Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Turism de cosmar in tara lui Dracula

Last post 07-05-2007, 02:46 PM by Mary. 8 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  06-24-2007, 09:18 PM 61989

Turism de cosmar in tara lui Dracula

Autoritatea pentru Turism plimba ursul. Prin Bucegi

25.06.2007 Autoritatea pentru Turism plimba ursul. Prin Bucegi
    Drama de pe Caraiman n-ar trebui sa-i nelinisteasca pe sefii turismului sau pe patronii din bransa. O ursoaica, enervata de blituri, a sfasiat o turista cu cetatenie americana, care cobora pe Valea Ciobanului. Tragedia ar putea sa-i sperie pe straini, dar totodata poate fi si o buna reclama. Unde mai gasesti fiare salbatice care zburda libere prin poienitele pline cu pet-uri, scormonind in gunoaiele de week-end? In rezervatiile naturale din SUA, de pilda, se intra ca in aeroport: bagajele sunt inspectate, fiecare pachet de biscuiti este trecut intr-un tabel, iar la iesire se face inventarul. Nu cumva sa fie aruncate pe jos, prin padure.

La noi, urci cu gipanul pana in creierul muntilor, unde, daca nu esti ocupat cu braconajul, poti spala masina intr-un lac glaciar, fara sa te deranjeze vreun paznic. Cand iti faci concediul in Romania, cea mai mare amenintare nu e ursul, pe care il poti macar vedea, ci microbul din ciorba. Un fost ministru al sanatatii povestea ca, dupa o inspectie pe litoral, s-a oprit sa bea o cafea la  terasa.  Doua zile a zacut, cu enterita, dar pe patronul stabilimentului nu l-a durut capul. Pur si simplu n-a avut ce-i face. In acelasi sezon, 20 de englezi vizitau Spitalul de Boli Infectioase din Constanta, dupa o cina romantica in Mangalia.

Pe ursoaica din Bucegi umbla s-o impuste. Ati auzit de vreun bucatar arestat pentru tentativa de crima cu Salmonela? Dar, poate tocmai mizeria este  sansa turismului. Curatenie si confort au strainii si acasa. S-or fi plictisit si ei de rutina clatitelor cu carne in care se afla, intotdeauna, carne. Ganditi-va ce palpitant este, la Neptun, cand intr-o clatita gasesti zgarciuri si ceapa, iar in alta o conserva de ton cu aroma de botulinic.

Sloganul se impune de la sine! Turism de cosmar in tara lui Dracula: hotelieri nervosi care te bat daca le ceri prosoape, curse ca la Zidul Mortii cu autocarul, tabere de pedeapsa, jeg, piure tip Rocquefort, ca branza cu mucegai, dar fara branza, furturi din bagaje si buzunare...

Ai ce povesti copiilor, daca mai reusesti sa te intorci acasa. Unde mai pui ca astfel s-ar scoate si banii investiti in clipurile video fara sonor de catre ANT. Turismul extrem te lasa fara cuvinte. Numai in Romania!

Val Valcu

http://www.gardianul.ro/2007/06/25/editorial-c27/autoritatea_pentru_turism_plimba_ursul_prin_bucegi-s96877.html

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  06-25-2007, 10:46 AM 61993 in reply to 61989

Re: Turism de cosmar in tara lui Dracula

trist?

sau poate nu-i adevarat si toate aste sunt numai niste minciuni sfruntate ale unor "tradatori de neam"... 

When I was young I believed that money and power will make me happy. I was right (Bill Gates)
    Do not argue with me; I'm always right! (Gheorghe007)
  •  06-25-2007, 11:16 AM 61995 in reply to 61989

• OanaC is not online. Last active: 10-26-2008, 10:13 AM OanaC
    • Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 623
    • Points 980

Si totusi la discutii cu alti romani de pe aici, aud ca tocmai asta le place la turismul din Romania : ca nu-s reguli si ca poti sa faci ce vrei, fara sa iti zica nimeni nimic, si chiar daca iti zice cineva ceva, se rezolva cu o spaga. Si daca  zici ceva....vai, vai ce iti aud urechile, desi chiar romanii arata la TV (zilnic) cat de proaste sunt   (inca)  serviciile din turism  in Romania.

