|
|
Are dreptul un copil sa-si viziteze parintele aflat in strainatate?
Last post 12-03-2007, 01:31 PM by Ioboco. 21 replies.
-
11-16-2007, 07:56 AM |
-
Ioboco
-
-

-
Joined on 06-28-2006
-
PA
-
Posts 46
-
Points 0
-
|
Are dreptul un copil sa-si viziteze parintele aflat in strainatate?
Am o intrebare si as dori sa ma ajutati cu informatii (poate ati auzit de cazuri similare). Am divortat in urma cu 2 ani iar dupa aceasta am plecat din tara (USA). Am o fetita de 11 ani care este in custodia celuilalt parinte. Eu am dreptul de vizitare dar nu mi-l pot exercita din cauza ca domiciliez in strainatate. As dori ca fiica mea sa vina la mine in vizita in vacante dar nu este lasata pe diverse motive neintemeiate: ca nu se va mai intoarce, ca poate o "rapesc" si alte motivatii de genul asta fara nici un suport (dupa cum se stie legislatia internationala este foarte aspra in domeniul asta). In urma divortului nu s-a pronuntat nici o restrictie in legatura cu vizitele. Chiar motivul divortului a fost "din vina comuna a partilor". Ce as putea face (legal) ca sa il determin pe celalalt parinte sa lase copilul sa vina la mine? Mentionez ca intre mine si copil exista o relatie foarte, foarte apropiata iar fetita mea sufera enorm din cauza asta. Singura posibilitate de a ne vedea este cu ajutorul Internetului, si asta atunci cind "ceilalti" accepta sa o lase sa vina in vizita la parintii mei care se afla in Romania.
|
|
-
11-16-2007, 12:50 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,967
-
Points 22,445
-
|
Re: Are dreptul un copil sa-si viziteze parintele aflat in strainatate?
Dupa cum se stie pt ca un minor sa paraseasca tara cu un parinte are nevoie de o procura din partea celuilalt parinte.
Nu se poate face nimic pt a forta pe celalalt parinte sa dea procura, si sincer, ce garantie ar putea exista ca acel copil se va intoarce? Ma refer la modul concret, nu al declaratiilor, cuvintelor, daca odata ajunsa in alta tara, cel de-al doilea parinte nu mai vrea sa o inapoieze, ce poate face primul parinte sa aduca copilul inapoi? Sa mearga in cealalta tara sa intenteze un proces? Adica parintele din Romania sa vina in US sa intenteze proces? De unde bani si de unde garantia ca judecatorul american va decide inapoierea copilului si nu va spune cumva ca ii este mai bine sa ramana in US?
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
11-16-2007, 03:28 PM |
-
Ioboco
-
-

-
Joined on 06-28-2006
-
PA
-
Posts 46
-
Points 0
-
|
Eu inca nu am cetatenie americana ci doar rezidenta. Asa ca mi-ar fi imposibil sa fac asta, adica sa opresc copilul aici. In alta ordine de idei mi se pare "criminal" sa ii interzici unui om de a-si indeplini dorintele. Cred ca nu mai sintem in perioada sclaviei. Sa ai posibilitatea sa vezi si sa iei contact cu 2 lumi diferite si sa nu o poti face din cauza unora care se considera cel putin Dumnezei pe acest pamint, mi se pare strigator la cer. Adica daca esti minor trebuie sa iti dicteze altii ceea ce sa faci in viata? De ce? Pentru ce? Inainte Ceausescu ne-a tinut pe toti in lanturi. Doar "alesii" si cei care si-au riscat viata sa fuga au putut sa vada ce e "dincolo". E adevarat, ei fac parte din categoria "alesilor" care inca mai cred ca pot dispune de viata altora asa cum au fost invatati sa o faca. Asa ca nu cred ca e normal sa faca asta. De asta caut un cadru legal ( daca o exista asa ceva in tara aia din care am plecat si n-am sa regret asta NICIODATA ) ca sa ii ofer posibilitatea de a descoperi si alta fata a acestei lumi. Nu doar stirile de la ora 5 cu crime, violuri, parlamentari corupti, spagi, prostitutie, droguri in scoli si asa mai departe.
