|
|
Forum nou: Invataturi Religioase.
-
05-11-2004, 10:00 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,907
-
Points 22,445
-
|
Forum nou: Invataturi Religioase.
Am creeat un nou forum: Invataturi Religioase pentru toate mesajele care contin invataturi si promovarea cuvantului Domnului. Va rugam sa folositi acest forum pentru prezentarea tuturor materialelor de studiu precum si a invatamintelor religioase. Va multumim, RomPortal.com
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
05-15-2004, 12:18 AM |
-
Ianos
-
-
-
Joined on 01-18-2004
-
-
Posts 10
-
Points 110
-
|
Re: Forum nou: Invataturi Religioase.
Si care sunt modificarile aduse de sectanti in Biblia lor,fata de cea ortodoxa?
Ca eu nu stiu!
Si asta fara nici o urma de ironie intreb.
Sanatate!
|
|
-
06-04-2005, 07:11 AM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
ce e "sectele" si ce vrea ele
Ianos,
"secta" se refera in limba romana la cultele Crestine ne ortodoxe si ne-catolice.
Corect ar trebui folosit cuvantul "cult", "secta" este un peiorativ si
definesteeste o grupare religioasa ilegala sau ne-acceptata de
societate, numirea de "secta" este folosit intentionat ca mijloc de
propaganda anti protestanta de catre guvernul comunist si de catre
Biserica Ortodoxa.
Acum ca am definit termenii hai sa raspundem si la intrebare:
Principalele principii care fac ca "sectele" sa fie deosebite de Ortodoxa si Catolica sunt:
1. Botezul - care simbolizeaza acceptarea lui Isus ca mantuitor
personal se face cand persoana intelege despre ce este vorba si accepta
de buna voie si ne-silita de nimeni.
2. Nu exista preoti care sa intermedieze intre credincios si Dumnezeu,
credinciosul are o relatie directa cu Dumnezeu, sectantii nu cred ca popa poate sa iti ierte pacatele. De aici faptul ca nu
exista o ierarhie clerica, (exista una administrativa desigur, si o
comisie ideologica" care are grija sa se mentina principiile de baza
ale cultului respectiv)
3. Nu cred in icoane si nu interactioneaza in nici un fel cu ele sau cu
alte ritualuri care implica ofrande (pomeni) sau alte asemenea si care
nu sunt ingaduite de Biblie.
4. Etc.
A point is that which has no part.
|
|
-
08-30-2005, 12:54 PM |
-
elenita
-
-
-
Joined on 08-07-2005
-
-
Posts 243
-
Points 4,180
-
|
Re: ce e "sectele" si ce vrea ele
|
-
08-31-2005, 12:24 AM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Elenita,
Da... neaparat! Te lasa ma si pupi (pe obraz only ca sunt insurat!)
Nacut Catolic, crescut Ortodox, devenit Baptist si acum freelancer in cautarea adevarului.
Cred in Dumnezeu si il iubesc pe Isus, nu (mai) cred ca Biblia este
"zee uan end onli" si cred ca se afla mai mult adevarvdespre Dumnezeu
si chiar despre Isus in Vede, Upanishade si Yoga.
De fapt aceasta cautare imi face placere si face sa invat foarte multe lucruri interesante atat din scrieri cat si de la oameni.
Sa imi spui daca am vre-o sansa cu CV-ul asta...
|
|
-
08-31-2005, 02:49 AM |
-
in cautare
-
-

-
Joined on 04-14-2005
-
-
Posts 159
-
Points 2,770
-
|
Euclid wrote: | Elenita, Da... neaparat! Te lasa ma si pupi (pe obraz only ca sunt insurat!) Nacut Catolic, crescut Ortodox, devenit Baptist si acum freelancer in cautarea adevarului. Cred in Dumnezeu si il iubesc pe Isus, nu (mai) cred ca Biblia este "zee uan end onli" si cred ca se afla mai mult adevarvdespre Dumnezeu si chiar despre Isus in Vede, Upanishade si Yoga. De fapt aceasta cautare imi face placere si face sa invat foarte multe lucruri interesante atat din scrieri cat si de la oameni. Sa imi spui daca am vre-o sansa cu CV-ul asta...
|
|
![Crying [:'(]](/emoticons/emotion-9.gif) ![Crying [:'(]](/emoticons/emotion-9.gif) ![Crying [:'(]](/emoticons/emotion-9.gif) ![Crying [:'(]](/emoticons/emotion-9.gif) imi pare rau draga Euclid, dar nu ai nici o sansa...stii ce spune despre vremea sfarsitului?
| 3. |
Şi şezând El pe Muntele Măslinilor, au venit la El ucenicii, de o parte, zicând: Spune nouă când vor fi acestea şi care este semnul venirii Tale şi al sfârşitului veacului? |
| 4. |
Răspunzând, Iisus le-a zis: Vedeţi să nu vă amăgească cineva. |
| 5. |
Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, şi pe mulţi îi vor amăgi. |
| 6. |
Şi veţi auzi de războaie şi de zvonuri de războaie; luaţi seama să nu vă speriaţi, căci trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârşitul. |
| 7. |
Căci se va ridica neam peste neam şi împărăţie peste împărăţie şi va fi foamete şi ciumă şi cutremure pe alocuri. |
| 8. |
Dar toate acestea sunt începutul durerilor. |
| 9. |
Atunci vă vor da pe voi spre asuprire şi vă vor ucide şi veţi fi urâţi de toate neamurile pentru numele Meu. |
| 10. |
Atunci mulţi se vor sminti şi se vor vinde unii pe alţii; şi se vor urî unii pe alţii. |
| 11. |
Şi mulţi prooroci mincinoşi se vor scula şi vor amăgi pe mulţi. |
| 12. |
Iar din pricina înmulţirii fărădelegii, iubirea multora se va răci. |
| 13. |
Dar cel ce va răbda până sfârşit, acela se va mântui. |
:( ![Sad [:(]](/emoticons/emotion-6.gif)
|
|
-
08-31-2005, 03:56 AM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
In cautare + all,
Ha ha! Pai asta am vrut sa spun si eu... statistically vorbind propovaduitorii Bibilei sunt multi iar eu sunt numai unul.
