Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Cand simti ca traiesti CU ADEVARAT ??

Last post 11-13-2007, 04:07 PM by javacool. 34 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  08-17-2007, 04:29 PM 66045

Cand simti ca traiesti CU ADEVARAT ??

Cand parchezi masina in fata casei ? Cand tastezi codul PIN la bancomat ? Cand iti scoti cainele la plimbare dimineata ? Cand iti privesti lap-top-ul ? Cand iti cumpari un taior sexy sau ultima crema CLINIQUE nou intrata pe piata ? Cand privesti ROLEX-ul de pe mana ta stanga ?

Tu cand simti ca traiesti CU ADEVARAT ?

" It's never too late to dream and live the life you want. You are still alive, right ?? "

•  08-17-2007, 04:41 PM 66047 in reply to 66045

Re: Cand simti ca traiesti CU ADEVARAT ??

Eu sint de moda veche asa ca dintre variantele date, aleg plimbarea cu ciinele. As prefera sa fie si sotul, dar parca dimineata tot mai bine-i singura, sa-mi adun gindurile, sa apreciez ce am, sa ma bucur ca sintem sanatosi, traim in pace si armonie, sa-mi amintesc momente de viata. Nu spun ca nu-mi pac si mie, ca oricarei femei, cred, hainele, ori citeva ore la spa, dar astea-s dor o particica din ce-avem.
  •  08-17-2007, 04:52 PM 66051 in reply to 66047

Cand ascult muzica preferata (exemplu Courtney Love, Guns 'n Roses) si atunci cand calatoresc...cand am fost in Singapore am simtit ca am trait cu adevarat...what else? When I make love with my husband :) cand ies in oras (desi asta nu se compara cu serile petrecute pe terasa in Romania cu colegii din facultate sau cand mergeam cu cea mai buna prietena, Ana din Baia Mare :), la rockoteca...Cand privesc apusul sau rasaritul pe plaja...Traiesc cu adevarat cand I make a positive difference in viata altora. Nimic materialist.
  •  08-17-2007, 04:53 PM 66053 in reply to 66047

Cand sunt acasa cu familia mea, sotul si baiatul meu, cand suntem toti fericiti, radem, glumim, ne distram, cand sunt cu prietenii, cand e frumos si soare afara, totul e verde, sau alb, senin..., cand realizez cat de norocoasa sunt sa am toate astea, cand puteam sa ma fi nascut intr-o tara din lumea a treia, sa nu am nici macar apa de baut...
    A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort. (Herm Albright)
  •  08-18-2007, 01:41 AM 66077 in reply to 66053

Simt ca traiesc cu adevarat cand iubesc si cand am sentimentul ca sunt iubita in acelasi mod in care iubesc eu; cand prin faptele si vorbele mele sunt capabila sa fac unele persoane fericite, cand vad cum izvoraste fericirea pe chipul lor, simt ca traiesc cu adevarat cand imi ascult melodia preferata; cand ; cand, cand ....Si ma intorc la a iubi si a fi iubita. La comuniunea sufletelor.

Celelalte chestii ( care nu neg, au importanta ) ma fac sa simt ca traiesc, dar nu la aceeasi intensitate.

Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me.
    Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai:
    La Citta degli Angeli
  •  08-18-2007, 01:12 PM 66119 in reply to 66045

mariuca:
    Cand parchezi masina in fata casei ? Cand tastezi codul PIN la bancomat ? Cand iti scoti cainele la plimbare dimineata ? Cand iti privesti lap-top-ul ? Cand iti cumpari un taior sexy sau ultima crema CLINIQUE nou intrata pe piata ? Cand privesti ROLEX-ul de pe mana ta stanga ?

Ce-i aia a trai cu adevarat? Ori traiesti ori nu.

Da' daca intrebarea e pusa oarecum retoric, atunci... traiesti cu adevarat cand mori corect. Asta poate ca include si ce-a zis J mai sus.

Chestiile astea viata, adevarul, moartea sunt intrinsec legate unele de altele, sunt inseparabile.

PS: Rolexurile, clinicile, sexynessul, cainii de rasa parfumati & samponati, pinurile etc. sunt chestii irelevante. Baba lui Tutea e exemplu de relevanta.

The infinite is in the finite of every instant. (Zen)
  •  08-18-2007, 02:33 PM 66123 in reply to 66119

Poti trai cu adevarat sau poti trai simplu, poti exista, ceva mai indiferent, neimplicat, ca o simulare. Se leaga toate, asa e, viata, adevarul, moartea si probabil ar trebui sa traim adevarat cand, parcurgandu-le armonios, in ordinea fireasca, simtim ca traim cu adevarat.  Mie nu-mi iese intodeauna, uneori ma straduiesc, alteori uit sa o fac... Dar simt uneori ca viata e frumoasa si mi se umple sufletul cand simt iubirea alor mei, cand reusesc sa duc la capat ceva greu, cand primesc ajutor de la cine nu ma astept, fara sa-l cer, cand pot sa spun exact ce gandesc si sunt ascultata.....astea sunt bucuriile egoiste dar astea ma fac sa devin generoasa, sa iubesc la randul meu, sa dau ajutor, sa ascult...sa trag aer in piept si sa nu-mi ajunga spatiul pentru ca imi simt sufletul mai mare ca de obicei. Ei, cam atunci simt ca traiesc cu adevarat.