|
|
-
11-16-2007, 06:47 PM |
-
garcea
-
-
-
Joined on 03-05-2005
-
-
Posts 208
-
Points 1,485
-
|
Subiectul, deosebit de interesant, este foarte delicat. Parintii raman implicati in dezvoltarea (cresterea copilului), indiferent de situatia maritala. Un avocat ar avea raspunsurile potrivite situatiei expuse in topic. Faptul ca aveti rezidenta permanenta si nu cetatenie americana nu schimba cu nimic datele problemei postate. De ce?! Simplu! La aplicatia I 130 d-voastra ca si tata aveti voie sa aplicati pt copil chiar daca sunteti numai posesor de GC. Vedeti instructiunile pt I 130 cat si timpii de aprobare. Problemele de sponsorare se rezolva din mers.Important e sa stiti daca faceti fata educatiei stil US pt copil. Ca el sa fie aprobat va trebuie custodia lui.Chiar daca nu il aduceti pastrati legatura cu el deoarece veti fi intrebat. Ceea ce nu stiti si veti afla in ziua interviului pt cetatenie este ca va trebui sa prezentati dovezi ale relatiei cu copilul. In ce constau dovezile?! In declaratii de la fosta sotie in custodia careia se afla minorul sau daca ea nu accepta , declaratie de la asistentii sociali de la primaria orasului de resedinta al copilului. Multi cred ca, venind in State incepi o viata noua si trecutul e sters cu buretele. Nu incerc sa ma implic emotional dar parerea mea si numai a mea este ca daca vreti sa dezvoltati un viitor copilului trebuie sa aveti o explicatie cu mama lui si o colaborare stransa. Nu aveti temeri de genul ca ce o sa zica ofiterul la interviu ca vb cu fosta sotie sau ca am relatii de amicitie cu toate ca eu sunt in State cu altcineva. Astea sunt problemele reale in cupluri refacute. Alta surpriza pe care o sa o aveti in ziua depunerii juramantului si primirea certificatului de naturalizare va fi parerea de rau ca nu e copilul cu d-voastra.Daca ar fi, ar lua si el cetatenia automat. Revenind la intrebarea din topic Are dreptul un copil sa-si viziteze parintele aflat in strainatate? Da in Europa si din pacate Nu prea in state. Dual intent. Oricum nu convingeti pe nimeni de la ambasada de bunele intentii mai ales ca au mai fost soti cu pancarte pe trotuarul vis-a-vis de ambasada pt ca le-au fost rapite odraslele Nu e imposibil numai ca trebuie sa faceti diferenta intre un capriciu si un proiect real. Succes!!!
|
|
-
11-16-2007, 07:17 PM |
-
Ioboco
-
-

-
Joined on 06-28-2006
-
PA
-
Posts 46
-
Points 0
-
|
Multumesc foarte mult pentru parerea pe care ati exprimat-o. Ati atins niste aspecte la care nu ma gindisem. Intentia mea nu este de a rapi copilul, pentru ca in situatia asta nu as fi cu nimic mai prejos decit cei care au inlantuit si tin prizonier un copil de 11 ani. Indiferent care va fi dorinta copilului eu va trebui sa o respect. Asa mi se pare normal. M-as bucura daca s-ar implica mai multi in subiecutl asta, pentru ca eu cred ca sint destui in situatii asemanatoare.
|
|
-
11-17-2007, 04:08 AM |
-
Eris
-
-
-
Joined on 08-07-2007
-
-
Posts 149
-
Points 0
-
|
Nu stiu daca sunt chiar asa de multi in situatii similare...dintre cei ce posteaza regular. De asta sunt de parere sa-ti iei un avocat in Romania si unul in State care sa se ocupe. De unul singur nu vei descurca itzele ca sunt mult prea incalcite.
|
|
-
11-17-2007, 10:00 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,967
-
Points 22,445
-
|
In mod SIGUR copilul nu este lasat sa iasa din Romania fara procura din partea celuilalt parinte. Poate cel mai simplu si la indemana exemplu este cel al familiei lui Omar Haysam, caz intens mediatizat. Dupa ce el a fugit din Romania, sotia lui a dorit sa plece si ea cu, copiii. Pentru ca nu avea procura din partea lui Haysam, copiilor le-a fost interzisa iesirea din tara. In presa romaneasca apar multe alte exemple din cand in cand (a fost si o statistica la un moment dat). Tocmai datorita libertatilor invocate, nu vad ce lege ar putea exista sa OBLIGE celalalt parinte sa semneze o astfel de procura. Sau sa pun problema mai simplu, daca e sa ne punem in papucii celuilalt, cum am gandi si simtii si ce am face? Si repet intrebarea (ce va fi pusa de toata lumea peste tot) ce garantii REALE pot exista ca acel copil se va intoarce? Nu vorbe, promisiuni, ci garantii reale.
