Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Mi s-au umflat chiftelele !

Last post 06-29-2007, 02:54 AM by Afi. 8 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  06-28-2007, 09:16 PM 62211

Mi s-au umflat chiftelele !

Wow ! asa ceva nu mi s-a intimplat pina acum .Trebuie sa vedeti bucataria mea ! Si acum rid de una singura .Azi am facut chiftele . Reteta mea se schimba de la o chiftea la alta dar ies buuuneee mereu . Ei bine azi am decis ca pe linga toate cele ce am pus in carne sa pun si bicarbonat ca la mici .Uite-asa sa vad ce se intimpla . Si am vazut .le-am lasat citeva ore in frigider .Le-am facut de data asta plate ca pe hamburger sa nu ma muncesc toata noaptea la ele sa le fac bilute .Aratau cam asa ...

Mai oameni buni , in tigaie s-au umflat sa plezneasca .Numa' ca n-au sarit din ulei si s-o ia la fuga . Cind le-am vazut numai chef de ris n-am avut dar s-au potolit dupa citeva secunde si s-au mai micsorat . Miine le fac rotunde si ma pregatesc sa nu mai fiu luata prin surprindere .Rolling Laugh Uite cum arata dupa ce le-am facut .

La gust nu au iesit deloc rele . Va mai scriu sa stiti daca sint OK.

Do not try this at home !

Numai bine.

•  06-28-2007, 09:40 PM 62212 in reply to 62211

Re: Mi s-au umflat chiftelele !

Ptiu, Afi, cand am vazut titlul thread-ului mai ca ma luasera alte ganduri...dup-aia mi-am amintit ca esti un chef desavarsit, si ca subiectul TREBUIE sa fie intra-adevar despre chiftele!!!Rolling LaughRolling Laugh

Afi, ai pus cartofi la chiftele, in afara de bicarbonat?  Si ca veni vorba de bicarbonat, poate imi spui tu ca sa nu mai caut pe net, e baking powder sau baking soda?  Si inca una: ce fel de carne pui, vita, porc sau amestec?  O toci singura sau o iei de la supermarket?  Daca de la supermarket, care e procentul de grasime, ca mie nu imi iese never ever...incep mari si sfarsesc de parca sunt perisoare.

Te pup dulce, esti ca o briza de aer curat pe forum aici.  Si daca faci petrcere de Revelion, sa stii ca tocmai din Cali ma car la tine in Carolina (S or N?) sa ii arat sotului american cum mananca romanii pana si aici.

FlowerKiss

Dana

On their death bed, nobody brags they've always flown economy class.
  •  06-28-2007, 09:52 PM 62213 in reply to 62212

Baking soda. Atata stiu Smile
    Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  06-28-2007, 10:22 PM 62216 in reply to 62212

cali girl:

Ptiu, Afi, cand am vazut titlul thread-ului mai ca ma luasera alte ganduri...dup-aia mi-am amintit ca esti un chef desavarsit, si ca subiectul TREBUIE sa fie intra-adevar despre chiftele!!!Rolling LaughRolling Laugh

Afi, ai pus cartofi la chiftele, in afara de bicarbonat?  Si ca veni vorba de bicarbonat, poate imi spui tu ca sa nu mai caut pe net, e baking powder sau baking soda?  Si inca una: ce fel de carne pui, vita, porc sau amestec?  O toci singura sau o iei de la supermarket?  Daca de la supermarket, care e procentul de grasime, ca mie nu imi iese never ever...incep mari si sfarsesc de parca sunt perisoare.

Te pup dulce, esti ca o briza de aer curat pe forum aici.  Si daca faci petrcere de Revelion, sa stii ca tocmai din Cali ma car la tine in Carolina (S or N?) sa ii arat sotului american cum mananca romanii pana si aici.

