Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

A gresi.

Last post 07-27-2007, 09:52 AM by Dell. 31 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  07-25-2007, 06:08 PM 64449

A gresi.

Se spune ca " a gresi" e omeneste. Intrebarea mea este, pentru ca am observat de multe ori ca atunci cand gresesc, unii oameni se incapatzaneaza sau pur si simplu nu vor , sau nu stiu cum sa o iau sa recunoasca acest lucru. Care e motivatzia pentru a nega o greseala, care este cauza pentru care atunci cand realizezi ca ai gresit nu recunosti?

Voi cum reactzionatzi sau cum vi se pare normal ca o persoana care greseste sa reactzioneze??

Consideratzi ca daca cineva isi recunoaste greseala se injoseste?

"What nerv's me also destroy me!"
  •  07-25-2007, 07:20 PM 64462 in reply to 64449

Re: A gresi.

Smile Unii nu suporta pur si simplu critica , chiar daca au gresit, si atunci apar discutiile si negarea.

Unii, pur si simplu ( Smile  ) considera ce ceea ce gandesc ei, ceea ce fac ei, modul cum actioneaza, cum gandesc etc etc, este cel corect si raman blocati in chestia asta, neputand accepta si alte opinii.

UNii  considera probabil ca daca isi vor recunoaste greseala, dai dovada de slabiciune. Altii pur si simplu nu recunosc din cauza jenei.

Nu, daca-ti recunosti greseala, nu dai dovada de slabiciune, nu te injosesti, nimic de genul asta. Din contra, iti trebuie tarie sa accepti ca ai gresit, bun simt si fair-play.

Ma rog. Asa pe scurt, am zis si eu. 

Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me.
    Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai:
    La Citta degli Angeli
  •  07-25-2007, 07:44 PM 64467 in reply to 64462

L, Ai obligatia sa-ti recunosti greseala in fata propriei constiintze, o morala sanatoasa nu-ti da pace sa traiesti linistit(a) fara sa-ti recunosti greselile, si implicit sa le corectezi. In fata altora, e important (nu necesar) sa-ti recunosti greseala atit timp cit persoanele respective ti-au cistigat respectul, admiratia sau dragostea.

Altfel, who cares ?

PS. Sa nu-mi spui ca te-au ajuns blestemele si ai nevoie de o regresie psihologica Smile

•  07-25-2007, 07:48 PM 64468 in reply to 64462

J, A recunoaste greseala fatis implica un dialog, preferabil cu cineva de acelasi profil moral sau intelectual..Doar n-o sa-i ceri iertare unei primate ???!!! Wink
  •  07-25-2007, 07:58 PM 64470 in reply to 64449

Din punctul meu de vedere persoana care nu greseste inseamna ca este perfecta iar perfectiunea nu exista, putem gresi din intamplare, din neatentie sau pur si simplu fara sa realizam. Omul din greseli invata iar cand iti dai seama ca ai facut o greseala cel mai bine este s-o recunosti ca nu degeaba se spune "greseala recunoscuta este pe jumatate iertata"...

Si mai este o vorba, "Incearca sa inveti din greselile altora"...ei bine in cazul meu prefer sa invat din greselile mele ca... asa sunt eu mai capoasa Big Smile

Poate pentru unii ceea ce eu cosider un lucru bun, un adevar poate fi considerata o greseala si atunci imi place sa imi impun punctul de vedere si deci nu o recunosc ca pe o "greseala"...

Deci... depinde...

"For the world you may be one person but for one person you may be the world..."

•  07-25-2007, 08:13 PM 64477 in reply to 64470

Da, ce e bun ptr tine nu inseamna ca e bun si ptr altcineva. Si invers. Si de aici incapatanarea de a nu recunoaste daca/cand gresesti ( nu ma refer la tine GoeSmile- mai stiu eu o capoasa ...); pentru ca nu consideri ca e greseala.

Dar cand greselile sunt evidente, e clar ca trebuie sa recunosti; si mai ales sa recunosti fata de tine insuti/insati ca ai gresit, cum spunea Prism, asta e cel mai important, aproape la fel de important este si a recunoaste in fata celor ce  ai gresit.

Si da, din greseli se invata. Am facut si eu multe, nenumarate greseli si inca fac( cu duiumul), le-am recunoscut pe unele, pe altele le-am recunoscut mai tarziu, pe altele le voi recunoaste... 