|
|
-
11-18-2007, 08:43 AM |
-
Ioboco
-
-

-
Joined on 06-28-2006
-
PA
-
Posts 46
-
Points 0
-
|
Legea romaneasca actuala nu mai prevede ca parintele care are care are custodia sa ceara procura de la celalt parinte la scoaterea copilui din tara. Asa ca eu practic nu mai am nici un cuvint de spus la deciziile celuilalt parinte. Cam asta ar fi. Nu stiu ce fel de garantii "reale" pot oferi cuiva sau altcuiva. Asta legea trebuie sa decida. Ce sa fac, sa ma jur ca tiganii? Cel mult pot da o declaratie la un notar sau la ambasada. Oricum eu n-am de gind sa imi periclitez situatia de aici luind decizii de moment.
|
|
-
11-18-2007, 10:07 AM |
-
flaviu1207
-
-

-
Joined on 11-04-2007
-
arizona
-
Posts 18
-
Points 0
-
|
si eu sunt in aceeasi situatie ca si tine, diferenta este ca am doi copii. Ei bine pot sa-ti spun ca nu ai nici un drept, esti la cheremul parintelui care are custodia copilului, totul depinde de el. Tu ai dreptul sa vezi copilul dar in tara, el nu poate parasi domiciliul fara accordul tutorelui. NU o poti da in judecata pentru ca nu lasa copilul in America pentru ca pierzi din start. Dar totusi, daca dovedesti ca copilul este rau ingrijit ca tutorele nu se ocupa de el si ai bani timp si nervi pentru un proces poti sa ceri custodia copilului, fetita fiind de 11 ani va fi intrebata la proces, ma gandesc ca atunci cand ai divortat ea avea 9 ani si automat a fost data mamei, deci asta este. Iti dau un sfat, asteapta si ai rabdare, timpul trece si copii din ziua de astazi vin acolo unde le e mai bine, ai un avantaj esti in AMERICA,, ei sunt in tara nimanui, la 18 ani sunt convins ca va veni langa tine- cu o singura conditie- nu rupe legatura cu fetita. fosta mea nevasta nu ma lasa sa vorbesc cu ei decat o dat ala doua saptamani,ii trimit mai multi bani decat sunt obligat prin lege dar crede-ma ca nu mi-a trmis o poza cu ei intr-un an si jumatate pe motiv ca nu are timp, asa ca nu esti singur in situatia asta, fi tare si rezista sunt convins ca fetita ta va veni la tine poate la 16 ani nu la 18 ai rabdare sa creasca. SA auzim de bine
|
|
-
11-18-2007, 10:24 AM |
-
flaviu1207
-
-

-
Joined on 11-04-2007
-
arizona
-
Posts 18
-
Points 0
-
|
vreau sa-l informez pe Allien ca legislatia in Romania s-a schimbat, parintele care are custodia copilului nu are nevoie de procura ca sa-i scoata din tara, poate sa le faca pasaport si poate merge oriunde cu ei, sti uasta pentru ca fosta sotie a mers cu baiatul in vacanta in Austria.
|
|
-
11-18-2007, 10:40 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,967
-
Points 22,445
-
|
flaviu1207:vreau sa-l informez pe Allien ca legislatia in Romania s-a schimbat, parintele care are custodia copilului nu are nevoie de procura ca sa-i scoata din tara, poate sa le faca pasaport si poate merge oriunde cu ei, sti uasta pentru ca fosta sotie a mers cu baiatul in vacanta in Austria.
Eu nu vorbeam de parintele care are custodia ci de celalalt sau de cazul in care sunt casatoriti inca. Este si logic ca cel care are custodia sa fie liber sa mearga unde vrea impreuna cu, copilul. 
|
|
-
11-18-2007, 11:55 AM |
-
garcea
-
-
-
Joined on 03-05-2005
-
-
Posts 208
-
Points 1,485
-
|
Ioboco: M-as bucura daca s-ar implica mai multi in subiecutl asta, pentru ca eu cred ca sint destui in situatii asemanatoare.
