Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

J1, va rog mult pentru raspuns!!!

Last post 06-09-2007, 02:49 PM by Alessia. 1 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  06-09-2007, 01:24 PM 61358

J1, va rog mult pentru raspuns!!!

Mi se pare extraodinar forumul si m-as bucura imens daca mi-ar putea raspunde cineva la urmatoarea chestiune.

Sunt studenta la psihologie, anul 3 (incheiat acum) si sunt pentru al 3-lea an in care merg cu programul Work & Travel Summer Work USA. Doar ca ultima vizita la Ambasada a fost putin cam ciudata. In mod normal, trebuia sa primesc o viza J1 pana in octombrie 2007. Dar, cand am primit pasaportul, am descoperit ca viza este valabila pana in 2012, asadar pe 5 ani. Efectiv nu stiu ce inseamna. Citind cateva posturi pe forum, imi dau seama ca perioada este eligibila cercetatorilor si profesorilor.

Va rog mult daca imi poate spune cineva ce avantaje am, ce inseamna acest termen pe viza? Efectiv nu stiu! Trebuie sa mai merg la Ambasada, in cazul in care vreau sa merg si anul urmator in State? Cat pot sta legal in State? Si altele de care poate nici nu stiu sa intreb acum! Cum m-as putea folosi, cum ma poate avantaja, in comparatie cu cele 3 luni pe care le-am accesat in anii precedenti?

All the best!

Sasha

Filed under:
  •  06-09-2007, 02:49 PM 61362 in reply to 61358

Re: J1, va rog mult pentru raspuns!!!

Ciao, Sasha,

Din pacate, chiar daca s-a facut  greseala si ai primit o viza pe mai mult timp, viza din pasaport este valabila doar atata timp cat esti in program. Cu alte cuvinte, este valabila cat timp IAP-20/DS-2019 este valabil, (acel formular care arata durata si tipul programului pentru care vii in State). Cand intri in State, vei primi acel I-94 va arata de fapt cat timp ai drept de sedere aici. Viza in pasaport nu este suficienta fara acele documente si nu iti confera drepturi suplimentare. Am prieteni care au primit, ca si tine, viza pe o durata mai indelungata, dar li s-a spus clar ca doar pe durata programului este valabila respectiva viza.

Singurul avantaj ar fi poate ca, daca se prelungeste programul si ai documente care atesta asta, tu ai deja viza in pasaport. Au fost cazuri cand a expirat viza in pasaport dar IAP-ul era valabil si nu era o problema, atat doar ca la plecare trebuiau sa treaca iar pe la ambasada sa reiinoiasca viza daca doreau sa revina in State.

Sper sa iti fie de folos informatiile. Succes,

Alessia

View as RSS news feed in XML