|
|
AoS de la sotul meu, ce ziceti?
Last post 08-29-2007, 05:18 PM by marquez. 93 replies.
-
08-12-2007, 07:58 PM |
-
marquez
-
-

-
Joined on 08-13-2007
-
RO
-
Posts 55
-
Points 0
-
|
AoS de la sotul meu, ce ziceti?
Bun gasit tuturor! Sotul meu e cetatean american nativ, care s-a mutat in Ro dupa casatorie. Eu n-am fost niciodata in SUA, pentru ca am fost refuzata pentru viza turistica. As fi mers in vizita la cumnatul meu (fratele sotului). Nu am avut invitatie sau AoS - mi-am inchipuit ca, in conditiile in care sotul meu e rezident in Ro, viza mea va fi o formalitate... Acum, am aplicat din nou si vrem sa ne asiguram ca nu voi fi refuzata din nou. Dupa refuz, sotul meu (care ma astepta in fata ambasadei - jandarmul roman care se ocupa de intrarea solicitantilor i-a spus ca nu are voie sa intre cu mine. Abuz, nu-i asa?) a cerut lamuriri de la ACS. Dupa care, de-atunci si pina in prezent, a trimis doua e-mail-uri la ambasada (fara sa fi primit vreun raspuns) si a sunat de vreo 3 ori. Din experienta voastra, se stie la ambasada ca cetateanul american X a sunat acolo si i-a e-mail-at? Acum, sotul meu vrea sa faca tam-tam, adica sa se implice INAINTE de interviul meu (care va fi joi, 16 august). Vrea sa sune miine dimineata sa ceara audienta la consulul general, caruia sa-i expuna situatia noastra si sa-i explice ca el, cetateanul american, vrea sa plece in concediu in SUA, la fratele lui, CU sotia lui, evident...Si sa bage sub nasul consulului dosarul meu pentru interviu, unul cam gros, cu diverse documente care atesta atit ca el s-a mutat in Ro, cit si legaturile mele cu Ro. Cum vi se pare ideea? Daca i se va spune ca am nevoie de invitatie sau AoS, este hotarit sa le spuna ca EL este persoana care ma invita in SUA si tot el este cel care imi face, acolo la ambasada, un AoS. De asta ce spuneti? In definitv, el, ca cetatean american, are dreptul sa-mi faca AoS, chiar daca nu mai are domiciliul stabil in SUA, nu-i asa? USCIS nu specifica niciunde in detaliile de dinainte de AoS-ul propriu-zis ca sponsorul trebuie sa aiba domiciliul in SUA, parol! Dimpotriva, la punctul I al formularului I-134, la Residing at, scrie negru pe alb, la codul postal, Zip Code if in US. Asadar, IF - asta insemnind ca sponsorul poate avea rezidenta si in alta tara, corect? TheAlien, te intreb si aici: despre ce scrisori de rigoare vorbeai intr-un post putin mai vechi, te rog? Cred ca intelegi de ce insist cu intrebarea asta... Cum spuneam, sotul meu nu mai concepe sa fiu refuzata din nou. Si, tam-tam-ul facut de el este singurul cu sanse de reusita, credem noi - pe mine nu m-ar baga nici naiba de-acolo in seama, la el, insa, situatia se schimba, right? Si, daca prin absurdul absurdului, problema vizei mele nu se rezolva nici acum, este decis sa dea in judecata Ambasada sau chiar Departamentul de Stat al SUA.
|
|
-
08-13-2007, 12:53 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,870
-
Points 22,445
-
|
Re: AoS de la sotul meu, ce ziceti?
