras in week-end - poate - nu e o regula. Depinde de timp sau de chef.  La fel si cu gatitul, doar nu iti inchipui ca stau in bucatarie de cand vin de la munca sau scoala si pana ma culc. Cand am timp si chef gatesc si imi si place cand ofer familiei mele o masa gustoasa si calda. Fetita mea nici nu stie ce aia McDonald pe cand colegii ei de gradinita cunosc tot menu-ul deja  ceea ce nu mi se pare normal.

•  05-18-2007, 08:35 AM 60833 in reply to 60828

Thana, te-ai gandit vreodata ca sunt femei carora le place sa gateasca? Si apoi, unele mai au si copii si cu totii stim ca e mai indicat sa manance mancare gatita decat Pizza Hut, McDonalds si alte fast-foods.

Eu privesc in felul urmator: nu m-am casatorit ca sa fiu sclavul nimanui, dar nici el nu se poate da peste cap ca sa-mi faca mie pe plac. Amandoi punem osul la treaba, iar daca a pune o mancare calda pe masa il face pe el mai fericit, atunci de ce nu? Nu in asta consta casnicia? Sa ne facem unul altuia viata mai usoara si, implicit, sa fim mai fericiti/multumiti?

Cred ca mentalitatea care se practica este: oare cum sa ma sustrag (vezi si alte topicuri) cand mai degraba ar trebui sa ne gandim ‘cum pot sa fac ca sa ajut mai mult’. Si nu pt ca asta ar fi ‘datoria’ noastra, ci pt ca ne aduce o multumire interioara sa vedem persoana de langa noi fericita. Cel putin eu asa simt. Voi, nu?
  •  05-18-2007, 09:07 AM 60836 in reply to 60833

Hihi, ce topic super tare! Ca sa nu mai mentionez aglomeratia de barbati cu pareri....asa baieti, stati deoparte si cititi. Big Smile

Fetelor, sunteti deosebite, ma alatur si eu listei "imi ploua in gura" mai ales la mentionarea sarmalelor. A gatit mama sarmale de Paste, wow ce bunatate. Eu fac mai des varza calita cu carnaciori afumati, ultima data m-am uimit pe mine insami cat de buna a iesit LOL

Trebuie sa recunosc ca imi place la nebunie gratarul desi nu am unde face, dar lasa ca am descoperit un restaurant cu patroni romani si am mancat o friptura de miel la gratar de nu simteai miros de miel nicidecum.

Sunt norocoasa ca sotul meu nu este fitos la mancare, ca daca era...problema lui Huh?. Cand nu am chef, nu gatesc si cand sunt in dispozitia de bucatareasa, o fac din placere.

Azi o sa gatesc carne de pui la cuptor cu garnitura de orez cu ciperci sau piure(asa se scrie???) de cartofi cu ceapa calita. Si mai trag cu ochiul si la cartea de bucate de la mama, cica Sanda Marin are carti f bune.

•  05-18-2007, 09:08 AM 60837 in reply to 60803

AdrianaLo:

Eu sunt la dieta si rezultatele au aparut dupa o saptamana, acum insa....pauza I dunno. Ai avut un regim anume Adriana?

•  05-18-2007, 09:14 AM 60839 in reply to 60836

• Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 623
    • Points 980

Radu Anton Roman - eu am cartea lui de bucate si asa de frumos e scrisa , merita sa  o citesti chiar daca nu vrei sa gatesti!

Se numeste Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti si o recomand cu caldura. Ca tot vorbeai de piure cu ceapa calita ---- asa m-a luat o pofta de fasole facaluita (batuta) cu multa ceapa deasupra mmmmm Umbrella

Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti

•  05-18-2007, 11:16 AM 60844 in reply to 60789

Dar se poate intitula topicul asta si 'ce-mi gateste sotul meu astazi' ? Big Smile

La mine s-a nimerit tocmai bine, gatitul e hobby pt sotul meu. Si-i place la nebunie sa incerce tot felul de retete. Cum zice O_domnisoara. Numai ca lui ii face placere sa gateasca pt mine, nu invers. Eu, pauza. Nu-s maestra, nici pe departe, ma iau niste nervi daca stau juma de ora in bucatarie si mai iese si ceva care nici cainii n-ar manca-o...si pt ce? Ca sa vina maestrul in bucatarie si sa-mi arate el cum trebuie facut. Oh my gosh

Am mai gatit eu ceva romaneste, si cum mancarea romaneasca nu prea e sanatoasa...cu toate grasimile, prajelile, si colesterolul din ele...a trebuit sa o las balta, ca mancam singura. 

