Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

este cineva cu viza C1D sau C1..care a reusit sa-si faca acte cu cetatean american?

Last post 01-15-2008, 12:42 AM by andy25. 13 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  11-06-2007, 07:49 AM 68672

este cineva cu viza C1D sau C1..care a reusit sa-si faca acte cu cetatean american?

este cineva care are viza c1d sau c1 si care a reusit sa-si faca acte prin casatorie cu cetatean american? am nevoie de sfaturi
  •  11-06-2007, 10:06 AM 68674 in reply to 68672

Re: este cineva cu viza C1D sau C1..care a reusit sa-si faca acte cu cetatean american?

mark800:
    este cineva care are viza c1d sau c1 si care a reusit sa-si faca acte prin casatorie cu cetatean american? am nevoie de sfaturi

Nu exista nimeni in aceasta situatie. Prin lege NU POTI sa iti faci acte dintr-o astfel de viza.

Singura optiune pe care o ai este sa mergi in Ro sa obtii o viza B1/2 si sa intri in US cu acea viza de vizitator/afaceri. Nu iti poti ajusta statutul din C1D.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  11-08-2007, 09:29 AM 68748 in reply to 68674

Re: este cineva cu viza C1D sau C1..care a reusit sa-si faca acte cu cetatean american?

si daca eu ma intorc in RO. ,si sint deja casatorit cu cetatean american , la plecare o sa am probleme ,adica o sa-mi puna interdictie? eu sint in USA de 8 ani,ca daca o sa am interdictie 10 ani ce o sa fac ? o sa astept in RO. 10 ani ca sa treaca? si am eu vre-o vina ca nu am stiut ce viza mi-au pus aia la ambasada in RO.? trebuia sa intreb...daca e buna...sau e ce-a mai proasta....sau...trebuie sa iau si un avocat cu mine in avion  ca sa destepte..si daca ies din USA cu hirtie diplomatica de 30 de zile tot am probleme? adica nu cu passaport.. dar aia care au sarit de pe vapor si numai citiva au ajuns la mal, si aia au probleme cu viza.....de care o fi... ca daca m-am casatorit  aici ...si mai e si cetatean american, ce o sa facem? o sa stau eu in RO. si ea in USA? pai ...unde sint drepturile de familie? de care se tot vorbeste...si daca sa vina ea in RO. sa o luam de la capat cu vizele...ambasadele din RO....., si copiii...ii las aici? sau ii trag dupa mine in RO.?ca sotia nu cred ca o sa faca fata la bill-uri , la casa, la copii...la munca, ......

•  11-08-2007, 10:06 AM 68749 in reply to 68748

Nu imi este clara intrebarea ta. Vrei sa spui ce se va intampla daca tu nu ai cunoscut legea? Stii foarte bine raspunsul.

Singura cale este intoarcerea in Romania, si sotia sa aplice pt un waiver de la cei 10 ani. Dupa aprobarea waiverului poti sa primesti green cardul. Cat de usor este? Nimeni nu iti va putea raspunde la aceasta intrebare.

•  11-08-2007, 12:10 PM 68755 in reply to 68672

daca plec o sa primesc interdictie 10 ani cu siguranta?sau mai sint si alte solutii? sau pot sa ies prin alta parte?
  •  11-08-2007, 01:46 PM 68761 in reply to 68755

Daca pleci si ai stat mai mult de 365 de zile aici ilegal, atunci cu siguranta primesti interdictie pe 10 ani.

Nu conteaza pe unde iesi, tot va trebui sa aplici pt actele tale si atunci se va vedea ca ai fost aici.

•  11-08-2007, 11:27 PM 68771 in reply to 68761

10 ani de interdictie de cind am iesit din usa se socotesc sau de cind am ramas peste viza.eu sint deja in al 9 -lea an peste viza. multumesc pentru raspunsuri
  •  11-09-2007, 08:31 AM 68779 in reply to 68771

Daca iese prin alta parte se va vedea ca a fost aici, dar nu va stii nimeni cat timp.Poate spune ca a fost o luna peste viza sau o zi sau nu a fost deloc. Cum pot demonstra ei ca omul a stat ilegal aici daca nu a platit taxe, nu a facut bani pe numele lui, nu are accounturi la banca, etc? Atata doar ca nu e inregistrat nicaieri in state ca a plecat si nu i s-a luat formularul ala inapoi...I-96 sau care o fi. Poate el s-a hotarat sa viziteze Mexicul si de acolo a zburat in Ro. Nu? Il intreaba cineva de unde a venit pana in Mexic?
  •  11-09-2007, 09:21 AM 68780 in reply to 68779