•  08-18-2007, 02:50 PM 66125 in reply to 66119

Dell:

traiesti cu adevarat cand mori corect. 

...can you be more specific about "mori corect"?...what that mean ? is there a way to die incorrect?

"viata, adevarul, moartea sunt intrinsec legate unele de altele, sunt inseparabile"...huh , i know they are VERY separate and i hope they stay that way for a long time for meSmile

...i live 27/7Stick out tongue

"there is NO WOMAN out there that is worth the trouble that she brings" by me :)
  •  08-19-2007, 01:12 AM 66140 in reply to 66125

Nu cred ca iubirea este ceea ce te face sa simtzi ca traiesti , iubirea te face mai mult sa plutesti , ratziunea ca ai langa tine un om care si-ar da si viatza pentru ca tu sa fii ok, te face sa simtzi ca traiesti pentru cineva , pentru ceva, ca esti acceptat, apreciat, respectat..  exact asa cum esti ........ dar cel mai puternic sentiment care ne face sa simtzim ca traim este DUREREA. 

Probabil ca multzi atzi auzit urmatorul dialog:

X: Esti bine?

Y: Da , dar ma doare ....

X: Asta inseamna ca esti viu. Stick out tongue

"What nerv's me also destroy me!"
  •  08-19-2007, 04:08 AM 66143 in reply to 66125

javacool:

Dell:

traiesti cu adevarat cand mori corect. 
    ...can you be more specific about "mori corect"?...what that mean ? is there a way to die incorrect?

"viata, adevarul, moartea sunt intrinsec legate unele de altele, sunt inseparabile"...huh , i know they are VERY separate and i hope they stay that way for a long time for meSmile

...i live 27/7Stick out tongue

Yes, there is dying correctly and dying incorrectly. It all depends on what you did do and what you did not do before your time has come.

Viata si moartea sunt separate si nu exista una fara cealalata. Moartea e definitia vietii.

Ori esti viu ori esti mort, nu poti sa fii si una si alta in acelasi timp.
    Moartea incepe unde se termina viata. Viata are ciclul ei, un inceput si un sfarsit. Adevarul exprima existenta vietii.

Viata si moartea sunt despartite printr-o linie mai subtire decat un fir de par.

•  08-19-2007, 04:12 AM 66144 in reply to 66140

Leona:
    Nu cred ca iubirea este ceea ce te face sa simtzi ca traiesti , iubirea te face mai mult sa plutesti , ratziunea ca ai langa tine un om care si-ar da si viatza pentru ca tu sa fii ok, te face sa simtzi ca traiesti pentru cineva , pentru ceva, ca esti acceptat, apreciat, respectat.. exact asa cum esti ........ dar cel mai puternic sentiment care ne face sa simtzim ca traim este DUREREA.
    Si originea durerii care e?
    (Ca nu vorbim de oase rupte.)

•  08-19-2007, 02:53 PM 66165 in reply to 66119

Dell:
    mariuca:

Ce-i aia a trai cu adevarat?

A trai CU ADEVARAT, dupa parerea mea, inseamna a trai pozitiv cu intensitate, cu vibratie. Poti trai adevarat, autentic sau poti doar exista ... o existenta insipida, 'incolora', 'inodora' sau eventual mustiind de neputinte, nelinisti, rautati, prejudecati, frici, frustrari, invidie, posesivitate, gelozie, egoism, dominatie, dependenta - lucruri pe care cu totii le traim intr-o mai mare sau mai mica masura. Tu ai numi asa ceva VIATA ? Daca ai fi in Cer sau pe o alta planeta, ai face cerere pt. a te naste pe Pamant si a trai asa ceva ?

Eu cred ca am facut o astfel de cerere si ma intreb ce o fi fost in capul meu. Confused.Oare oi fi masochista ?? Hmm. N-as fi putut alege o alta planeta din alta galaxie ? lol. E ca si cum in concediu fiind, as solicita unei agentii de turism din sudul Libanului, locuri la o pensiune Hezbollah.

Viata adevarata, autentica, dupa parerea mea, e cea in care inima vibreaza, in care ma simt vie pe deplin, in care iubirea in TOATE formele ei joaca un rol dominant.

" It's never too late to dream and live the life you want. You are still alive, right ?? "

•  08-19-2007, 02:59 PM 66166 in reply to 66143

Dell:

Moartea e definitia vietii.