Hey, at the end, let it come! In can stand up for my self de-o fi una,
de-o fi alta, nu mi-e rusine de nimic, mi-am trait viata at high speed,
singurul lucru de care imi pare rau este ca uneori nu am apasat mai
tare pe acceleratie... if you know what I mean.
Acum ca plec in vacanta va las cu un gand:
Respectati-L pe Dumenzeu si iubiti-L pe Isus, dar traiti-va viata la maximum de intensitate!
God bless you all!
|
|
-
10-03-2005, 09:03 AM |
-
mihaiporubin
-
-
-
Joined on 08-26-2005
-
buftea
-
Posts 271
-
Points 2,190
-
|
Draga Euclid,
Ce frumos ( si corect ) ar fi fost: "Traiti-va viata la maximum de intensitate in respect pentru Domnul Dumnezeu si in Dragostea Domnului Isus..." este cu totul altceva...
Cu stima, Mihai
mp1946ploiesti
|
|
-
10-05-2005, 04:05 PM |
-
fodorf
-
-
-
Joined on 09-24-2005
-
-
Posts 205
-
Points 2,810
-
|
Nu stiu daca mai e de actualitate, dar incerc sa raspund la intrebarea pusa chiar in primul mesaj. Sunt doua lucruri importante. Primul este ca bibliile "sectantilor" (s-ar putea discuta ce inseamna sectant) nu contin anumite carti (apocrife, adica cu un inteles ascuns) care se regasesc in Vechiul Testament al Bibliei Ortodoxe. Catolicii le accepta ca fiind inspirate iar ortodocsii le numesc deuterocanonice (al doilea canon- deci nu chiar la nivelul celorlalte carti din VT). Protestantii insa considera ca in ele sunt erori de doctrina, datari istorice gresite etc. Exemple de carti apocrife: Tobit, Macabei etc. Asta e primul lucru. Nu discut aici cine are dreptate, pt ca intrebarea era doar de diferente.
A doua diferenta ar fi legata de traducere. La Vechiul Testament apar diferente, pentru ca Biblia Ortodoxa e tradusa din manuscrisele grecesti, iar cea protestanta din cele ebraice. Chiar daca textul e similar in 95 % din cazuri, exista diferente, si asta se vede de ex. la Psalmi unde se observa o decalare. Cand vorbim de Noul Testament, nu putem spune ca Biblia ortodoxa este diferita de cea protestanta. E mai mult o chestie de traducere. Se poate discuta despre anumite pasaje sau cuvinte si sa analizam cine are dreptate, dar nu face obiectul topicului.
|
|
-
10-05-2005, 04:09 PM |
-
fodorf
-
-
-
Joined on 09-24-2005
-
-
Posts 205
-
Points 2,810
-
|
Nu stiu daca mai e de actualitate, dar incerc sa raspund la intrebarea pusa chiar in primul mesaj. Sunt doua lucruri importante. Primul este ca bibliile "sectantilor" (s-ar putea discuta ce inseamna sectant) nu contin anumite carti (apocrife, adica cu un inteles ascuns) care se regasesc in Vechiul Testament al Bibliei Ortodoxe. Catolicii le accepta ca fiind inspirate iar ortodocsii le numesc deuterocanonice (al doilea canon- deci nu chiar la nivelul celorlalte carti din VT). Protestantii insa considera ca in ele sunt erori de doctrina, datari istorice gresite etc. Exemple de carti apocrife: Tobit, Macabei etc. Asta e primul lucru. Nu discut aici cine are dreptate, pt ca intrebarea era doar de diferente.
A doua diferenta ar fi legata de traducere. La Vechiul Testament apar diferente, pentru ca Biblia Ortodoxa e tradusa din manuscrisele grecesti, iar cea protestanta din cele ebraice. Chiar daca textul e similar in 95 % din cazuri, exista diferente, si asta se vede de ex. la Psalmi unde se observa o decalare. Cand vorbim de Noul Testament, nu putem spune ca Biblia ortodoxa este diferita de cea protestanta. E mai mult o chestie de traducere. Se poate discuta despre anumite pasaje sau cuvinte si sa analizam cine are dreptate, dar nu face obiectul topicului.
|
|
-
10-20-2005, 11:21 AM |
-
mihaiporubin
-
-
-
Joined on 08-26-2005
-
buftea
-
Posts 271
-
Points 2,190
-
|
si inca ceva:
vegheati si rugati-va, pentru ca nu stiti in ce ceas din noapte va veni Stapanul si din doi va lua unul,... ne vom intalni cu El pe norii cerului... (...cine sunt aceia care zboara ca un stol de porumbei spre porumbarul lor? cei care au facut Legamant cu Mine prin jertfa, citat din vechii profeti care inca nu s-a implinit...
nu inainte de a apare omul faradelegii... dar dupa ce va fi luat din calea sa CEl care il impiedica acum sa se arate...
lucrurii in derulare...
cu stima ,mihai p
mp1946ploiesti
|
|
|
|
|