|
|
daca viza e o loterie....
Last post 08-08-2007, 05:43 AM by Dell. 24 replies.
-
08-07-2007, 01:47 AM |
-
azorel
-
-
-
Joined on 08-07-2007
-
-
Posts 2
-
Points 0
-
|
daca viza e o loterie....
Sunt cetatean american si m-am indragostit de o romanca in vizita pe care am facut-o anul acesta in Romania in luna iunie. A fost prea scurta sederea dar simt ca este ceva special intre noi. Ea are o situatie buna in Ro, cont bancar bun, dar nu are casa sau masina cumparata la care sa plateasca rate lunare. Vreau sa o chem in state pentru o luna, prin septembrie-octombrie, ca sa vada cum e si daca totul
merge bine am sa depun viza K-1 si sa o aduc definitiv la anul. A fost deja la primul interviu unde a zis ca merge la un var dar i-a fost respinsa cererea. Vrea sa mearga peste 2 saptamani inca o data dar e prea scurt timpul ca sa se schimbe ceva in statutul ei. Am zis ca ar fi bine sa spuna adevarul: ea vine in vizita sa vada cum e si daca se merita sa-si sacrifice situatia din Ro pentru a o lua de la capat aici. Plus ca ea trebuie sa se intoarca pt ca are proiecte de finalizat cu clientii ei la firma unde lucreaza. Si sa mai mentioneze ca ea nu vrea sa riste sa devina imigrant ilegal cand eu oricum pot sa o aduc pe cai legale si se poate rezolva in cateva luni. Viza de turist totusi e o metoda mai rapida prin care ea poate sa ia decizia unei schimbari majore in viata ei. Daca viza e o loterie in sine este ceva anume in situatia prezentata care in mod definitiv sa fie motiv pentru a i se refuza acordarea vizei? Ce alternativa ar mai exista pentru momentul de fata? Multumesc
|
|
-
08-07-2007, 07:16 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Re: daca viza e o loterie....
Nu sint adepta teoriei ca viza e o loterie. Faptul ca aparent prezumtivi candidati la emigrare ilegala, primesc totusi viza, ori ca oameni cu legaturi solide cu tara, n-o primesc, cred ca se datoreste faptului ca noi nu stim toate criteriile dupa care judeca cei de la ambasada. Din pacate, voi deja le-ati atras atentia, si va fi dificil sa obtina o viza in situatia asta. Eu n-as abandona. Succes.
|
|
-
08-07-2007, 08:36 AM |
-
Deschanel
-
-
-
Joined on 08-01-2007
-
-
Posts 26
-
Points 0
-
|
Azorel, un affidavit of support din partea ta, ca cetatean american, o va ajuta f. mult sa ia o viza de turist B1/B2. AoS pentru vize non-immigrant. http://www.uscis.gov/files/form/I-134.pdf
There is no way to fight the nature.
|
|
-
08-07-2007, 09:06 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,963
-
Points 22,445
-
|
Girbova:noi nu stim toate criteriile dupa care judeca cei de la ambasada.
In momentul in care ani si ani de zile urmaresti fenomenul si stai de vorba cu zeci de oameni, citesti sute de cazuri pe forum, incepi cat de cat sa iti faci o idee despre criteriile de acordare. Care ar putea fi acele criterii care ar explica de ce cineva la 21 de ani fara nici-o legatura cu Romania primeste o viza pe 10 ani multi-entry (fara sa mai fi mers vreodata in US, fara sa fie sportiv international, olimpic international, etc. ci pur si simplu o persoana normala), iar cineva la 55 de ani cu multiple legaturi cu Romania, multiple vizite in US fara sa fi depasit nici macar cu o singura zi dreptul de sedere vreodata, copii cetateni americani, nu o primeste?!?! Daca mi s-ar putea da si un singur exemplu de un criteriu logic care sa explice situatia de mai sus, atunci imi schimb si eu opinia precum ca viza turistica este o loterie.
