Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

GRE General - sfaturi

Last post 08-08-2007, 04:47 AM by tanfiures. 7 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  08-06-2007, 08:30 AM 65376

GRE General - sfaturi

Salut.

Am dat zilele trecute GRE general. Am luat 800 la mate si 680 la verbal. Scorul la verbal a fost surprinzator de mare pentru asteptarile mele. Ma gandeam ca in mod fericit o sa iau un 610 - 620.

Problema a fost ca atunci cand m-am apucat de invatat cuvinte toata lumea (minus sotia :D) zicea ca e absolut inutil sa inveti cuvinte noi pentru ca oricum nu ai cum sa faci fata la verbal. DAR, am invatat Barron's list (http://www.postech.ac.kr/~gla/gre/ - vreo 4800 de cuvinte) intermitent cateva luni. Baza a fost o engleza peste medie dar departe de vreo performanta (sunt programator) si multa incapatanare. Am trecut o data invatand cuvintele necunoscute, am repetat a 2-a oara si apoi cu cateva zile inainte de examen le-am mai citit pe toate o data. 86 de pagini a cate 55 - 60 de cuvinte. Uneori stiam 45 / 55 alteori 15 / 55 dintr-o pagina. Mi-e greu sa zic cam cate au fost complet noi (tot ce nu avea radacina latina mi s-a parut foarte greu). Nu le-am stiut pe toate la final, dar stapaneam o buna parte. Fapt e ca la examen la sectiunea de verbal absolut toate cuvintele le citisem in Barron's list.

De ce am scris asta? Ca sa infirm zvonurile care mi s-au bagat si mie in cap la inceput ca e exxtrem de greu de luat un scor mare. Este foarte greu, pentru ca e chinuitor sa tocesti cuvinte, dar nu e imposibil.

Apoi, la verbal, sentence completion - usoare, reading - imprevizibil (eu sincer cred ca ce am gresit am gresit pe la reading mai mult), analogii si antonime - depinzand enorm de vocabular. Eu personal nu prea am facut mai nimic de reading inainte de examen (m-am gandit ca tot citesc in engleza pe net ca orice dependent de calculator si nu o sa am nevoie), dar acum nu cred ca e cea mai buna tactica. Sunt multe intrebari (la mine au fost 8 sau 9) si chiar conteaza sa stii sa abordezi textul si sa nu pierzi foarte mult timp. Sincer sa fiu, si aici ideea generala ca nu trebuie sa citesti in intregime textul ci doar sa il frunzaresti, sa citesti intrebarea inainte, nu mi se pare corecta. Eu zic ca merita citit textul repede dar in intregime la inceput, inainte de orice intrebare. Daca nu faceam asta eram super ametit si pierdeam prea mult timp. Dar e doar parerea mea.

Mate - banal pentru oricine nu si-a bagat picioarele in matematica din clasa a 8-a (revizuiti totusi macar o data teoria asa cum e prezentata de ets in powerprep). Singurul lucru - tre sa privesti ceasul pentru ca poti intra cu usurinta in criza de timp oricat de banale sunt intrebarile. Eu m-am apucat spre final sa fac a 2-a oara o problema cu mai mult calcule si mi-a mancat o multime de timp din ultimele. Si, asa cum probabil stiti, puteti sa luati 800 si dc gresiti 1 - 2 intrebari (daca sunt usoare si faceti altele mai grele) - dar nu va bazati pe asta :D.

Ca materiale de test am folosit powerprep de la ets, un cd de kaplan piratat (cu vreo 3 teste reale, si vreo 10 de pregatire pentru de verbal si quantative) si niste situri de pe net cu teste: http://www.syvum.com/gre/ , http://www.greguide.com/gre-practice-tests.html (nu sunt neaparat cele mai bune).

Sper sa ii ajute si pe altii toate astea. Cheia pentru un GRE reusit in ansamblu, e, dupa parerea mea un vocabular foarte dezvoltat 

Multa bafta! 

•  08-06-2007, 10:29 AM 65378 in reply to 65376

Re: GRE General - sfaturi

tanfiures:
    Am luat 800 la mate si ... (sunt programator)

Ar fi si fost jenant sa iei sub 800! just kiddin Big Smile

De fapt toti indienii de la CS si MIS cu care vorbesc pe-aici au luat 800 la mate so... Wink

tanfiures:
    De ce am scris asta? Ca sa infirm zvonurile care mi s-au bagat si mie in cap la inceput ca e exxtrem de greu de luat un scor mare. Este foarte greu, pentru ca e chinuitor sa tocesti cuvinte, dar nu e imposibil.