In primul rand da-mi voie te rog sa iti spun ca postul tau m-a facut sa zambesc. Nu o lua in nume de rau, dar iti spun sincer ca atitudinea prezentata aici nu va functiona in nici-un caz la ambasada. Hai sa o luam pe rand. Un jandarm roman nu poate abuza un cetatean american in fata ambasadei US. Ceea ce a spus jandarmul este perfect adevarat. Sotul tau cetatean american nu are voie sa mearga la interviul tau de viza turistica. Daca sotul tau vrea sa intre in ambasada sa vorbeasca petru orice problema pt el e liber sa o faca. Ambasada raspunde destul de prompt as spune eu tuturor emailurilor. Daca sotul tau ar fi vrut ar fi putut sa sune sa intrebe ce a intrebat in email. La fel audienta la consul este si ea binevenita. Da, sotul tau poate sa iti faca AOS chiar daca este in Romania. Totul este sa demonstreze ca are suficient venit pt a raspunde de tine financiar. AOSul trebuie chiar facut la ambasada daca este in Romania. Adica formularul I134 trebuie notarizat in US de un notar, iar in afara in cadrul ambasadei. Faptul ca sotul tau merge in audienta la consul si "ii baga dosarul sub nas" consulului, nu inteleg la ce va asteptati. Inca odata. Daca aveti o atitudine de genul aceste mai mult ca sigur nu veti rezolva nimic. Ceea ce trebuie sa intelegeti amandoi este ca viza turistica este un PRIVILEGIU nu un drept. Faptul ca esti casatorita cu un cetatean american nu iti da dreptul la o viza turistica. Da, la o viza K3, da la un green card, dar nu la o viza turistica. Pe aceeasi idee a privilegiului, sotul tau nu va obtine nimic dand in judecata DOS (ambasada este DOS). Nici nu stiu daca ii va fi primit cazul de vreun judge aici. Deci, concluzia, singura cale este sa va purtati frumos, calm, respectuos si sa explicati consulului si ofiterului consular ca tot ceea ce vreti este o viza turistica. Exista si varianta sa fi refuzata pt ca esti casatorita cu un cetatean american si ca din cauza asta nu te califici, dar oricum ar fi, singura cale este doar cea cu vorba buna. Ambasada are ULTIMUL CUVANT in cazul acestor vize. Iar scrisorile de care vorbeam erau scrisori catre reprezentantul in Congres al sotului tau, senatorul de care apartine si consulul general al ambasadei. Deja ai spus ca a planificat intalnirea cu, consulul. Ma repet pt a intelege cat se poate de bine: sa nu bateti cu pumnul in masa ca veti face mai mult rau. Fiti fermi, dar respectuosi. Explicati ca nu vrei sa emigrezi ca atunci ai putea simplu sa soliciti green cardul (chiar daca s-ar putea sa nu te creada pt ca s-ar putea gandi ca vrei sa scurtcircuitezi sistemul si sa aplici in US pt ajustare de statut).
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
08-13-2007, 04:44 AM |
-
marquez
-
-

-
Joined on 08-13-2007
-
RO
-
Posts 55
-
Points 0
-
|
Nu ti-o iau in numele rau, ca n-am de ce, TheAlien. Multumesc pentru timpul pe care mi-l acorzi si-acum sa o iau si eu pe rind, daca nu e cu banat :). Imi prind urechile in quote, asa ca o sa raspund in ordinea in care ai facut-o tu.
Intr-una dintre discutiile la telefon cu ambasada (habar n-are cu cine a vorbit, ca nu-si declinau identitatea), a intrebat daca avea voie sa intre cu mine la interviu. I s-a spus ca are voie sa intre cu mine in ambasada, doar ca, la ghiseu, nu are voie sa ma insoteasca, pentru ca interviul este confidential. Sper sa nu te chiar tavalesti pe jos de ris acum, pentru ca este exact ceea ce i s-a spus sotului meu. Si, desigur, il va intreba si pe consul. Ce anume inseamna 'destul de prompt'? Au trecut mai bine de doua luni de cind sotul meu a trimis acele e-mail-uri ambasadei. De ce crezi ca a sunat? Tocmai pentru ca nu i s-a raspuns la e-mail-uri si sigur ca tot despre ce intreba in ele a intrebat si la telefon... Cit despre posibilitatea lui de a raspune de mine financiar (AoS), asta sa fie singura problema.... Chestia cu 'ii baga dosarul sub nas consulului', era un fel de a spune. Evident ca nu se duce in fata consulului ca sa-l ia de git...Fa-te frate cu dracu' pina treci puntea, nu? Oricum, sotul meu nu poate, prin definitie, sa tipe/bata cu pumnul in masa/misbehave. Da, stim ca viza turistica este un privilegiu. Sotul meu vrea sa i se explice de ce anume