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
08-07-2007, 09:10 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,963
-
Points 22,445
-
|
azorel: Sunt cetatean american si m-am indragostit de o romanca in vizita pe care am facut-o anul acesta in Romania in luna iunie. A fost prea scurta sederea dar simt ca este ceva special intre noi. Ea are o situatie buna in Ro, cont bancar bun, dar nu are casa sau masina cumparata la care sa plateasca rate lunare. Vreau sa o chem in state pentru o luna, prin septembrie-octombrie, ca sa vada cum e si daca totul merge bine am sa depun viza K-1 si sa o aduc definitiv la anul. A fost deja la primul interviu unde a zis ca merge la un var dar i-a fost respinsa cererea. Vrea sa mearga peste 2 saptamani inca o data dar e prea scurt timpul ca sa se schimbe ceva in statutul ei. Am zis ca ar fi bine sa spuna adevarul: ea vine in vizita sa vada cum e si daca se merita sa-si sacrifice situatia din Ro pentru a o lua de la capat aici. Plus ca ea trebuie sa se intoarca pt ca are proiecte de finalizat cu clientii ei la firma unde lucreaza. Si sa mai mentioneze ca ea nu vrea sa riste sa devina imigrant ilegal cand eu oricum pot sa o aduc pe cai legale si se poate rezolva in cateva luni. Viza de turist totusi e o metoda mai rapida prin care ea poate sa ia decizia unei schimbari majore in viata ei. Daca viza e o loterie in sine este ceva anume in situatia prezentata care in mod definitiv sa fie motiv pentru a i se refuza acordarea vizei? Ce alternativa ar mai exista pentru momentul de fata?
Multumesc
Daca merge si spune ca doreste sa vina la tine acum la interviu, practic va recunoaste ca a mintit la primul interviu. Consecintele sunt evidente. Nu exista o alta alternativa. Vi se va indica sa aplicati pt viza K1 care este facuta EXACT pt cazul vostru. Cu viza K1 poate sa vina sa stea 90 de zile in US sa vada daca totul este ok si doar dupa ce se convinge ca este ok sa se casatoreasca cu tine. Este exact situatia descrisa.
|
|
-
08-07-2007, 09:25 AM |
-
Dell
-
-

-
Joined on 08-12-2006
-
-
Posts 1,577
-
Points 0
-
|
Din moment ce criteriile de acordarea vizelor sunt secrete, procesul pt. obtinerea vizei vazut dinspre candidat e o loterie. In acelasi timp aceste criterii tinute secret sunt de regula interpretabile, deci decizia finala este de cele mai multe ori subiectiva, la latitudinea oficialilor de la establishmentul diplomatic local.
Ce zici, daca aceeasi cerere de viza venind din partea aceleiasi persoane si fiind procesata in acelasi timp de catre oficiali de la establishmenturi diplomatice locale diferite (din tari diferite) si care nu comunica intre ei prin nici o metoda directa sau indirecta, rezolutia ar fi aceeasi cu probabilitate apropiata de 100%? E clar ca scenariul asta nu e posibil, insa e la fel de clar ca unii oficiali sunt mai putin competenti, mai delasatori sau pur si simplu mai prosti ca altii si deci interpretarea situatiei candidatului e ca miscarea browniana a particulelor de rosu in suspensia de Bloody Mary.
In esenta nu e nici o diferenta fatza de 6/49 sau loz in plic.
The infinite is in the finite of every instant. (Zen)
|
|
-
08-07-2007, 09:31 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,963
-
Points 22,445
-
|
Exact. Adica loterie.
Intr-o alta ordine de idei, de ce sunt sau ar fi criteriile de acordare a vizei turistice secrete?
|
|
-
08-07-2007, 09:40 AM |
-
vpdana
-
-

-
Joined on 01-06-2007
-
-
Posts 318
-
Points 0
-
|
Sau cum se explica ca mergi o data la interviu pt o viza de turist, esti refuzat pe motiv ca nu legaturi destul de puternice cu tara... vechea poveste, iar dupa doua luni mergi iarasi, tot cu aceleasi argumente, si ti se acorda viza fara nici o problema ??  . Pe mine ma depaseste si ma dezgusta in acelasi timp.
