Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Restaurante si magazine romanesti in New York

Last post 12-03-2007, 04:30 PM by vpdana. 92 replies.
Page 1 of 2 (93 items)   1 2 Next >
Sort Posts: Previous Next
  •  09-05-2005, 06:19 PM 17545

Pizza [pi] Restaurante si magazine romanesti in New York

Cand am ajuns eu in New York nu stiam mai nimic de restaurante sau magazine romanesti; cu timpul am descoperit ca in Queens este o adevarata oaza in ceea ce priveste produsele romanesti.

M-am gandit sa deschidem un topic in care sa venim si sa scoatem la iveala locurile de acest fel; sa povestim experientele noastre si sa ne dam cu parerea. Cred eu ca o sa ne ajute pe toti, mai ales pe cei noi veniti in NY.

Propun si un rating ca sa fie mai fun Smile [:)]:

Star <li>Star </li><li>Star </li><li>-excelent

Star </li><li>Star </li><li> - ok

Star </li><li> - merge in lipsa de altceva

No </li>[N] - nu recomand

Am sa incep eu cu cateva din locurile pe unde am fost pana acum. Pe parcurs am sa mai adaug si altele.

Restaurantul Cina Star <li>Star </li><li>Star </li><li>

Queens - 45-17 28th Ave. la intersectie cu 46th St.

Mancare romaneasca, bere romaneasca. Mancarea e buna (imi place tare mult ciorba lor de perisoare). Localul e curat si linistit, in spate exista chiar si o terasa, intima si tare placuta pentru o seara de vara la o bere cu prietenii.Preturile sunt rezonabile.

Ce nu-mi place la ei ... faptul ca vinul se serveste doar la sticla (chiar daca eu vreau doar jumatate de pahar) iar apa minerala la fel. E romaneasca, Borsec, dar hai sa recunoastem ca nu bea nimeni o sticla de 1,5 l la o masa ... oricat de insetat ar fi. Personalul e ciudat uneori ... fie prea insistenti fie iti spun ca nu au rest la o bancnota de 20 ca sa le lasi lor un bacsis de vreo 12 pentru o masa de 28. Poate ca la unii functioneaza ... la noi nu.

Restaurantul Transilvania Star </li><li>Star </li><li>Star </li><li>

Queens - 43-46 42nd Street(42St and Queens Blvd.)

Nu am apucat sa merg la cel din Queens dar m-a convins cel din Phoenix - Arizona. Desi era un concert cu mari vestiti intr-ale manelelor peste aproape o ora m-au lasat totusi sa iau cina la bar ... ospatarii fiind extraordinari de draguti si amabili. Mancarea a fost excelenta iar preturile ok. Desi am stat in Phoenix doar 5 zile, in ultimele 3 seri la rand am fost la Transilvania.

Asa ca dupa experienta placuta din sud, sunt sigura ca Transilvania din new York e mai mult decat ok.

Restaurantul Harmony Star </li><li>Star </li><li>

Queens - 3925 Queens Boulevard, Sunnyside

Cred ca e cel mai mare restaurant romanesc in NY. Sala este imensa iar aranjamentul meselor imi aduce aminte de localurile de pe vremea lui Ceasca. Designul interior este de-a dreptul oribil dupa parerea mea sau mai bine zis gusturile mele. La intrare te intampina niste manechine pleostite imbracate intr-un costum national prafuit si total desperecheat ... tablourile de pe pereti sunt si ele de pe vremea bunicii.

Am vazut ca se pot organiza evenimente aici (nunti, botezuri, onomastici).

Mancarea e foarte buna desi  mi s-a intamplat uneori sa fiu dezamagita. Meniul este foarte variat.

Ce nu-mi place ... daca restaurantul nu e foarte aglomerat, din lipsa de ocupatie, ospataritele se aseaza pe la mese si cu fatza-ntre palme te studiaza din cap pana-n picioare de-ti sta mamaligutza in gat.  Pe de alta parte, daca restaurantul e full (si asat e de obicei seara in weekend) e foarte mult zgomot ... asemanator unei cantine, nicidecum un restaurant.