Ieri vorbeam cu cineva de ce s-a intamplat cu ursoaica si sarmana femeie, si am avut neplacuta surpriza sa aud ca  tot biata victima era invinuita.

•  06-25-2007, 02:35 PM 62010 in reply to 61995

OanaC:

Ieri vorbeam cu cineva de ce s-a intamplat cu ursoaica si sarmana femeie, si am avut neplacuta surpriza sa aud ca  tot biata victima era invinuita.

Pai Oana, cine a fost de vina? La ora 10 noaptea, te plimbi prin munti?

•  06-25-2007, 03:59 PM 62020 in reply to 62010

• OanaC is not online. Last active: 10-26-2008, 10:13 AM OanaC
    • Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 623
    • Points 980

Eu am citit pe internet de asta, am ratat stirea la tv, insa nu stiam nimic de plimbat noaptea prin munti. Din cate am citit totul s-a intamplat langa cabana Caraiman parca si nici nu am citit ca ea ar fi sarait sa faca poze, ci ceilalti turisti. Ea  a fost doar nefericita care i-a iesit in cale prima. Ma gandesc ca ar trebuii sa existe.....ceva care sa protejeze atat turistii cat si animalele nu? Nu era chiar prin munti , asa aiurea, ci la o cabana, unde zilnic banuiesc ca se perinda sute de turisti.
  •  06-25-2007, 04:01 PM 62022 in reply to 62020

OanaC:
    Eu am citit pe internet de asta, am ratat stirea la tv, insa nu stiam nimic de plimbat noaptea prin munti. Din cate am citit totul s-a intamplat langa cabana Caraiman parca si nici nu am citit ca ea ar fi sarait sa faca poze, ci ceilalti turisti. Ea  a fost doar nefericita care i-a iesit in cale prima. Ma gandesc ca ar trebuii sa existe.....ceva care sa protejeze atat turistii cat si animalele nu? Nu era chiar prin munti , asa aiurea, ci la o cabana, unde zilnic banuiesc ca se perinda sute de turisti.

Pai vezi... Fugi si citeste articolele despre ce s-a intamplat si vin-o inapoi sa vedem cine a fost de vina. Pe scurt este ca nu era la o cabana, ci prin munti la 10 noaptea.

•  07-05-2007, 02:27 PM 62612 in reply to 62022

Am citit si eu articolul si sunt de acord cu TheAlien ce cauta la 10 noaptea prin padure si hai sa fim seriosi cand se intampla ceva la noi in tara o

tragedie cum ar fi asta cu ursul tot timpul e vina romanilor sau a animalelor sau nu mai  stiu ce...

Cand in schimb turisti fac ceva iesit din comun tot vina noastra a Romanilor este.

Si crezi ca turista respectiva nu stia ca sunt ursi in padure???

Eu numai sa stiu ca sunt in padure si ca e 10 noapte mor de frica...ma fac mica si o rup la fuga...

PAREREA MEA. 

mary jo visite www.quebec2you.com
  •  07-05-2007, 02:36 PM 62614 in reply to 62612

Mary:

Eu numai sa stiu ca sunt in padure si ca e 10 noapte mor de frica...ma fac mica si o rup la fuga...

PAREREA MEA. 

Rolling Laugh...lol Mary...made me laugh....

"there is NO WOMAN out there that is worth the trouble that she brings" by me :)
  •  07-05-2007, 02:46 PM 62618 in reply to 62614

Poti sa razi dar eu ma situ si nu am ce cauta in padure la 10 noaptea..nici nu am fost nici nu am sa intru in padure la o ora

asa tarzie Stick out tongue

mary jo visite www.quebec2you.com
View as RSS news feed in XML