|
|
AoS de la sotul meu, ce ziceti?
Last post 08-29-2007, 05:18 PM by marquez. 93 replies.
-
08-16-2007, 06:38 PM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Re: AoS de la sotul meu, ce ziceti?
Marquez, imi pare rau sa te supar, si te rog sa ma crezi ca nu-i o conspiratie. The Alien are absoluta dreptate. Viza in sine e immigrant ori non-immigrant visa. Ei te intervieviaza sa vada daca partea ta de poveste se potriveste cu partea cetateanului american. Se uita peste documenele prezentate, de fapt ei verifica daca tu ai tot. Interviul pt vizele K1/K3/Cr1 sint absolut formalitati in conditiile in care ai toate documentele necesare. Sotul meu a vorbit la telefon cu vice-consulul a doua zi dupa ce a stabilit appointmentul. Probabil ca in prima zi nu era prin preajma. Daca voi va simtiti discriminati in orice fel, puteti scrie senatorului.
|
|
-
08-16-2007, 09:35 PM |
-
lala
-
-
-
Joined on 04-27-2005
-
-
Posts 87
-
Points 710
-
|
Faceti reclamatie la Ombudsman!
|
|
-
08-16-2007, 09:37 PM |
-
lala
-
-
-
Joined on 04-27-2005
-
-
Posts 87
-
Points 710
-
|
|
-
08-17-2007, 07:32 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
lala:
Din pacate ea nu doreste sa emigreze. Vrea doar o viza turistica.
|
|
-
08-25-2007, 05:01 AM |
-
marquez
-
-

-
Joined on 08-13-2007
-
RO
-
Posts 55
-
Points 0
-
|
Multumesc tuturor pentru suport! TheAlien, revin la doamna care a scris scrisorile de rigoare si a primit, in cele din urma, viza. Stii cumva amanunte? Cum s-a intimplat revizuirea deciziei initiale de neacordare? A aplicat din nou, a fost rechemata la interviu, cum s-a rezolvat?
|
|
-
08-25-2007, 10:42 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 5,044
-
Points 22,445
-
|
marquez: Multumesc tuturor pentru suport! TheAlien, revin la doamna care a scris scrisorile de rigoare si a primit, in cele din urma, viza. Stii cumva amanunte? Cum s-a intimplat revizuirea deciziei initiale de neacordare? A aplicat din nou, a fost rechemata la interviu, cum s-a rezolvat?
Pur si simplu a aplicat din nou si a fost la un nou interviu si atunci a primit. Nu a fost nimic special anume. Doar doua scrisori, una catre consul la ambasada si alta catre reprezentantul de aici in care se explica ca nu se doreste emigrarea ci o simpla viza turistica. Nu s-a primit nici-o asigurare inapoi din nici-o parte cum ca va primi viza.
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
08-25-2007, 05:59 PM |
-
marquez
-
-

-
Joined on 08-13-2007
-
RO
-
Posts 55
-
Points 0
-
|
Aha....Asadar, nu stie nimeni daca obtinerea vizei, dupa un nou interviu, a avut legatura cu scrisorile respective sau a fost pur noroc. Credeam ca a fost rechemata.
|
|
-
08-25-2007, 06:00 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 5,044
-
Points 22,445
-
|
marquez: Aha....Asadar, nu stie nimeni daca obtinerea vizei, dupa un nou interviu, a avut legatura cu scrisorile respective sau a fost pur noroc. Credeam ca a fost rechemata.
Nu exista rechemare la vizele turistice. Ma repet, NU EXISTA ABSOLUT NIMIC care poate garanta o viza turistica.
|
|
-
08-25-2007, 06:18 PM |
-
marquez
-
-

-
Joined on 08-13-2007
-
RO
-
Posts 55
-
Points 0
-
|
Ba cica exista (rechemare)...
|
|
-
08-25-2007, 06:55 PM |
-
marquez
-
-