PS: important este si sa nu mai faci aceeasi greseala, caci banuiesc ca fiecare are suflet bun si isi iarta greselile...Smile 

Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me.
    Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai:
    La Citta degli Angeli
  •  07-25-2007, 08:15 PM 64478 in reply to 64468

Prism:
    J, A recunoaste greseala fatis implica un dialog, preferabil cu cineva de aceeasi profil moral sau intelectual..Doar n-o sa-i ceri iertare unei primate ???!!! Wink

Eh, P, cateodata e asa, cateodata nu e asa. Dar balanta atarna spre ce ai zis tu. In fond si la urma urmei si primatele au suflet..Smile 

La Citta degli Angeli
  •  07-25-2007, 08:37 PM 64482 in reply to 64477

Oi fi eu capoasa dar in momentul in care mi se spune si mi se explica din 10 parti ce si unde am gresit normal ca recunosc, de multe ori poate ca nu sunt total convinsa dar sa ii fac pe altii fericiti si ulterior daca se dovedeste ca eu am avut dreptate... heheee... ce-mi place sa scot ochii Big Smile... dar...se poate intampla si invers Cry

Ce pot face... asa sunt eu... buna, rea... Wink ... (in general am dreptate sau cel putin asa ii fac pe cei din jur sa creada Stick out tongue )

Greseala este drumul spre adevar, descoperirea treptelor spre succes... asa ca, gresiti oameni buni ca de-aia traim, sa invatam si sa avem cu ce ne umple viata, nu?

"For the world you may be one person but for one person you may be the world..."

•  07-25-2007, 09:08 PM 64487 in reply to 64478

Justinia:

In fond si la urma urmei si primatele au suflet..Smile 

Well, da-mi te rog de stire cind ai sesiunea de scuze la zoo ca vine baiatu' cu cameraSmile

•  07-25-2007, 09:39 PM 64490 in reply to 64467

Prism:

L, Ai obligatia sa-ti recunosti greseala in fata propriei constiintze, o morala sanatoasa nu-ti da pace sa traiesti linistit(a) fara sa-ti recunosti greselile, si implicit sa le corectezi. In fata altora, e important (nu necesar) sa-ti recunosti greseala atit timp cit persoanele respective ti-au cistigat respectul, admiratia sau dragostea.

Oricat ar fi de greu de acceptat, aici sunt de acord cu Prism. La ce i-ar fi bun unei persoane care ma dispretuieste si viceversa scuzele mele si admiterea unei greseli neintetionate sau mai putin intentionata. Eu s-ar putea sa fiu sincera in a-mi accepta greseala si a o recunoaste, pe cand din partea cealalta sa fie perceputa ca pe o slabiciune si luata in ras. Le recunosc pt mine insami si sper sa nu le repet in viitor, dar mai mult de atat nu merg...orice legat de persoane care nu merita atentia mea e pierdere de timp si efort mental, si asta include si recunoasterea unei greseli. Atat timp cat avem de a face cu persoane cu valori diferite le tratam ca atare. Daca o persoana isi castiga respectul meu, nu-i nevoie sa mi se atraga atentia, gladly imi recunosc orice greseala.

La primate e alta treaba, daca ii faci rau unui animal doar pt ca esti superior ca fiinta umana, te reduci si te aduci mai jos de stadiul lor, scuzele sunt pointless.  

Dar ce te faci cand gresesti in fata unei persoane pe care nu dai 2 bani dar gresesti in public?  Iti ceri scuze fata de public sau de persoana?

Live Free or Die.
  •  07-25-2007, 10:20 PM 64494 in reply to 64487

Prism:
    Justinia:

In fond si la urma urmei si primatele au suflet..Smile 

Well, da-mi te rog de stire cind ai sesiunea de scuze la zoo ca vine baiatu' cu cameraSmile

LOLLOLLOL 

Nu la primatele acelea ma refeream, si nici tu. 

Da` camera e binevenita, stii bine ca trebuie sa onoram cafeaua aia.flag 

La Citta degli Angeli
  •  07-25-2007, 10:26 PM 64496 in reply to 64482

LV Goe:

Oi fi eu capoasa dar in momentul in care mi se spune si mi se explica din 10 parti ce si unde am gresit normal ca recunosc, de multe ori poate ca nu sunt total convinsa dar sa ii fac pe altii fericiti si ulterior daca se dovedeste ca eu am avut dreptate... heheee... ce-mi place sa scot ochii Big Smile... dar...se poate intampla si invers Cry

Citesc si parca am scris eu...