FlowerKiss

Dana

Buna ,

Nu sint chiar chef desavirsit ... dupa cum se vede inventiile imi ies din greseala .Indifferent Azi am pus cartofi dar le fac uneori si cu piine inmuiata sau pesmet inmuiat in lapte .Cum a zis si Paula bicarbonatul este baking soda . Ma intreb cum ar iesi daca pun backing powder?GeekedProbabil sigur pleaca singure din tigaie .Carnea o iau tocata gata de la supermarket si sincer nu ma uit deloc la procente de grasime .Eu mai nou le fac din carne de vita si da ,se micsoreaza un pic .Nu daca pui baking soda !Wink Daca pui piine inmuiata , o franzela la 1Kg de carne iti ies frumoase nu se string asa de tare .

Din care Cali esti ? Columbia ? Va asteptam . Aduceti voie buna si veniti in costume de bal si sinteti bine primiti ! Ma tot gindesc ce sa mai fac de Revelionul care vine .Acum 3 Revelioane am facut numai zapaceli . Cred ca mai am salata de beuf de atunci ..poza adica . O postez la sfirsitul mesajului .Deci ia-l pe sotul si ne gasesti in Carolina de Nord .

Mersi pentru complimente .

NUmai bine .

•  06-28-2007, 10:25 PM 62217 in reply to 62216

Acu' ma prinsei .Cali ,California . Embarrassed
  •  06-29-2007, 12:07 AM 62221 in reply to 62217

...Afi,if you dont like them send them this wayBig Smile ...damn im tired of eating out or order in  Sad
    "there is NO WOMAN out there that is worth the trouble that she brings" by me :)
  •  06-29-2007, 12:44 AM 62225 in reply to 62216

Afi te rog termina cu terorismu' culinar, ca mi s-a pus un nod in gat cat pumnu' lui Doroftei!IndifferentIndifferentIndifferent Asta e cutia Pandorei!Oh my gosh Deja ma gandesc sa fac complain la stapanire!  Daca mai vad poze d-astea plec la .... mama.Bad T
    In rest la multe vise placute, si fie ca simplitatea fericirii tale sa nu se complice niciodata.
  •  06-29-2007, 02:48 AM 62228 in reply to 62225

Sorry guys ...ma dau si eu mare cu ce stiu .De cind scriu aici ... nivelul bunei dispozitii a inceput sa-mi revina .Multam fain tuturor .

Nu dau chiftelele la nimeni ca au iesit minunate .Ciudate de la inceput dar au gust bun si si-au pastrat sucul ca la mici ..Ei ..aproape ca la mici ca sint putin mai seci doar sint chiftele.Am auzit ca altii fac boacane mai rau ca mine .Miine le fac bilute si astept cu racheta de tenis in caz ca sar afara .

Stiti la ce nu ma pricep ? La gatit peste . Desi sint obsedata de pescuit , nu am ajuns sa pun mina pe undita anul asta si nu stiu sa il gatesc in afara de prajit si cu malai .

Cind facem peste (prea rar) sotul e bucatar .Ceva retete ? In Romania am mincat un crap (enorm) facut de cumnatul pe un pat de ardei si ceapa ,umplut cu ardei si ceapa ...acoperit cu ...ardei si ceapa si un pic de sos de rosii .NU AM MINCAT ASA CEVA IN VIATA MEA . BUUUUUUNNNNN!!!!

O noapte minunata voua tuturor .

NUmai bine .

•  06-29-2007, 02:54 AM 62229 in reply to 62221

javacool:
    ...Afi,if you dont like them send them this wayBig Smile ...damn im tired of eating out or order in  Sad

Vino incoace . Meniul de miine e ciorba de perisoare care am facut-o azi si chiftele in sos marinat cu puree de cartofi . De baut,palinca si  bere din magazinul lui sefu' . Ursus si orice din restul lumii. Astept comenzi .Beer Daca vrei un curs intensiv pe PM de gatit la foc automat ... ofer gratis .Eu am adaptat toate retetele la "timp impartit pe copil" .

Somn usor.

NUmai bine.

View as RSS news feed in XML