Poate o fi un pic diferit in NY, dar aici in PA stiu ca nu e chiar asa cu casele luate de banca......
Asociatul sotului meu are in jur de 10 case de genul asta ( daca nu si mai bine) luate mai mult pe nimic, insa nu a trebuit sa le plateasca in 30 de zile. Le va platii la fel ca orice alt loan normal. Noi ne-am chinuit sa luam asemenea casa vreo 2 ani si tot nu am reusit, se vand ca painea calda. In primul rand ca trebuie sa ai un agent imobiliar care lucreaza la o agentie care se ocupa cu foreclosed houses sau HUD. In cazul asociatului de care vorbeam, soacra lui este agent la o asemenea agentie. Iti dai seama ca imediat cum iesea una la iveala, primul care auzea de ea era prietenul nostru. Si uite asa in decurs de 5-6 ani si-a luat omul case prin toata philadelphia ( 30, 40, 50 de mii) care acum sunt toate in chirie si se platesc singure. Mie asta mi se pare cea mai buna afacere...... Daca maine isi inchide business-ul tot are din ce sa traiasca decent cu 3 copii si nevasta care nu munceste. Din pacate insa acum deja nu mai e asa de usor sa cumperi asemenea case....Cred ca am pierdut trenul. Deja si alea sunt prea scumpe. Cred ca ce era acum 4 ani la 30 de mii, acum e 70 de mii.
De multe ori casele astea sunt terminate inauntru si necesita reparatii cu duimul insa asta este businiss-ul lui si stie ce are de facut.
Avem un alt prieten care cumpara case la fel, le repara si le vindea imediat. El lua un loan special pentru construction business, care nu avea dobanda insa trebuia sa il plateasca in full in 90 de zile. De aceea trebuia sa aibe grija sa repare casa repede si sa o vanda la fel de repede ca sa isi poata platii loan-ul respectiv.
PS. Casele erau nelocuite de cel putin 2-3 ani in 99 % din cazuri. Proprietarii erau evacuati de mult.
Dar cine stie, poate acum in ultima vreme s-a schimbat ceva, insa acum cativa ani cand vedeam zilnic 2-3 case din astea, era mai simplu.