A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort. (Herm Albright)
|
|
-
08-07-2007, 09:47 AM |
-
Dell
-
-

-
Joined on 08-12-2006
-
-
Posts 1,577
-
Points 0
-
|
TheAlien:Intr-o alta ordine de idei, de ce sunt sau ar fi criteriile de acordare a vizei turistice secrete?
Pai e ca la Google: algoritmul de cautare e secret. Altfel il fura competitia. Si competitia in cazul acordarii vizelor sunt candidatii. E normal ca toti candidatii la viza sa isi demonstreze buna credinta, deci intr-un fel sa-si demonstreze nevinovatia - un fel de-a zice -. Ce este incorect este ca nici un candidat nu poate sti ce trebuie sa demonstreze pentru ca ce trebuie demonstrat e... SECRET. Cu alte cuvinte, foarte multor candidati sinceri si care nu mint ca vor viza pentru a-si vizita rudele sau prietenii de exemplu le este refuzata viza. In acelasi timp multor borfasi cu penalitatea afisata evident pe fetzele lor de senior inmates li se acorda vizele cerute si chiar peste (spera borfasul la single entry si i se da multiple pe maximum de ani, 10 sau whatever). Bai, America uneori parca cere sa i se dea in cap!
|
|
-
08-07-2007, 10:24 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,963
-
Points 22,445
-
|
Este absurd ca aceste criterii sa fie la secret. Ar putea sa fie foarte clare si afisate cu litere cat mai mari. Ceva la genul: - Trebuie sa fi angajat cu, carte de munca pt o perioada de cel putin 1-2 ani si un salariu de xxx. - Trebuie sa ai un cont in banca in valoare de XXX pentru o perioada de cel putin 1-2 ani. - Trebuie sa fi student cu examenele la zi si o medie de cel putin 8-9. - Trebuie sa ai o casa, pamant pe numele tau pt o perioada de cel putin 1-2 ani. Etc. etc. Si atunci nu prea vad cum borfasii vor reusii sa isi rezolve dosarul. Criteriile nu sunt pentru borfasii de varf ci pentru omul mediu care ar pleca in US si ar ramane acolo pt o viata mai buna. Iar omul mediu nu va reusi sa isi rezolve un asemenea dosar, pt ca daca ar avea toate acelea atunci nu ar mai pleca cei mai multi dintre ei.
|
|
-
08-07-2007, 11:00 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Ramin la parerea mea. Cred ca nu tinem cont de un criteriu: psihologic. Mai clar: puterea de convingere a petentului ca-si va respecta angajamentul de a se intoarce. La fel de bine, pot fi si erori umane, doar oameni sint si ei. Si mai cred ca are importanta cine face invitatia/AOS. Tinar, fara legaturi concrete cu tara, relaxat + AOS convingator = Sanse de reusita 55+, cu legaturi, intrari multiple cu respectoarea perioadei de sedere = Posibil lucreaza (chiar daca nu pe bani)
|
|
-
08-07-2007, 11:01 AM |
-
Dell
-
-

-
Joined on 08-12-2006
-
-
Posts 1,577
-
Points 0
-
|
Da, bine, asta e idealism. Sigur ca asa ar fi bine cum zici Alien. Problema e ca USofA fiind destinatia #1 a probabil majoritatii emigrantilor, isi iau si americanii niste masuri de issues prevention asa cum cred ei ca e mai simplu pentru ei si nu pentru candidatii la viza si nici cum ar fi corect principial vorbind. Probabil aplica si ei logica securitatii poporului: Liniste! Dusmanul asculta!
Candidatii la viza sunt priviti ca potentiali borfasi.
E o discriminare clara si cui nu-i convine sa scrie acasa. Asta e mesajul pasat candidatilor la viza.
