Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Romani in Australia

Last post 08-17-2007, 01:39 AM by ana escu. 3 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  08-16-2007, 02:49 PM 65929

Romani in Australia

Cautam informatii despre Australia, am gasit raspunsuri, mai greu e cu noile intrebari care s-au ivit. Se pare ca am sansa sa emigrez, desi nu mi-am dorit asta, cred ca am trait intr-un cerc foarte bine inchis, poate din cauza asta sunt atat de prudenta si ma gandesc ce sa fac, ma gandesc... Am citit comentarii despre joburile de acolo, despre diferentele de cultura, civilizatie, am simtit dupa felul in care s-au explimat cei de-acolo ca sunt diferente de perceptie a realitatii.... nu stiu, aici, acolo. Intrebarea principala este legata de indienii de acolo, anglo-indieni mai precis. Sunt ei diferiti de ceilalti, au un alt statut? Daca voi trai acolo, intr-o familie de cetateni australieni de oridine anglo-indiana, romanii din Australia vor gandi....ce?

Filed under:
  •  08-16-2007, 03:33 PM 65933 in reply to 65929

Re: Romani in Australia

...why would you care what "romanii" think?...you do what you see fit for you and your family...you dont go there to " please" other people (especially) ramanians...

Good luckSmile

"there is NO WOMAN out there that is worth the trouble that she brings" by me :)
  •  08-17-2007, 01:34 AM 65967 in reply to 65929

Ana, ceea ce ai pus tu pe forum nu e o intrebare, si javacool ti-a dat singurul raspuns valabil. In general australieni si romanii australieni nu fac exceptie, nu se leaga de culoare pielii, credinte religiose, politice, sexuale samd. Dar natura umana este la fel peste tot in lume si s-ar putea sa ai parte de ceva experiente  atipice, cine stie? Si noi ne faceam probleme cum or sa ne primesca comunitatea din Australia. Intamplarea a facut sa nu avem nici o familie de romani prin preajma (la mai putin de 1000km). Asa ca ne-am imprietenit cu ceva australieni get-be-get, sau de diverse backrounds( Sweden, Phillipines, Thailand, Japan, Kenya, samd. Prieteniile nu sunt la fel ca cele din Romania..., legaturile interumane sunt mult mai slabe aici in Australia.

Daca mai ai ceva intrebari la obiect "bring them on". Cheers.

Do, or do not. There is no "try."
  •  08-17-2007, 01:39 AM 65968 in reply to 65933

I care because i am trying to live nice... i will not go there to please other people, but i want, when i'll ask myself if i am upright, to find a good answer.

Multumesc pentru raspuns, dupa ce am facut postarea am vazut cat de superficial este mesajul meu.... citind apoi o intamplare - Euclid parca scria - cu niste tineri, intr-o zona de munte din Romania, tineri care se uitau lung dupa niste Dacii, ei fiind nebuni, saraci si frumosi, m-am gandit ca poate nu e gresita ezitarea asta a mea....

Filed under:
View as RSS news feed in XML