Casa Romana No </li>[N]

Queens - 39-20 Queens Boulevard, Sunnyside  (peste drum de Harmony).

E ultimul pe lista mea ... am fost o data si ultima de altfel. Ce m-a fascinat pe mine cel mai mult a fost un cap de cerb impodobit cu lasere care la lasatul serei te uimeste pe de-a dreptul. Luminatul salii e iarasi foarte interesant (to say the least) ... un neon de discoteca care iti scoate in evidenta dintii si sutienul alb de sub bluza cu gaurele.

Personalul e ciudat ... am cerut alt pahar pentru sotul meu ca avea niste urme suspecte ... mi s-a adus un altul iar cola din paharul murdar a fost transferata meticulos in cel nou. Nu conteaza ca suntem in buricul targului, ne milogim cu o Cola de 80 de centi. Mancarea lasa de dorit. Fasolea cu carnaciori era rece iar muratura aditionala era dezgustatoare de-a dreptul. Pana si la Kmart e cu mult mai buna. Un alt dezavantaj ... cantari live intr-un restaurant destul de micutz. Sa mai spun ca erau doua cupluri care s-au apucat sa joace hora intre mese?

Magazinul Muncan Star <li>Star </li><li>Star </li><li>

Queens - 4309 Broadway (intre 44st si 43st)

E de departe locul meu preferat. De la intrare te ameteste mirosul de afumaturi. Gasesti absolut orice : sunca presata, costita, parizer, salam de sibiu, tot soiul de carnati,salata de icre,compoturi, zacusca la borcan, branza feta, cascaval,  etc. Varza murata e tare buna si datorita ei, toate sarmalele mi-au iesit ca la mama acasa. Tot aici gasesti si ziare in limba romana.

Partea proasta? Toti baietii care te servesc nu poarta manusi ... si mi se pare inacceptabil in momentul in care lucrezi cu mezeluri.De unde stiu eu ca s-au spalta pe maini ? Yuck ...

Ahhh ... si nu accepta decat cash. dar e ok ca e un atm chiar langa ei.

Deasemenea nu au program duminica; si este un inconvenient pentru cei ce nu locuiesc in Queens..

Massis Food Star </li><li>Star </li><li>

Queens - 42-20 43rd Ave (colt cu 44), Queens, New York (718) 729-3749 

Este un magazin ai carui proprietari sunt sarbi. Singurul produs romanesc pe care l-am gasit acolo a fost apa minerala. Insa  daca ti-e dor de cafeaua pe care ai baut-o in Romania, halvaua sau dulciurile de acolo, le gasesti si aici. Au si mezeluri si lactate dar pe mine personal nu m-au incantat. De cand am descoperit Muncan nu am mai frecventat Massis.

Pentru cei avizi de muraturi … (eu sunt unul dintre ei)

"The Pickle Guys" Star </li><li>Star </li><li>Star </li><li>

- Manhattan - in Lower East Side - 49 Esssex Street (intre Grand St si Hester St); Tel - (212)-656-9739

Nu este un magazine romanesc dar l-am trecut aici pentru ca e singurul loc unde am gasit muraturi care au acelasi gust cu cele de-acasa. Chiar mai bun as spune.

Este un magazin evereiesc (sambata e inchis iar in timpul saptamanii se inchide imediat dupa apusul soarelui) unde gasesti muraturi facute dupa retete est europene (suna cunoscut ;)) Oferta este extrem de variata - 6 feluri de castraveti murati (picanti, acri, half sour, noi, etc), vreo 6 feluri de masline de-ti lasa gura apa,5 feluri de ardei si gogosari in otet,conopida, telina muarata ... oh, rosii murate ... plus alte muraturi specific evreiesc care te fac sa te intorci si sa mai cumperi. Imi place la ei ca poti gusta orice vrei inainte sa cumperi si nu se uita nimeni urat daca din 5 feluri de muraturi gustate sfarsesti prin a cumpara doar una. Desi calitatea muraturilor e super, preturile sunt mai mult decat rezonabile..

