Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Ganditi-va de doua ori!

Last post 08-03-2007, 12:23 AM by Blackie. 8 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  07-29-2007, 08:55 PM 65002

Ganditi-va de doua ori!

Sorry, miss post.

A point is that which has no part.
  •  07-29-2007, 09:06 PM 65005 in reply to 65002

Re: Ganditi-va de doua ori!

Sorry for the hickup before.

Am eliminat cateva referinte din email-ul/apelul de mai jos ca sa protejez cat de cat identitatea persoanelor. 

Se intampla aici, in ….., si apelam la ajutorul intregii comunitati romanesti.

In urma cu trei luni o tanara familie a venit in ……, cu doi copii. Tineri, cu dorinta de a se integra si a-si gasi un rost in aceasta tara, asa cum multi dintre noi am reusit sa facem pana acum. Venind cu viza temporara practic nu beneficiaza de nici un fel de ajutor pentru copii de la Centrelink, nu au Medicare si se descurca foarte greu cu banii.

Au aplicat pentru job-uri la nu stiu cate agentii, in orice domeniu, de la cleaners la muncitori in fabrica, sunt amandoi pregatiti sa faca absolut orice.

Cu chiu cu vai ea a reusit sa se angajeze (casual) la o fabrica de impachetat alune (nuts). La putin timp a descoperit ca este alergica la 'nuts', i-au aparut eczeme pe fata si se simte din ce in ce mai rau. Nu poate parasi locul de munca, asa de rau cum este, pentru ca nu are nici o alta sursa de venit si practic aceasta familie a ajuns sa traiasca numai din banii pe care ii primeste din acest serviciu. La ora actuala au ajuns sa traiasca cu mai putin de 100 de dolari pe saptamana.

El, sotul, a incercat in fel de fel de locuri si pana acum nu a reusit sa gaseasca nimic, doar chemat la interviuri si promisiuni din stanga si dreapta, fara nimic concret.

Ganditi-va ca ea nici nu poate sa mearga la doctor, la un GP oarecare, pentru ca nu are bani sa-si plateasca consultatia sau sa faca un test pentru a determina tipul de alergie si medicamentele necesare.

Oamenii acestia sunt intr-adevar intr-o situatie disperata si nu s-au plans la nimeni, au incercat singuri sa se descurce, din pacate fara succes.

Poate ca multi dintre noi ne gandim ca nu e treaba noastra si ca nu e cazul sa ne pese de altii, fiecare trebuia sa vina aici pregatit si sa stie ce-l asteapta.

Dar poate ca mai sunt si oameni de suflet care se gandesc, hai sa facem ceva sa-i ajutam pe acesti oameni disperati, poate stie cineva un loc de munca, poate cineva ii poate ajuta financiar, orice ajutor este binevenit si apreciat.

Va rog frumos, daca aveti cumva posibilitatea sa-i ajutati, cu absolut orice, va rog sa ne contactati ca sa va punem in legatura cu ei.

•  07-30-2007, 01:23 AM 65012 in reply to 65002

Am mai auzit de asemenea situatii. De ce nu pleaca inapoi in Romania?! Acolo de bine de rau se descurca cumva si poate au si familie/prieteni care sa ii ajute. Nu inteleg de ce stau pe aici si se chinue? Golul lor ar trebui sa fie sa stringa bani de avion si sa o intinda inapoi.
  •  07-30-2007, 10:57 PM 65068 in reply to 65005

In primul rind trebuie sa ne spui unde sunt localizati ca sa poata sa fie ajutati.

Eu ma gindesc ca va fi intradevar greu ptr ei sa ramina ilegal, dar nu imposibil. Poate ca bisericile astea romanesti penticostale pot sa ii ajute cumva.Noi avem aici o asemenea biserica, dar ei trebuie sa fie in zona ca sa ia legatura cu comunitatea romanilor de acolo. Asa ca daca ii intereseaza eu pot sa va dau nr de telefon de la biserica respectiva.

Cit despre lucrat ca imigrant ilegal....mi se rupe inima cind stiu ca sunt atitia oameni de treaba care trebuie sa lucreze ptr jumatate ca un american numai ptr ca este ilegal..in plus traieste cu frica tot timpul. Noi suntem intr-o situatie in care incercam sa angajam o persoana sa lucreza in casa, un painting job. Tipul are un accecnt puternic, pare de treaba, singura chestie este ca foloseste un nume ptr business si are un alt nume pe driver licence. Asa ca nu stim ce sa facem. Nu are asigurare, vrea sa facem un check in numele unei persoane pe care nu o cunoastem...etc...f dubios. Stiu ca are doi copii, merge la biserica, probabil incearca sa isi faca o clientela...si uite asa da peste niste americani ca noi care ii cer niste documente inainte de a incepe lucrul.

Asa ca saracul Marvin probabil nu va dormi noaptea asta ptr ca sotul meu l-a luat cam tare la telefon...ii este si lui frica sa bage pe cineva in casa despre care nu stie nimic. Marvin a venit si cu niste nr de telefoane unde zice el ca a lucrat inainte, iar toti acesti oameni au spus ca este un excelent muncitor.