Salut din nou! Este f binevenit sfatul lui Flaviu. Pastreaza legatura cu fetita. Ma bucura nespus faptul ca ai o relatie asa speciala. Imi aduci aminte de inceputuri. Doamne cat de greu mi s-a parut! Ma revad in postarile tale. Zambesc.Scriu si zambesc. Zambesc. Departe de a aduce elogii romportalului, crede=ma eram la un pas sa o iau razna. Dar erau Osiria, Alien, Fuzzy, Ukume parca.... ce trec anii. In ultimul timp postez foarte rar. Dar citesc zilnic ce se intampla pe aici. Si va pastrez pe toti in jurul meu manunchi. Ufffffffffffff amintirile placute sunt durerile ...trecute. Pe langa sfaturile lui Flaviu as mai licita si pt un laptop sau pc pt fetita sa nu fie necesar sa mearga mereu la parintii tai. Suna anost dar mi se pare santaj.Lasa fetita sa se bucure de copilarie. E Universul ei.Nu-i prezenta niciodata pe mamica ei in culori negative. Nu te uita la bani si la timp ca tot de doi coti de pamant avem parte indiferent ca ne cheama Gates, sau Neculai de la vagon.Si trebuie sa renunti la orgolii. Am facut multe greseli. Altii sa nu le repete. Pastreaza legatura cu fetita . Comunicarea e f importanta. Oriunde, Vonage, Zapp sunt doar cateva din comp. ce ofera telef la greu. Ti-as recomanda Daca a lui Kipling , pe mine m-a ajutat enorm. http://cerculpoetilor.net/poet.php?mod=11&idpoezie=1853&idp=132&nume=Rudyard%20Kipling Stiu ca e destul de greu dar nu rupe vizitele cu Ro. Mi-aduc aminte ca la interviul meu pt cetatenie totul a mers ca pe roate pana am ajuns la pagina cu caracterul din N 400 si a trebuit sa explic relatia mea cu fetita cum o suport, cand am vb ultima data. Crezi ca a fost suficient? Prostii . Mi s-a dat 30 de zile sa prezint proof de la mama ei sau de la asistenti sociali despre relatia mea cu fetita si cat de implicat sunt in educatie. Declaratii in ro si english notarizate. Acum ma lovesc de cuvinte ca de bolovani.Prea multe imi vin si mi-e greu sa fiu coerent. Respira adanc si numara pana la 10. Daca vrei sa-ti aduci fetita o sa o aduci. Dovada ca nu bat campii , poate cei care mananca pc pe paine te pot ajuta cu postarile de acum cativa ani si ai sa vezi ca e adevarat si se poate. http://forum.romportal.com/forums/thread/5046.aspx Alte informatii...intreaba si vei afla. Priveste Romportal ca pe o a doua familie. Gasesti aici ce armate de avocati habar n-au. Bafta!!!
|
|
-
11-18-2007, 11:28 PM |
-
alexf
-
-
-
Joined on 10-30-2006
-
-
Posts 36
-
Points 0
-
|
TheAlien: daca e sa ne punem in papucii celuilalt, cum am gandi si simtii si ce am face?
Daca eu as fi in situatia parintelui din Romana nu as lasa copilul sa plece (primul gand). Singura varianta pe care poate as accepta-o ar fi sa merg impreuna cu copilul in SUA, sa avem bilete de avion dus - intors cu data de intoarcere flexibila, cazare asigurata pentru amandoi , copilul sa accepte ca oricat de roza ar fi situatia in SUA tot ne vom intoarce si in plus ceva act semnat de parintele din SUA prin care se obliga sa nu incerce schimbarea custodiei sau retinerea copilului. Daca as primi si o viza pe 10 ani si ne-am intoarce fara probleme in Romania dupa prima sau a doua vizita as considera si varianta sa trimit copilul singur. Desigur toate astea presupun relatii actuale cel putin neutre daca nu de buna intelegere, ceea ce luand in consideratie trecerea printr-un divort si lupta pt custodia copilului, sunt putin probabile.
