Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Cetatean american in vizita in Romania. Ajutor!!!!

Last post 10-03-2007, 03:31 AM by Geostefan. 9 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  09-10-2007, 02:23 PM 67055

Cetatean american in vizita in Romania. Ajutor!!!!

M-am nascut in Romania si am venit in State si acum am luat si cetatenia Americana. Mi-am luat bilet sa merg in Romania, dar mi-am luat doar DUS si am auzit ca e posibil sa am probleme pentru ca nu am bilet si de intors sa le garantez ca ma intorc inapoi in State fiind cetatean American. Deci repet eu momentan am si pasaport romanesc si pasaport american. In Romania o sa stau pana cand ia viitorul meu sot visa ( K1) deci mai mult de 3 luni or cam asa. Ce ar trebui sa fac sa nu am probleme? A mai trecut cineva prin asa ceva?
  •  09-10-2007, 05:34 PM 67061 in reply to 67055

Re: Cetatean american in vizita in Romania. Ajutor!!!!

Spui ca ai pasaport romanesc, deci la intrarea in Romania o sa prezinti pasaportul romanesc, ce treaba sa aibe ei cat stai sau ce bilet de avion ai? Esti cetatean roman stai cat vrei tu in Romania (chiar daca ti-ar fi pasaportul expirat sau pierdut si tot nu ar fi probleme, fie ca iti scoti titlul de calatorie de la amabsada sau un consulat romanesc de aici, fie nu).
    The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  09-10-2007, 05:48 PM 67063 in reply to 67061

Da am pasaport romanesc ( nu e expirat) dar eu ma intreb ce o sa fac cand imi cer si Green Card.. ca mereu cand am intrat in Romania, mi-a cerut Green Card si Pasaport Tongue Tied Le arat pasaportu american daca imi cer green card or cum? Indifferent

Mersi pentru raspuns TheAlien.

•  09-10-2007, 05:57 PM 67064 in reply to 67063

Eu zic ca daca le arati pasaportul romanesc nu or sa te mai intrebe nimic iar daca totusi se intampla, le arati pasaportul american si gata.

"For the world you may be one person but for one person you may be the world..."

•  09-10-2007, 07:45 PM 67069 in reply to 67063

Da, prezinti pasaportul american in caz ca te intreaba ceva, dar de cand cu intrarea in UE si libera circulatie doar pe baza de buletin, nu se mai pun intrebari chiar asa.
    The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  09-10-2007, 09:19 PM 67072 in reply to 67063

Geostefan:

Da am pasaport romanesc ( nu e expirat) dar eu ma intreb ce o sa fac cand imi cer si Green Card.. ca mereu cand am intrat in Romania, mi-a cerut Green Card si Pasaport Tongue Tied Le arat pasaportu american daca imi cer green card or cum? Indifferent

Mersi pentru raspuns TheAlien.

La intrarea in Ro nu ti se cere GC, arati numai pasaportul romanesc.

•  09-10-2007, 09:27 PM 67073 in reply to 67072

Eu am intrat in Romania de prea multe ori ca sa le mai numar si niciodata nu mi s-a cerut si alt act cand am aratat pasaportul romanesc.  Mai mult, acum 2 luni am intrat cu pasaportul american ca l-am uitat pe cel romanesc acasa, iar nici o intrebare.
  •  09-11-2007, 08:16 AM 67081 in reply to 67073

Multumesc la toti pentru raspunsuri! Interesant cum voua nu va cerut Green Card-ul Huh?, insa mi-e mi la cerut tot timpul cand am intrat in Romania.. adica de vreo 4 ori si ultima data a fost iarna trecuta Tongue Tied
  •  09-11-2007, 09:37 AM 67082 in reply to 67055

Nu-ti cere nimic cind intri, ci doar cind pleci. Vor sa se convinga ca ai dreptul sa intri in usa.
  •  10-03-2007, 03:31 AM 67922 in reply to 67055

Am intrat prin Sibiu in Romania... si  nu mi-au cerut green card or pasaport american :)
View as RSS news feed in XML