|
|
Hello Vreau si eu niste informatii va rog!!
Last post 10-27-2007, 01:03 AM by Justinia. 18 replies.
-
10-06-2005, 04:33 AM |
-
roholidays
-
-
-
Joined on 10-06-2005
-
-
Posts 4
-
Points 95
-
|
Hello Vreau si eu niste informatii va rog!!
Hello , ma numensc Alex, si sunt in Los Angles.
Nu stiu nimik pe aici si ma plictisesc groaznic si nu m-am obisnuit deloc cu atmoferea de aici si nici cu locurile . As vrea sa stiu micile "secrete" de aici, cum ar fi: de unde sa cumpar mancare NORMALA, restaurante romanesti si alte chestii din astea ce tin de tara noastra.
Sincer mie aici nu imi place si abia astept sa ma intorc acasa!!!
Va raman recunoscator pt ajutor si as vrea sa intalnesc romani...sa mai schimb o vorba in limba noastra ca mi-a ajuns cu astia aici..:)
Alex
|
|
-
10-06-2005, 09:41 AM |
-
Priscila
-
-
-
Joined on 01-14-2005
-
-
Posts 791
-
Points 11,090
-
|
Re: Hello Vreau si eu niste informatii va rog!!
roholidays wrote: | |
Hello , ma numensc Alex, si sunt in Los Angles.
Nu stiu nimik pe aici si ma plictisesc groaznic si nu m-am obisnuit deloc cu atmoferea de aici si nici cu locurile . As vrea sa stiu micile "secrete" de aici, cum ar fi: de unde sa cumpar mancare NORMALA, restaurante romanesti si alte chestii din astea ce tin de tara noastra.
Sincer mie aici nu imi place si abia astept sa ma intorc acasa!!!
Va raman recunoscator pt ajutor si as vrea sa intalnesc romani...sa mai schimb o vorba in limba noastra ca mi-a ajuns cu astia aici..:)
Alex
|
|
Hei Alex nu dispera caci toti am trecut prin asta.Nu e chiar asa de negru, perioada de adaptare e destul de dificila.Daca citesti mesajele din acest topic ai sa descoperi ca sunt multi romani in zona ta.Pana ii descoperi tu, iti tinem noi de urat pe portal numai sa nu te plictisesti prea tare.Bine ai venit pe Romportal.![Party!!! [<:o)]](/emoticons/emotion-19.gif) ![Party!!! [<:o)]](/emoticons/emotion-19.gif) Furios,pickle sariti in ajutorului lui Alex ca se plictiseste singur acolo![Paradise [ip]](/emoticons/emotion-59.gif)
![Geeked [8-|]](/emoticons/emotion-15.gif)
www.sdphotoartgallery.com
|
|
-
10-06-2005, 12:33 PM |
-
roholidays
-
-
-
Joined on 10-06-2005
-
-
Posts 4
-
Points 95
-
|
Hello
Multumesc de reply, trec printr-o perioada destul de grea pshihic vorbind...Ma simt departe de toti care sunt ai mei, si ma rog stiti si voi..
Eu stau undeva la intersectia Via Marisol cu Huntington cred ,Passadena, .. Eu as vrea sa cumpar niste chestii de la noi sau ceva similar..Bors de exemplu..se gaseste pe undeva? Am gasit leustean, patrunjel, dar pastarnac? Aici a manca inseamna a merge la Burger King..:) asta nu e mancare..:)
Va multumesc anticipat
Alex
|
|
-
10-06-2005, 12:54 PM |
-
Furios
-
-

-
Joined on 12-26-2003
-
-
Posts 901
-
Points 8,305
-
|
Hello
Multumesc de reply, trec printr-o perioada destul de grea pshihic vorbind...Ma simt departe de toti care sunt ai mei, si ma rog stiti si voi..
Eu stau undeva la intersectia Via Marisol cu Huntington cred ,Passadena, .. Eu as vrea sa cumpar niste chestii de la noi sau ceva similar..Bors de exemplu..se gaseste pe undeva? Am gasit leustean, patrunjel, dar pastarnac? Aici a manca inseamna a merge la Burger King..:) asta nu e mancare..:)
Va multumesc anticipat
Alex
|
|
Vezi sa nu innebunesti, ia citeste aici articolul postat de Osiria:
http://forum.romportal.com/forums/20977/ShowPost.aspx#20977
Man am glumit dar de restaurante romanesti te-as sfatui sa stai departe. Nici coirba de burta si nici mititeii nu au gustul celor din romania. Dar la atata mancare cat este in tara asta, nu ai gasit ceva pe placul tau pana acum....Daca vrei ceva asemanator cu cele romanesti incearca restaurantele rusesti (muraturi, sarmale, caltabosh etc...)
|
|
-
10-06-2005, 01:51 PM |
-
Laura25
-
-

