|
|
H1B si EB3
Last post 07-03-2007, 06:10 AM by Girbova. 8 replies.
-
07-02-2007, 12:53 PM |
-
CristiC
-
-
-
Joined on 07-02-2007
-
-
Posts 4
-
Points 0
-
|
Salut,
am absolvit facultatea si am batchelor's degree equivalent in "computer science". Din cate am inteles, citind pe internet si pe forum exista doar doua posibilitati rezonabile pentru a obtine eventual Green Card. Fie obtinerea vizei EB3 sau H1B si apoi solicitarea Green Card dupa plecare. Intrebare mea este care din aceste doua posibilitati este mai probabila de a reusi si cat dureaza fiecare, in total, de la gasirea sponsorului pana la inceperea job-ului. Ambele necesita sponsor o companie din SUA. Presupunand ca o sa gasesc un sponsor, cat ar dura obtinerea H1B si EB3 si ambele sunt la fel de probabile de a-mi fi acordate? Banuiesc ca e mult mai probabil sa gasesc un sponsor pentru H1B decat pentru EB3, nu?
Multumesc anticipat!
|
|
-
07-02-2007, 02:08 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,966
-
Points 22,445
-
|
CristiC: Salut,
am absolvit facultatea si am batchelor's degree equivalent in "computer science". Din cate am inteles, citind pe internet si pe forum exista doar doua posibilitati rezonabile pentru a obtine eventual Green Card. Fie obtinerea vizei EB3 sau H1B si apoi solicitarea Green Card dupa plecare. Intrebare mea este care din aceste doua posibilitati este mai probabila de a reusi si cat dureaza fiecare, in total, de la gasirea sponsorului pana la inceperea job-ului. Ambele necesita sponsor o companie din SUA. Presupunand ca o sa gasesc un sponsor, cat ar dura obtinerea H1B si EB3 si ambele sunt la fel de probabile de a-mi fi acordate? Banuiesc ca e mult mai probabil sa gasesc un sponsor pentru H1B decat pentru EB3, nu?
Multumesc anticipat!
In primul rand o mica clarificare pt o confuzie facuta. EB3 este green card, nu viza. EB3 inseamna Green Card Employment Based categoria a 3a. Pasii ar fi fie sa obtii un H1b si sa ajungi in State, sa lucrezi si aceeasi firma (sau o alta) sa te sponsorizeze pt green card prin munca (fie EB2 fie EB3), sau sa gasesti chiar din Romania o firma sa te sponsorizeze pt green card prin munca, ceea ce este mult mai greu pt ca dureaza ani de zile pana iti vine green cardul si nu prea exista firme care sa te astepte atatia ani. Ideea la green cardul prin munca este ca acest GC este pt un job viitor, deci nu trebuie sa muncesti pt firma respectiva inainte de primirea lui (in practica mai toti sunt pe H1b si de acolo trec in EB). Cat dureaza? Greu de spus. Vizele H1b sunt in nr limitat si incep de la data de 1 Oct. Dosarele se depun incepand cu 1 Aprilie, dar anul acesta s-au terminat vizele in cateva zile, deci ....
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
07-02-2007, 02:53 PM |
-
CristiC
-
-
-
Joined on 07-02-2007
-
-
Posts 4
-
Points 0
-
|
Hmm, EB3 dureaza cativa ani.. cat mai exact, are cineva experienta cu el? Intradevar, si eu ma gandesc ca ar fi greu sa gasesti o firma care sa te astepte cativa ani, dar daca gasesc un sponsor care vrea, probabilitatea de a obtine green card in cativa ani e 100%, sau te pot refuza pe anumite motive?
Numarul de H1B este limitat pe tari individuale, de ex romania are x, Bulgaria are y, sau per total? Singura modalitate de a obtine H1B este ca sponsorul sa depuna actele in primele zile din Aprilie? Dupaia nu se accepta nici o cerere de H1B pentru un an? Sunt multe siteuri care ofera gasirea de sponsori H1B contra const, cum pot sa ofere asta daca doar peste aproape un an un sponsor poate depune cerere, si apoi inca cateva luni pana la 1 Octombrie ?
|
|
-
07-02-2007, 03:10 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,966
-
Points 22,445
-
|
CristiC: Hmm, EB3 dureaza cativa ani.. cat mai exact, are cineva experienta cu el? Intradevar, si eu ma gandesc ca ar fi greu sa gasesti o firma care sa te astepte cativa ani, dar daca gasesc un sponsor care vrea, probabilitatea de a obtine green card in cativa ani e 100%, sau te pot refuza pe anumite motive?
Numarul de H1B este limitat pe tari individuale, de ex romania are x, Bulgaria are y, sau per total? Singura modalitate de a obtine H1B este ca sponsorul sa depuna actele in primele zile din Aprilie? Dupaia nu se accepta nici o cerere de H1B pentru un an? Sunt multe siteuri care ofera gasirea de sponsori H1B contra const, cum pot sa ofere asta daca doar peste aproape un an un sponsor poate depune cerere, si apoi inca cateva luni pana la 1 Octombrie ?