Marvin nu cred ca mai vrea sa lucreze ptr noi ptr ca am pus prea multe intrebari si a avut destul. Iar mie mi se rupe inima ptr ca stiu ca in situatia asta sunt atit de multi oameni, care nu merita sa treaca prin tot tamtamul asta.Si nu ar trece daca tara asta ar pune la punct sistemul de emigrare legal, dar nu il pun la punct ptr ca nu vor.

•  07-31-2007, 12:13 AM 65070 in reply to 65068

Longneck,

Nimic ilegal. Oamenii au venit cu viza de lucru. De aceea nu au nici un drept.

•  08-02-2007, 08:09 PM 65276 in reply to 65070

Hey Euclid! Mate, I need more info. Ce pregatire au? Cand au aplicat pentru SIR trebuiau sa gaseasca ceva de munca in zona pentru care au aplicat. Daca sunt intr-o zona metropolitana, Sydney, Cold Coast, s.a.m.d., insa slabe sperante. Oricum trebuie sa aiba si ceva professional assessment din partea unei Organizatii Australiene. Uneori este suficienta numai hartia aceea. Dar cred ca tu stii toate astea. Ca o parere personala, vor trebui sa se mute intr-o zona unde forta de munca este deficitara, cel putin pentru inceput. Mai intotdeauna "remote areas" sunt locuri mai bune (sanatoase, linistite si sigure) in care sa-ti cresti copii. Chestia cu bisericile la care sa apeleze cam "sucks" usa lor este larg deschisa, usa din spate este cam blocata, hay?  Cam atat acum. Toate cele bune prietenilor tai stramtorati, si astept pe forum sau PM mai multe date.Cheers!
    Do, or do not. There is no "try."
  •  08-02-2007, 09:59 PM 65279 in reply to 65276

Blackie,

Familia este in Adel. am sa aflu ce calificari au, dar banuiesc ca finante/contabilitate. Dupa cum stii, slabe sperante sa gasesti un job in acest domeniu daca nu ai studiat in Au macar sa fi facut un curs suplimentar ceva.

Cred ca nu este corect din partea guvernului Australian sa incurajeze acest tip de vize, practic oamenii vin cu increderea ca vor gasi un loc de munca in domeniul in care sunt calificati - ceea ce nu se in tampla in 99.9% din cazuri.

Pentru cei ce nu stiu, acest tip de vize de munca au doua mari dezavantaje:

1. Guvernul nu te ajuta in nici un fel timp de doi ani, indiferent ce fel de problema ai. Nu exista medical insurance, child benefit, etc. Nici dupa doi ani situatia nu se imbunatateste prea mult.

2. Nu ai voie sa lucrezi decat in anumite zone, aceste zone sunt zonele mai slab populate si cu "deficit" de persoane calificate. Paradoxal insa, este de 100 de ori mai usor sa gasesti un loc de munca in Sydney sau in Melbourne decat in zonele unde migratia este acceptata.

•  08-02-2007, 11:32 PM 65280 in reply to 65276

Blackie,

Inca ceva, in legatura cu Bisericile - orice fel ar fi ele - nu stiu de unde ai tu astfel de info in legatura cu atitudinea acestora sau te bazezi numai pe legende.

Va pot spune cu toata respunderea ca lucrurile nu stau de loc asa, o biserica va incerca sa ajute in mod ne-preferential pe oricine apelaza la ajutorul acesteia. Trebuie sa intelegeti insa ca fondurile unei biserici sunt (foarte) limitate si sunt constituite din donatiile membrilor acesteia. Poti avea noroc ca unul din membrii bisericii sa poata ajuta mai mult sau poti avea ghinionul sa nu existe nici un fel de fonduri.

Nu am auzit de biserici care sa pretinda sa te pocaiesti sau sa iti schimbi religia sau orice altceva contra o recompensa - asta este propaganda, cel mult vor prezenta un mesaj care sa te atraga sa participi la sedintele lor etc.

•  08-03-2007, 12:23 AM 65281 in reply to 65280

Euclid,

Chestia cu biserica este ceva personal si nu am nimic impotriva Bisericii Ortodoxe. Ma refeream la variatiile de la biserici care uneori se mai numesc si secte. 

Si uite, ca sa vezi ca nu sunt chiar total eretic, prietenii tai din Adelaide se pot adresa (sau cere sprijinul) Bisericii Romane de acolo fara rezerve. Preotul Stoica este un baiat de treaba si va face orice sa-i ajute.

De asemenea pot contacta Comunitatea Romanilor din Adelaide sotii Stoian (Lili si Tibi) fac o treaba deosebita de asemeni.

Noi am intrat in Australia tot prin Adelaide si sprijinul comunitatii de acolo a for real. Bineinteles ca aveam si ceva resurse financiare (cca 6 luni) dar am avut sansa sa gasesc de munca dupa 3 sapt, dar am cautat peste tot in Australia. In 2 luni cat am stat in Adeaide am cunoscut cel putin 20 familii si am fost la cateva picnic-uri cu comunitatea.E drept ca am primit mai mult sfaturi dar nici nu eram disperati. Mai am pastrat ceva legaturi cu romanii de acolo si acum la 4 ani de atunci.

Prietenii tai vor fi OK atata vreme cat sunt in relatii cu alti romani de pe acolo. Din pacate sitemul din Adelaide face multe sa atraga emigranti dar nu face nimic sa-i si integreze.

Cheers!

ps site comunitatii http://ausro.com/index.html

Do, or do not. There is no "try."
View as RSS news feed in XML