End of story.
|
|
-
08-07-2007, 11:03 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
TheAlien: ....iar cineva la 55 de ani cu multiple legaturi cu Romania, multiple vizite in US fara sa fi depasit nici macar cu o singura zi dreptul de sedere vreodata, copii cetateni americani, nu o primeste?!?!
Alien, stai ca nu inteleg ce nu primeste o persoana care deja are viza pe 10? Ori i-a expirat si aplica din nou?
|
|
-
08-07-2007, 11:08 AM |
-
Dell
-
-

-
Joined on 08-12-2006
-
-
Posts 1,577
-
Points 0
-
|
Girbova:Tinar, fara legaturi concrete cu tara, relaxat + AOS convingator = Sanse de reusita 55+, cu legaturi, intrari multiple cu respectoarea perioadei de sedere = Posibil lucreaza (chiar daca nu pe bani)
Depinde de oficiali si de ce-au mancat dimineata, eventual dac-au chefuit aseara. Tanar, fara legaturi concrete cu tara, relaxat + AOS convingator poate fi orice, de exemplu agent SIE. Sau un student care vrea si el sa vada America doua sapt. mancand fast food si dormind in moteluri de-o jumate de stea pe hiways. 55+, cu legaturi, intrari multiple cu respectarea perioadei de sedere la fel, poate fi orice. De exemplu traficant de cersetori cu destinatia 42nd Str, NYC. Sau un profesor doctor in medicina, un VIP profesional cu mai multe kg de pagini publicate pe la edituri de marca decat are tot domeniul .gov pe internet.
|
|
-
08-07-2007, 11:13 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,963
-
Points 22,445
-
|
Girbova: Ramin la parerea mea. Cred ca nu tinem cont de un criteriu: psihologic. Mai clar: puterea de convingere a petentului ca-si va respecta angajamentul de a se intoarce. La fel de bine, pot fi si erori umane, doar oameni sint si ei. Si mai cred ca are importanta cine face invitatia/AOS. Tinar, fara legaturi concrete cu tara, relaxat + AOS convingator = Sanse de reusita 55+, cu legaturi, intrari multiple cu respectoarea perioadei de sedere = Posibil lucreaza (chiar daca nu pe bani)
Absurd din start. Am specificat ca persoana de 55 ani are copii cetateni americani. EVIDENT ca pot aplica pentru green card (ceea ce logic ca se si intampla chiar daca nu se intentiona emigrarea, dar decat sa treci pe la viza mai bine sa ai GCul in buzunar si sa nu mai ai dureri de cap, pleci si stai cat vrei). Iar cu GC poti sa si lucrezi si sa stai cat vrei. C'mon... este evident ca nu exista niste criterii clare, fixe. Criteriul psihologic este loterie. Depinde de cum ai dormit noaptea de dinainte.
|
|
-
08-07-2007, 11:14 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,963
-
Points 22,445
-
|
Girbova: TheAlien: ....iar cineva la 55 de ani cu multiple legaturi cu Romania, multiple vizite in US fara sa fi depasit nici macar cu o singura zi dreptul de sedere vreodata, copii cetateni americani, nu o primeste?!?!
Alien, stai ca nu inteleg ce nu primeste o persoana care deja are viza pe 10? Ori i-a expirat si aplica din nou?
Nu era vorba de persoana cu viza pe 10 ani. La fiecare vizita a fost o viza cu one entry pt o perioada determinata.
|
|
-
08-07-2007, 11:19 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
C'mon Alien, am si eu dreptul la parerea mea, nu?  Pai, dac-ar fi loterie curata, n-ar mai conta nimic. Ori totusi stim ca in cele mai multe cazuri conteaza. Poate-o fi cum spui tu.
|
|
-
08-07-2007, 11:21 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,963
-
Points 22,445
-
|
Girbova: C'mon Alien, am si eu dreptul la parerea mea, nu?  Pai, dac-ar fi loterie curata, n-ar mai conta nimic. Ori totusi stim ca in cele mai multe cazuri conteaza. Poate-o fi cum spui tu.