-
Joined on 08-05-2004
-
Los Angeles, CA
-
Posts 121
-
Points 810
-
|
Incearca sa gasesti un Jon's Marketplace in zona ta.
http://www.jonsmarketplace.com/locations.jsp Ar fi bine sa fie unul
care are si deli pt ca vei gasi branza, mezeluri in genul celor
romanesti, cascaval cam ca cel din Romania si o groaza de legume.
Pentru bors si chestii aduse din Romania stiu un magazin cu produse romanesti prin zona Anaheim:
Europa Deli, 8871 Katella Ave, Stanton, CA 92804.
Cei care vand sunt romani. Eu nu sunt prea incantata de el. Este
mititel si bineinteles ca si preturile sunt cam mari.In lipsa de
altceva insa merge.
Altfel, mai poti incerca si magazine nemtesti, italienesti.
|
|
-
10-06-2005, 02:17 PM |
-
Priscila
-
-
-
Joined on 01-14-2005
-
-
Posts 791
-
Points 11,090
-
|
Hello
Am gasit leustean, patrunjel, dar pastarnac? Aici a manca inseamna a merge la Burger King..:) asta nu e mancare..:)
Va multumesc anticipat
Alex
|
|
Dupa cum ti-am spus, toti trecem prin asta.Te vei obisnui in timp, acum totul e nou pentru tine.Daca nu te superi, ce-i ala pastarnac si la ce se foloseste? .Mancare buna au si americanii dar trebuie sa ai timp sa desoperi toate restaurantele si magazinele.Mieimi place "Old Country Buffet"Mancare ca la mama acasa nu o sa gasesti,uita gustul,mirosul.Poti sa iti faci si singur(a) mancare si o sa fie foarte buna.Vegeta sa traiasca pentru ciorbe si autosugestia. sa vezi ce gustoase sunt, mai bune ca la mama acasa .Macar in LA aveti mai multe magazine, ai de unde sa cumperi, dar unde stau eu un magazin romanesc este la vreo 250 mile.Daca vrei sa faci ciorba de burta, poti gasii burta la WalMart,daca aveti in zona.
Numai bine
PS.Pana descoperi mancare buna, uite aici un tort ca la mama acasa ![Cake [^]](/emoticons/emotion-49.gif)
www.sdphotoartgallery.com
|
|
-
10-06-2005, 04:08 PM |
-
roxana
-
-

-
Joined on 07-09-2003
-
Los Angeles
-
Posts 152
-
Points 1,085
-
|
Buna Alex,
Si bine ai venit in Los Angeles (asa am inteles)! Din pacate in Pasadena nu vei gasi nici un restaurant romanesc, dar dupa cum ti-a mai spus cineva la Jons Marketplace poti gasi produse romanesti. Cel mai apropiat Jons este 600 East Colorado, Glendale, CA 91205 (ph no: (818) 956-0999). Ultima oara cand am fost la Jons am vazut ca au adus un fel de sunca romanesca, foarte buna, putin cam sarata pentru gustul meu. Pe langa asta gasesti branza romaneasca si bulgareasca (ti-o recomand pe cea bulgareasca), cascaval, dulceturi, vinuri si iti recomand produsele Zergut - bulgaresti parca. Au multe tipuri de conserve.
Daca locuiesti in Pasadena si te plictisesti esti norocos(oasa). Te poti duce la film, teatru (inclusiv musicals), ai parcuri, ca sa nu mai spun de Barnes and Noble unde poti sa petreci ore bune rasfoind carti. Eu lucrez de 4 ani in Pasadena, si sincer iti spun ca-mi place foarte mult pentru ca este in stil european. Poti merge pe jos la un restaurant sau la cumparaturi (asta in cazul in care nu vrei sa cumperi ceva de pe la Costco (gen Metro din Romania).
Sper ca-ti vor fi de folos informatiile date!
r ![Stick out tongue [:P]](/emoticons/emotion-4.gif) x
|
|
-
10-06-2005, 05:53 PM |
-
Fuzzy
-
-

-
Joined on 10-20-2004
-
Austin, TX
-
Posts 1,129
-
Points 11,560
-
|
Pentru ca s-a amintit mai sus de leustean..... a cumparat vreodata cineva leustean in America?
Failure is Never quite as frightening as Regret!
|
|
-
10-06-2005, 06:16 PM |
-
olivia
-
-
-
Joined on 09-08-2003
-
Michigan
-
Posts 416
-
Points 2,835
-
|
Din cate stiu de la prietenii mei de aici.... nimeni nu a vazut nici macar la piata, noi il "cultivam" in curte in spatele garajului ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif) ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif) ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif) ... la fel si cimbru....
|
|
-
10-06-2005, 06:22 PM |
-
Furios
-
-

