|
|
vreau un sfat, pls
Last post 09-23-2007, 11:20 PM by badana. 9 replies.
-
09-05-2007, 08:44 PM |
-
09-05-2007, 11:09 PM |
-
LV Goe
-
-

-
Joined on 01-10-2007
-
Seattle,WA
-
Posts 141
-
Points 0
-
|
Bine ai venit pe forum! Pentru viza de turist, prietenul tau trebuie sa dovedeasca ca are legaturi foarte stranse cu tara (proprietati, servici, facultate, familie, cont in banca etc) adica nu are nici un motiv sa ramana aici, din spusele tale inteleg exact opusul, adica "am gasit deja de lucru pentru el, servici bun, doar visa.. " , poate nu sti dar cu viza de turist nu are drept de munca. Chiar si in cazul in care are toate dovezile nu poate fi 100% sigur ca va primi viza, e ca o loterie. In cazul casatoriei nu conteaza daca are refuz la viza de turist dar tu trebuie sa fi cetatean pentru a putea depune actele pentru el. am gasit deja de lucru pentru el, servici bun, doar visa.. " , poate nu sti dar cu viza de turist nu are drept de munca. Chiar si in cazul in care are toate dovezile nu poate fi 100% sigur ca va primi viza, e ca o loterie. In cazul casatoriei nu conteaza daca are refuz la viza de turist dar tu trebuie sa fi cetatean pentru a putea depune actele pentru el.
"For the world you may be one person but for one person you may be the world..."
|
|
-
09-05-2007, 11:13 PM |
-
09-06-2007, 05:58 AM |
-
09-06-2007, 04:00 PM |
-
09-06-2007, 05:06 PM |
-
09-06-2007, 10:46 PM |
-
sofi
-
-
-
Joined on 09-05-2005
-
-
Posts 50
-
Points 40
-
|
Buna, Si bun venit pe forum. Ca fosta profesoara faces, casatorita ,pot sa-ti spun ca sotul poate sa te insoteasca pe viza J2. Aceasta viza nu este cu drept de munca din Romania, deci la ambasada nu trebuie sa spuna ca are intentii sa lucreze, dar odata ajuns aici poti aplica pt dreptul de munca. In trecut, acum 3 ani, dreptul de munca se dadea pe durata vizei, asa l-a avut sotul meu si ceilalti soti, dar recent am inteles ca se da doar pe un an si trebuie reinnoit anual. Trebuie completat I765 si trimis la INs dupa ce a ajuns el aici. Te poti documenta intre timp. Taxa e acum destul de maricica in jur de 350 de dolari. Tocmai le-au majorat. S-au mai intamplat si refuzuri pe J2, dar deobicei agentia te sustine si pana in final se rezolva, dar trebuie neaparat sa demonstreze legaturi cu tara. Si mai ales sa demonstrati relatia, avand in vedere ca nu sunteti inca casatoriti. Sa nu suspecteze casatorie din interes. Asta inseamna poze prin care sa dovediti ca sunteti impreuna de ceva timp si orice altceva care sa dovedeasca ca relatia este serioasa. Pe viza B, turistica, nu va avea drept de munca si nici nu poate aplica aici pentru, plus ca trebuie un cetatean american care sa-i faca invitatie. Faces nu mai face invitatii pt prieteni sau logodnici si nici nu vad cine altcineva care te-ar putea ajuta, decat daca ai prieteni sau rude deja cetateni americani. Poti folosi varianta turist daca vrea sa vina mai intai sa vada cum este si daca ii place. Au fost soti care au venit initial ca turisti, dar atunci agentia facea invitatii mai usor. Oricum voi hotarati. Sper ca am fost de ajutor.Imi cer scuze pt eventualele greseli dar am scris in mare graba. Oricum daca citesti pe forum s-a scris mult despre viza J si implicatiile ei, asa ca o sa gasesti tot suportul de care ai nevoie. Multa bafta, mai ales daca esti in primul an FACES Sofi
|
|
-
09-16-2007, 07:52 PM |
-
badana
-
-
-
Joined on 09-05-2007
-
-
Posts 4
-
Points 0
-
|
buna, sofi.iti multumesc pentru raspunsul tau. ne-am hotarat sa incercam sa aplice pentru viza, cu toate actele necesare, sa vada ce se intampla atunci si daca ia viza, mergem in vara acsa si facem nunt, iar daca nu ia viza, merg eu acsa in iarna si facem nunta. dar problema este ca nu stiu cum sa fac mai bine... sa ii fac eu invitatie , sa spuna ca vine ca turist la mine,profesor faces? acum in octombrie vrem sa incercam asta. sau sa vb cu niste prieteni, cetateni americani- o familie draguta - sa faca ei invitatie pentru prietenul meu- si daca e ce trebuie sa faca, stii cumva cum e mai bine? astept raspuns, multumesc!