•  09-05-2005, 06:37 PM 17547 in reply to 17545

Re: Restaurante si magazine romanesti in New York

ami wrote:

Propun si un rating ca sa fie mai fun Smile [:)]:

Star <li>Star </li><li>Star </li><li>-excelent

Star </li><li>Star </li><li> - ok

Star </li><li> - merge in lipsa de altceva

No </li>[N] - nu recomand

Restaurantul Cina Star <li>Star </li><li>Star </li><li>

Queens - 45-17 28th Ave. la intersectie cu 46th St.

Restaurantul Transilvania Star </li><li>Star </li><li>Star </li><li>

Queens - 43-46 42nd Street(42St and Queens Blvd.)

Restaurantul Harmony Star </li><li>Star </li><li>

Queens - 3925 Queens Boulevard, Sunnyside

Casa Romana No </li>[N]

Queens - 39-20 Queens Boulevard, Sunnyside  (peste drum de Harmony).

Magazinul Muncan Star <li>Star </li><li>Star </li><li>

Queens - 4309 Broadway (intre 44st si 43st)

Massis Food Star </li><li>Star </li><li>

Queens - 42-20 43rd Ave (colt cu 44), Queens, New York (718) 729-3749 

"The Pickle Guys" Star </li><li>Star </li><li>Star </li><li>

Buna..o sa-mi dau si eu cu parerea putintel asa...Big Smile </li>[:D]

Restaurantul Cina ..nu am fost inca o sa merg chiar in seara asta..ok?? Miine dau verdictul...

Transilvania..nu-mi place...si prefer sa ma abtin..de la comentarii...totusi...Star <li>

Harmony..din pacate nu mai exista de fapt din pacate pentru unii ca la mine e din fericire..m-am umplut de bube acolo e a treia oara cind o spun ..Confused </li>[8-)], mincare veche si atmosfera de c***.No [N]No [N]

Casa Romana...no way..miroase a urina de la intrare ..asa caaaNo [N]No [N]No [N]No [N]

Romanian Garden..e ok...din cele de mai sus e cel mai ok pentru noi ..nu e foarte spatios nici mincare foarte variata dar ..au cele mai importante chestii deci..Star <li>Star </li><li>

Muncan...Star </li><li>...de ce asta?? Pentru ca eu frecventez polonezii...la magazine din astea..sint super ..si la calitate si la pret...total diferit de ai nostri..asa ca lor le dau Star </li><li>Star </li><li>Star </li><li>Star </li><li>..Big Smile </li>[:D]

Masis..neah..mai bine ..la Muncan..Big Smile [:D]..au preturi foarte mari exagerate.

La Picioane..este pe colt dupa Masis..nu stiu adresa exacta dar e misto..magazinul..

Asa ca ..o sa merg la Cina in seara asta si revin cu detalii...Big Smile [:D]

Cea mai inversunata lupta este cu tine insuti. Te afli in ambele tabere.(VOLTAIRE)
  •  09-05-2005, 07:08 PM 17551 in reply to 17547

CRISSSSSS wrote:
    [

Muncan...Star <li>...de ce asta?? Pentru ca eu frecventez polonezii...la magazine din astea..sint super ..si la calitate si la pret...total diferit de ai nostri..asa ca lor le dau Star </li><li>Star </li><li>Star </li><li>Star </li><li>..Big Smile </li>[:D]

Pai daca tu i-ai dat lui Muncan doar o stea insemana ca polonezii aia sunt buni rau de tot Big Smile [:D]

Da-ne si noua niste nume, adrese ... prima oara cand ma duc in Queens ma duc si eu sa le inspectezCool [H]

•  09-05-2005, 10:23 PM 17559 in reply to 17551

Mda ..dezamagire totala..Cina inchis..Romanian Garden inchis..teapa romaneasca, tata..Wink [;)]Wink [;)]