-
Joined on 12-26-2003
-
-
Posts 901
-
Points 8,305
-
|
Cea mai buna si ieftina piatza (vegetale, fructe lactate si carnuri si altele) pe care am gasit-o pana acum este Farmer's Market, este in San Fernando Valley pe coltul intersectiei dintre Sepulveda si Sherman Way. Ca sa ajungi acolo din Pasadena poti sa vi pe 210W, 118 W, 405 N si iei exit-ul Sherman Way, dupa care faci la stanga-spre Est pana vezi Sepulveda, pe coltzpe partea dreapta este un mc'donalds si dupa asta pe aceeasi parte o sa vezi intrarea in parcarea magazinului.
Tot acolo pe partea opusa o sa gasesti si un Jons.
Este un magazin de arabi, acoperit, unde poti gasi toate vegetalele posibile, probabil si leustean - dar pt ca nu ma pricep, nu stiu cum arata , au o branza buna cred ca cea mai buna e ungureasca , carne si de gratar si aici uita-te dupa vitel cu ceva os - e minunata), tot aici daca te pricepi in ale gatitului gasesti burta si poti sa o pui de o ciorba, eu unu nu ma risc ca poate ajung la spital - n-am nici o treaba cu gatitul , au toate condimentele posibile si imposibile, dulcetzuri, dulciuri, fructe bune....oricum ca sa ai idee pe mine umplutul cosului ma costa nu mai mult de 60$ in comparatie cu Jons unde pentru aceleasi produse as lasa vreo 90-100$. Daca sti sa gateshti te-ai scos si mai ieftin. Bauturile intr-adevar le gasesti la Jons, vin romanesc dar eu nu iti recomand, asta de california e de cinshpe ori mai bun
Oricum nu injura in romaneste cat esti in magazin ca eu mi-am luat niste "dumnezei" odata de la o tanti....![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif)
![Beer [B]](/emoticons/emotion-22.gif)
|
|
-
10-06-2005, 06:33 PM |
-
olivia
-
-
-
Joined on 09-08-2003
-
Michigan
-
Posts 416
-
Points 2,835
-
|
Dar ce i-ai zis mai Furiosule de ai enervat-o pe "tanti"? Nu de alta dar si eu am patit asta la piata , vanzatorul era roman si-i bombaneam marfa......
|
|
-
10-06-2005, 06:39 PM |
-
Furios
-
-

-
Joined on 12-26-2003
-
-
Posts 901
-
Points 8,305
-
|
nu i-am zis nimci ei doar vorbeam vrute si nevrute si tanti m-a auzit si mi-ai zis: doamne doamne ce urat poti sa vorbesti... ![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif) iar eu i-am raspuns: Deh maica cateodata trebuie, asta ca sa nu uitzi limba
|
|
-
10-06-2005, 06:46 PM |
-
olivia
-
-
-
Joined on 09-08-2003
-
Michigan
-
Posts 416
-
Points 2,835
-
|
|
-
10-06-2005, 11:11 PM |
-
saruba
-
-
-
Joined on 05-27-2003
-
warren/detroit
-
Posts 118
-
Points 1,095
-
|
Fuzzy wrote: | Pentru ca s-a amintit mai sus de leustean..... a cumparat vreodata cineva leustean in America?
|
|
Am gasit rasad de leustean( = lovage) odata la un Randazzo... dar
cum n-aveam chef de gradina de zarzavaturi pe atunci, n-am luat....apoi
n-am mai gasit niciodata. Noroc cu o prietena ca mi-a dat o radacina si
acum creste bine merci in gradina mea. Nu ma omor cu ciorbele...dar, nu
stiu, imi da asa ...o liniste sufleteasca ca am leustean in
batatura ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif) . Iar cand iau o frunza si o strivesc intre degete si
adulmec aroma specifica, parca sunt mai aproape de casa...Furiosule,
hai ca-ti trimit o frunza cu posta americana, poate asa il identifici
la piata ta...
|
|
-
10-17-2005, 12:51 AM |
-
roholidays
-
-
-
Joined on 10-06-2005
-
-
Posts 4
-
Points 95
-
|
Hello
Va multumesc foarte mult pt informatii si suport. Intradevar e greu aici si mie personal imi este foarte greu cu adaptarea...
Exista cumva o comunitate aici unde se intalnesc romani? ceva de genul asta?
Multumesc
alex
|
|
-
03-20-2006, 02:31 AM |
-
anavlis
-
-
-
Joined on 03-20-2006
-
-
Posts 6
-
Points 0
-
|
Incearca Jones Marketplace.Au cabanos si branza romanesca.
Anavlis
|
|
-
03-20-2006, 02:37 PM |
-
anavlis
-
-
-
Joined on 03-20-2006
-
-
Posts 6
-
Points 0
-
|
|
-
10-26-2007, 06:05 PM |
-
10-27-2007, 01:03 AM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,572
-
Points 24,250
-
|
Vezi ce bine e cu mama? Te simti iar copil.
Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me. Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai: La Citta degli Angeli
|
|
|
|
|