-
Joined on 08-13-2007
-
RO
-
Posts 55
-
Points 0
-
|
Cineva care a fost la interviu cu o zi inaintea mea (cind s-au dat vize la greu, a propos) a zis ca a auzit un domn care fusese deja la ghiseu ca spune ca a fost rechemat a doua zi. Si l-a intrebat ce anume inseamna asta. Si domnul a raspuns ca i s-a cerut un extras de cont, pe care nu-l avea. Si i s-a cerut sa se intoarca a doua zi cu extrasul. Nu e poveste, TheAlien.
|
|
-
08-25-2007, 08:57 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 5,044
-
Points 22,445
-
|
marquez: Cineva care a fost la interviu cu o zi inaintea mea (cind s-au dat vize la greu, a propos) a zis ca a auzit un domn care fusese deja la ghiseu ca spune ca a fost rechemat a doua zi. Si l-a intrebat ce anume inseamna asta. Si domnul a raspuns ca i s-a cerut un extras de cont, pe care nu-l avea. Si i s-a cerut sa se intoarca a doua zi cu extrasul. Nu e poveste, TheAlien.
Evident ca nu este o poveste pentru ca nu este rechemare in sensul prezentat de tine. Cand ai spus rechemare eu am inteles ca ai fost la interviu ai fost refuzat si apoi s-a intamplat ceva si te-au chemat ei inapoi. In cazul prezentat practic nu i s-a dat o decizie pe moment ci s-a asteptat pana a doua zi cand s-a dus cu, contul. Si daca au procedat asa au fost super ok, pt ca puteau sa il refuze pur si simplu si sa il puna sa mai plateasca odata taxa de viza si sa reprogrameze din nou si a doua oara sa duca si contul. Insa si in acest caz nu a existat garantia ca dupa ce duce contul va primi viza. In cazul acelui domn rezultatul a fost pozitiv dar putea la fel sa fie refuzat.
|
|
-
08-25-2007, 10:33 PM |
-
marquez
-
-

-
Joined on 08-13-2007
-
RO
-
Posts 55
-
Points 0
-
|
Ai inteles foarte bine, evident, atita vreme cit subiectul era doamna respectiva. Eu am dat un exemplu prin extrapolare, ca sa zic asa - o altfel de rechemare, hai-miine-cu-extrasul. Oricum, sa te recheme cu egal ce dovada si sa nu-ti dea viza cind o aduci ar fi chiar prea mult, common!! Atunci de ce nu te-au refuzat din start, fara sa te mai faca sa stai o zi in plus acolo?! Totusi, ce te face sa fii atit de sigur ca nu exista si posibilitatea sa te cheme ei inapoi dupa ce te-au refuzat?
|
|
-
08-26-2007, 12:14 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 5,044
-
Points 22,445
-
|
marquez: Totusi, ce te face sa fii atit de sigur ca nu exista si posibilitatea sa te cheme ei inapoi dupa ce te-au refuzat?
Eu nu am auzit de asa ceva (asta evident nu inseamna ca nu exista posibilitatea). Cand te refuza iti da hartiuta faimoasa in care ti se spune ca atunci cand se schimba ceva sa mergi sa aplici din nou (dupa taxa de rigoare).
|
|
-
08-26-2007, 12:21 AM |
-
marquez
-
-

-
Joined on 08-13-2007
-
RO
-
Posts 55
-
Points 0
-
|
M-am mai linistit . Asadar, posibil sa existe posibilitatea. Si, hai sa ne dam cu parerea, te-ar rechema sa te refuze sau, daca rechemarea inseamna revenire asupra deciziei de refuz? Nu-mi zice iar aia cu nu-exista-garantii, ca vorbim aici despre o situatie super-speciala, utopica chiar - sa fii refuzat si sa te recheme. 
|
|
-
08-26-2007, 12:24 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 5,044
-
Points 22,445
-
|
marquez: M-am mai linistit . Asadar, posibil sa existe posibilitatea. Si, hai sa ne dam cu parerea, te-ar rechema sa te refuze sau, daca rechemarea inseamna revenire asupra deciziei de refuz? Nu-mi zice iar aia cu nu-exista-garantii, ca vorbim aici despre o situatie super-speciala, utopica chiar - sa fii refuzat si sa te recheme. 
C'mon... Uite exista atatea articole despre cei care cica au vazut OZNuri (asta spre deosebire de rechemare dupa refuz la viza turistica), asta inseamna ca exista OZNuri?
|
|
-
08-26-2007, 12:27 AM |
-
marquez
-
-