Telefon cu numar de Romania www.telefonprininternet.com
|
|
-
11-18-2007, 11:41 PM |
-
garcea
-
-
-
Joined on 03-05-2005
-
-
Posts 208
-
Points 1,485
-
|
alexf: Daca eu as fi in situatia parintelui din Romana nu as lasa copilul sa plece (primul gand). Singura varianta pe care poate as accepta-o ar fi sa merg impreuna cu copilul in SUA, sa avem bilete de avion dus - intors cu data de intoarcere flexibila, cazare asigurata pentru amandoi , copilul sa accepte ca oricat de roza ar fi situatia in SUA tot ne vom intoarce si in plus ceva act semnat de parintele din SUA prin care se obliga sa nu incerce schimbarea custodiei sau retinerea copilului. Daca as primi si o viza pe 10 ani si ne-am intoarce fara probleme in Romania dupa prima sau a doua vizita as considera si varianta sa trimit copilul singur. Desigur toate astea presupun relatii actuale cel putin neutre daca nu de buna intelegere, ceea ce luand in consideratie trecerea printr-un divort si lupta pt custodia copilului, sunt putin probabile.
Mai multi de "daca " decat in poezia mea preferata. As mai adauga Daca persoana din tara e recasatorita, daca mai are copii proveniti din casatoria actuala, daca are un serviciu care nu-i permite plecarea decat doar cu riscul sa il piarda, daca actualul sot (balcanic in cuget si simtiri) o sa se simta lezat in postura lui de macho "adica esti cu mine si te duci la hotel cu ala" Deja scenariile devin abracadabrante. Era vb de venirea unui copil la tatal lui. Mai revin.
|
|
-
11-19-2007, 01:45 AM |
-
flaviu1207
-
-

-
Joined on 11-04-2007
-
arizona
-
Posts 18
-
Points 0
-
|
Un raspuns pentru Alex Daca ai fi in situatia parintelui din Romania nu l-ai lasa sa plece, de ce? E simplu ,din egoism, pentru ca adultii care divorteaza si mai ales cei din Roamania nu vad si nu au in minte decat un singur lucru -Razbunarea pe cel care a divortat, pe cel care a plecat. Si cum sa se razbune mai bine decat prin copii, asa ca incepe sa iti taie portia de vorbit la telefon,intenetul dispare si ce e mai grav te ponegreste pe tine parintele plecat in fata copilului. Ei bine din toata chestia asta cine pierde? usor de ghicit- COPILUL. Si daca sa zicem ca eu ii fac chemare fiului meu si el primeste viza si vine aici, ce e asa de rau?, e bine pentru el, vede AMERICA, invata engleza si se duce cu doua valize pline acasa, ca doar nu esti nebun sa tii copilul aici sa te tezesti cu FBI la usa ( amintiti-va de cazulu parintelui cubanez a carui copil a fost adus aici prin 2002-2003? ) Cum sa-ti chemi fosta sotie aici cand poate tu ti-ai refacut viata, tu vrei sa faci o vacanta copilului nu sa te pierzi in amantuntele si certurile cauzelor de divort. Vacantele cu parintii divortati merg intre americani, noi suntem balcanici, nu tine, cand vine fosta nevasta si te vede fericit cu alta, woooow uita de toate si e in stare sa te omoare. In principiu uitam un lucru cand doi oameni divorteaza ei nu divorteaza de copii.
|
|
-
11-19-2007, 08:27 AM |
-
garcea
-
-
-
Joined on 03-05-2005
-
-
Posts 208
-
Points 1,485
-
|
alexf: Singura varianta pe care poate as accepta-o ar fi sa merg impreuna cu copilul in SUA, sa avem bilete de avion dus - intors cu data de intoarcere flexibila, cazare asigurata pentru amandoi , copilul sa accepte ca oricat de roza ar fi situatia in SUA tot ne vom intoarce si in plus ceva act semnat de parintele din SUA prin care se obliga sa nu incerce schimbarea custodiei sau retinerea copilului. Daca as primi si o viza pe 10 ani si ne-am intoarce fara probleme in Romania dupa prima sau a doua vizita as considera si varianta sa trimit copilul singur. .
