Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Oare mai sunt romani in Alaska..? :)

Last post 06-24-2008, 04:15 PM by silv. 6 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  05-07-2007, 05:59 PM 60559

Oare mai sunt romani in Alaska..? :)

Salutare!

Sunt in State de 4 luni, locuiesc impreuna cu sotul meu in Wasilla, Alaska. Sotul e cetatean american, eu abia am aplicat pt adjustment of status..

Citeam titlurile de thread si ma gandeam cum fiecare roman ratacit prin vreun stat mai putin popular cauta semeni... Ei bine, oare locuiesc si alti romani in Alaska??

The world has the habit of making room for the man whose actions show that he knows where he is going.
    Wherever you go, go with all your heart
  •  05-09-2007, 02:45 PM 60610 in reply to 60559

Re: Oare mai sunt romani in Alaska..? :)

Salutare!

Sunt in Arizona si aici e atat de cald incat mi s-a topit si pofta de viata.Deocamdata sunt aici pe baza une vize de lucru dar vreau sa ma stabilesc aici in masura in care este posibil.O sa ti se para ciudat dar intotdeauna mi-am dorit sa ma stabilesc in Alaska poate si pentru faptul ca sunt din Bv si sunt obisnuit cu frigul spre deosebire de locatia in care sunt acum.Am auzit ca guvernul ar oferi niste facilitati pentru cei care vor sa se stabileasca in Alaska.

Nu stii cumva daca faptul ca vreau sa ma stabilesc acolo ar constitui un avantaj in procesul de emigrare?

iti multumesc.

•  05-17-2007, 02:21 PM 60802 in reply to 60610

Salut Ovebb!Daca in Arizona te topesti, in Alaska e numai bine, totusi am prefera ceva mai cald..;)

Ca sa te incurajez pot sa-ti spun ca Alaska un stat SUPERB. Eu sunt din Iasi, am crescut vazand munti doar in excursii, si animale salbatice doar la zoo. Mi se pare minunat (inca..) sa conduci pe autostrada si sa vezi elani, vulturi etc.... Big Smile, printre multe alte plusuri ale vietii aici. Isteria dupa pescuit sau vanat inca ma uimeste..

In fine.. despre beneficii nu stiu prea multe, stiu ca sotul meu ca cetatean primeste intr-adevar un 'bonus' de la stat pentru ca locuieste aici, si pt ca viata e un pic mai scumpa decat in ..lower 48. Ce stiu cu siguranta insa, este ca in Anchorage si in Alaska in general dupa cat se vede nu sunt foarte multi 'aliens', comparativ cu alte state, ceea ce a facut pana acum ca procesul de emigrare sa se miste chiar f rapid, spre surprinderea mea. Am primit social security number la vreo 3 saptamani dupa ce am aplicat, data interviului pentru schimbarea statutului a fost stabilita dupa mai putin de 30 de zile de la trimiterea aplicatiei.(interviul insa va fi in iunie, notificarea am primit-o ieri) Mie una mi se pare rapid, am citit ca in genere dureaza 6 pana la 15 luni...

In concluzie, pana la obtinerea bonusului ( care cred ca se acorda dupa o perioada in care ai locuit aici, de ex dupa un an..), celelalte acte par sa vina destul de repede..

Daca te mai pot ajuta cu informatii, te rog sa-mi scrii..

Mersi,

Luiza 

The world has the habit of making room for the man whose actions show that he knows where he is going.
  •  05-22-2007, 10:40 PM 60992 in reply to 60802

In Primul rind iti multumesc foarte mult pt Raspuns.

Imi pare rau ca nu ti-am rspuns mai repede dar  programul meu este foarte incarcat si am timp foarte rar sa intru pe internet.Stiam ceva in legatura cu alocatia de stat pt cetatenii Americani care se stabilesc in Alaska.Faptul ca procesul de emigrare dureaza mai putin este o veste imbucuratoare pt ca eu NU am inceput inca nici un demers pt am-mi definitiva statutul.Aici in Arizona procesul de emigrare este foarte anevoios , dureaza foarte mult si sunt convins ca nici in Alaska nu va fi foarte usor dar faptul ca nu prea multa lume vrea sa se stabileasca acolo ar putea constituii un avantaj.Deocamdata trebuie sa-mi finalizez contractul meu de aici si in acest timp  sa incerc  sa-mi definitivez statutul.Pina una alta incerc sa aflu cit mai multe lucruri care m-ar putea ajuta in procesul de emigrare!

MERCI FAIN!

Sper sa tinem Legatura!

•  05-23-2007, 04:20 PM 61007 in reply to 60992

Multa bafta cu contractul!

Poate-ti ajuta, daca nu-l stiai deja... www.uscis.gov, site-ul oficial al Department of Homeland Security.. Mai e de incredere www.visajourney.com, la Guides ai o tona de info despre emigrare sub diverse vize.. (site-ul e tinut de un tip care lucreaza la social security admin, in plus info de acolo au fost lege sotului meu cand a aplicat I129F pentru mine)..

S-auzim de bine!

L

•  06-24-2008, 04:11 PM 73996 in reply to 61007

banuiesc ca nu a mai intrat nimeni pe site de atunci

imi pare rau ca am vazut mesajul asa de tarziu. Eu am stat cu sotul meu in alaska un an in anchorage, sotul a fost stationat in Fort Richardson. O precizare, Alaska nu e mai scumpa decat restul statelor, asta e tampenie si sunt indusi oameni in eroare cu astfel de afirmatii. Alaska e inca statul in care nu se plateste TVA, iar chiriile sunt mult mai ieftine decat in alte state. Salariile sunt inca mult deasupra mediei pe USA, iar beneficiile sunt pe masura. Am locuit acolo si nu in baza militara ci in afara bazei, am platit o chirie si am cumparat si de la magazine din baza si din afara. Noi am venit anul trecut in Florida si pot spune ca aici se vede diferenta intre Alaska si low 48. Asa ca nu e corect sa se afirme ca Alaska e mai scumpa decat Low 48.

Cat despre rezidentii americani, da, beneficiaza de o plata de la stat anuala, doar pentru ca sunt rezidenti. Nu mai stiu la cat se ridica acum, dar daca nu ma inseala pe mine memoria era ceva de genul 2000 de dolari doar pentru ca esti rezident.

•  06-24-2008, 04:15 PM 73997 in reply to 61007

Am locuit in alaska in perioada 2006-2007 un an, sotul a fost statinat in Fort Richardson langa Anchorage.

Nu este adevarat ca preturile in alaska sunt mai mari decat in Low 48, sunt mai mici tinand cont ca in Alaska nu se plateste TVA, salariile sunt mai mari, minimul e mai mare decat in multe state americane, exemplu Florida unde noi am venit anul trecut, chiriile sunt mai mici, per total nivelul de trai e mai ieftin nu mai scump. Nu mi se pare corect ca oameni care nu au nici o legatura cu alaska sa fie informati gresit.

si da, rezidentii alaskai au un venit anual de la stat de 2000 de dolari daca nu s-a schimbat intre timp doar pt ca sunt rezidenti.

View as RSS news feed in XML