-
Joined on 08-13-2007
-
RO
-
Posts 55
-
Points 0
-
|
Hai, man, de ce-mi raspunzi la intrebare printr-o alta intrebare? 
So, daca te cheama inapoi dupa ce te-au refuzat, iei viza au ba?
|
|
-
08-26-2007, 01:50 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 5,044
-
Points 22,445
-
|
marquez: Hai, man, de ce-mi raspunzi la intrebare printr-o alta intrebare? 
So, daca te cheama inapoi dupa ce te-au refuzat, iei viza au ba?
:) Cum as putea sa stiu raspunsul la o asemenea intrebare? Eu sunt genul care nu crede pana nu vede, si in cazul de fata mai degraba cred ca Romania va fi introdusa in Visa Waiver Program inainte ca cineva sa fie rechemat dupa un refuz.
|
|
-
-
08-26-2007, 08:03 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Aceeasi poveste romaneasca: "o domanea mi-a spus ca un domn i-a spus...." Marquez incearca sa renunti la mentalitatea asta. Si-ti spun si de ce. Noua romanilor ne place atit de mult sa povestim.....si multora le place sa infloreasca. Rechemarea de care vorbesti tu, nu se refera la un REFUZ. Pur si simplu nu iau decizia daca nu au documentul respectiv, doar daca nu-l ai. In cele mai multe cazuri e vorba de immigrant visas, unde lipsesc documente, si decizia nu se ia pina dosarul nu-i complet. Probabil ca primul lucru pe care-l fac cei de la ambasada verifica daca toate documentele-s la dosar. Daca nu-s toate documentele, nu merg mai departe, nu-si pierd vremea si cind te prezinti ori te cheama cu documentul lipsa. Am fost in aceeasi situatie. Am considerat ca am toate documentele, ei mi-au mai cerut un document. Am intrat si in panica, am crezut ca nu-mi vor acorda viza din cauza aia. In legatura cu documentul respectiv a si sunat sotul, si a doua zi a vorbit cu vice-consulul, care i-a spus ca nu-i nimic rau cu dosarul doar lipseste documentul.
|
|
-
08-26-2007, 08:57 AM |
-
marquez
-
-