nu o primesc, totusi. Pentru ca mie nu mi s-a spus....Dosarul meu il va avea la el ca sa-i ceara consulului sa-l analizeze cu adevarat, nu ca la ghiseu, intr-un minut-doua, omitind marea majoritate a documentelor...Intelegi?...Nu scrie nicaieri in legea americana ca sotia/sotul unui cetatean american nu are voie sa primeasca o viza turistica; mai mult, acest tip de viza este singurul care intruneste nevoia mea - eu nu vreau sa imigrez in SUA (nu s-ar mai fi mutat sotul meu aici, renuntind la o super-casa si un super-job), vreau sa vizitez (INTILNESC, pentru ca nu ne cunoastem inca personal, doar de la telefon) familia sotului meu impreuna cu el. De ce trebuie sa fie atit de complicat? Pe ce baza imi refuza ei viza turistica, fortindu-ma sa aplic pentru imigrare, daca eu NU vreau sa imigrez?! Ca sa nu mai spunem ca NU sint eligibila pentru imigrare, fiindca sotul meu nu mai are, de ex, un domiciliu in SUA si, chiar daca, prin absurd, as primi viza asta, nu voi putea sa imi pastrez statutul de rezident pentru ca, mai ales, legea imigrarii ma obliga sa stau cel putin 6 luni/an in SUA - absolut imposibil....Avocatul de imigrari din SUA cu care sintem in legatura ne-a spus clar ca da, pentru viza turistica trebuie sa insistam noi.... Nu stiu daca e chiar asa, ca nici un judecator nu va lua in seama cazul lui, in cazul in care sotul meu da in judecata Departamentul de Stat...Nu spun ca ar fi usor, daca nici imposibil, zau asa! Omul, rezident in RO, cere sa isi vada familia din SUA impreuna cu sotia lui (nu cu o prietena, amanta, cunostinta, etc) si nu este lasat. De ce? Repet: nu scrie nicaieri ca, daca sint sotie de cetatean american, nu ma calific pentru viza turistica.... Si, inca o repetitie: sotul meu cere audienta la consulul general ca sa explice in detaliu situatia noastra si sa prezinte in detaliu dosarul meu, pentru ca eu, la ghiseu, cum e bine stiut, nu am posibilitatea asta. Cit despre scurtcircuitat sistemul, cerind in SUA ajustare de statut dupa ce intru cu viza turistica, common! Printr-un simplu telefon in SUA, ambasada de aici se poate asigura ca, daca voi face asta, NU o sa mi se aprobe nici o ajustare de statut in SUA, voi fi deportata si voi primi interdictie pe viata pentru SUA....
|
|
-
08-13-2007, 05:42 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Subscriu la absolut tot ce a scris The Alien si va doresc succes. In plus, ce i s-a spus la telefon sotului tau, e adevarat: el poate intra in consulat/ambasada, dar nu poate participa cu tine la interviu, cu conditia sa aiba un appointment. Orice cetatean american poate merge la consulat. De dat in judecata, eu cred ca va gasi avocati ahtiati dupa publicitate, dar nu stiu daca voi vreti sa cistigati o batatlie, ori un razboi. Daca vreti o batalie, probabil ca o veti cistiga, dar nu razboiul. Eu ti-as sugera sa te inarmezi si cu dovezi ca sotul tau e rezident permanent in Romania, asa cum scrie la carte. Si nu uitati nici un minut ca viza e o favoare, si ei pot s-o dea sau nu. Uite conditiile sa primesti viza, si ei cred ca tu nu intrunesti ultima conditie: Qualifying for a VisaApplicants for visitor visas must show that they qualify under provisions of the Immigration and Nationality Act. The presumption in the law is that every visitor visa applicant is an intending immigrant. Therefore, applicants for visitor visas must overcome this presumption by demonstrating that: - The purpose of their trip is to enter the U.S. for business, pleasure, or medical treatment;
- They plan to remain for a specific, limited period; and
- They have a residence outside the U.S. as well as other binding ties which will insure their return abroad at the end of the visit.
http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.5af9bb95919f35e66f614176543f6d1a/?vgnextoid=10fa6138f898d010VgnVCM10000048f3d6a1RCRD&vgnextchannel=48819c7755cb9010VgnVCM10000045f3d6a1RCRD
|
|
-
08-13-2007, 06:13 AM |
-
AdrianaLo
-
-

-
Joined on 03-08-2007
-
Virginia
-
Posts 232
-
Points 0
-
|
Asa este, un cetatean american poate face invitatie si AOS chiar daca are resedinta in alta parte decit US, atita vreme cit poate dovedi ca are resursele financiare necesare.
