|
|
Insomnie
Last post 08-12-2007, 01:17 AM by seagull. 37 replies.
-
07-26-2007, 04:39 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,818
-
Points 20,300
-
|
Am nevoie de un sfat ceva, orice. Nu pot adormi noaptea, desi mi-e somn de numa. Motivele le stiu. Nu-i sotu acasa, mi-e frica sa dorm singura, am prea multe ganduri, am o imaginatie bogata. Nu fac efort ziua etc etc . Ce vreau sa stiu e ce sa fac sa adorm mai repede, adica la o ora normala, in conditiile de mai sus, si avand in vedere ca nu se vor schimba prea curand. Sa iau pastile sau ce? Ora mea de somn e undeva pe la 3-4 dimineata. Please help ! Orice sfat e binevenit.
Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
|
|
-
-
07-26-2007, 05:00 PM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Pe linga ce a spus The Alien, as aduga (sa n-o iei ca si critica): incearca sa mergi la culcare la o ora mai rezonabila. Oricit de "obisnuita" ai fi tu sa mergi la culcare la ora aia, organismul inca isi regleaza functiile dupa soare/luna. Fa o baie, bea un pahar de lapte caldutz, miere, ceai de tei, ajuta.Te cred ca ti-e frica, si stiu ca nu-i usor. Ia-ti un ciine, daca chiar vrei, dar nu uita ca-i responsabilitate.
|
|
-
07-26-2007, 05:01 PM |
-
07-26-2007, 05:23 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,818
-
Points 20,300
-
|
Pai nu adorm la 3-4 ca asa vreau eu. Ci pt ca efectiv, chiar daca inchid ochii, nu adorm. Metoda pe care o folosesc este sa ma uit la tv pana imi cad ochii in gura si adorm fara sa vreau.Il tin deschis ca sa nu aud alte zgomote. Aseara insa nici asta n-a functionat. L-am inchis la un moment dat, crezand din cauza tv-ului nu pot adormi, si numa ce-am atipit 3 secunde ca mi s-a si parut ca aud zgomote in casa. Si a zburat somnul meu pe geam. In final cred ca am adormit pe la 5, si m-am trezit la 11 cu alarma de la ceas. Si pot sa ma trezesc si la 9 dimineata, si sa nu dorm deloc toata ziua, si sa fiu franta la 11 noaptea, ca oricat de somn mi-ar fi, tot nu pot adormi decat dupa 2. Si cam asa patesc de fiecare data cand mi-i omul plecat. Cand e el acasa la 11 maxim adorm ca un bebelus. Ne punem amandoi in pat in acelasi moment, lumina stinsa, tv stins si adormim amandoi imediat. Stiu ca tre sa fac si efort fizic sa-mi vina somnul la ore normale, dar inca nu mi-am gasit job, si pana imi gasesc, ma gandeam ca exista vreo metoda mai la indemana mea. De asta m-am si gandit la pastile Dar ce-au? Mi-ar face rau sau ce?
|
|
-
07-26-2007, 05:34 PM |
-
LV Goe
-
-

-
Joined on 01-10-2007
-
Seattle,WA
-
Posts 139
-
Points 0
-
|
Chiar daca adormi tarziu pune-ti ceasul sa sune la aceeasi ora in fiecare dimineata dar sa te si trezesti sa sa vezi ce o sa revi la normal. Cat crezi ca o sa reziste si organismul tau sa dormi doar 2, 3 sau 4 ore pe noapte? In general avem nevoie de 6-8 ore de somn. Nu stiu care e treaba cu pastilele, eu in general refuz sa iau, doar in cazuri extreme... si.... revenind la insomnii, aceeasi problema o am si eu in ultimul timp dar cand intr-adevar vreau sa dorm iau cate un Tylenol PM si adorm destul de repede. O fi or n-o fi bine nu stiu...
"For the world you may be one person but for one person you may be the world..."
|
|
-
-
07-26-2007, 06:11 PM |
-
-
07-26-2007, 06:29 PM |
-
07-26-2007, 06:30 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
arissa:Paula pune ceasul sa sune la 7 dimineata si sa vezi cum cazi la pat la 10 seara...dar sa nu iei un nap la pranz ca iar nu mai adormi pana la 4 dimineata.
