Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

mesaj pentru toate femeile

Last post 07-14-2007, 10:33 AM by Afi. 36 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  06-08-2007, 09:44 AM 61290

mesaj pentru toate femeile

cand gatesc imi place sai dau mancari mele o aroma un gust de,,ca la mama mea acasa,,

im principiu ptr ai da un gust mancari pentr asta am nevoie de marar voi ati gasit pe aici prin canada

si ar mai fi ceva important vegeta,,secretul gustului sau ceva asemanator,sper ca nu cer imposibilul

miar place sa mai fie cieva pe net sami spuna ce si cum gateste mancarea din rom

putem imartasi cunostintele si inca ceva cum se spune in franceza marar

dictionarul meu e mic si nu gasesc traducerea 

mersi frumos 

mary jo visite www.quebec2you.com
  •  06-08-2007, 11:26 AM 61298 in reply to 61290

Re: mesaj pentru toate femeile

marar = fenouil

Nu locuiesc in Canada dar cred ca au si ei macar marar uscat in super market unde gaseti si piper si restul mirodeniilor . Cind locuiam in NY gaseam marar proaspat dar acum locuiesc in Carolina de Nord si nu gasesc decit uscat . Cit despre Vegeta sau Delikat ... le gasesc in magazinele romanesti , poloneze ,ruse sau la greci . Cauta pe net in orasul tau dupa asa ceva (magazine internationale) si poate ai noroc . Cit despre mincare ... imi poti cere parerea oricind .Imi place sa gatesc si cu trei copii in casa ,fac mincare aproape zilnic .ca sa nu iti spun ce inventii fac uneori . Ca la mama acasa imi ies citeva : fasolea cu ciolan afumat , sarmalele (desi a trebuit sa l eadaptez) ,musaca de cartofi , vinete , ciorba de perisoare si varza a-la-Cluj , ciorba de cartofi ci afumatura ... Or mai fi citeva . Ce nu-mi iese si poate tot din cauza ca nu am marar verde , este ciorba de varza . Sint ardeleanca si tare mi-ar place sa imi iasa macar o data .

Ca sa iti iasa mincarea mai buna fa si tu un amestec ca de zarzavat de ciorba .Ori le dai toate prin masina si le pui la fiert putin cu ulei ori le tai atunci proaspete si ai vegeta facuta gata .

•  06-09-2007, 03:25 AM 61339 in reply to 61298

mersi afi

asta si fac imi mai inventez cateodata mancarea sil dau pe sotul meu pe spate

el nu e roman dar adora mancarea noastra.

aici in Montreal nu gasesc in market marar dar am sa caut pe net si poate am noroc simi gasesc mararul mult dorit...

pe bune ca daca pui marar in fasolea cu ciolan afumat te lingi pe buze,

ea am niste retete simple daca tiar place putem face schimb?

si ptr tine ar fi bune ptr ca nu ai avea mult de lucru in buc cu 3 copii

oricum eu vreau retetele tele dar sa nu fie complicate si sa pot gasi icredientele...

mersi frumos ptr msg tau...

PS.iti place mancarea chinezeasca?

sti nem de primavara?e super usor de facut... 

•  06-09-2007, 12:47 PM 61356 in reply to 61339

Buna Mary,

Daca fac fasole iahnie pun marar nu altceva si ii mai trag un ardei ca sa aiba si mai bun gustul dar daca fac Ciorba ... LEUSTEAN ! La inceput nu stiam cum ii zice si incercam sa intreb pe la romani care au adus de acasa dar acum...am in gradina !!!! Sti unde mai poti gasi marar si leustean (in franceza =liveche )? La magazinele astea de plante . Nu stiu ce aveti voi acolo dar unde gasesti flori si pomi de plantat poti gasi .In NY nu aveau leustean dar au putut sa comande numai pentru mine si un prieten . Poti sa ii pui sa iti comande si sa incerci sa cresti si marar si leustean in casa daca nu ai gradina . La leustean ii trebuie un ghiveci mai mare . Nu am incercat nicodata dar nu are cum sa fie rau .Cit despre retete ... le impartim numai ca ale mele sint la mine in cap si cind vine vorba de gramaj ... nu le am decit dupa ochi .

