Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Ce-i mai gatesc sotului meu astazi?!

Last post 07-18-2007, 11:11 AM by vpdana. 73 replies.
Page 2 of 2 (74 items)   < Previous 1 2
Sort Posts: Previous Next
  •  07-15-2007, 04:18 PM 63304 in reply to 61032

Re: Ce-i mai gatesc sotului meu astazi?!

Revin cu detalii despre micii de pe Amazon, asa cum am promis..Smile

Mie mi-au placut, chiar daca nu am putut manca mai mult de 4 cu toata berea pe care am asociat-o experientei asteia culinare.  Sunt EXTREM de sarati, si dupa ce sotul a citit lista ingredientelor nu s-a mai atins de ei (MSG la greu!!!).  Daca le simtiti lipsa, si nu mai puteti fara gustul original de mici, e ok, va faceti pofta cu ei...dar pretul e prea mare pt. un moft.  Mie nu mi-a iesit niciodata reteta, de aceea am incercat varianta asta.  Dar acum m-am lecuit...am gasit o varianta mai simpla pt. atunci cand avem pofta de mici: am cumparat din RO cred ca vreo 30 de pachete de condimente de mici de la Fuchs, care ne tin un an si mai bine, si cumparam carne pt. friptura, o condimentam cu ulei de masline si Fuchs, apoi pe gratar si gata, mancam carne cu gust de mici.  Eu una nu cred ca imi era dor ata de mult de mici cat imi era de condimentele care fac micii sa aiba gustul ala atat de familiar de acasa.

Bann, multumesc de tip, noi cand avem drum in zona mergem la un magazin armenesc, Ari's, nu imi aduc aminte bine adresa, sotul o stie, ca el e nascut si crescut in Anaheim.  Acolo gasim si vin romanesc, si branza, si salam.  Dar ajungem foarte rar in Orange County, si mai rar in LA, pt. ca amandoi suntem ocupati, si sa faci atata drum doar pt. ca ti-e foame, e cam nejustificat...Hmm..cel putin asa imi zice mereu sotu'.Smile

Am gasit in Carslbad, pt. cei care sunt in zona, Tip Top Meats, un magazin nemtesc deschis de prin anii '70, cu tot ce iti doreste sufletelul cand vine vorba de mezeluri adevarate, plus toate cele cu care eram obisnuiti de acasa: dulceturi, foi de napolitana, toata gama Knorr, muraturi, etc.  Adresa este:

6118 Paseo Del Norte
    Carlsbad, CA 92011-1116
    Cu toate poftele de mancare de acasa care uneori nu ne dau pace, eu una m-am obisnuit cu ierburile lor, cu dressing-urile facute in casa, cu fripturile de pui sau vita foarte slabe, facute la gratar, si legumele la abur sau la cuptor.  E mult mai simplu si mai sanatos.  Un lucru cu care nici acum nu resusesc a ma obisnui sunt dulciurile; sunt atatia ani de cand sunt aici, si inainte sa vin in US mancam dulciuri ca o disperata, acum sa nu le mai vad.  Sunt oare eu singura care crede ca dulciurile americane sunt mult mai dulci decat ar trebui sa fie???!!!!!  Nu am gasit absolut nimic care sa imi placa...poate doar strudelul nemtesc de la Tip Top, dar si ala are o groaza de zahar pe el, plus ca nu e facut cu mere, ci cu un fel de sos de mere, si ala plin de sirop de zahar.  In casa nimic nu imi iese ca in RO, poate din cauza zaharului.  Am incercat Prajitura Alba ca Zapada, poate cineva o stie, era cu doua feluri de creme, cu foi "coapte pe fundul tavii" (mama le spune asa).  Nu imi iese nimic dulce asa cum era acasa.  Afi, someone...please help!!!

