Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Identitate furata - e posibil?

Last post 10-04-2007, 03:52 PM by karla. 4 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  10-04-2007, 10:42 AM 67958

Identitate furata - e posibil?

Se poate ca cineva sa iti fure identitate doar asa ca dai numele tau si adresa? Am primit un telefon de la o cucoana si zicea ca e de la nu stiu ce post de radio si a zis ca face un sondaj de opinie.Mi-a pus niste intrebari apoi cica sa ii dau numele si adresa mea sa imi trimita canile.I le-am dat.Apoi sotul meu zice ca se poate sa imi fure identitatea, dar eu nu am SSN, nu am cont in banca, nu am absolut nimic.E posibil asa ceva?
  •  10-04-2007, 02:28 PM 67962 in reply to 67958

Re: Identitate furata - e posibil?

Nu cred ca cineva iti poate fura identitatea doar cu numele si adresa. Iti dai seama ca e nevoie de mult mai multe date... Si oricum aici (in State) se obtine foarte usor numele si adresa. Eu de exemplu primesc plicuri la adresa asta de cand am fost in vizita acum vreo 2 ani, n-am idee de unde au numele si adresa mea ca eu nu le-am dat nimanui, iubitu spune ca de la banca...

Ahh... si pe telefonul fix in general nu raspundem (doar daca vedem numarul, mai exact daca este in memoria telefonului) ca majoritatea sunt oferte, cei apropiati suna pe mobil... La inceput, cand am ajuns aici raspundeam ca nu stiam cum sta treaba, dupa aia am inceput sa zic "no english" si inchideam iar acum nu mai raspund deloc.

Eu zic sa stai fara grija...

"For the world you may be one person but for one person you may be the world..."

•  10-04-2007, 02:48 PM 67963 in reply to 67958

Din cate stiu eu problemele apar doar atunci cand cineva itzi cere SSN , ( sunt cateva exceptzii in care trebuie sa il dai ) dar la telefon, in urma unui sondaj , sub nici o forma nu dai alte detalii in afara de nume si adresa poate. Am auzit ca au fost cazuri in care anumite persoane sunau dandu-se drept angajatzi la o banca sau cablu ..... etc, si cica vroiau sa verifice daca datele erau corecte si intrebau de SSN si nr de cont din banca.

Deci conculuzia este atunci cand suni tu , si stii cu cine vb si unde ai sunat potzi sa dai toate detaliile care tzi se cer, dar in clipa in care primesti un telefon si incep sa te intrebe tot felul de date personale , deja ar trebui sa apara un semn mare de intrebare si sub nici o forma sa nu le raspunzi .

Deci atata timp cat nu tzi se cere SNN sau mai stiu eu ce detalii despre contul din banca, e ok.

"What nerv's me also destroy me!"
  •  10-04-2007, 03:26 PM 67968 in reply to 67958

Sigur ca se poate. Face o cerere de schimbare de adresa (care se face si online) si toata posta ta este data forward la o alta adresa. Si acolo poate primi tot ce mai are nevoie pt a prelua totul complet.

Vezi mai multe informatii aici: http://www.ftc.gov/bcp/edu/microsites/idtheft/consumers/about-identity-theft.html

Niciodata nu da informatii personale la telefon daca nu stii SIGUR cu cine vorbesti (cel mai sigur, tu ai dat telefon si stii unde ai dat).

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  10-04-2007, 03:52 PM 67970 in reply to 67968

Multumesc mult pentru informatii.Sotul meu mi-a spus sa nu mai raspund la telefoanele cu oferte sau sondaje de opinie.El a auzit ca unii scormonesc si in cosurile de gunoi pentru infromatii,de aceea hartiile trebuie sa fie rupte bine inainte sa fie aruncate sau cel mai bine sa se foloseasca o masina de aceea de taiat hartie.Eu deocamdata nu am SSN, nici cont bancar, numele meu de dupa casatorie, nu apare decat pe certificatul de casatorie.Aah am doar card la biblioteca si fitness, nu am trecut numele meu pe facturi.Daca primesc canile de la cucoana aia acasa precum cum a zis inseamna ca e ok, am scapat dar daca nu...cred ca nu mai dorm noaptea o bucata buna de timp.

View as RSS news feed in XML