Desi, intentia mea nu a fost sa filozofam pe tema vietii si a mortii (au facut-o destul altii, initiati, inaintea noastra, etc), nu am inteles aici prea bine. Adica la intrebarea : Ce e moartea ? Raspunsul este : Este viata ... ?. Adica cu alte cuvinte, moartea = viata ? Asa s-ar intelege din raspunsul tau de mai sus.

•  08-20-2007, 07:32 AM 66175 in reply to 66166

Moartea e singura certitudine in viata.
    Hai sa reformulez ca sa nu se-nteleaga gresit: omul are o singura certitudine cat traieste - moartea.

Viata fara moarte nu exista pe Pamant.

•  08-20-2007, 10:38 AM 66178 in reply to 66175

Adrenalina ma face sa simt ca traiesc (nu ma refer la aruncari de la inaltime si alte sporturi extreme) ci la absolut toate trairile care iti dau fiori. Wink
  •  08-21-2007, 12:21 AM 66191 in reply to 66178

...living on the edge WinkParty!!!Paradise
    "there is NO WOMAN out there that is worth the trouble that she brings" by me :)
  •  08-21-2007, 11:08 AM 66199 in reply to 66191

http://www.youtube.com/watch?v=Sq5mQLArjmo

..there you go:)

•  08-21-2007, 02:19 PM 66208 in reply to 66199

Rolling Laugh  Rolling Laugh, cand razi cu pofta.....poti sa simti ca traiesti  or...who knows?

•  08-21-2007, 02:47 PM 66209 in reply to 66144

Dell:
    Leona:
    dar cel mai puternic sentiment care ne face sa simtzim ca traim este DUREREA.

Si originea durerii care e?

Originea durerii este Iubirea, fara nici un dubiu. (Desi aparitzia noastra pe lume este provocata de durerile nasteii , totusi este intampinata de dragostea parinteasca.)

Dar ceea ce am vrut eu sa zic, este ca :

Daca ai sta putzin si te-ai gandi cat de greu trece timpul in clipa in care doare, ca vrei sa ajungi undeva si nu mai reusesti sa ajungi ( ex: job, examen, acasa langa cei dragi, ....... o anumita suma de bani ..... etc. ) fiecare zi , fiecare clipa pana atingi acel scop trece extrem de greu si o traiesti cu intensitate , in comparatzie cu clipele petrecute langa persoane dragi , sau in locuri favorite , cand timpul pur si simplu zboara si raman doar cateva amintiri placute in adancurile sufletului tau.

A trai inseamna a lupta, dupa ce ai castigat o lupta toata acea perioada pana apare un alt tzel pentru care sa luptzi este mai mult relaxare. Nu stiu catzi dintre voi simtzitzi ca traitzi cu adevarat atunci cand totul este perfect si nu mai exista nici un scop , nici un tzel de atins.

" Omul cat traieste invatza"

•  08-21-2007, 04:30 PM 66213 in reply to 66209

Leona:

Originea durerii este Iubirea, fara nici un dubiu.

..i'd say that if you cut my leg off i'll be in a lot of painStick out tongue and nothing is gonna take that away for a while.NOT love,lust or whatever...well ,maybe a good painkiller or some good pot Wink

•  08-21-2007, 04:40 PM 66214 in reply to 66213

Java, in ce circumstantze tzi s-ar rupe piciorul??? ( asa cum s-a zis sau am interpretat eu, nu sunt luate in considerare accidentele)

•  08-21-2007, 04:46 PM 66215 in reply to 66214

Leona:

Java, in ce circumstantze tzi s-ar rupe piciorul??? ( asa cum s-a zis sau am interpretat eu, nu sunt luate in considerare accidentele)

..like thisSmile

http://www.nothingtoxic.com/media/1187582762/Tard_with_Horrific_Pants_Lets_his_Friend_Run_Over_his_Arm

•  08-28-2007, 02:35 PM 66600 in reply to 66215

Cand tatal meu era bolnav de cancer, in ultimele zile ale vietii lui, l-am vazut plangand. M-am apropiat si l-am intrebat de ce plange. Si mi-a raspuns: pentru ca niciodata nu voi mai vedea cum imi infloresc trandafirii, niciodata nu voi mai gusta fructele din pomii plantati de mine si niciodata nu voi mai zambi atunci cand voi vedea cum frunzele se misca la adierea vantului de mai (atunci a murit).

Cred ca trebuie sa simtim ca traim cu adevarat doar pentru simplul si unicul fapt ca TRAIM.

•  09-19-2007, 05:13 PM 67394 in reply to 66045

mariuca:

Traiesti cu adevarat cand esti impacat cu tine insuti. Si majoritatea n-apuca. Pt. ca nici nu vor asta cu adevarat. Altii, tot f. putini, traiesc cu adevarat cand mor c-atunci ajung sa fie impacati cu sine.

Retsul sunt baloane de sapun. Diafane si umflate.

End of story.

•  09-22-2007, 11:54 AM 67516 in reply to 67394