Vin cu o intrebare: cand nu recunosti ca ai gresit, se intampla asta si din cauza a ceea ce se numeste `orgoliu`? 

La Citta degli Angeli
  •  07-25-2007, 10:29 PM 64497 in reply to 64490

arissa:

La primate e alta treaba, daca ii faci rau unui animal doar pt ca esti superior ca fiinta umana, te reduci si te aduci mai jos de stadiul lor, scuzele sunt pointless.  

Dar ce te faci cand gresesti in fata unei persoane pe care nu dai 2 bani dar gresesti in public?  Iti ceri scuze fata de public sau de persoana?

Corect.

Eu zic ca ar fi bine( nu necesar obligatoriu) sa iti ceri scuze public dar si persoanei respective, chiar daca nu dai 2 bani. Si dupa aia poti sa te impusti cand celalalt nu-ti accepta scuzele sau face mishto de tine. ( evident nu vb despre tine, Ari$$a ) 

La Citta degli Angeli
  •  07-26-2007, 12:54 AM 64513 in reply to 64496

Justinia:
    LV Goe:

Citesc si parca am scris eu...

Vin cu o intrebare: cand nu recunosti ca ai gresit, se intampla asta si din cauza a ceea ce se numeste `orgoliu`? 

Normal ca fiecare persoana are orgoliul ei dar nu consider ca al meu orgoliu a depasit anumite limite si cand spun ceva inseamna ca si cred ceea ce spun de aceea imi este greu sa recunosc o greseala pe care nu sunt convinsa ca am facut-o. Dar daca imi dovedesti prin fapte sau imi desenezi (ca sunt mai grea de cap) asa ca la prosti (pe babeste) poate spun mai usor "am gresit" ca ma si prostesti mai usor, nu? (Glumesc dar pe bune, nu trebuie sa fiu convinsa ca am gresit ca sa pot si recunoaste ulterior?)

Poate trebuie sa adaug si faptul ca imi place sa studiez oamenii, in momentul in care faci cunostinta cu mine nu o sa-mi auzi glasul prea mult, tac si ascult, studiez omul dar si cand le zic...apai le zic...cred ca am gura spurcata ca de cele mai multe ori se adevereste ceea ce-mi iese din gura.

So...stay away Devil

•  07-26-2007, 01:08 AM 64515 in reply to 64497

Justinia:

Si dupa aia poti sa te impusti cand celalalt nu-ti accepta scuzele sau face mishto de tine.

Pana la urma cu sau fara scuze tot mor...cum o dai cum o tai tot aceeasi mancare ai...ca ar trebui sa mor de rusine daca nu-mi cer scuze sau sa mor impuscata daca mi le cer. Big Smile 

Live Free or Die.
  •  07-26-2007, 02:15 AM 64519 in reply to 64515

OFF TOPIC : LoL Arissa LOL Chiar ma intrebam de ce dai mereu copy-paste la tot textul Big Smile 
    Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  07-26-2007, 05:05 AM 64523 in reply to 64468

Prism:
    J, A recunoaste greseala fatis implica un dialog, preferabil cu cineva de acelasi profil moral sau intelectual..Doar n-o sa-i ceri iertare unei primate ???!!! Wink
    Ori iti recunosti greseala ori nu. Daca ai gresit in fatza unui Cioaba sau in fatza HM Elizabeth II e irelevant. Relevante sunt numai astea doua: daca ai gresit si daca ai recunoscut. 
    Cu cat gresesti mai mult si recunosti mai putin, cu atat esti mai aproape de unul ca Ceausescu.
    Si daca nu esti yesman, n-o sa te caciulesti nici in fatza lui Cioaba, nici in fatza HM Elizabeth II.

Apropos de "the greatest country in the world" care cand o da-n bara isi cere scuze in functie de penibilitatea administratiei de la White House. E adevarat - si alte tari procedeaza asa, numai ca nu se dau the greatest whatever. Bush Jr e un Hrusciov necomunist - apropos, puterile lui ca sef de stat sunt on par cu cele ale monarhilor britanici de acum 300 de ani (poate ar trebui sa-i zicem George I domnlui Bush Jr.).