On their death bed, nobody brags they've always flown economy class.
  •  07-15-2007, 04:41 PM 63305 in reply to 63304

cali girl:

Un lucru cu care nici acum nu resusesc a ma obisnui sunt dulciurile; sunt atatia ani de cand sunt aici, si inainte sa vin in US mancam dulciuri ca o disperata, acum sa nu le mai vad.  Sunt oare eu singura care crede ca dulciurile americane sunt mult mai dulci decat ar trebui sa fie???!!!!!  Nu am gasit absolut nimic care sa imi placa...poate doar strudelul nemtesc de la Tip Top, dar si ala are o groaza de zahar pe el, plus ca nu e facut cu mere, ci cu un fel de sos de mere, si ala plin de sirop de zahar.  In casa nimic nu imi iese ca in RO, poate din cauza zaharului.  Am incercat Prajitura Alba ca Zapada, poate cineva o stie, era cu doua feluri de creme, cu foi "coapte pe fundul tavii" (mama le spune asa).  Nu imi iese nimic dulce asa cum era acasa.  Afi, someone...please help!!!

OMG ! Am crezut ca-s singura. Nici eu nu mananc dulciuri aici. Cand vad prajiturile alea colorate, torturile ...Ick! Eu le spun "fake cakes". La toti care ma intreaba de desert si de ce nu vreau..le spun ca sunt prea dulci. Nu-mi place nici ciocolata, nici nimic. Dar neplacerile mele s-au extins si catre fructe, care mi se par ca nu au nici un gust, si catre sucuri care mi se par ca au un gust prea toxic. Beau apa, numai apa si mananc caramele de la Starburst cand mi-e pofta de ceva dulce. Big Smile

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  07-15-2007, 05:01 PM 63306 in reply to 63305

bonepaula:

Dar neplacerile mele s-au extins si catre fructe, care mi se par ca nu au nici un gust, si catre sucuri care mi se par ca au un gust prea toxic. Beau apa, numai apa si mananc caramele de la Starburst cand mi-e pofta de ceva dulce. Big Smile

..isnt that the truth...seems like everything is god damn fake (just like most of americans)...nice outside,crappy insideIck!

"there is NO WOMAN out there that is worth the trouble that she brings" by me :)
  •  07-15-2007, 07:59 PM 63307 in reply to 63305

bonepaula:
    cali girl:

Un lucru cu care nici acum nu resusesc a ma obisnui sunt dulciurile; sunt atatia ani de cand sunt aici, si inainte sa vin in US mancam dulciuri ca o disperata, acum sa nu le mai vad.  Sunt oare eu singura care crede ca dulciurile americane sunt mult mai dulci decat ar trebui sa fie???!!!!! 

OMG ! Am crezut ca-s singura. Nici eu nu mananc dulciuri aici. Cand vad prajiturile alea colorate, torturile ...Ick!

Hehehe ... ma adaug si eu pe lista voastra. Dupa un sfert de Twix sau dupa doua guri de brownie le dau imediat sotului ca nu pot sa le mai mananc. De acelasi lucru m-am plans si eu ... PREA DULCI !!!!!

Am insa in oras un magazin italian de pastry care are prajituri numai bune ... chiar mai bune decat cele de-acasa! Asa ca prajituri mananc numai de-acolo !

Fructele ... pe alea de la supermarket nici eu nu le ating. Mai nou am descoperit in zona din afara NY-ului o gramada de ferme unde au "pick your own". La inceputul lui iunie am fost la cules de capsuni iar weekendul trecut la cules de cirese. Dupa 4 ani de cirese clonate la $6.99 lb, in sfarsit am  mancat si eu cirese luate direct din copac, si bune ca la bunica acasaParty!!!. Deja ne-am abonat pe viitor la cules de piersici, zmeura, prune ... nu mai continui ca va las gura apa !

