Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

J1

Last post 09-14-2007, 11:09 AM by Honors. 11 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  05-17-2007, 07:46 PM 60810

J1

Am primit viza j1 si vreau sa raman in America...care ar fii pasii prin care trebuie sa trec ca sa imi extind viza si ce fel de extensie pot sa fac...Astept sugestii!Multumesc anticipat.
  •  05-17-2007, 07:56 PM 60812 in reply to 60810

Re: J1

Salut,

In primul rand citeste ce s-a scris pe forum. Vei gasi TOATE informatiile de care ai nevoie. In mare, sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le stii:

1. Daca scrie in pasaport ca esti subject to 212e sau subject to 2HRR, inseamna ca ai nevoie de waiver pentru indepartarea acelei conditii (plecarea acasa obligatorie dupa terminarea vizei, pentru o perioada de doi ani).

2. Iti poti extinde viza doar daca ai motive intemeiate sa continui programul. Este foarte greu, mai ales ca iti trebuie acordul angajatorului. In loc sa te gandesti la extinderea vizei J, orienteaza-te spre viza H, care este o viza de munca si care deschide calea catre obtinerea in timp a green card-ului (doar cu sustinerea angajatorului, altfel nu poti sa faci nimic). Daca nu vei fi nevoit sa pleci acasa, poti sa iti schimbi statutul in H (adica nu vei avea viza in pasaport, dar vei avea drepturile conferite de respectiva viza). Statutul e valabil doar cat timp esti aici. Daca pleci, la intoarcere vei avea nevoie de viza in pasaport, adica va trebui sa faci un drum la ambasada pentru a o obtine.

Sunt multe de spus. Anul trecut eram cam in aceeasi situatie ca si tine, forumul m-a ajutat foarte mult, sunt oameni extraordinari aici care vor sa ajute, dar trebuie si tu sa "iti faci temele": citeste ce s-a scris pana acum.

Succes,

Alessiaflag

•  05-20-2007, 07:57 AM 60897 in reply to 60810

Eu am viza pana in 30 sept...daca cumva nu imi pot obtine waiveru in 3 luni sa imi extind viza ca si turist?si inca ceva...Toatele actele pt waiver alea de la Ministerul educatiei si adeverinta fiscala sa mi le fac rost din tara inainte sa plec ,nu?si cand ajung acolo sa aplic direct pt waiver?P.S.Toate actele trebuie sa fie legalizate si traduse in engleza,nu?Si cum sa fac rost de scrisoarea de la Ministerul educatiei.

Multumesc mult!!! 

•  05-20-2007, 08:40 AM 60898 in reply to 60897

Ciao,

Actele de la Ministerul Educatiei nu trebuie traduse si legalizate. Intra pe roemburs.org si osa gasesti toate datele. Sau da search pe google (roembus.org no objection statement si vei gasi direct pagina).

Daca intri pe burse.ro, la DIVERSE, apoi NOUTATI, gasesti actele necesare pentru a obtine acea adeverinta de la minister.

Daca iti expira viza J1, trebuie sa aplici de change of status (formularul I-539 iti trebuie), chiar daca waiverul e in pending inca, deoarece, daca iti expira viza si tu inca nu ai waiverul esti out-of-status.  Daca insa ai un caz de schimbare de statut (change of status from J1 to B, de ex.) esti in good standing chair daca J iti expira.

Sper sa gasesti tot ce iti trebuie, daca nu intreaba.

Succes,

Alessia

•  06-04-2007, 12:10 PM 61196 in reply to 60810

Allesia ai putea sa imi dai id-ul tau de la mess?As fi recunoscator...am putea vb mai multe decat pe forum...asta in cazul in care o sa ai timp pt mine :P...Multumesc
  •  06-04-2007, 03:03 PM 61202 in reply to 61196

Ciao,

As vrea, cu multa placere, dar am mai dat odata e-mail-ul meu e forum si am aflat ca nu e voie. Sunt reguli care au fost gandite si nu as vrea sa mai fac aceeasi greseala. Intreaba-l pe Alien daca/cum poti lua legatura cu mine. Din cate stiu, a mai ramas e-mail-ul meu ratacit pe unul dintre mesajele de mai demult. Daca il gasesti... cu multa placere.

Oricum, orice intrebari ai, iti voi raspunde si pe forum.

Sa ai bafta,

Alessia

•  06-05-2007, 02:31 PM 61230 in reply to 60810

Cum adica sa ai un motiv intemeiat!Care ar fii acelea in mare...Multumesc mult...
    Filed under:
  •  06-05-2007, 05:33 PM 61232 in reply to 61230

Un exemplu de motiv intemeiat: de ex., daca esti profesor si viza expira in decembrie, poti cere extinderea pe motiv ca e un dezavantaj sa pleci in mijlocul anului scolar. In orice tip de program esti, daca demonstrezi ca programul trebuie continuat/prelungit (de asta am zis ca ai nevoie de ajutorul angajatorului: el va sti ce situatie sa prezinte pentru a solicita extinderea vizei pt tine.) Eu personal nu am aplicat pt o extindere, dar toate informatiile le gasesti pe formularul I-539 (sunt niste indicatii pe primele pagini ale documentului pe care il poti download de pe site-ul uscis.gov. Sau cauta pe google I-539 si vei gasi pagina.
  •  06-16-2007, 01:17 AM 61639 in reply to 61232

Am un prieten care a fost anul trecut in America prin J1...A venit la timp in 28 sept.toate bune si frumoase...anul acesta sa dus din nou la viza...este ultimul an...si la respins de ce?avea toate actele tot ce ii trebuia...insa ce am observat la el pe pasaport era ca scria ceva in genul"bearer is not subject to section 212(e)" si mai jos "2 year rule does not apply".e posibil ca doi ani sa nu mai ii dea viza sau de ce la respins si scria asa pe pasaport...Ms mult...astept sugesti.Pa pa
  •  06-17-2007, 07:30 PM 61703 in reply to 61639

Pot fi diverse motive pentru care i-a fost respinsa viza. Depinde de ce tip de viza a cerut ... e greu de dat un raspuns asa general, fara alte amanunte. Nu i-au justificat respingerea?

Si apoi ... vrei nu vrei cei de la ambasada iti pot respinge cererea de viza daca ceva li se pare necurat, asa cum si daca ai o viza nu inseamna obligatoriu ca poti sa si intri in US ... depinzi de ofiterul de la intrarea in US. Am avut o cunostinta careia i-au permis sa stea in US doar citeva zile, desi avea toate actele in regula, avea viza turistica pe 10 ani, venea la copii sai (care au cetatenia deja) ... s-a bilbiit la granita cind au intrebat-o care este scopul vizitei (plecase doar de citeva luni din US) si ... gata ...

S-auzim de bine!

•  06-17-2007, 07:44 PM 61704 in reply to 61639

Dacian, observatia ta nu are nici o legatura cu respingerea vizei. Nota din pasaport spune ca posesorul vizei nu trebuie sa stea in tara 2 ani inainte de a primi alta viza. ratiunea a fost alta, probabil faptul ca e in ultimul an, ori cine stie....
  •  09-14-2007, 11:09 AM 67200 in reply to 61704

DacYan, prin ce program ai venit cu J1? Ai platit tu toate cheltuielile sau ai fost sponsorizat? Daca ai platit tu Ministerul n-ar trebui sa aibe nici o treaba. Cum si pentru ce ai venit exact? J1 se da pt. mai multe tipuri de programe. Tu ai 212(e) sau nu? In unele cazuri 212(e) s-a dat din ...GRESALA! Let us know.
View as RSS news feed in XML