PS: Cam greu sa gresesti unei gorile de munte (de ex.) care n-are nici constiinta si nici notiunea de bine/rau.

The infinite is in the finite of every instant. (Zen)
  •  07-26-2007, 08:22 AM 64524 in reply to 64490

arissa:

A, Daca in public sint persoane de care iti pasa si fata de care ai gresit, atunci e ok sa iti ceri scuze, nu neaparat. Scuzele in privat sint acceptate Smile

PS. NB, mai ai putin si-ti ceri scuze ca imparti aceeasi opinie cu un anonim pe forum ????

•  07-26-2007, 08:24 AM 64525 in reply to 64494

Justinia:

..stii bine ca trebuie sa onoram cafeaua aia.flag 

Trebuie, let's keep it on the table Wink

•  07-26-2007, 08:29 AM 64526 in reply to 64523

Dell:

Apropos de "the greatest country in the world" care cand o da-n bara isi cere scuze in functie de penibilitatea administratiei de la White House. E adevarat - si alte tari procedeaza asa, numai ca nu se dau the greatest whatever. Bush Jr e un Hrusciov necomunist - apropos, puterile lui ca sef de stat sunt on par cu cele ale monarhilor britanici de acum 300 de ani (poate ar trebui sa-i zicem George I domnlui Bush Jr.).

Dell, Indiferent de opinia noastra despre un politician sau altul, trebuie sa recunosc ca necunoscind detaliile care i-au determinat sa ia o decizie sau alta ar fi greu sa calific o actiune ca "greseala". Nici pe Ceasca nu l-as putea condamna, mai degraba pe cei care au pus un cizmar la cirma unui popor...Dar intram in acelasi loop cu romanii, romania, romanismul si cu--vele istoriei, si n-are nici un rost.

•  07-26-2007, 09:22 AM 64537 in reply to 64524

Prism:

PS. NB, mai ai putin si-ti ceri scuze ca imparti aceeasi opinie cu un anonim pe forum ????

Nu te flata singur Wink. It's beyond my understanding cum iti prezinti cateodata ideile incat se poate avea o conversatie decenta cu tine si alteori imi vine sa o iau la fuga si calculatorul aruncat pe geam.

Live Free or Die.
  •  07-26-2007, 09:36 AM 64542 in reply to 64537

arissa:

It's beyond my understanding cum iti prezinti cateodata ideile incat se poate avea o conversatie decenta cu tine si alteori imi vine sa o iau la fuga si calculatorul aruncat pe geam.

That's exactly my point...smile and see the humor in these notes...no point in getting worked up over a note on the forum Smile

•  07-26-2007, 12:01 PM 64555 in reply to 64526

Prism:
    Dell, Indiferent de opinia noastra despre un politician sau altul, trebuie sa recunosc ca necunoscind detaliile care i-au determinat sa ia o decizie sau alta ar fi greu sa calific o actiune ca "greseala". Nici pe Ceasca nu l-as putea condamna, mai degraba pe cei care au pus un cizmar la cirma unui popor...Dar intram in acelasi loop cu romanii, romania, romanismul si cu--vele istoriei, si n-are nici un rost.

Mda, bine, treaba e ca sunt destule cazuri de greseli flagrante cam ca-n meciurile cu arbitrii lipsa unde se stie f. bine ce si cum.

Revenind la politicieni, ei sunt parte din sistemul care le-a permis sa ajunga-n pozitiile in care sunt.
    Pe Ceausescu la- pus biroul politic si CC-ul in postul de secretar general, presedinte de stat, comandat suprem al fortelor armate etc. (ca nu ramasese 
    vreun organism la care el sa nu fie comandant suprem).
    Pe Bush Jr l-a pus partidul republican acolo unde e (lobbyuri, "donatii" si altele).

Sa-ti spun eu cand isi recunoaste omul toate greselile: atunci cand i-a sunat ceasul.

TOTI AU CATE CEVA DE ASCUNS, GRESELI IN SPECIAL.

The infinite is in the finite of every instant. (Zen)
  •  07-26-2007, 01:38 PM 64568 in reply to 64555

Dell:

Sa-ti spun eu cand isi recunoaste omul toate greselile: atunci cand i-a sunat ceasul.

TOTI AU CATE CEVA DE ASCUNS, GRESELI IN SPECIAL.

Prin