Cei de la consulat te considera un posibil emigrant ilegal si ei actioneaza ca atare. Stiu ca legea firii spune ca sotia are tot dreptul sa calatoreasca in tara de origine a sotului, dar aceasta lege nu functioneaza pentru ei la fel. Personal nu am auzit ca sotia (cetatean ne-american) a unui cetatean american sa obtina viza turistica. Ceea ce vor ei este ca tu sa devii rezident legal ca sa nu "iti poarte de grija" statul american, ci sotul (care prin AOS, de data asta form I-864) isi ia responsabilitatea financiara pentru tine pe o durata nelimitata. Cel mai bine ar fi sa incepeti procesul de obtinere a vizei CR1 (green card) si atunci nu va mai avea nimeni nimic impotriva calatoriei tale in US. Probabil ca se va mai ivi ocazia sa pleci acolo si chiar daca iti vor acorda viza turistica acum, nu vrei sa treci din nou prin acest proces (este foarte probabil ca nu iti vor acorda viza de 10 ani, de obicei nu au incredere dupa un refuz de viza). TheAlien are mare dreptate cind spune sa "nu bateti cu pumnul in masa" la consulat. Sotul tau ar putea solicita o audienta la consul, dar nici asta nu garanteaza viza turistica. Din pacate, in cazuri ca al tau a non-immigrant visa este mai greu de obtinut decit a immigrant visa. Succes!
|
|
-
08-13-2007, 06:52 AM |
-
marquez
-
-

-
Joined on 08-13-2007
-
RO
-
Posts 55
-
Points 0
-
|
Va multumesc tuturor pentru promptitudine si bune intentii. Girbova, nu inteleg cum adica ei cred ca eu nu indeplinesc acea ultima cerinta - ea se refera la a avea un domiciliu stabil in afara SUA si la a dovedi legaturi puternice cu tara de origine, corect? Eu am un domiciliu stabil in RO (iar sotul meu are carte de rezidenta la exact aceeasi adresa cu a mea, evident) si, dintre legaturile cu RO, as enumera fiul meu (nu si al sotului meu, I mean), contul meu bancar (in dolari, de ex, vreo 10.000), jobul, bunica mea pe care eu o intretin (cu dovada de la notar), vechiul meu permis de sedere in Italia, pasapoarte vechi ale mele (in afara celui nou) cu n vize din calatorii anterioare in Franta, Italia, Cehia, Ungaria, Croatia, o proprietate cumparata acum o luna, etc. La ce anume dovezi clare ca sotul meu e rezident va referiti? Noi avem pasaportul sotului meu, cu dese iesiri din RO in Europa si intrari, in citeva zile, inapoi in RO, cartea lui de rezidenta, contractul de inchiriere al apartamentului in care este prevazut si el, contractul de vinzare al casei lui din SUA, abonament de telefon mobil si blackberry cu o companie romaneasca, pe numele lui. E suficient sau mai aveti vreo idee? Cum credeti voi ca as putea sa-mi mentin statutul de rezident permanent in SUA, daca viata mea se desfasoara in RO, afacerea mea este in RO si nu pot (pentru ca nu vreau, in sensul ca NU ma intereseaza SUA) sa stau 6 luni pe an, cel putin, in SUA?
|
|
-
08-13-2007, 06:59 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Daca el are suficiente documente doveditoare cum ca e rezident in Ro, probabil ca-i veti convinge, dar din nou, nu cu pumnul. Cei de la consulat aplica legea si procedurile pe care le au. Sint convinsa ca acolo unde-i loc de interpretare, deci ar putea fi subiectivi, vor lua decizii in comformitate cu documentele puse la dispozitie. Poate, prima data chiar nu au acordat suficienta atentie documentelor. Nu-i capat de tara, se mai intimpla, nimeni nu-i perfect. Si sint convinsa ca se va rezolva pe cale amiabila. Succes.
