Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

prelungirea vizei de munca

Last post 06-15-2007, 05:17 AM by Girbova. 2 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  06-12-2007, 10:29 PM 61451

prelungirea vizei de munca

buna tuturor, sunt noua pe aici, dar apelez la acest forum pentru ca avem probleme, mari, credem noi si avem nevoie de sfatul tuturor!!!!

suntem in nz din luna noiembrie 2006, am primit viza pe 10 luni explicatia pt durata scurta a vizei ar fii ca cica am fost insarcinata si ca sa nu beneficiez de anumite drepturi... (pe scurt trebuie sa platim nasterea copilului), bunnn, alexandra, fetita noastra s-a nascut in luna februarie, a durat o vreme pana am primit certificatul neo zeelandez, iar acum o saptamana am trimis actele spre romania , pentru un certificat romanesc.

problema noastra este ca in luna august ne expira vizele de lucru, normal... am dori sa le prelungim, pentru noi , din cate am inteles nu este o deosebita problema, ceea ce ne ingrijoreaza este ca firma de emigrari prin care am venit, ne spune ca probabil vom avea nevoie de pasaportul fetitei. daca nu ati avut parte de asa ceva, va spunem ca durata de eliberare a certificatul de nastere romanesc dureaza pana la 3 luni, iar pasaportul dureaza pana la 6 luni, deci nici unul nici altul nu are cum sa ajunga in nz, deoarece legal de acum inainte dureaza pana la 9 luni. va rog sa ne ajutati cu sfaturi, ce anume putem face, sau ce portite sunt pt prelungirea vizei noastre si implicit a fetitei, sau daca noi, parintii prin prelungirea vizei, automat, va primi si fetita.

in cazul in care pana in data de 20 august fetita noastra nu va avea certificat de nastere romanesc, (deoarece pe baza certificatului romanesc se poate elibera o dovada de drum prin care putem parasi nz), ce este de facut? doarece, cred ca nici o tara, mai ales ne fiind cetatean nz, nu poate despartii parintele de copil.

suntem foarte ingrijorati, va rugam foarte mult sa ne ajutati, speram sa ne ingrijoram fara sens!!

•  06-14-2007, 10:41 PM 61554 in reply to 61451

Re: prelungirea vizei de munca

eu unul nu m-as agita atita pt pasaport romanesc pt fetita, decit in cazul in care vrei neaparat ca fata sa il aiba de acuma.

in alta ordine de idei, din cite stiu eu fetita ar fi cetatean NZ in mod automat intrucit s-a nascut aici - cu atit mai mult cu cit la data nasterii ambii parinti aveau statut legal in nz, deci eu nu vad probleme din punctul asta de vedere.

as sugera in loc sa ii faci pasaport fetii (de asta te poti ocupa ma tirziu), mai degraba sa o treci pe pasaportul tau sau al sotului.

lasind avocatii si firmele de emigrari la o parte (nu uita ca ei depind de problemele clientului ca sa isi cistige traiul zilnic... si cu cit problema pare mai grava cu atit pot ei pune pretul mai sus) eu iti sugerez urmatoarele:

1. contacteaza urgent nzis in scris: daca intri pe situl immigrationului ai sa vezi acolo cutiuta cu "contact us". le trimiti un e-mail si le pui in scris intrebarile la care ei iti vor raspunde in termen de vreo 2-3 zile. intrebarile trebuie sa fie foarte clare si la obiect/ de ex: asta e situatia mea 1. ce formulare trebuie sa completez?, 2 ce acte/ adeverinte trebuie sa atasez la aplicatie?, 3. ce sa fac cu fata, sa ii fac pasaport romanesc sau s-o trec pe pasaportul meu sau nu este nevoie certificatul ei de nastere NZ fiind suficient pt procesul de prelungire a vizei mele de munca? 4. cit o sa dureze toata treaba asta? etc

daca dupa primele lor raspunsuri mai ai alte intrebari (ex: dupa ce citesti cu atentie iti pica fisa ca la problema x sau y nici macar nu te gindisesi) trimite-le imediat e-mail si mai intreaba-i, ca ei iti raspund.

iti sugerez modalitatea e-mailului pt ca daca apar probleme/neclaritati pe parcurs (si este posibil, intrucit legea immigrationului exista dar nu exista nici o metodologie de aplicare, adica asta inseamna ca, virgula, cam fiecare immigration officer interpreteaza legea mai mult sau mai putin cum il taie capul) asa ca daca ai dovada in scris (bineinteles, pastrezi corespondenta electronica) ca immigrationul ti-o spus sa faci asa sau ca ai nevoie de cutare ori ca nu ai nevoie de nu-sh ce act cu asta ai inchis gura oricarui avocat si chiar si altor immigration officers care poate sint mai neexperimentati sau poate n-or cetit cu atentie dosarul tau. oricum, litera scrisa are mai multa greutate decit cuvintul......

2. contacteaza serviciul consular roman de la canberra (in australia) dupa ce ai primit raspunsul in scris de la nzis. fetele de acolo or sa te indrume ce si cum trebe sa faci ca sa obtii documente din partea statului roman. - intri pe situl ambasadei romane la canberra si te duci pe "servicii consulare"

Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
  •  06-15-2007, 05:17 AM 61561 in reply to 61451

Re: prelungirea vizei de munca

In primul rind vreau sa precizez ca nu locuiesc in NZ. Pe linga informatiile foarte pretioase si la obiect (ca totdeaunaFlowerSalut) furnizate de laminat, as mai adauga ceva. Ceea ce voi sune mi se pare logic. De ce nu incercati sa obtineti pt fetita pasaport NZ, banuiesc ca are certificat de nastere NZ, si implicit sa dovedeiti ca ea este cetatean NZ. Cred ca asta, pe linga faptul ca employerul vrea sa va prelungeasca viza, va va ajuta enorm in obtinerea aprobarii. Succes!
View as RSS news feed in XML