•  07-15-2007, 09:48 PM 63308 in reply to 63307

Eu-s tocmai pe invers...ca pt mine nu-s dulci indeajuns...nu-mi plac nici mie torturile alea de prin supermercaturi, bleah... dar o brownie buna sau un fudge nu refuz niciodata, si mai cer si desert dupa aia Big Smile. S-a prins si sotul ca sunt moody dupa cum urca si coboara nivelul de sugar in sange, si la nevoie, ca sa fie pace si armonie, baga tot timpul un fudge cake sau brownie la inaintare LOL...si doamne, cat sunt de bune...mi-ar parea tare rau sa le refuz sau sa le las pe jumatate. :)

Din cate stiu prajiturile aici sunt facute cu indulcitori artificiali, sweetner sau similar, si de aia sunt mult mult mai dulci daca ar fi facute doar cu zahar... ce sa-i faci daca zaharu-i scump in America, sa traisca subsidies.  

Live Free or Die.
  •  07-15-2007, 10:02 PM 63310 in reply to 63308

Ca tot se vorbeste de dulciuri, asta este prajitura care am facut-o astazi, de fapt mai nou de fiecare data cand vin prietenii pe la noi, asta vor de fiecare data. Mai fac si altele si cu toate ca in primii ani nu-mi ieseau cum treabuiau, de fapt nici acuma nu ies ca si acasa, sunt totusi mult mai bune decat "fake cake" lor.

A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort. (Herm Albright)
  •  07-16-2007, 09:17 AM 63335 in reply to 63310

Vreau si eu reteta, pls !!! praying
  •  07-16-2007, 11:29 AM 63343 in reply to 63335

O sa o scriu dupa masa cand ajung acasa. E foarte simpla si se face repede. 
    A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort. (Herm Albright)
  •  07-16-2007, 06:52 PM 63381 in reply to 63308

• OanaC is not online. Last active: 10-26-2008, 10:13 AM OanaC
    • Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 623
    • Points 980

Eu inghetata mai buna ca aici nu am mancat nicaieri: Ben&Jerry Creme Brule -mi se pare cea mai buna!! Si inca una care imi place foarte mult este Turkey Hill - Rocky Road. Brownies imi plac la nebunie mai ales daca le faci cu Ghiradelli Mix iar asa cum zicea Arissa nici cu fudge-ul nu mi-e rusine. Deserturi bune au si ei, trebuie doar sa stii sa le cauti. Iar mizeriilea alea de torturi cu icing de care vorbiti voi nu le ating nici sa ma omori. Daca vreti un tort bun incercati torturile de la Cold Stones Creamery -iar  preferatul nostru A cheescake named desire - are blaturi, crema si inghetata. De cate ori l-am cumparat pentru diferite zile de nasteri  toti au cerut si a doua portie si m-au intrebat unde am gasit asa minunatie. Sunt o gramada de bakeries care fac torturi, nu bune, foarte bune, trebuie doar sa ai rabdare sa le gasesti.

Acum 2 saptamani am fost la o petrecere pe langa NY si tipa avea prajituri de la unul din restaurantele romanesti  de prin NY: amandine, jofre, negrese, savarine si un tort care se numea Dantela parca. Absolut gretoase, dupa ce m-am infipt ca uliul in ele cand le-am vazut, am sfarsit prin a arunca farfuria pentru ca mi s-au sterpezit dintii de dulci ce erau. Nu am fost singura care a avut aceeasi reactie, si sotul meu le-a lasat neatinse pe masa, dupa ce isi umpluse farfuria cu varf.   Tortul a fost ok, mai ptutin dulce, usor si bine insiropat. Insa prajiturile au fost oribile. Si nota bene vorbiti cu un "dessert addicted", orice are ciocolata imi place. Mai jos tortul nostru preferat de la Cold Stones

•  07-16-2007, 07:00 PM 63382 in reply to 61251

Eu am facut ardei umplut ! Cu sos ,ca de obicei il fac ciorba  si cartea mai sus mentionata e excelenta .Mi-am luat si eu o copie din tara .Imi place felul in care scrie si faptul ca ti se da si alegere de vin la unele retete .Miine fac o mazare cu cirnati afumati .

NUmai bine .