|
|
-
08-13-2007, 07:25 AM |
-
AdrianaLo
-
-

-
Joined on 03-08-2007
-
Virginia
-
Posts 232
-
Points 0
-
|
Pentru pastrarea statutului de rezident legal (green card holder) nu trebuie sa stai 6 luni/an in US. Aceasta regula este pentru cei care doresc sa obtina cetatenia americana. Conform USCIS, You may lose your permanent residence status if you commit an act that makes you removable from the United States under the law in section 237 of the Immigration and Nationality Act. If you commit such an act, you may be brought before the immigration courts to determine your right to remain a Permanent Resident. You may be found to have abandoned your permanent resident status if you: - Move to another country intending to live there permanently. - Remain outside of the US for more than one year without obtaining a reentry permit or returning resident visa. However in determining whether your status has been abandoned any length of absence from the US may be considered, even if it is less than one year. - Remain outside of the US for more than two years after issuance of a reentry permit without obtaining a returning resident visa. However in determining whether your status has been abandoned any length of absence from the US may be considered, even if it is less than one year. - Fail to file income tax returns while living outside of the US for any period (aici nu prea stiu care sint regulile, au nu am income deocamdata si apar pe tax return al sotului meu). - Declare yourself a “nonimmigrant” on your tax returns. Sursa: http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.5af9bb95919f35e66f614176543f6d1a/?vgnextoid=fe17e6b0eb13d010VgnVCM10000048f3d6a1RCRD&vgnextchannel=4f719c7755cb9010VgnVCM10000045f3d6a1RCRD Poate ca o audienta la consul ar fi buna ca sa vedeti ce optiuni aveti. Sint convinsa ca mai sint situatii ca a voastra.
|
|
-
08-13-2007, 09:02 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,870
-
Points 22,445
-
|
AdrianaLo: Pentru pastrarea statutului de rezident legal (green card holder) nu trebuie sa stai 6 luni/an in US. Aceasta regula este pentru cei care doresc sa obtina cetatenia americana. Conform USCIS, You may lose your permanent residence status if you commit an act that makes you removable from the United States under the law in section 237 of the Immigration and Nationality Act. If you commit such an act, you may be brought before the immigration courts to determine your right to remain a Permanent Resident. You may be found to have abandoned your permanent resident status if you: - Move to another country intending to live there permanently. - Remain outside of the US for more than one year without obtaining a reentry permit or returning resident visa. However in determining whether your status has been abandoned any length of absence from the US may be considered, even if it is less than one year. - Remain outside of the US for more than two years after issuance of a reentry permit without obtaining a returning resident visa. However in determining whether your status has been abandoned any length of absence from the US may be considered, even if it is less than one year. - Fail to file income tax returns while living outside of the US for any period (aici nu prea stiu care sint regulile, au nu am income deocamdata si apar pe tax return al sotului meu). - Declare yourself a “nonimmigrant” on your tax returns. Sursa: http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.5af9bb95919f35e66f614176543f6d1a/?vgnextoid=fe17e6b0eb13d010VgnVCM10000048f3d6a1RCRD&vgnextchannel=4f719c7755cb9010VgnVCM10000045f3d6a1RCRD Poate ca o audienta la consul ar fi buna ca sa vedeti ce optiuni aveti. Sint convinsa ca mai sint situatii ca a voastra.
Poti pierde rezidenta daca nu stai in US. Nu scrie nicaieri sa stai 6 luni, dar daca tu vi si stai in US o luna, pleci, mai vi peste 9 luni si mai stai o luna, si iar pleci, cand vei veni a treia oara mai mult ca sigur vei fi luat la intrebari, iar a patra oara ti se va retine green cardul la intrare. Rezidenta permanenta inseamna sa stai majoritatea timpului in US nu in afara. Marquez are dreptate, ea are nevoie de viza turistica nu de green card, doar ca .........
|
|
-
08-13-2007, 09:09 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,870
-
Points 22,445
-
|
Pai la telefon i-au spus ce am spus si eu, ca poate intra in ambasada dar nu poate merge cu tine la interviu. Nu vad de ce consideri ca trebuie sa scrie undeva ca daca esti sotie de cetatean american nu te califici pt viza. Nu scrie nicaieri ca ai dreptul la viza turistica, indiferent cine ai fi. Spui ca ai inteles ca viza este un privilegiu, deci nu conteaza ca esti sotia unui cetatean american, poti sau nu sa o primesti in functie de cum considera ambasada si DOAR ambasada. Pe ce baza ti se refuza viza? Daca s-ar gasi raspunsul exact la aceasta intrebare, multe lucruri legate de vizele turistice ar fi mult mai clare. Iar telefonul de la ambasada in US sa se asigure ca nu iti ajustezi statutul? C'mon. Asa ceva nu se poate in primul si in primul rand pt ca legea iti da acum DREPTUL sa iti ajustezi statutul fiind casatorita cu un cetatean american si intrand legal in US. Eu cred ca aveti sanse mari sa otii viza prin discutia pe care o are sotul tau cu, consulul. Este singura si cea mai buna cale prin care puteti rezolva. Daca duce intreg dosarul si explica clar ca nu vrei sa emigrezi ci doar sa vizitezi si din cate spui puteti demonstra si bonitate financiara, atunci nu cred ca vor fi probleme. Dar nu uita ca indiferent de discutia pe care o are sotul tau cu, consulul, tot ofiterul consular va lua decizia finala deci pana nu vei avea viza in pasaport nu vei fi sigura 100% ca o vei primi.
