Sorry for the hickup before.
Am eliminat cateva referinte din email-ul/apelul de mai jos ca sa protejez cat de cat identitatea persoanelor.
Se intampla aici, in ….., si apelam la ajutorul intregii comunitati romanesti.
In urma cu trei luni o tanara familie a venit in ……, cu doi copii. Tineri, cu dorinta de a se integra si a-si gasi un rost in aceasta tara, asa cum multi dintre noi am reusit sa facem pana acum. Venind cu viza temporara practic nu beneficiaza de nici un fel de ajutor pentru copii de la Centrelink, nu au Medicare si se descurca foarte greu cu banii.
Au aplicat pentru job-uri la nu stiu cate agentii, in orice domeniu, de la cleaners la muncitori in fabrica, sunt amandoi pregatiti sa faca absolut orice.
Cu chiu cu vai ea a reusit sa se angajeze (casual) la o fabrica de impachetat alune (nuts). La putin timp a descoperit ca este alergica la 'nuts', i-au aparut eczeme pe fata si se simte din ce in ce mai rau. Nu poate parasi locul de munca, asa de rau cum este, pentru ca nu are nici o alta sursa de venit si practic aceasta familie a ajuns sa traiasca numai din banii pe care ii primeste din acest serviciu. La ora actuala au ajuns sa traiasca cu mai putin de 100 de dolari pe saptamana.
El, sotul, a incercat in fel de fel de locuri si pana acum nu a reusit sa gaseasca nimic, doar chemat la interviuri si promisiuni din stanga si dreapta, fara nimic concret.
Ganditi-va ca ea nici nu poate sa mearga la doctor, la un GP oarecare, pentru ca nu are bani sa-si plateasca consultatia sau sa faca un test pentru a determina tipul de alergie si medicamentele necesare.
Oamenii acestia sunt intr-adevar intr-o situatie disperata si nu s-au plans la nimeni, au incercat singuri sa se descurce, din pacate fara succes.
Poate ca multi dintre noi ne gandim ca nu e treaba noastra si ca nu e cazul sa ne pese de altii, fiecare trebuia sa vina aici pregatit si sa stie ce-l asteapta.
Dar poate ca mai sunt si oameni de suflet care se gandesc, hai sa facem ceva sa-i ajutam pe acesti oameni disperati, poate stie cineva un loc de munca, poate cineva ii poate ajuta financiar, orice ajutor este binevenit si apreciat.
Va rog frumos, daca aveti cumva posibilitatea sa-i ajutati, cu absolut orice, va rog sa ne contactati ca sa va punem in legatura cu ei.
A point is that which has no part.