De inceput iti dau ceva unic si practic ,bun pentru acasa ,musafiri sau picnic .Eu le fac la petreceri mai mari in aer liber ca este mai putin de spalat si gatit si le pot face dinainte cu o zi chiar si doua.

Gratar neintors!

Pe o foaie de aluminiu pun un cartof necuratat dar taiat pe jumatate si presarat cu sare (coaja pe foaie ,partea taiata in sus) .Peste el pun friptura (porc cel mai bun sau piept de pui ) condimentata dupa cum iti place .Peste carne pun a jumatate de ardei sau felii de ardei taiate cum iti place . Peste ardei (sau pe linga ..cum ai loc) pun ciuperci ,dovlecei ,conopida sau broccoli,morcovi...ce legume doresti ...mazare ,fasole verde,etc.Bine toate sarate si condimentate . Uneori pun si brinza dar nu arata asa bine .Le impachetezi in folie cu grija sa nu se rupa ca toate sa fie impachetate ermetic si tine minte care e partea cu cartoful ca asa le pui pe gratar sau in cuptor . 25-30 de minute fara sa le intorci .Acum depinde si cit de groasa este carnea dar dupa 25 de minute poti desface usor unul din pachete .(! Ai grija sa nu te arda aburii !) Eu le servesc pe farfurii dar cu tot cu folie. Decit o desfac frumos peste margine si gata.Ai si friptura si garnitura . Mai faci o salata si o sa placa tuturor . Eu nu am dat gres cu ea niciodata.

Sper sa iti placa si astept sa ne mai scriem .

Numai bine.

•  06-09-2007, 12:49 PM 61357 in reply to 61356

Mary ,

Am uitat sa iti raspund la intrebare .Imi place mincarea chinezeasca .Astept reteta...

Eu azi fac piine frantuzeasca .Dupa reteta si iese faina foc.

•  06-11-2007, 10:42 AM 61387 in reply to 61357

scuze ca nu tiam raspuns mai devreme...

daca iti place mancarea chinezeasca o sti placa rulourile mele de primavara...Big Smile

prt compozitie iti trebuie:-fidea chinezeasca               TOATE ASTEA LE GASESTI IN MARKET UNDE AU STAND DE MANCARE CHINEZEASCA.OK?

-galete de orez-(arata ca niste foi albe si tari)

-500 gr carne tocata de vaca

-2 cepe taiate marunt

-salata verde,cateva foi taiate ca fideaua...sti tu

preperarea:pui carnea intr-o tigaie fara ulei,dupa 5 min pui ceapa care ai taiato marunt si pui putin ulei (tebuie sa mesteci tot timpul nu trebuie sa se arda)

dupa ce ceapa sa rumenit iei tigaia de pe foc.fideaua chinezeasca o pui putin in fiarta clocotita si nu o lasi mai mult de 3-5 min 

iei o galeta si o ti in apa 5-7 secunde dupa care o scoti si o pui pe farfurie si o lasi sa se usuce pui mana pe ea si vezi daca incepe sa se lipeasca

intre timp pregatesti o alta galeta faci la fel o ti in apa 5-7 secunde si o pui separat...sa se usuce vei vedea ca dupa incepe sa se lipeasca putin.

iei prima galeta care incepe sa se lipeasca de mana ta si o umpli ca sarmalele,dar atentie incepi mai inti sa pui cateva fire de salata sa nu se rup foaia

cand o intorci si cum tiam zis pui salata pui 2 linguri de carne si fidea dupa ochi nu pui prea multa compozitie ptr ca trebuie sati iasa ca o sarmaluta

galeta pregatita o intorci ca pe rulouri cand ajungi aproape de capat capetele le iei si le pui pe mijloc si intorci galeta pana la capat...

asta e tot.......aaaaa....iti trebuie la urma sos de peste se numeste nuoc cham.sosul sa fie putin picant sa aiba rdei iute,,chilies,,ai sa vezi in magazin

iei o rulota si o inmoi in sos mananci apoi inmoi din nou si asa mai departe

in principiu nu e greu,o data ce faci a doua oara o sa ti se para floare la ureche

si sunt foarte bune eu de fiecare data ce fac se mananca tot....