De-acord cu Arissa. Am avut si eu o perioada din asta ... adormeam pe la 3 am in fiecare noapte. Stateam treaza pentru ca citeam, stateam pe net, ma mai uitam la tv. Motivul meu era ca aveam grija non stop de copil si simteam ca nu faceam nimic pentru persoana mea in timpul zilei. Asa ca dupa ce puneam copilul la somn pe la 9 seara , ziua de-abia incepea pentru mine. Dar asta era posibil pentru ca dormeam dimineata pana pe la 8,9 am (in funtie de cand se trezea cel mic) Am tinut-o asa pana cand a inceput piciul scoala si trebuia sa ma trezesc la 6 am in fiecare zi. Dupa o saptamana de trezit asa devreme, la 11pm adormeam pe canapea in timp ce ma uitam la tv cu hubby, asa moarta de oboseala eram.
|
|
-
-
07-26-2007, 08:08 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,818
-
Points 20,300
-
|
Eu m-as trezi la 7, dar ce sa fac de la 7? Ma plictisesc.N-am ce face asa dimineata Macar daca ma trezesc pe la 9, stiu ca imi beau cafeaua si apoi pot iesi din casa la vreun magazin. Nici eu nu fac sport. Si n-am facut niciodata. Meseria mea insa imi va cere sa ma misc foarte mult...asa ca nu-mi fac griji. Lipsa miscarii face muschii sa se atrofieze,adica devin slabi, lipsiti de putere si intr-un tarziu nu-i mai poti folosi. Dar asta trebuie sa fie o exagerata lipsa de miscare. Alta problema de natura medicala nu stiu sa existe.
|
|
-
07-26-2007, 10:41 PM |
-
arissa
-
-
-
Joined on 01-17-2004
-
-
Posts 1,380
-
Points 6,995
-
|
Pai te trezesti la 7 si te uiti la tv daca n-ai ce face...dar e acelasi lucru daca te-ai uita la 3 am la tv, numai ca schimbi orariul. Sau ia-ti un caine, cum a recomandat cineva mai sus...sa vezi acolo cum te trezesti si la 6 am sa-l duci afara, ca saracu' are probleme cu stomacul. 
"You don't stop riding because you get old, you get old because you stop riding."
|
|
-
-
07-26-2007, 10:51 PM |
-
-
07-26-2007, 11:00 PM |
-
-
07-26-2007, 11:19 PM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,572
-
Points 24,250
-
|
bonepaula: Intra cineva peste mine in casa si vreau sa fiu pregatita. De fapt nu intra nimeni...dar tot mi-e frica
Ma omori , Paula!!! Hahhhaaaaaaaaa, ma faci sa rad non-stop!:)))))))))
Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me. Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai: La Citta degli Angeli
|
|
-
07-26-2007, 11:55 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
bonepaula: Am vazut prea multe filme...de aia mi-e frica. Intra cineva peste mine in casa si vreau sa fiu pregatita. De fapt nu intra nimeni...dar tot mi-e frica
Pai nu te mai uita la filme din astea ! Eu zic sa nu te stresezi atat de mult ca din cate stiu eu tu stai la bloc. Iar daca te face sa te simti mai bine cheama un locksmith si mai pune o incuietoare la usa.