Pai ..toate magazinele cu  produsele respective sint pe Manhattan Ave..in Green Point..in Brooklyn..adresa exacta nu stiu sa-ti spun pentru ca sint mai multe..acolo si se  intind de-a lungul acestui ave.Oricum eu iti recomand sa te duci ..si recomand tuturor ..mie personal mi se par produsele de exceptie super proaspete..acuma depinde si de preferintele culinare ale fiecaruia..dar gasesti sapte mii de feluri de mezeluri. cirnati, leber , singerete..orice ca la noi...si la un pret mult mai decent..apoi...partea de bakery..demential...au niste cozonaci si niste pasti de innebunesti..si numai la 3 dolari bucata sau 4 ceva mai mare..pe cind la celebra noastra cofetarie romaneasca din New York..e 8 dolari un cozonac simplu. Si gasesti absolut toate produsele ca la noi..doar ca nu sint fabricate in Romania..du-te si ai sa vezi astept ..pareri!Big Smile [:D]Big Smile [:D]Big Smile [:D]

Cea mai inversunata lupta este cu tine insuti. Te afli in ambele tabere.(VOLTAIRE)
  •  09-10-2005, 05:26 PM 17950 in reply to 17559

• Remus is not online. Last active: 02-18-2007, 10:37 AM Remus
    • Top 150 Contributor
    • Joined on 09-04-2005
    • New York, NY-Jacksonville , FL
    • Posts 75
    • Points 1,675

Cool [H] Re: Restaurante si magazine romanesti in New York

Mincarea cu specific romanesc , cea mai buna , se afla dupa parerea mea la "Romanian Garden " (Skilmann Ave &46th street )..a apartinut lui Cornel Caramisu ,actualul proprietar al "Harmony"...

Bucatari buni , serviciul reprosabil...

Alt restaurant romanesc pe care-l gasesc adecvat pentru seri romantice cu amantul/amanta sau seful de la "Cadre " este "Tricolorii " (43rd Street &Greenpoint Ave.) Mincarea este *** iar patronii Razvan si Speranta te coplesesc cu o candida ospitalitate romaneasca (prieteni de-ai mei - le fac putina reclama :))

Dintre magazinele romanesti cu produse de carne/mezelarie cel mai bine dotat este unul mic (43rd Street between Queens Blvd. & 43rd Ave.) al carui patron este un roman-iugoslav cu ceva ferma prin Pennsylvania .

Doua magazine pe care va recomand sa le evitati :" Papagalul" din Ridgewood al carui patron ,Sarchis Armeanul

amesteca zacusca noua cu cea veche pentru a crea acel gust nesantios de pivnitza de Odobesti ,atit de apreciat

dupa parerea prea-distinsului , de noi romanii :)) si Cofetaria Nitza (41st Street & Greenpoint Ave.) care prin produsele lor jignesc simtul nostru papilar .

...iar pentru cei ce dispun de mari resurse financiare puteti oricind sa incercati cel mai renumit restaurant romanesc din Manhattan , "Nello" , unde ii ve-ti putea face cu ochiul Cristinei Aguillera sau arunca cu gogonele

in Robert de Niro :))

Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man's character, give him power.
    Abraham Lincoln (1809 - 1865)
  •  10-26-2005, 01:21 AM 23561 in reply to 17545

da....ai dreptate..la evrei mananci bine...gasesti produse ok...daca stii ce inseamna kosher iti dai seama de ce produsele sunt ok.

singura problema este ca eu ma chinui de 3 ani sa duc ceva din romania in sua (muraturi gemuri compot) dar pretul este prea mare. Asa ca acum produc in bulgaria toata gama de muraturi gemuri etc si o vand in sua. Totul este kosher totul ok. Singura problema este ca imi tb alt cumparator deoarece cu cine lurez acum.....nu prea stie ce vrea si este un pic neserios deoarece , a inceput sa schimbe preturile dupa bunul lui plac...deh...romania este lumea a 3-a....si el se crede un fel de GOD care poate face ce vrea.

Tot ce produc este 100% natural...sincer sa fiu am gustat in sua multe produse facute acolo sau in polonia...dar...bleahhh...chimical cat cuprinde.

Sauerkrautul....parca era de plastic...

Doresc o corespondentza cu cineva in domeniu...pentru linistea mea  , sa aflu daca preturile mele sunt ok...desi stiu lucrul asta...dar.....niciodata nu e tarziu sa mai aflii lucruri noi.