-
Joined on 08-13-2007
-
RO
-
Posts 55
-
Points 0
-
|
Nu vorbim despre acelasi lucru, Girbova. Aici era vorba despre o viza turistica. Si cea care mi-a spus despre domnul cu extrasul de cont este o prietena a mea (care a luat viza), asa ca am incredere ca nu-mi spunea vreo poveste 'romaneasca' (putina incredere, please ). Ea era prima oara acolo, si pina i-a venit rindul la ghiseu, l-a auzit pe domnul asta spunindu-i altuia ca i s-a cerut sa se intoarca a doua zi cu un extras de cont. Si prietena mea, crezind ca eu stiu mai multe daca am mai fost acolo, m-a intrebat, mai apoi, daca o rechemare de genul asta e ceva obisnuit. Nu avea de ce sa-mi spuna baliverne sau sa infloreasca, zau asa.
|
|
-
08-26-2007, 11:06 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Marquez, te inteleg, dar prietena ta nu stia toata povestea domnului. De multe ori oamenii nu prea stiu ce si cum. Daca domnul aplica pt o viza turistica, inseamna ca acel extras de cont ii lipsea de la dosar. Si mai ales ca cei de la ambasada nu luasera decizia, nu-i respinsera viza. Ori cel putin din postarea ta asa rezulta.
|
|
-
08-26-2007, 12:38 PM |
-
olivia
-
-
-
Joined on 09-08-2003
-
Michigan
-
Posts 418
-
Points 2,835
-
|
marquez: So, daca te cheama inapoi dupa ce te-au refuzat, iei viza au ba?
Din cazul prezentat de tine (cel cu extrasul de cont pentru a doua zi) nu reiese ca era vorba de un refuz. Eu pana acum nu am auzit niciodata de un refuz si apoi ambasada sa te cheme inapoi. Ce spui tu, exista, cand sunt acte insuficiente la dosar, in ziua cand am fost eu la interviu am vazut aceeasi faza, o tanara nu avea certificatul de nastere in original cu ea (ii fusese furata geanta cu o zi inainte chiar dupa ce fusese cu el la tradus). I s-a dat un nou termen sa se prezinte. Era pentru viza de logodna, nu i-a dat refuz, doar a amanat-o ca zic asa.
|
|
-
08-26-2007, 12:56 PM |
-
olivia
-
-
-
Joined on 09-08-2003
-
Michigan
-
Posts 418
-
Points 2,835
-
|
Am citit acum tot topicul. Uite un caz in care audienta la ambasada a ajutat. Un amic, cetatean american, aflat in vacanta in Romania, spera sa -si ia mama cu el la intoarcere sa-si vada nepotii. Mama lui a primit refuz la viza turistica. Fiul a cerut audienta la ambasada. In timpul audientei i s-a spus ca poate sa-si aduca mama cu GC fara probleme, fiind cetatean. El a insistat ca nu doreste decat o viza turistica, ca mama lui nu are sub nici-o forma de gand sa ramana in America si ca nu vede rostul la toata tevatura legata de GC doar pentru o vizita de cateva luni. Ca mama e in varsta, nu se stie cat mai are de trait, ca nepotii sunt prea mici sa-i aduca in Romania .... In final, mama lui a primit viza pe 10 ani.
|
|
-
08-26-2007, 12:58 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 5,044
-
Points 22,445
-
|
Daca ne gandim la concret, nici nu are cum sa te cheme asa de la ei fara nimic sa se intample. Zilnic sute de oameni aplica pentru o viza turistica. Nu sta nimeni sa ia dosarele din urma care sunt deja inchise. Eu inteleg ca tu spui ca daca se adauga ceva, sau se trimite scrisoare, dar si in cazul acela te pune sa aplici din nou nu te cheama pentru vechiul dosar. Plus ca de fiecare data cand aplici platesti taxa.
|
|
-
08-26-2007, 09:18 PM |
-
garcea
-
-
-
Joined on 03-05-2005
-
-
Posts 300
-
Points 1,485
-
|
marquez: M-am mai linistit . Asadar, posibil sa existe posibilitatea. Si, hai sa ne dam cu parerea, te-ar rechema sa te refuze sau, daca rechemarea inseamna revenire asupra deciziei de refuz? Nu-mi zice iar aia cu nu-exista-garantii, ca vorbim aici despre o situatie super-speciala, utopica chiar - sa fii refuzat si sa te recheme. 
Pacat ca nu ai luat viza de vizitator. E din cauza sotului. Daca ati fi despartiti cu acte in regula adica sentinta definitiva si irevocabila ti-ar creste sansele.. Dar cat exista prezumtia de dual intent. Cred ca stii ce inseamna dualist...nu ai cum sa te califici pt viza ...Motivul e trecut in Constitutia US.Apropo de ce ai scris in quote...uite o situatie ...nu utopica si nici chiar asa speciala...dar reala... http://www.cancan.ro/2007-08-27/Prigoana-expulzat-din-Statele-Unite.html exact cum spunea si Alien...viza de vizitator loterie loterie....Deci cu viza...ajuns in State si mult pa de la politia de frontiera.
|
|
-
08-26-2007, 09:28 PM |
|
|