Ai aici un copy/paste din mesajele mele cu cineva de pe romportal. Ca sa vezi ca ne gandim la binele copilului si nu am facut nimic ilegal. garcea: multzumesc de mesaj.Fata are deja 2 saptamani de state.I-a venit ssn-ul,sper sa apara si GC-ul.pe 15 mergem la disneyland si de pe 19 pana pe 29 in honolulu la waikiki beach.Pe 1 oct pleaca in ro sa termine ultimul an de liceu dar in perioada vacantzelor va veni aici ca sa nu aiba probleme cu iesirile din state peste 6 luni.Altii spun ca e pana la un an o iesire cu GC dar eu nu risc. Multzumesc de ajutorul dat.Daca te uiti pe postarile lui fuzzy ,la interviu la usembasy din ro spune ca erau cupluri si o domnisoara.Domnisoara era Miruna,fata mea.Interviul a fost pe 27 iulie.Pe 10 a fost in State. Multzumesc ca nu ne-ai uitat si itzi uram tot binele din lume.Numai bine.Pa!!!
Si primul bilet nu a fost dus-intors ci numai dus. Apoi din State spre Ro , restul biletelor au fost dus-intors deoarece in vacanta era cu mine.Cea din februarie a petrecut-o tot in Honolulu. Mi-aduc aminte cum se mirau colegii ei ca in Ro era iarna si ea s-a intors bronzata. Si nu am platit hoteluri pt fosta sotie nici acte semnate. Si nici un act nu e valabil la regulile din State. Ce te faci daca ai toate dovezile semnate , vii aici si ti se "aranjeaza" un domestic violence cum ca ai bruscat copilul . Sa vezi atunci hoteluri si bilete dus-intors. Si relatia cu Ro o pastreaza inca, dovada e ca in vacanta asta pleaca de sarbatori acolo .
|
|
-
11-19-2007, 12:30 PM |
-
Ioboco
-
-

-
Joined on 06-28-2006
-
PA
-
Posts 46
-
Points 0
-
|
Fetita mea are un computer acasa dar nu are voie sa-l foloseasca pentru a comunica cu mine. De asemenea cind se afla in prezenta mamei sau a bunicilor dinspre mama nu poate vorbi in voie la telefon cu mine deoarece ei fac comentarii rau voitoare la adresa mea si ii repeta ca am parasit-o. Ea merge la parintii mei deoarece e foarte atasata de mama mea care a contribuit enorm la crestere si educarea ei. Sint foarte atasate una de alta si se vad saptaminal. Multumesc mult tuturor celor care m-au ajutat cu pareri si experiente personale si astept in continuare pareri si sfaturi
|
|
-
11-20-2007, 09:19 AM |
-
garcea
-
-
-
Joined on 03-05-2005
-
-
Posts 208
-
Points 1,485
-
|
nu e bine sa pozezi in victima. Nu pot sa cred ca fetita ta nu are un celular sau una din colegele ei si de cate ori e la scoala poti vb cu ea. Pe la inceputuri si eu eram sicanat si fetita avea restraints de la telef dar am vb cu ea de pe toate mijloacele posibile si imposibile. Iar daca fosta sotie si familia ei o sa te vada asa insistent...cineva trebuie sa cedeze. Sper ca nu tatal. Incurajeza fetita sa invete engleza.Chiar si cea britanica. si pastreaza comunicarea cu ea. E important sa stie ca e ocrotita. Acum 9 ani nu erau asa facilitati ca acum. Mi-aduc aminte ca eram fericit ca gasisem o companie cu $1.5/min iar celularele din Ro aratau cam cat o caramida. Am avut facturi si de 1700 pe luna doar pt long distance. Ce mai conteaza.In Aug 2008 fetita va avea 3 ani de state si GC -ul ei e pe 10 ani. Si vb cu mama ei sa iti creioneze cam cum vede ea viitorul copilului. Nu sunt pesimist dar in urmatorii 50 de ani nu vad nici o schimbare in Ro, doar faptul ca va fi asimilata si va dispare . Dar asta nu e schimbare.
|
|
-
11-20-2007, 10:32 AM |
-
Ioboco
-
-

-
Joined on 06-28-2006
-
PA
-
Posts 46
-
Points 0
-
|
Eu pastrez contactul permanent cu ea iar mama mea o vede saptaminal (o duce la scoala o zi pe saptamina si vine la ei in vizita cam la 2 saptamini). sintem abonati si la Oriunde si folosim si cartele de la SunaRomania. Am citeva intrebari, Garcea: daca tu erai deja cetatean american, de ce fiica ta a primit doar green card pe 10 ani si nu cetatenie direct? dupa cite am inteles, ea era inca minora atunci cind a venit in SUA (avea probabil cam 17 ani). fiind minora, a trebuit totusi sa astepte ca orice rezident, un numar de ani, pentru a primi cetatenia? Daca fetita mea ar veni dupa virsta de 18 ani, mai are sanse sa primeasca green card? Cind fiica ta a venit in SUA, a trebuit sa obtii custodia ei, sau a venit cu acordul mamei? multumesc pentru raspunsuri!