|
|
-
07-27-2007, 12:11 AM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,818
-
Points 20,300
-
|
Pai oricum am renuntat de mult sa ma mai uit la filme de groaza. Ultima data am inchiriat "omul invizibil" sau ceva de genul si eu am crezut ca e vreo comedie ceva, ca sa vad in primele secvente cum omoara invizibilul pe una, si eu singura in casa si de-atunci am zis "no more horror movies for Paula" desi i used to love them. Eu sunt perfect constienta ca nu intra nimeni peste mine. Am si alarma dar nu o folosesc de frica sa nu se declanseze degeaba in miezul noptii(are ceva stricat sigur ca mi-a facut faza de cateva ori) si mai tare m-as speria. Hai ca va povestesc de unde toata frica asta. A venit ziua cand a trebuit sa plece omul meu pt prima oara pe mare de cand suntem casatoriti si sa ma lase singura pt prima data. L-am dus in baza pe la 11 noaptea, m-am intors acasa si m-am asezat la calculator. Aveam jaluzeaua ridicata si geamul deschis caci fumam. Exact in fatza blocului meu este un hotel care are si-o parcare acolo. Cum stateam eu linistita la calculator, aud o masina si o voce de barbat de parca a vorbit la microfon sau ceva si zice "stop touching yourself" Da jur ca nu faceam nimic Am intors repede capul si am vazut o masina in parcare cu farurile indreptate inspre geamul meu care in momentul in care am intors capul a dat repede si in viteza cu spatele si a plecat in cealalta directie a parcarii. Am tras repede jaluzeaua si am inchis toate becurile si m-am speriat ingrozitor. Colac peste pupaza la vreo 5 minute, cum stateam eu la panda pe intuneric vad un taxi care opreste la coltul strazii din care coboara un barbat , beat parea, care in loc sa intre frumos pe poarta, sare gardul si se indreapta catre intrarea in bloc. Deci o ora am stat cu telefonul in mana, lipita cu urechea de usa de la intrare sa vad daca aud liftul si pasi pe sala, si cu cealalta mana pregatita sa formez codul care sa declanseze alarma de urgenta. Si asta a fost prima mea noapte singura in America Si de-atunci am ramas cu trauma si la fiecare scartait imi tresare inima in mine.
|
|
-
07-27-2007, 12:33 AM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
bonepaula: Da jur ca nu faceam nimic
You made my night ! Chiar ca ai fost dulce la faza asta ! Eu zic sa o iei logic. Ai usa incuiata? Locuiesti la etaj? Ai vecini in jur? Poti sa tipi cat te tin plamanii si sa te auda toata Virginia Beach?? Daca raspunsul e da atunci esti safe . Acum serios vorbind, rezolvarea problemei sta in tine si nimeni altcineva. Cea mai simpla solutie e sa adormi rapid si scapi de griji; dar cum nu se poate, din ce ne zici tu trebuie sa incerci o alta directie. Incearca sa te gandesti logic mereu ... nu actiona la primul impuls de frica si nu te panica. Totul ei mintea ta. Fii calma cand auzi un zgomot si gaseste un motiv real pentru el ! Ca zi si tu ... daca hotul era in casa facea zgomot sub pat sau avea treburi mai importante de facut ??? Cu cev atimp in urma am facut un CATscan cu IV contrast. Si imi zice asistenta dupa ce imi baga acul in vena ca lichidul pe care mi-l injecteaza imi va crea o senzatie de caldura in tot corpul mai ales la inceput si s anu ma panichez. Eu am crezut ca a dat drumul la lichid ca deja imi fierbea gatul. Ei bine, toata senzatia a fost creata de creierul meu, ei nici nu dadusera drumul la lichid. A ras femeia si mi-a spus ca asa se intampla cu toti pacientii. Asa si tu ... iti creezi singura toata angoasa! Gandeste-te la cu totul altceva, dormi cu Ipod-ul in urechi ! O alta sugestie ... incearca un curs de auto aparare sau ceva karate. Cel mai important lucru pe care il castigi nu e faptul ca vei sti sa te aperi ci ca ti se va ridica nivelul increderii in tine(inconstient) si te vei simti in siguranta on your own. Cu alte cuvinte, vei fi mult mai viteaza decat acum !
|
|
-
07-27-2007, 12:43 AM |
-
arissa
-
-
-
Joined on 01-17-2004
-
-
Posts 1,380
-
Points 6,995
-
|
javacool:...you will be amazed what 2 glasses of good wine does  ...just try it...
Aia e metoda perfecta sa ma bagi in coma. sau poate ma trezesc peste vreo cateva zile...inca mahmura. Si mie mi-e cam frica daca sunt singura noaptea...dar e mai mult sentimentul ala de singuratate cred, eu stau intr-un cartier foarte linistit...lasa unii garajele deschise peste noapte... si tot asa... incui usa bine...si cel mai important...cainii sunt admisi in dormitor . Daca e sa vina hotu' macar sa treaca de ei intai si dupa aia il iau eu la zapacit.
"You don't stop riding because you get old, you get old because you stop riding."
|
|
-
07-27-2007, 01:30 AM |
|
|