•  07-16-2007, 07:27 PM 63392 in reply to 63381

OanaC:

Daca vreti un tort bun incercati torturile de la Cold Stones Creamery -iar  preferatul nostru A cheescake named desire - are blaturi, crema si inghetata. De cate ori l-am cumparat pentru diferite zile de nasteri  toti au cerut si a doua portie si m-au intrebat unde am gasit asa minunatie. Sunt o gramada de bakeries care fac torturi, nu bune, foarte bune, trebuie doar sa ai rabdare sa le gasesti.

Saru-mana de idee Salut  nici n-am stiut de magazinul asta si am cautat pe situl lor...au unul chiar aproape de mine... hm, oare cum l-am pierdut din vedere? Arata asa de bine torturile acolo...yummy yummy... mi se face rau de atata pofta. Eu cumpar orice cake de la un fresh market, mi se pare ca e o retea de magazine prin multe state www.freshmarket.com...sunt atat de delicioase prajiturile lor ca as fi in stare sa ma cert cu oricine care mi-ar zice ca nu se gasesc prajituri bune in America Big Smile...sunt sigura ca se gasesc si prin alte magazine specializate prajituri sau torturi bune, dar culmea ca n-am cautat indeajuns prin Indy...cred ca mai mult din frica...sa nu incerc prea multe LOL.  Ce-i drept la inghetata inca nu ma omor cu nici una pe aici...am ramas cu gustul ala de gelato italian...si e greu de gasit aici...dar ma multumesc cu rocky road too, triple chocolate icecream cake ori similar.

Live Free or Die.
  •  07-16-2007, 07:46 PM 63394 in reply to 63392

Hmmm...inseamna ca am ramas in continuare singura care NU suporta ciocolata, inghetata, prajiturile. Singurul tort pe care il mananc este Diplomat din Romania (si daca stiti unde as putea gasi asa ceva aici as fi recunoscatoare). Singurul tip de ciocolata este Twix, dar dupa jumate deja beau 5 cani de apa. In rest...caramele...ca de asta dau mii de dolari pe dentist acum Big SmileBig SmileBig Smile
  •  07-16-2007, 09:45 PM 63403 in reply to 63394

eu deschid topicul asta numai ca sa ma delectez cu pozele cu minunatiile ce le insirati voi pe aici. asa ca nu va opriti. mie mi-au spart masina si mi-au luat camera, ca as pune si eu cateva poze.

cat despre gatit pentru sot, cand era cu mine in romania, nu mai termina de laudat mancarurile, si cand s-a intros aici a insirat la toata lumea ce buna e mancarea noastra. acum, dupa doi ani, aproape ca nu mai atinge nimic din ce fac in stil romanesc. facusem saptamanile trecut crema de zahar ars. a gustat o lingurita si gata. daca ii fac insa brownies la plic, aia mananca non stop.

mie personal aici imi place placinta cu pecan, si e un tort de inghetata....... imi scapa acum numele. imi amintesc eu mai tarziu.

si de fiecare data cand gatesc ceva, si realizez ca numai eu mananc, imi aduc aminte de paula, si cum sotul ei nu mananca romaneste. macar ea a stiut de la inceput, eu sunt putin dezamagita. 

sper sa vina mama acusi, sa-i dea viza, ca abia astept sa il vad ca refuza mancarea ei.......... haha! dupa ce a ridicat-o in slavi cand era in romania.

Failure is Never quite as frightening as Regret!
  •  07-16-2007, 11:09 PM 63408 in reply to 63403

Fuzzy:

sper sa vina mama acusi, sa-i dea viza, ca abia astept sa il vad ca refuza mancarea ei.......... haha! dupa ce a ridicat-o in slavi cand era in romania.

Heh, stii ce mi-a zis? Ca-i mai buna mancarea facuta de mama LOL, ca era sa mor de ras. Nu a vrut s-o jigneasca pe ea, ca na...e soacra-sa...si m-a jignit pe mine. Oricum n-am nici o sansa sa-l invat asa ca m-am lasat pagubasa.

Si stiti ce-i funny? Lui ii place sa gateasca si face mancaruri de-ale lui, caserole, pe care eu le ADOR, si el e fericit ca-mi place si tot face, tot face. How cool is that??

