Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Produse Romanesti in USA

Last post 11-04-2007, 02:56 PM by Dell. 11 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  10-30-2007, 04:48 PM 68449

Produse Romanesti in USA

http://www.europegrocery.com/index.html

Asta este un magazin deschis recent intr-o suburbie a Charlotte-ului, in Denver. Este deschis de o familie de romani care s-au mutat de curind din California.

Am fost sa vizitez magazinul lor sperind ca nu voi gasi mare lucru. Dar, surpriza! Am gasit multe produse pe care nu am fost in stare sa le gasesc

de ani de zile in USA : telemea de oaie, brinza dulce, gris , foi de vita de vie ptr sarmale la borcan, foi de napolitana, vegeta, apa minerala Borsec...etc. Ptr cine are pofta de ceva romanesc care nu se gaseste si nu are unde sa gaseascain zona in care sta, aveti aici posibilitatea sa cumparati. Web site-ul nu ofera multe informatii despre produse, dar merita sa dati un telefon si sa vorbiti cu ei. Sunt sigura ca nu e problema sa faca un pachet si sa trimita produse in orice colt al Americii.

Eu am fost f .placut impresionata. Am gasit mezeluri( cirnati, sunca de praga, salam cu sunca, polonez, mici, etc.) in plus am avut placerea sa  cumpar prajituri si cozonaci facuti de ei ca la mama acasa. Au si o sectie de Bakery.

In plus trimit pachete in Romania, 1 $ ptr un pound. Colecteaza si trimit la sf. de an o cantitate mare ( probabil intr-un container). Asa ca , daca sunteti interesati, nu uitati sa intrebati de trimis pachete in Romania.

Trimisul de pachete in Romania din USA s-a schimbat recent. Daca anul trecut am fost in stare sa trimit un pachet cu vaporul prin posta care a facut trei luni , la un pret rezonabil, anul acesta mi s-a spus ca nu se mai poate trimite cu vaporul. Singura optiune este cu avionul , care este foarte scumpa. 

Sper sa va fie de folos ceea ce am scris mai sus.

•  10-30-2007, 11:40 PM 68457 in reply to 68449

Re: Produse Romanesti in USA

Longneck, de ce nu se mai poate trimite pachet cu vaporul prin posta ?

Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me.
    Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai:
    La Citta degli Angeli
  •  10-31-2007, 07:57 AM 68476 in reply to 68457

Justinia,

asa mi s-a spus la posta. Transportul cu vaporul nu mai este valabil. S-ar putea sa fie doar local, nu stiu. Poate ca din zona ta se poate trimite cu vaporul, dar de aici de la mine nu se mai poate. Nu am intrebat de ce si nici nu ma mai intereseaza din moment ce am gasit o solutie chiar mai ieftina decit trimisul cu vaporul prin posta americana.

•  10-31-2007, 10:32 AM 68482 in reply to 68476

USPS nu mai trimite pachete cu vaporul. Si asta e de mult.... de prin mai anul acesta cred.

Failure is Never quite as frightening as Regret!
  •  10-31-2007, 10:58 AM 68483 in reply to 68482

Multumesc Longneck si Fuzzy !

Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me.
    Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai:
    La Citta degli Angeli
  •  11-01-2007, 03:24 PM 68506 in reply to 68483

Longneck, nu stii daca au Bors Magic? daca da livreaza in MI? LA magazinul la care merg eu, nu au Bors magic si mai am numai vreo 2 pliculete. Mama a spus ca mi-ar trimite ea dar parca mi-e frica sa nu mi le opreasca aia pe la posta, sa creada ca mi-a trimit mama antrax cu gust de leustean. A primit cineva din Ro Bors Magic in plic?

Merci

www.sdphotoartgallery.com
  •  11-01-2007, 08:14 PM 68512 in reply to 68506

Da, eu am primit Bors Magic din Romania si l-am tinut si nu l-am folosit si a expirat, si l-a aruncat mama acum cand a ajuns la mine.

nu ti-l opresste nimeni ca nu-si baga nimeni nasul in borsul tau, fii pe pace.

eu personal, mi-am gasit leustean proaspat in ghiveci, si acresc cu lime. de cele 2 ori pe an cand trag si eu o ciorba.  

Failure is Never quite as frightening as Regret!
  •  11-01-2007, 10:21 PM 68517 in reply to 68506

Priscila:

Longneck, nu stii daca au Bors Magic? daca da livreaza in MI?

eu nu sunt un mare amator de bors ( poate ptr ca in vestul Romaniei nu se prea consuma), asa ca daca au bors, nu am sesizat. Sunt o familie de romani f de treaba, ea este  tipul de gospodina care gateste orice  si stie de toate. Uite aici nr lor de telefon: (704) 483-2013. Suna si intreaba daca au. Sa trimiti oriunde in US este rapid si ieftin. Scrie pe site-ul lor ca trimit produse prin posta.Chiar daca nu au produsul respectiv in magazin, pot face rost de el repede.

Mie imi placea sa fac budinca sirbeasca , asa ca am gasit pliculete cu tot felul de budinci sirbesti. Au dulciuri de care imi era dor si tot felul de ciocolati cu care eram obisnuita in Timisoara.Am cumparat bineinteles gris si voi face supa cu galuste de gris in weekendul asta.

well, da un telefon si intreaba! Succes!

•  11-02-2007, 12:47 AM 68524 in reply to 68517

Priscila, pana-ti trimite mama ta iti dau eu de la mine. :)

Eu cred ca-s norocoasa ca ma aflu in zona asta a Statelor in care ma aflu, si mai ales ... Gasesc tot felul de produse romanesti, si daca nu gasesc romanesti, gasesc poloneze , macedoniane, bulgaresti, sarbesti...oricum seamana destul de bine cu ale noastre. 

La fel si dulciurile. 

La Citta degli Angeli
  •  11-02-2007, 05:02 PM 68571 in reply to 68524

Painea neagra tot cu negropan in loc de faina integrala? In RO asta e reteta, bineinteles ca pe eticheta scrie ce trebuie: faina integrala etc., nici vorba de negropan sau caramelizante.

Dulciurile macedoniane <wink> tot cu 40-50% grasime din care jumate saturata din aia care strange venele pana canta subtire ca Zamfir la nai?

The infinite is in the finite of every instant. (Zen)
  •  11-04-2007, 09:39 AM 68600 in reply to 68571

Despici firu`-n jdemii de parti...moncher.

Lasa-ne sa ne bucuram. 

La Citta degli Angeli
  •  11-04-2007, 02:56 PM 68606 in reply to 68600

Eu citez etichetele nu le despic firele.

Bucurati-va, multumiti-va, da' mai corespunzator; ca inima e cardiaca, macar lasati-o sa va zica multumesc.

Hai fugutza dupa pufuleti dulci pana nu-nchide la nonstop-ul din colt.

The infinite is in the finite of every instant. (Zen)
View as RSS news feed in XML