Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

bilet de avion si pasaport cu nume diferite la intoarcerea in USA

Last post 09-18-2007, 01:31 PM by dinet. 3 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  09-17-2007, 12:13 PM 67248

bilet de avion si pasaport cu nume diferite la intoarcerea in USA

In sfarsit plec in Romania pentru cateva saptamani. Am cumparat bilet pe numele de fata pentru ca si pasaportul meu este pe acelasi nume. Problema este ca la intoarcere voi avea un nou pasaport cu numele sotului si ma tem sa nu am probleme la intoarcerea in USA , pentru ca biletul la intoarcere este pe numele de fata. O sa am certificatul de casatorie in original cu mine dar tot ma gandesc sa nu imi faca probleme cei de la biroul de imigratii cand vreau sa intru in State. A mai fost cineva in aceasta situatie? Multumesc de raspuns!
    "My great victory consists not in never falling but in rising everytime I fall."- from a movie
  •  09-18-2007, 12:07 AM 67297 in reply to 67248

Re: bilet de avion si pasaport cu nume diferite la intoarcerea in USA

Teoretic nu ar trebui sa ai nici un fel de probleme. In special daca ai actele la tine. Pe ce nume este GC? Nu mai stiu cum s-au mai schimbat legile in ultimii ani dar eu am fost acum ceva ani in Ro cu GC pe un nume, pasaportul romanesc pe numele dinainte de casatorie (consulatul nu a vrut sa-mi schimbe pasaportul fara certificatul de casatorie romanesc) si biletul pe numele de le GC. Nici o problema. Doar un comentariu la vama la romani dar nici o problema. Drum bun!
  •  09-18-2007, 10:41 AM 67303 in reply to 67297

Biletul trebuia cumparat pe noul nume de familie deorece in cazul expus de tine si anume la revenirea in SUA ti se va cere GC ca dovada a sederii tale legale, pe care ai numele nou.

•  09-18-2007, 01:31 PM 67314 in reply to 67248

danamoraki:
    In sfarsit plec in Romania pentru cateva saptamani. Am cumparat bilet pe numele de fata pentru ca si pasaportul meu este pe acelasi nume. Problema este ca la intoarcere voi avea un nou pasaport cu numele sotului si ma tem sa nu am probleme la intoarcerea in USA , pentru ca biletul la intoarcere este pe numele de fata. O sa am certificatul de casatorie in original cu mine dar tot ma gandesc sa nu imi faca probleme cei de la biroul de imigratii cand vreau sa intru in State. A mai fost cineva in aceasta situatie? Multumesc de raspuns!

Nu-ti fa probleme. Am fost in aceeasi situatie in iunie-iulie anul acesta. Cand iti schimbi pasaportul pe noul nume, o sa-ti ramana si cel vechi, pe care trebuie sa il ai cu tine la intoarcere.  In pus iti trebuie GC, certificatul de casatorie in orignal si evident pasaportul nou.

Drum bunTravel 

View as RSS news feed in XML