|
|
-
09-23-2007, 10:07 PM |
-
sofi
-
-
-
Joined on 09-05-2005
-
-
Posts 50
-
Points 40
-
|
Buna, Chiar nu stiu cum e mai bine, Ideal ar fi sa-ti faca Faces invitatie pentru el. Stiu ca nu prea mai vreau dar daca le explici frumos ca vreti sa va casatoriti dar mai intai vrea sa vina sa vada cum e...poate poate ai noroc. Tu poti sa-i faci o scrisoare, trebuie neaparat completat un afidativ of support, nu stiu din pacate pe nimeni care sa fi incercat varianta asta. Majoritatea au fost cu invitatii faces. Oricum trebuie sa demonstreze legaturi puternice cu tara pt viza turistica si zic ca va fi mai greu de luat decat J2, dar nu imposibil. Mai ales daca are un job bun in romania, documente cum ca se intoarce la el...si nu e foarte tanar.Oricum vizele sunt in general o loterie si nu pot sa-ti spun care e varianta cea mai buna. Daca te hotarasti sa-i faci tu invitatie pe langa afidativ of support sa-i trimiti si o scrisoare pe care o ceri de la FACES care sa ateste calitatea ta de angajat. Daca apelezi la cuplul american prietenul tau va trebui sa spuna ofiterului cand merge la viza de unde si de cand ii cunoaste si care e legatura cu ei, de ce vrea sa-i viziteze. Nu stiu de unde sa ia affidativ of support, dar in general stiu ca se poate completa la banca, se scriu ceva date legate de statutul tau financiar cum ca poti sa-l sustii pe durata sederii. Pe langa afidativ o scrisoare din partea lor care sa precizeze de ce este invitat, relatia si durata sederii. Scrisoarea sa fie adresat ofiterului consular. Daca vine pe turist nu va putea sta pana in vara cu tine. Durata maxima de sedere permisa de ofiterii de la aeroport e de sase luni. Chiar daca ia viza pe zece ani cu multiple intrari. DAr pot sa-ti dea si mai putin timp. In tot acest timp el nu va avea drept de munca. Sper sa vina si altii cu sugestii..desi cred ca e o hotarare pe care trebuie sa o iei singura. Eu am incercat sa nuantez ce implica o varianta sau alta. Sper ca am fost destul de clara. Cred ca pe forum s-a mai scris de affidativ of support. Stiu ca trebuie completata dar nu stiuu de unde sa iei formularul. DAr pe forum s-a mai scris despre asta. Durata de vizita e bine sa o ceara in jur de 2-3 saptamani nu mai mult. Asa a cerut si mama mea si a primit viza pe zece ani si la aeroport i-au pus stampila cu sase luni de sedere. Invitatia pt ea a fost insa facuta de FACES. Orice varianata alegeti trebuie sa fie foarte sigur pe el cand merge la interviu sa nu se piarda, datele sa coincida si zic eu ca nu e bine sa minti. Nu zic sa le spui ce nu-i intereseaza, sau sa omiti ceva care nu te favorizeaza, mai ales daca nu te intreaba, dar ce le spui sa fie adevarat. Acuma daca vine prin invitatie de la prietenii americani nu trebuie sa spuna ca are prietena in america..ca atunci li se aprind becurile ofiterilor....Stiti voi. La interviul pt viza trebuie sa te gandesti ca la un interviu de job.Trebuie sa te vinzi cat mai bine sa nu le dai motive sa cresada ca nu te-ai mai intoarce. Alte sfaturi nu am. Tine mult oricum de norocul fiecaruia. Multa bafta va doresc. Asa ca o curioazitate, in ce zona din South Carolina sunteti? Sper sa fie ok si sa te fi adaptat. Tinem legatura Sofi
|
|
-
09-23-2007, 11:20 PM |
-
badana
-
-
-
Joined on 09-05-2007
-
-
Posts 4
-
Points 0
-
|
multumesc pentru raspuns, sper sa avem noroc... eu sunt in sumter! tine-mi pumnii, ca la inceputul lunii octombrie o sa aplice pentru turist. o zi buna!
|
|
|
|
|