Daca acum se plange lumea ca GRE e greu (personal cred ca momentan GMAT e mai greu) atunci ce va zice incepand din aceasta toamna, cand ETS a decis sa transforme GRE in formatul actual al GMAT, adica intr-un timp total de 4 ore de examinare (2 sectiuni de mate si 2 de verbal) !! Huh?

"Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me."
    The Sith Code
  •  08-06-2007, 10:52 AM 65381 in reply to 65378

well..pai io am incercat sa dau toate informatiile pe care le-am avut. pur si simplu am cautat posturi de genul celui pe care l-am scris cand am inceput sa invat si nu prea erau iar oamenii din jur mi-au dat tot felul de jumatati de adevar care nu m-au ajutat (oameni care sunt deja la phd in state). mi s-au plans multi si mi s-a tot spus cat de greu e verbalul. sunt convins ca sunt examene de engleza mai grele si mai rationale decat gre verbal.
  •  08-06-2007, 11:17 AM 65382 in reply to 65381

Mie personal mi se pare care GRE engleza e mai grea decat GMAT engleza, si GRE mate e mai simplu decat GMAT mate.
    A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort. (Herm Albright)
  •  08-07-2007, 07:04 AM 65426 in reply to 65382

Felicitari, si bine ai venit pe forum. Indiferent de rezultate (iarta-ma, nu ma pricep), informatia e f. valoroasa, mai ales pt prezumtivii candidati.
  •  08-07-2007, 07:56 AM 65429 in reply to 65376

Revin cu raspunsuri la niste intrebari pe care le-am primit pe private:

"- ai scris cateva luni, cate luni, mai exact? (cat timp ti-a luat pt

prima trecere si pt a doua?)"

R: am inceput din martie si am terminat la sf lui iulie. a doua trecere am facut-o in iulie. e greu de zis cat mi-a luat

efectiv pentru ca muncesc si, asa cum am zis am invatat intermitent (la un moment dat au trecut 3 saptamani fara sa fac nimic)

" cam cat timp ai alocat pe zi pt asta / pt cuvinte?"

R: in timpul saptamanii incercam 1 ora seara (uneori mai mult, alteori mai putin, uneori deloc) iar in weekend intre 2 si 8

ore / zi in functie de chef si motivatie

"- si cum l-ai dat computer based sau paper-based? si daca ai avea de ales"

R: computer based. nu stiu cum e mai bine. nu cred ca poti sa dai in Romania altfel decat computer based (dar e foarte posibil

sa ma insel). presupun ca daca lucrezi cu calculatorul decent e mai bine sa il dai pe calculator. daca nu, o sa ai un handicap

la eseuri unde tre sa tastezi ceva mai repede (dar nu foarte).

" si pentru eseu cam cat te-ai pregatit?"

R: am citit vreo 10 eseuri exemple de la http://edu.itypeusa.com/gre/sampleargument.htm plus exemplele din power prep. am

recitit "common logical fallacies" pentru argument (de exemplu: http://edu.itypeusa.com/gre/sampleargument.htm) si alte vreo 2

gasite pe net. am facut cu o zi inainte de examen cate un eseu pentru fiecare din cele 2 sectiuni. cel de 45 de min - mi s-a

parut asemanator ca cel de la toefl. ca o regula generala (desi nu am nici o confirmare pt ca nu mi-a venit scorul la

sectiunea asta inca) as spune ca e bine sa scrii cat mai mult (nu orice evident) - asa am citit pe niste forumuri.

•  08-07-2007, 10:50 AM 65442 in reply to 65429

tanfiures, ma bucur ca ai luat asa scor fain. oricum n-as vrea ca lumea sa ramana cu impresia ca GRE-u' e "walk in the park".

chiar tu ai zis ca te-ai pregatit luni bune si ai invatat vreo 50 si ceva de liste de cuvinte....si eu am luat 640, parca, la verbal si sincer nu m-am asteptat,

desi m-am pregatit vreo 3 luni bune. Si partea de eseuri mi s-a parut destul de grea. Chiar si la mate au fost vreo 2-3 probleme care, desi, cum ai zis si tu erau la nivelul clasei a8-a, mi-au luat vreo 4 min sa le fac...Mie personal GRE-u' mi s-a parut greu, dar depinde acuma de pregatirea fiecaruia si de timpul trecut de la terminarea facultatii, presupun.

•  08-08-2007, 04:47 AM 65495 in reply to 65442

n-am incercat deloc sa las impresia ca e usor :) - am vrut doar sa prezint niste fapt si niste opinii. si mie mi s-a parut greu si exact asta era ideea - ca trebuie tratat serios daca vrei punctaj mare.

View as RSS news feed in XML