sper sati placa si daca nu ai inteles ceva nu ezita sa ma intrebi...
          Smile

•  06-11-2007, 10:47 AM 61388 in reply to 61357

cum faci painea frantuzeasca

sotul meu e francez 

imi spui si mie si fac si eu

poate il dau pe spate pe sotul meu....Big Smile 

•  06-11-2007, 02:00 PM 61395 in reply to 61388

Buna ,

Am luat reteta de p esite-ul asta    http://allrecipes.com/Recipe/French-Bread/Detail.aspx si imi iese foarte buna .In loc sa pun 1 1/2 de sare eu pun cam 2 lingurite in rest o faca exact cum zic ei si iese mama Doamne!!!!! Daca i-a placut sotului meu de nu  s-a oprit pina nu mi-a terminat franzelutele !!! O sa iti mai scriu cite ceva cind am timp .Acum ma duc sa fac pizza si asta o sa fie tot din aluat de piine si ...invetia .O sa iti spun cum am facut-o daca iese buna.

Numai bine.

•  06-11-2007, 02:49 PM 61398 in reply to 61395

Mersi mult Mary de reteta .Pare foarte gustoasa si o sa o fac cred in 2 saptamini cind am invitati la masa.Ma gindesc ca merge ca aperitiv .

•  06-11-2007, 11:18 PM 61413 in reply to 61398

Salut Afi

iti multumesc pentru ca te gandesti la mine sami raspunzi la mesaje avand in vedere ca ai trei copii...

Da intradevar rulourile merg ca peritiv eu le pun tot timpul ca aperitiv pe masa....

am luat situl care mi lai dat si  maine o sa ma uit pe reteta sa vad cum se face paine frantuzeasca...

te pupic si tinem legatura...Smile

•  06-12-2007, 07:55 AM 61423 in reply to 61413

Pizza mea a iesit BUUUUUNNAAAA!!! Mai tirziu incerc sa iti trimit poze .Sa vezi si ce faina e .Acum ma duc sa imi hranesc puii.
  •  06-12-2007, 09:58 AM 61426 in reply to 61423

My pizza
  •  06-12-2007, 10:01 AM 61428 in reply to 61426

Asa incepe pizza mea .

•  06-12-2007, 10:04 AM 61429 in reply to 61428

Pe urma am pus brinza...

•  06-12-2007, 10:06 AM 61430 in reply to 61429

Pe urma am pus ciupercile ...

•  06-12-2007, 10:07 AM 61431 in reply to 61430

Pe urma cirnatul polonez ...

•  06-12-2007, 11:23 AM 61432 in reply to 61431

AFI ESTI O NEBUNATICA

EU DOAR CE MAM TREZIT SI VAD POZELE TALE MI SE FACE FOAME SI NU MANANC DECAT O DATA PE ZI....

ACUM E 11 SI EU MANANC PE LA 5 SEARA CAND VINE SOTUL MEU,BINE CA PANA ATUNCI MAI

PRIND O FRUCTA SI O MANANC NU STAU ASA PANA RINE EL....

DAR AM VAZUT PIZZA TA MI SE FACE FOAMEPizza

ARATA SUPER BUNAStick out tongueYes

SPUNEMI ALUATUL CUM IL FACI TU CA RESTUL NU E GREU.....

DOAMNE PARCA TE VAD IN BUCATARIE CU TE DISTREZI SI AI INPRESIONEZI PE AI TAI

DAR CRED CA SAU OBISNUIT SA LE FACI CEVA BUN DE FIE CARE DATA

EU AM DOAR 24 DE ANI DAR ADOR SA GATESC SI IMI PLACE SA-MI HRANESC SOTUL ZI DE ZI CU MANCARE BUNA

STI PE MINE MAMA NU MA INVATAT EU AM VAZUT LA EU SI DUPA ACEEA AM INCEPUT SA GATESC SINGURA

NU CA MAMA NU AR VREA SA MA INVETE DAR LA TIMPUL ALA NU VROIAM EU SA INVAT MA MULTUMEAM DOR CU UITATUL....