|
|
-
08-13-2007, 09:52 AM |
-
marquez
-
-

-
Joined on 08-13-2007
-
RO
-
Posts 55
-
Points 0
-
|
Am citit undeva, aici pe forum, cum cineva se plingea ca i s-a anulat viza pe aeroport in SUA pe motiv ca au aflat, printr-un telefon anonim, ca posesorul vizei turistice a lucrat in SUA.....Daca un telefon anonim a fost suficient ca viza cuiva sa fie revocata, de ce n-ar fi suficient un telefon de la ambasada ca viza mea, in cazul asta, sa fie anulata? Si, no visa, no adjustment of status...... Si-acum, flash news: sotului meu NU i-a fost acordata audienta la consulul general. L-au luat la intrebari de ce solicita sa-l vada si, cind a zis, i-au spus ca ei sint cei cu care poate discuta asta, ca consulul generl nu discuta despre asa ceva cu el......A insistat si-a venit la telefon alta persoana, care a zis ca e asistentul consulului. Cum e, asadar?
|
|
-
08-13-2007, 10:03 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,870
-
Points 22,445
-
|
marquez: Am citit undeva, aici pe forum, cum cineva se plingea ca i s-a anulat viza pe aeroport in SUA pe motiv ca au aflat, printr-un telefon anonim, ca posesorul vizei turistice a lucrat in SUA.....Daca un telefon anonim a fost suficient ca viza cuiva sa fie revocata, de ce n-ar fi suficient un telefon de la ambasada ca viza mea, in cazul asta, sa fie anulata? Si, no visa, no adjustment of status...... Si-acum, flash news: sotului meu NU i-a fost acordata audienta la consulul general. L-au luat la intrebari de ce solicita sa-l vada si, cind a zis, i-au spus ca ei sint cei cu care poate discuta asta, ca consulul generl nu discuta despre asa ceva cu el......A insistat si-a venit la telefon alta persoana, care a zis ca e asistentul consulului. Cum e, asadar?
Nu trebuie sa discute neaparat cu, consulul general. Nu uita ca trebuie sa intelegi si functionarea ambasadei. Acolo exista un singur consul general care se ocupa de MULT MAI MULTE decat de un caz care ar trebui sa fie relativ simplu (acordarea unei vize turistice). Si sunt suficient de multe probleme si suficient de multi cetateni americani in Romania care au nevoie de consulul general. Nu o lua ca pe rea-vointa pentru ca mai mult ca sigur nu este vorba de asa ceva. Sa mearga sa discute cu orice ofiter consular si va conta enorm in judecarea cazului tau.
|
|
-
08-13-2007, 10:19 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Din cite stiam eu, vice-consulul se ocupa de probleme de viza. Si pot sa te asigur ca sotul meu a obtinut o audienta telefonica cu vice-consulul, dupa ce a vorbit cu alte 2 presoane, si le-a prezentat cazul. O alta solutie ar fi sa scrie senatorului din statul unde sotul tau are rezidenta., ori ultima rezidenta. Mai ales acum, se zbat sa rezolve cit mai multe. Succes.
|
|
-
08-13-2007, 10:28 AM |
-
marquez
-
-

-
Joined on 08-13-2007
-
RO
-
Posts 55
-
Points 0
-
|
TheAlien, vrei sa spui ca, daca nu a obtinut audienta la consulul general, o sa primeasca audienta la vreunul dintre ofiterii consulari de la Nonimmigrant Visa? Girbova, multumesc pentru sugestie. Si sotului meu, acolo la ACS, imediat dupa ce-am fost refuzata, i s-a spus ca sta de vorba cu vice-consulul. Dar, nu e sigur de asta - nu si-a spus numele si nu purta nici un badge... Si v-a ajutat domnul respectiv sa va rezolvati problema? Multumesc frumos pentru urarile de succes! Sa fie!
