Salut Ovebb!Daca in Arizona te topesti, in Alaska e numai bine, totusi am prefera ceva mai cald..;)
Ca sa te incurajez pot sa-ti spun ca Alaska un stat SUPERB. Eu sunt din Iasi, am crescut vazand munti doar in excursii, si animale salbatice doar la zoo. Mi se pare minunat (inca..) sa conduci pe autostrada si sa vezi elani, vulturi etc....
, printre multe alte plusuri ale vietii aici. Isteria dupa pescuit sau vanat inca ma uimeste..
In fine.. despre beneficii nu stiu prea multe, stiu ca sotul meu ca cetatean primeste intr-adevar un 'bonus' de la stat pentru ca locuieste aici, si pt ca viata e un pic mai scumpa decat in ..lower 48. Ce stiu cu siguranta insa, este ca in Anchorage si in Alaska in general dupa cat se vede nu sunt foarte multi 'aliens', comparativ cu alte state, ceea ce a facut pana acum ca procesul de emigrare sa se miste chiar f rapid, spre surprinderea mea. Am primit social security number la vreo 3 saptamani dupa ce am aplicat, data interviului pentru schimbarea statutului a fost stabilita dupa mai putin de 30 de zile de la trimiterea aplicatiei.(interviul insa va fi in iunie, notificarea am primit-o ieri) Mie una mi se pare rapid, am citit ca in genere dureaza 6 pana la 15 luni...
In concluzie, pana la obtinerea bonusului ( care cred ca se acorda dupa o perioada in care ai locuit aici, de ex dupa un an..), celelalte acte par sa vina destul de repede..
Daca te mai pot ajuta cu informatii, te rog sa-mi scrii..
Mersi,
Luiza
The world has the habit of making room for the man whose actions show that he knows where he is going.
Wherever you go, go with all your heart