daca ies prin mexic nu ma intreaba nimeni nimic la iesire? si de acolo pot sa zbor in romania fara probleme?sau pot sa astept aici pina se fac 10 ani? si apoi sa aplic, se spune ca daca ai 10 ani pe teritoriul usa dupa aceea pot sa aplic pentru gc. va multumesc.
  •  11-09-2007, 09:25 AM 68781 in reply to 68779

o_domnisoara:
    Daca iese prin alta parte se va vedea ca a fost aici, dar nu va stii nimeni cat timp.Poate spune ca a fost o luna peste viza sau o zi sau nu a fost deloc. Cum pot demonstra ei ca omul a stat ilegal aici daca nu a platit taxe, nu a facut bani pe numele lui, nu are accounturi la banca, etc? Atata doar ca nu e inregistrat nicaieri in state ca a plecat si nu i s-a luat formularul ala inapoi...I-96 sau care o fi. Poate el s-a hotarat sa viziteze Mexicul si de acolo a zburat in Ro. Nu? Il intreaba cineva de unde a venit pana in Mexic?

El s-a casatorit aici si pe acel certificat de casatorie se vede o data anume. Pot apare alte dati pe diverse alte formulare, sau cine stie ce experiente a avut pe aici (credit cards, tickets, etc.)

Eu nu m-as juca cu asa ceva, dar fiecare face cum crede ca este mai bine. In momentul in care esti casatorit cu un cetatean american ai MARI sanse sa iti rezolvi cazul chiar daca implica plecare in Romania. EVident, ai nevoie de un avocat foarte bun.

•  11-09-2007, 09:27 AM 68782 in reply to 68780

mark800:
    daca ies prin mexic nu ma intreaba nimeni nimic la iesire? si de acolo pot sa zbor in romania fara probleme?sau pot sa astept aici pina se fac 10 ani? si apoi sa aplic, se spune ca daca ai 10 ani pe teritoriul usa dupa aceea pot sa aplic pentru gc. va multumesc.

Cine ti-a spus ca poti aplica pt GC dupa ce ai stat 10 ani in US? Nu exista vreo lege in acest sens.

Inca odata, mergi si vorbeste cu un avocat (sau mai multi) si vezi optiunile concrete care exista. Este cel mai sanatos.

•  11-10-2007, 08:31 AM 68804 in reply to 68782

un avocat zice ca dupa ce ai stat in usa 10 ani linistiti, si esti casatorit cu un american poti aplica pentru ajustare de statut .sincer, de la trei avocati diferite raspunsuri..
  •  11-10-2007, 09:45 AM 68806 in reply to 68804

mark800:
    un avocat zice ca dupa ce ai stat in usa 10 ani linistiti, si esti casatorit cu un american poti aplica pentru ajustare de statut .sincer, de la trei avocati diferite raspunsuri..

Dupa cum stii cand vine vorba de acte vorbim de fapt despre legi si regulamente.

Roaga-l pe avocatul care ti-a spus asa sa iti arata scris negru pe alb unde se specifica cele spuse de el (spune-i ca ti-au zis alti avocati sau alte persoane ca nu exista asa ceva si vrei sa vezi si tu cu ochii tai unde scrie asa ceva).

Evident, vorbim de cazul in care esti intrat fara inspectie (ai trecut ilegal granita) sau cazul lui C1/D (cazul tau).

•  01-15-2008, 12:42 AM 69957 in reply to 68806

salutare caut si eu o solutie in acelasi caz cu al lui mark800 si eu am intrat in aceiasi vizaC1D nu  am stiut in ce ma bag cand am venit am vrut america si acuma am america in fine si eu planuiesc sa ma casatoresc cat de curand si asa am luato de mana pe fata mea, si am mers la un avocat sa ma interesez cum se face care e procedura nu ma asteptam sa  plec asa de dezamagit din biroul unui avocat renumit in immigration cica,in fine  nea luat  pas cu pas ce trebuie facut cu toate ca nu prea am inteles toti termeni dar cel mai rapid trebuie  sa ne casatorim si sotia sa aplice pt o petitie in favoarea mea si da va trebuii SA PLEC ACASA cea ce ma cam inspaimanta ca o sa am o iterdictie de vreo 10 ani cea ce avocatul a spus ca poate sa se rezolve cu un waiver mai naspa ca avocatul nu a avut nici un caz ca al meu nici odata si a luat totul dupa lege si mai naspa ca mia cerut in jur de 5000$ si nu poate garanta cu nimic chiar nu stiu ce sa fac cred ca o sa mai incerc si alt   birou de emmigrari daca aveti ceva cunostinte despre cineva acre au trecut prin asta spunetimi si mie va rog chiar sunt curios care imi sunt sansele de a ma reintoarce in usa orice idee sfat sau un gand sunt bine venite,multumesc.
View as RSS news feed in XML