|
|
-
08-13-2007, 10:32 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,870
-
Points 22,445
-
|
Ideea este ca discutand cu oricine in cadrul ambasadei inseamna o diferenta in procesarea dosarului tau. Ca este consulul general, vice-consulul, un ofiter consular, nu conteaza. Totul este sa aibe ocazia sa discute cu cineva sa explice situatia voastra, lucru care nu este posibil pt tine, cu tine nestand la discutii ci iti spune simplu da sau ba si nu ti se ofera ocazia sa iti explici situatia.
|
|
-
08-13-2007, 10:41 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Da, s-a rezolvat poblema, desi eu nu aveam nici o speranta. Asa cum spune si The Alien, cu tine, nu vor discuta, nici cu mine nu au discutat, desi era vorba de viza de emigrare. In schimb, cind sotul le-a explicat, si le-a spus ca toate actele doveditoare sint la dosar, problema a fost rezolvata. Dar mentionez, foarte amiabil, pt ca chiar si acest interviu/discutie, de fapt e un favor. Chiar si cetatenii americani nu pot cere favoruri ca pe ceva meritat. In schimb, mie senatorul nu mi-a fost de nici un ajutor, in schimb cind am mers in audienta la uscis, au gasit solutia.
|
|
-
08-13-2007, 11:41 AM |
-
marquez
-
-

-
Joined on 08-13-2007
-
RO
-
Posts 55
-
Points 0
-
|
Am inteles, Girbova. Si ma bucur ca problema ta a fost rezolvata. Numai bine! Intrebam in unul dintre primele posturi daca aveti idee daca exista, la ambasada, vreo evidenta, sau asa ceva, a convorbirilor telefonice intre cetatenii americani si ambasada. Cum va spuneam, sotul meu a sunat de citeva ori la ACS, ultima oara astazi si ar fi foarte util de stiut daca aceste telefoane se regasesc in vreo evidenta, sau, vorba aia, la finalul convorbirilor s-a uitat ca X, cetatean american, a sunat sa intrebe nu stiu ce. Interviul meu va fi joi. Lucrez acum la 'cuprinsul' dosarului meu - o lista a documentelor, cu numar de ordine, sa-mi fie mai usor sa le gasesc cind mi se cer. Sotul meu zice ca, miercuri, va merge personal la ambasada, la ACS, sa expuna situatia din nou, de data asta face to face. Buna ideea, TheAlien?
|
|
-
08-13-2007, 01:13 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,870
-
Points 22,445
-
|
In mod sigur o evidenta exista (in primul rand din motive de securitate). Dar care este ideea, ce conteaza pt tine daca exista sau nu, ca doar nu o sa te duci sa ii tragi la raspundere ca i-ai sunat iar ei nu ti-au raspuns (in contextul cazului tau). Sotul tau sa mearga cand va fi primit inainte de interviul tau. Ca e miercuri, ca e marti, daca este primit si poate expune dosarul este foarte bine. Insa inca odata, nu va bazati pe asta. Nu te gandi ca daca va merge si va expune situatia gata, viza ta este aprobata. Pana cand nu vei avea viza in pasaport si vei fi in US nu ai nici-o garantie.
|
|
-
08-13-2007, 01:33 PM |
-
marquez
-
-

-
Joined on 08-13-2007
-
RO
-
Posts 55
-
Points 0
-
|
Foarte bine ca exista! Eeeeee, cine-a zis ca nu au raspuns la sunat? Ar fi fost chiar culmea! So, ideea era ca era sotul meu curios daca se 'stie' pe-acolo ca a tot sunat sau a fost doar pierdere de vreme. Nu ne bazam pe nimic, TheAlien. Vrem doar sa stim ca am facut tot ce depindea de noi, mai ales sotul meu, care se simte.....clar cum se simte, ce mai. Astazi i s-a spus, de ex, sa nu se oboseasca virgula cu invitatia si AoS, ca nu astea-s determinante la interviu, ci documentele doveditoare ale legaturilor cu RO. Yeah, right! Ca si cind s-ar fi obosi cineva sa verifice tot ce aduci.... Un avocat american cu care a luat sotul meu legatura azi a sustinut sus si tare ca viza pentru care ar trebui sa aplic eu este K-3 (si, of course, el ne poate pregati dosarul). Pe mine, una, nu m-a convins. Nu e K-3 asta legata direct de viza de imigrare? Nu se da doar in cazuri in care aplicantul pentru imigrare doreste sa astepte in SUA procesarea vizei IR-1?