Dar Oana, mi-ai facut o pofta cand am citit de mamaliga cu branza, de-mi venea sa lesin...si n-am rezistat sa nu stau la cratita. Btw, de unde ai luat cartea aia cu retete, din Romania sau de aici? Am cumparat o carte cu bucate mai demult de la teora, dar scrie omul ala asa de intortocheat acolo de-mi trec toata poftele.

Asa ca vorbiti vorbiti de retete romanesti...mi se face pofta si dau comanda la chef tonight. Stick out tongue 

Live Free or Die.
  •  05-18-2007, 12:32 PM 60849 in reply to 60844

• Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 623
    • Points 980

Asa e Arissa, daca nu stii sa gatesti si ineci toate retele de mancare in ulei nu e prea sanatoasa mancarea noastra. Da' e asa de buna! Insa , de exemplu eu nu folosesc ulei cand gatesc, sau daca folosesc, folosesc minimul posibil. In general carnea isi lasa destula grasime ca sa poti gatii si fara sa mai adaugi si ulei. Si eu daca vad grasime de un deget deasupra ciorbei, pai nu ma mai ating de ea nici sa mor de foame.  

Cartea lui Anton Roman mi-a trimis-o mama din Romania acum cativa ani. Nu e intortocheata deloc si nici nu are retete din alea de numai abasolventii de la Institutul Culinar le pot da de capat. Pur  si simplu mancare traditionala romaneasca, din diferite regiuni ale tarii. Iar la sfarsitul retetei iti spune si ce vin merge cu felul respectiv de mancare.

Si sotul meu face mancare foarte buna si ii place sa experimenteze si sa transforme toate retele insa din pacate nu o face prea des. Cand avem oaspeti acasa intotdeauna ma ajuta si face de mancare, altfel.... mai rar. De aia cred ca daca topicul s-ar intitula "ce imi gateste sotul astazi?" sa scriu cam o data la luna doar LOL

De ce oare toti bucatarii faimosi sunt barbati si nu femei?

•  05-18-2007, 12:34 PM 60850 in reply to 60827

Girbova:
    Dar de cele mai multe ori maninc ce gateste sotul, de obicei gratar, cu porumb, orez, spanac, dovlecei, broccoli, si mai ales acum, o multime de salate.

Thano, pe mine nu te supara, ia uite mai sus.Wink V-am spus si ce gateste, fair?

•  05-18-2007, 12:42 PM 60851 in reply to 60837

geani_23:
    Ai avut un regim anume Adriana?

Nu pot sa spun ca am avut un regim luat de prin carti, pur si simplu am urmat un regim hipocaloric (asta din cauza ca sint lenesa si nu prea am chef de sport) dupa cum am crezut eu ca e mai bine.

•  05-18-2007, 02:43 PM 60859 in reply to 60851

AdrianaLo:

geani_23:
    Ai avut un regim anume Adriana?

Nu pot sa spun ca am avut un regim luat de prin carti, pur si simplu am urmat un regim hipocaloric (asta din cauza ca sint lenesa si nu prea am chef de sport) dupa cum am crezut eu ca e mai bine.

Aha, si eu la fel, mi-am creat propriul regim si cum spuneam, rezultatele nu au intarziat apara.

Mersi! Smile

•  05-18-2007, 07:44 PM 60870 in reply to 60820

spera70:
    faceti voi niste clatite pe care le umpleti cu ficatei de pasare in ceapa, fierti si zdrobiti in care a-ti pus un ou si marar, apoi rulati clatitele, dati-le prin ou si apoi prin pesmet si prajitile (husbandul meu nu se mai satura de ele); / de dovlecei si vinete pane; / de niste oua umplute; / de niste mamaliguta la cuptor in straturi cu branza si smantana; / de .... multe altele pe care nu mi le amintesc acum.

spera, poti sa dezvolti un pic reteta de clatite cu ficatei. As vrea sa incerc sa o fac si eu. Cum dai clatitele prin ou si prin pesmet? nu se desfac?

PS. eu cand fac mamaliguta la cuptor, fac in mamaliga cateva cuibulete pe care le umplu un ou crud ( depinde cate portii o sa iasa). Mai adaug si carnat gata prajit, iar deasupra pun branza feta si dau la cuptor pana cand de fac ouale. 

www.sdphotoartgallery.com
  •  05-18-2007, 10:28 PM 60872 in reply to 60870