HEHEHEHHEEH... Sigur ca fiecare avem dreptul la parerile noastre. Ceea ce ma deranjeaza pe mine este ca in discutia despre tarile care vor intra in Visa Waiver Program se vorbeste despre numarul de refuzuri, iar Romania figureaza cu 25% rata a refuzurilor. Si atata timp cat nu este un criteriu fix, clar, nu inteleg de ce sa se introduca un astfel de procentaj intr-o decizie care pana la urma tot politica este.
|
|
-
08-07-2007, 11:34 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Oare rata aia de 25% n-o fi avind nici o legatura cu numarul celor care ramin peste viza? Un prieten are restaurant in Ocean City, MD, lucreaza cu personal sezonier ( deschide 1 Mai, inchide la 1 Oct). Anul acesta a avut probleme pt ca DLL nu i-a aprobat nici o petitie. Anul trecut din 12 studenti , au ramas 5: 4 romani si un bulgar. Asta iti spune ceva? Ori crezi ca vizele H2B stau mai bine? Nu cred ca s-au acordat prea multe vize H2B anul asta. Daca e sa gasim vinovatul, hai sa ne uitam si in ograda noastra.
|
|
-
08-07-2007, 11:58 AM |
-
sandyhookt
-
-
-
Joined on 07-31-2007
-
-
Posts 12
-
Points 0
-
|
Lipsa unor criterii clare de acordare a vizelor, precum si faptul ca, odata respins, petentului nu i se comunica niciun motiv, sunt doua porcarii si e numai vina oficialilor romani ca accepta ca nenumarati cetateni pe care,, teoretic, ii reprezinta, sa fie astfel umiliti. Eu inteleg ca poti fi refuzat, asta e, dar spune-i omului unde a dat-o in bara, nu-i inchide pur si simplu microfonul in nas cum se intampla acum. Eu am trecut recent prin chestia asta, socrul meu, care are 72 de ani, a fost respins lacum cateva zile a viza. Banuiesc ca motivul ar putea fi acela ca noi suntem aici doar de un an si ceva, pentru ca asta a fost intrebarea care s-a soldat cu refuzul.Nu stiu insa daca asta e un criteriu suficient pentru a respinge un om care nu si-a vazut de mai bine de un an unicul fiu. Are casa in Romania, inca are o slujba care il tine in priza si la care nu vrea sa renunte, in ciuda insistentelor noastre (dar in niciun caz nu ar fi putut profesa in State, nici la negru nici altcumva), nici prin cap nu-i trecea sa ramana peste viza. Chiar era turist "pe bune", deja aranjasem sa-l ducem la NY, la Niagara si la Washington, la concert la filarmonica, chestii de astea. Nu pot sa va spun cat de umilit s-a simtit, el, pe care nu l-a refuzat nimeni in felul asta pana acum. Cu greu l-am convins sa mai incerce din nou in primavara, in ideea ca ne mai creste vechimea si venitul. Oricum, daca nici atunci nu primeste viza, o sa protestez cat de vehement pot. O sa le scriu tuturor senatorilor din statul asta, am destule conexiuni la nivel mare in Ro., chestia e ca, daca vor circ, facem! Nu e vorba numai de socrul meu, e o chestiune de principiu. Nu se poate sa nu existe un minim de criterii si un minim de respect. Sunt rezident legal si contribuabil in tara asta si sunt cetatean roman. Stiu, o sa spuneti ca ma lupt cu morile de vant, dar daca ne-am lupta mai multi poate s-ar lega ceva, in conditiile in care dreptatea e de partea noastra. Sa nu-mi spuneti ca americanii au criterii foarte stricte dar ca de fapt noi nu le stim. Americanii nu sunt nemti. Incearca sa para rigurosi implementand tot soiul de forme stupide, dar nu au fondul necesar pentru a le face sa si mearga. Eu stiu cel putin o persoana care a luat viza pe ochi frumosi. O colega a ajuns in State la 20 de ani, fara casa, fara masa,doar pentru ca tipa de la consulat a constatat ca avea aceeasi meserie cu barbatu-sau. I-a si zis ca, in mod normal, nu indeplinea conditiile pentru viza.