|
|
-
08-13-2007, 02:08 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,870
-
Points 22,445
-
|
Viza K3 este pt sotul/sotia unui cetatean american sa mearga in US. Iti da drept de calatorie in/out si de munca pe o perioada de 2 ani. Iti da si dreptul de a astepta procesarea GCului in US daca doresti, dar nu este obligatoriu ca sa ti se dea K3 pt GC. Problema la K3 este ca dureaza 8-10 luni pana o veti obtine. La viza turistica nu exista nici-o regula anume. Nu conteaza ca iti face AOS sau invitatie. Nu conteaza daca ai cont sau nu, job sau nu. Totul este RELATIV. Conteaza doar acel minut de interviu si impresia pe care si-o face ofiterul. Din cauza asta se numeste ca este loterie, pentru ca nu exista niste reguli clare standard. Tu spui ca intelegi toate acestea dar in acelasi timp din mesajele tale se desprinde sarcasmul si ironia, rezultate din frustrarea datorata acestei vizei. Chiar daca frustrarea este perfect de inteles, incearca sa faci tot ceea ce este omeneste posibil sa renunti la atitudinea de superioritate (nu spune ca nu exista aceasta atidudine pt ca asta este ceea ce simt eu din fiecare postare a ta). Nu uita ca o astfel de atitudine nu te va ajuta cu absolut nimic la interviu, ba dimpotriva. Si daca eu am senzatia aceasta aici, este foarte posibil si ca un ofiter consular sa aibe aceeasi senzatie. In nici-un caz sa nu te gandesti ca esti sotia unui cetatean american si din cauza asta ai putea avea alt tratament decat un alt cetatean roman in obtinerea unei vize turistice (ba chiar poate sa iti dauneze). Mergi la interviu cu incredere in tine, priveste ofiterul in ochi si raspunde-i cinstit si clar la intrebari, dar in nici-un caz pe un ton rastit sau de genul "pai nu vezi in documentele de acolo". Fi respectuoasa, intelege ca ti se face un FAVOR prin acordarea acestei vize si o sa vezi ca totul va putea fi bine (cuvant cheie aici FAVOR). Si nu uita: VIZA TURISTICA ESTE O LOTERIE!!!
|
|
-
08-13-2007, 03:07 PM |
-
marquez
-
-

-
Joined on 08-13-2007
-
RO
-
Posts 55
-
Points 0
-
|
TheAlien: Tu spui ca intelegi toate acestea dar in acelasi timp din mesajele tale se desprinde sarcasmul si ironia, rezultate din frustrarea datorata acestei vizei. Chiar daca frustrarea este perfect de inteles, incearca sa faci tot ceea ce este omeneste posibil sa renunti la atitudinea de superioritate (nu spune ca nu exista aceasta atidudine pt ca asta este ceea ce simt eu din fiecare postare a ta). Nu uita ca o astfel de atitudine nu te va ajuta cu absolut nimic la interviu, ba dimpotriva. Si daca eu am senzatia aceasta aici, este foarte posibil si ca un ofiter consular sa aibe aceeasi senzatie. In nici-un caz sa nu te gandesti ca esti sotia unui cetatean american si din cauza asta ai putea avea alt tratament decat un alt cetatean roman in obtinerea unei vize turistice (ba chiar poate sa iti dauneze).
Perfect de acord cu tine - frustrarea posibil sa ma faca ironica (chiar sarcastica, nu cred). Iar, daca frustrarea este perfect de inteles, inseamna ca si ironia este de inteles, sau? Insa, da-mi voie sa te contrazic cind vorbesti despre o atitudine de superioritate. Nu contest faptul ca asta detectezi tu - ar fi culmea sa stiu mai bine decit tine cum simti tu...Iti spun doar, cu mina pe inima, ca gresesti (inca o data, te rog!, no offence). Sint genul de persoana care, cind nu intelege ceva, se informeaza si, daca tot nu pricepe, intreaba. Ceea ce fac si acum, in legatura cu viza. Si va multumesc, inca o data, tuturor pentru raspunsuri. In cazul vizei, incerc sa evit un nou refuz, la fel si sotul meu, care, from certain points of view, este chiar mai frustrat decit mine. Imi este greu sa cred ca pot avea atitudine de superioritate cind subiectul este viza turistica SUA - cind nimic nu e sigur, cind totul e loterie, cind orice este posibil....De unde atitudine de superioritate cind eu, astazi, astept cu sufletul la gura parerile voastre, pe care le transmit si pe care le dezbat cu so | | |
|