S-a discutat extrem de mult pe marginea acestor subiecte aici pe forum. Toate intrebarile puse de tine au raspuns in diverse mesaje de pe forum. Sugestia mea initiala ar fi sa citesti tot ce s-a discutat si dupa aceea daca ai intrebari nu ezita sa le pui. Sunt membrii ai forumului care sunt pe H1b si in procesare de GC EB3.
|
|
-
07-02-2007, 05:04 PM |
-
07-02-2007, 07:38 PM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
CristiC:Am citit majoritateea mesajelor inainte sa postez.Acum am vazut anuntul ca pe 2 aprilie s-au primit toate cererile necesare pe 2007. Ouch. Cum zicea cineva pe forum, casatoria pare din ce in ce o varianta mai atractiva. In mesajele anterioare unii zic ca EB3 dureaza 2 ani, altii zic 5, de asta am intrebat din nou. A primit cineva EB3 recent, si daca da cat a durat? Tot nu inteleg cum unele siteuri pot cere bani pe gasirea de sponsori H1B din moment ce chiar daca ai gasit sponsor, primirea vizei nu e nici pe departe o certitudine. Nu am gasit raspus la intrebarea daca obtinerea EB3 e o certitudine daca ai toate actele si totul e in regula, te pot refuza pe vreun motiv ?
Cristi, sit forumisti care au primit GC prin employment. Asa cum ti-a spus si The Alien, ideea e sa obtii on H1A visa, si apoi, employerul sa te sponsorizeze pt GC. Cel mai greu lucru e sa gasesti firma dispusa sa te angajeze cu H1A visa. Odata apropbarea primita, nu prea am auzit de refuzuri. Doar daca ai interdictie, ori cine stie ce, ceva de genul asta. Cit despre EB, odata pronit, rar nu duce la obtinerea GC. Deci nui de mirare ca sint atitea firme care se ofera sa intermedieze. Nu stiu cit de eficienti sint, si cit de costisitori. Ma surprinde ca nu te-ai gindit la un master aici, ceea ce ti-ar deschide o multime de oportunitati. Uite ai aici o multime de discutii pe tema asta. La momentul acesta sint , cred 4 graduate students, aici. http://forum.romportal.com/forums/43/ShowForum.aspx
|
|
-
07-02-2007, 11:37 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,966
-
Points 22,445
-
|
CristiC:Am citit majoritateea mesajelor inainte sa postez.Acum am vazut anuntul ca pe 2 aprilie s-au primit toate cererile necesare pe 2007. Ouch. Cum zicea cineva pe forum, casatoria pare din ce in ce o varianta mai atractiva. In mesajele anterioare unii zic ca EB3 dureaza 2 ani, altii zic 5, de asta am intrebat din nou. A primit cineva EB3 recent, si daca da cat a durat? Tot nu inteleg cum unele siteuri pot cere bani pe gasirea de sponsori H1B din moment ce chiar daca ai gasit sponsor, primirea vizei nu e nici pe departe o certitudine. Nu am gasit raspus la intrebarea daca obtinerea EB3 e o certitudine daca ai toate actele si totul e in regula, te pot refuza pe vreun motiv ?
Daca ai toate actele in regula si daca firma care te sponsorizeaza prezinta bonitate (adica are si putere sa te plateasca si este si evident ca are nevoie de tine) atunci nu prea ar trebui sa fie probleme la EB3. Firmele care vorbesc de H1b nu au cum sa garanteze obtinerea vizei. Dar poate ca acolo platesti doar sa iti gaseasca sponsor, si de acolo inainte e problema ta. Durata de obtinere a GC prin employment variaza mereu. Vezi ca exista o lista cu priority date-ul si de acolo iti poti face o idee cat dureaza. De prin 2002 incoace am auzit doar de perioade de peste 4 ani pt obtinerea unui EB3.
|
|
-
07-03-2007, 05:42 AM |
-
CristiC
-
-
-
Joined on 07-02-2007
-
-
Posts 4
-
Points 0
-
|
Multumesc TheAlien si Girbova! Girbova, banuiesc ca esti in SUA, si "un master aici" inseamna un master in SUA. Nu vad cum m-ar putea ajuta un master in SUA, din moment ce vizele de student nu sunt "dual intent". Si partea proasta e ca pentru viza de student trebuie sa dovedesc ca am intentie sa ma intorc. Chiar daca ma duc la master in SUA, nu cred ca o sa imi fie mai usor sa obtin H1B sau EB3, nu am voie sa lucrez daca sunt pe viza de student. Sau daca vorbeai sa fac master in Romania, asta ar insemna sa "irosesc" doi ani doar ca sa pot intra la EB2 si nu la EB3. In plus masterul nu ajuta cu nimic la H1B. EB2 dureaza semnificativ mai putin? Cred ca partea grea cu EB e gasirea sponsorului, caruia nu o sa-i pese daca am master sau nu.
|
|
-
07-03-2007, 06:10 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Cristi, ai presupus corect: sint in usa. Si mentin ce-am spus: un master in state iti poate deschide protile mult mai usor. Da, e de durata, dar gasesti un job mult mai usor, si pe toata perioada asta esti aici legal. Studiaza linkul si vei gasi enorm de multa informatie f pretioasa. Singurul lucru de care trebuie sa te ingrijorezi ar fi invatatul pt TOEFL, si celelalte teste. Vizele pt graduate students sint f usor de obtinut, nimeni de pe forum nu a fost refuzat, desi multi s-au ingrijorat. Cu specialitatea ta si un master aici, toate portile iti sint deschise. Succes.
|
|
|
|
|