INTELEGI TU....

TE PUPIC SI CRED CA DUPA CE MI SE TERMINA CIORBA,ASAT MAINE.VOI FACE PIZZA...

DAR EU FAC CU CIORIZO PICANT SOTUL MEU SI MIE NE PLACE MULTStick out tongue

•  06-12-2007, 11:28 AM 61434 in reply to 61431

AAAAAAAAAA SI NU UITA SAMI SPUI CUM FACI ALUATUL....

O INTRBARE PUI CIPERCI CRUDE SAU FIERTE

CELE DIN POZE ARATA A FI CRUDE...ASA E? 

•  06-12-2007, 11:56 AM 61437 in reply to 61431

STI TIAM TRIMIS UN RASPUNS ACUM 45 MINUTE SI VAD CA ESTI AICI DAR DIN PACTE NU AU APARUT MESAJELE CA SA LE POTI CITI

ASTA E EU INCA SPER.... 

•  06-12-2007, 12:08 PM 61439 in reply to 61431

MAM UITA CU SE FACE PAINEA FRANUZEASCA

SI AM VAZUT CA ITI IA CA TIMP CAM 2 ORE SI CEVA....

NU E NIMIC DAR O SA FAC CAND AM TIMP

EU CUM TIAM ZIS IMI PLACE SA FAC CEVA MAI SIMPLU SI CE IA PUTIN TIMP

PIZZA E SUPER USOR DE FACUT 

•  06-12-2007, 12:17 PM 61440 in reply to 61431

EU PUN PAINE PE MASA SPANIOLAStick out tongue

HA HA 

TAI FELI PAINEA SI O FACI TOAST

IEI UN CATEL DE USTUROI SI IL FRECI PE FELIE

TAI O ROSIE MICA SI ZEMOASA IN DOUA

IEI JUMATATE SI O FRECI PESTE UNDE AI FRCAT SI STUROIUL

DUPA  ACEEA PUI CATEVA PICATURI DE ULI DE MASLINE PESTE FELIA FRECTA CU USTUROI SI ROSIE

SI PE FELIE PUI JAMBON CRUD USCAT ITALIAN SAU SPANIOL NU STIU DACA STI DE CARE JAMBON VORBESC

SAU CIORIZO

MERGE CA APERO SI E SUPER BUN

PRIETENI MEI CAND VIN SE BAT CARE SA IA ULTIMA BUCTICA DIN FARFURIEBig Smile

INCEARCA SI SUNT SIGURA CA O SATI PLACA

CIAO

•  06-12-2007, 07:30 PM 61446 in reply to 61431

...Afi would you adopt me ? pleaseBig Smile...i need to gain some weight....i will be a good boy Cool...wow your food looks (taste good im sure) good ...

"there is NO WOMAN out there that is worth the trouble that she brings" by me :)
  •  06-12-2007, 09:09 PM 61447 in reply to 61446

javacool:

...Afi would you adopt me ? pleaseBig Smile...i need to gain some weight....i will be a good boy Cool...wow your food looks (taste good im sure) good ...

Of course .Common over ! Stai ca va pun si pozele cu piinea .

MARY ,

Aluatul e cel de la piinea frantuzeasca dar reteta pe jumatate .Daca nu iti place pizza prea groasa cauta altul pe net . Si nu te speria ca tine sa faci piinea prea mult .E foarte usoara reteta si pina creste piinea tu poti vorbi pe net .Wink Dupa ce o faci odata ... nu te mai opresti si stai sa vezi pozele ca e am schimbat si forma un pic.Am uitat azi sa le crestez un pic ca altfel ieseau si mai faine dar la gust sint reusite.

Le postez imediat ce le fac.

NUmai bine.

•  06-12-2007, 09:19 PM 61448 in reply to 61447

PIINEA...

•  06-12-2007, 09:22 PM 61449 in reply to 61448

•  06-12-2007, 09:27 PM 61450 in reply to 61449