|
|
-
08-07-2007, 12:23 PM |
-
cali girl
-
-

-
Joined on 05-04-2006
-
San Diego, CA
-
Posts 184
-
Points 0
-
|
Din cate discutii am avut cu cei care lucreaza in domeniul asta am ajuns la o singura concluzie, si desi nu vreau sa fiu eu cea care umbla cu tin foil-ul pe cap si striga "conspiracy theory", concluzia asta explica de ce toti cei pe care i-ati descris fie obtin viza, fie sunt refuzati: AMERICAN CONSUMERISM. Hai sa o luam asa, babeste: care e mai bun candidat la loan-uri si la devenit consumer, ala de 20 de ani care vine doar cu hainele de pe el, si care se va duce la scoala, se va imprumuta, va vrea o casa, o familie, isi va lua un mortgage, o masina, si va impinge consumerism-ul inainte, sau ala de 55 de ani cu situatie acasa, care vine cu banul la el, poate si informat despre ce inseamna sa te bagi la datorii? Care va fi un candidat mai bun la Medicare, ala de 20 de ani sau cel de 70 si ceva? Si chiar daca spui, Alien, ca nu-i bai, ca pana la urma vin cu Green Card, pt. ca au copiii cetateni americani, cu Green Card-ul ai obligatii si statul are un control mai mare asupra ta decat cu o viza de turist. Daca ne gandim din perspectiva asta, oare nu totul makes sense cand ii accepta pe aia care au sanse mult mai mari sa devina victime ale societatii de consum, care vor munci mai mult daca se intampla sa stea, se vor indatora mai mult, va exista un risc mult mai mic sa cada in sarcina statului?
On their death bed, nobody brags they've always flown economy class.
|
|
-
08-07-2007, 02:14 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,963
-
Points 22,445
-
|
cali girl: Si chiar daca spui, Alien, ca nu-i bai, ca pana la urma vin cu Green Card, pt. ca au copiii cetateni americani, cu Green Card-ul ai obligatii si statul are un control mai mare asupra ta decat cu o viza de turist. Daca ne gandim din perspectiva asta, oare nu totul makes sense cand ii accepta pe aia care au sanse mult mai mari sa devina victime ale societatii de consum, care vor munci mai mult daca se intampla sa stea, se vor indatora mai mult, va exista un risc mult mai mic sa cada in sarcina statului?
EVIDENT, ca it doesn't make sense!!!!! Doar discutam despre potentiali emigranti si refuzul acestor persoane. Viza de turist se da pentru TURISM. Nu pt potentiali consumatori. Daca s-ar fi pus problema sa doreasca sa accepte persoane de 20 de ani se gaseau atatea vize care se puteau infiinta de nici nu le putem gasi numarul. Tot felul de programe si tirtipuri ascunse ca sa ii faca pe cei de 20 de ani sa vina. In mod cert nu este vorba de asa ceva (sau mai corect, cert pt mine , pentru ca este doar parerea mea)
|
|
-
08-07-2007, 03:40 PM |
-
azorel
-
-
-
Joined on 08-07-2007
-
-
Posts 2
-
Points 0
-
|
Multumesc tuturor pt efortul de a incerca sa raspundeti la intrebare. Am citit cu atente si foarte interesat. Insa discutia a luat o alta directie decat cea care i-a fost intentionata. Am inteles ca acordarea
vizei turistice nu tine cont de indeplinirea cerintelor prevazute de lege ci de altceva ce ne depaseste. Deci daca nu se stie ce anume poate garanta acordarea
vizei macar trebuie sa fie ceva anume care in mod cert va duce la refuzul vizei. Am dat exemplul meu mai sus si inca o data intreb daca exista ceva anume care in mod
cert va duce la refuzul acordarii vizei. Ori cea mai buna sansa a ei sa obtina viza e sa isi mentina povestea.
Multumesc
|
|
-
08-07-2007, 04:02 PM |
|
|