•  07-17-2007, 08:09 AM 63445 in reply to 63403

• Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 623
    • Points 980

Fuzzy:

mie personal aici imi place placinta cu pecan, si e un tort de inghetata....... imi scapa acum numele. imi amintesc eu mai tarziu.

Fuzzy - uitasem de placinta cu pecan...intr-adevar e delicioasa. Iar daca ii pui un scoop de inghetata deasupra si o bagi vreo 15 secunde la microunde e si mai buna Smile . Am eu ce am cu inghetata......

Arissa, nu te contrazic - probabil ca cea mai buna inghetata e in Italia, dar cum nu am avut placerea sa o incerc pana acum, ma mutumesc cu cea de aici.

•  07-17-2007, 08:45 AM 63452 in reply to 63445

...i want clatite...its been a whileSad
    "there is NO WOMAN out there that is worth the trouble that she brings" by me :)
  •  07-17-2007, 10:11 AM 63467 in reply to 63452

• Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 623
    • Points 980

Joia trecuta am avut clatite cu gem de capsuni. Am facut clatite cu carne si ciuperci  si mi-a ramas compozitie de clatite asa ca am facut si cateva dulci. A mancat si fi-mea pentru prima oara . Cand ii zic "clatita" nu vrea sa manance. De data asta i-am zis "pancake" cu gem si a mancat Confused ba chiar mi-a specificat " i like pancake cu gem" . Bunicele, nu au iesit cine stie ce, dar s-au mancat oricum.

Mai bine s-ar unii topic-ul asta cu Meniul de azi ca nu mai stiu unde sa scriu. 

•  07-17-2007, 11:16 AM 63476 in reply to 63467

OanaC:

Mai bine s-ar unii topic-ul asta cu Meniul de azi ca nu mai stiu unde sa scriu. 

Asa e daca deschidem cam acelasi topic dar alt titlu .Alien chiar ,putem sa le trecem pe toate la unul dintre ele?

Eu acum fac musaca si daca imi ramin cartofi ii trag o ciorba de cartofi cu afumatura .

Cine a zis de ceaune ???? Eu numai cu ceaun nu am venit din tara ca in rest am adus de toate. Unde sint magazinele astea ,in ce oras?

NUmai bine .

•  07-17-2007, 01:17 PM 63483 in reply to 63310

Prajitura asta arata minunat!

*poti sa mi dai si mie reteta, te rog!  si binenteles  sa-mi si explici ce si cum, pls pls!

Astept  cu nerabdare.

Multumesc mult!

A.A.M.
  •  07-17-2007, 06:25 PM 63534 in reply to 63476

• Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 623
    • Points 980

Afi:

Cine a zis de ceaune ???? Eu numai cu ceaun nu am venit din tara ca in rest am adus de toate. Unde sint magazinele astea ,in ce oras?

NUmai bine .

Ceaun am luat de la magazinele asiatice.... Pe aici prin Philadelphia si imprejurimi sunt foarte multe si mi-am luat un ceaunel mic cu capac asa bun de o mamaliga, si unul mare pe care il folosesc la sarmale de obicei. Imi intra cam 250 de sarmale in el. Sunt tare bune si nici nu se lipseste mancarea de ele.

Intereseaza-te daca ai prin zona ta vre-un magazin asiatic . Pe aici e unul H-Mart care am inteles ca e lant si inca unul mai mare care se numeste Ben-City.

•  07-17-2007, 06:47 PM 63537 in reply to 63534

Thank you ! Sper sa gasesc !

Numai bine .

•  07-18-2007, 12:13 AM 63574 in reply to 63452

javacool:

Java..next time..mancam clatite!Oki?Wink Cu gem, cu ciocolata etc!

•  07-18-2007, 10:20 AM 63605 in reply to 63574

Diandra:

javacool:

Java..next time..mancam clatite!Oki?Wink Cu gem, cu ciocolata etc!

...i cant wait:)

•  07-18-2007, 11:11 AM 63621 in reply to 63605