|
|
-
11-20-2007, 11:21 AM |
-
OanaC
-
-

-
Joined on 09-06-2005
-
Philadelphia/Constanta
-
Posts 623
-
Points 980
-
|
Ioboco: Daca fetita mea ar veni dupa virsta de 18 ani, mai are sanse sa primeasca green card?
Da va primii green-cardul daca tu esti cetatean. In America esti considerat minor pana la 21 de ani cand vine vorba de emigrare. Eu am intrat in State cu cateva zile inainte sa implinesc 21 de ani taman ca sa pot beneficia de green card fara sa astept. Situatie similara ca la tine: parintii divortati, tatal cetatean american, eu in custodia mamei. SIngura diferenta este ca mama si tatal meu s-au despartit prieteni, nu au existat ambitii din-astea prostesti, am fost libera sa vorbesc cu el cand si cum aveam chef ba chiar am venit in State de cateva ori in vacanta pana sa ma mut aici ( mi-a trebuit procura ca sa pot lua viza de turist cand aveam 16 ani). Succes
|
|
-
11-20-2007, 12:59 PM |
-
garcea
-
-
-
Joined on 03-05-2005
-
-
Posts 208
-
Points 1,485
-
|
eu am venit in Mar 23, 1999 , cetatenia am luat in Oct 28, 2004. Alintata mea e nascuta in May. 1987 viza a luat-o pe July 27,2005 la Buc. Am aplicat in Nov 2004 , si aprobarea cu procesarea actelor pana la interviu a durat peste 7 luni. La data interviului avea deja 18 ani si o luna . Fosta sotie a fost la ambasada dar numai pe trotuarul din fata ca nu a fost necesara prezenta ei la consul.Consulul a discutat numai cu fata. Interviul a fost cam de 2 minute. Cum o cheama, ce o sa faca in US , cum ma cheama pe mine si daca mama ei este de acord.Si Miruna i-a spus ca mama ei o asteapta afara si este de acord si poate sa o cheme , dar nu a fost nevoie. Deci cum poate ai inteles la data depunerii juramantului pt cetatenie , fata mea era in Ro. Si de custodie nu a mai fost vb.Dar stiu de la avocata mea ca daca era sub 18 trebuie custodie.Asta era in 2005 nu mai stiu cum e acum dar daca vrei pot sa o sun. Ea acopera IL,CA,OR,WA Nu pot sa spun ca e buna sau nu. Eu mai mult cu Romportalu' . Cand am plecat in state prima data i-am spus ca in 2 saptamani o sa vina si ea. 6 ani si 4 luni. Atat a durat dar am fost in tara in fiecare an, cateodata chiar si de 3 ori. Asta e.
|
|
-
12-03-2007, 01:31 PM |
-
Ioboco
-
-

-
Joined on 06-28-2006
-
PA
-
Posts 46
-
Points 0
-
|
Ai avut o mama inteligenta. De fapt o ai. Cred ca mai mult o apreciazi acum decit daca nu te-ar fi lasat sa ai o relatie normala cu tatal tau. In cazul fetitei mele nu e cazul. Sint niste incuiati. Sper sa plateasca pentru asta... Tocmai m-am intors acum din Ro. Vorbe, vorbe si iar vorbe. Promisiuni desarte. Nu au facut altceva decit au amagit copilul si mai mult. Nu isi doreste decit sa vina si ea in vacanta aici, sa stea cu mine doar 2 saptamini. Le-am facut parintilor mei chemare si am trecut-o si pe ea pe formular. I l-am aratat si a fost foarte incintata. A fost foarte fericita cit am stat acolo. A ris si a plins in acelasi timp. Sper sa se rezolve, cu toate ca sansele mi se par foarte mici. Este inconjurata de niste ulii care o considera prada lor si nu vor sa o scape sub nici o forma. Nu vor decit razbunare ca le-am lasat odorul cu fundul in balta. Si din pacate se pare ca cea care sufera cel mai mult este fetita.
|
|
|
|
|