In 24 octombrie am trimis inca 3 containere in sua....(cam 2 pe saptamana trimit) cu castraveciori iar dupa ce am tirmis....imi vine o cerere de la cumparator ca pretul tb discutat...desi avem contract avem tot ce tb iar preturile au fost negociate...

un borcan de castraveti... 1 kg net de produs  , perfect facut gust minunat , real natural , castraveti cat cuprinde nu 2-3 si restul apa...la 1$ pret cip va pare mult?

•  03-10-2006, 12:05 AM 37995 in reply to 17545

feedback pt noul restaurant ACASA merita vazut.mancarea e super buna, servirea cam lasa de dorit dar cred ca asa e la inceput.cat despre ambianta pot zice ca e ok, dar e prea multa lumina.in orice caz , le doresc multa bafta si cu cat mai multe restaurante romanesti cu atat creste calitatea serviciilor si scade preturile.
    http://www.rodiscony.com
  •  03-12-2006, 08:51 AM 38138 in reply to 37995

raduxxl:
    feedback pt noul restaurant ACASA merita vazut.

Pai nu dai si tu mai multe detalii? O adresa, un numar de telefon ... Smile [:)]

•  03-12-2006, 10:33 AM 38140 in reply to 38138

pai nu vreau sa fac reclama pe forum pt ca nu e restaurantul meu.nu am nr de telefon dar stiu sigur ca e intre 49 si 48 st pe skillman ave
  •  03-12-2006, 01:54 PM 38142 in reply to 38140

Nu cred ca poate fi vorba de reclama in cazul asta.  Daca te uiti si la mesajele de mai sus am dat si eu destule adrese de restaurante si magazine romanesti si nu a fost nici o problema.

Scopul deschiderii acestui topic a fost unul de informare pentru nou venitii in NY . Cand am venit eu prima data aici nu stiam nimic de magazine sau restaurante romanesti. As fi vrut sa gasesc un topic de genul asta la vremea aia Smile [:)]

Oricum, multumim de informatie. Daca mai ai "secrete" din astea nu uita sa le impartasesti si noua Yes [Y]

•  03-12-2006, 05:37 PM 38156 in reply to 38142

Deocamdata nu mai am secrete,dar fiti sigur ca o dau de veste daca aud ceva nou.In orice caz ceva lipseste cu desavarsire in NY: o discoteca romaneasca.Este ceva pe 46 st cu QB dar e doar vinerea si lunea seara si nu sunt manele deloc.A trebuit sa merg cale lunga pana la detroit pt o seara de manele.Ar fii o idee de afacere pt cineva cu ceva potential
  •  03-13-2006, 12:01 PM 38188 in reply to 38156

raduxxl , sa nu te superi dar io daca ajung in US , nu mai vreau sa aud de manele. M-am saturat aici de ele , nu mai suport !!!!!!!!!!!!!
    viseaza si traieste-ti visele !
  •  03-13-2006, 12:13 PM 38191 in reply to 38156

Radu, sunt manelele reprezentative pt muzica/discoteca romaneasca?
    Does God play dice?
  •  03-13-2006, 12:23 PM 38194 in reply to 38191

Zaza, daca este permis si altora sa raspunda la aceasta intrebare adresata de tine catre Radu, eu ti-as raspunde ca DA, sunt reprezentative pentru muzica romaneasca (procentele vorbesc singure).
    The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  03-13-2006, 01:03 PM 38203 in reply to 38194

Poate sunt reprezentative , dar va asigur ca nu sunt un lucru bun . Publicul tinta e cel needucat , cu scoala si minte putina . Cu procentele stiti cum e : multi dar prosti ( nu vreau sa supar sau sa atac pe nimeni ! )
  •  03-13-2006, 06:54 PM 38317 in reply to 38194

Alien, daca manelele sunt reprezentative pt comunitatea de tzigani din Romania nu inseamna ca sunt reprezentative pt comunitatea de romani din SUA. Eu cel putin sper ca tot mai putin tzigani romani ajung pe aici. Din mesajul lui Radu se intelege ca la discoteca din Detroit se asculta cu precadere manele. Asa e???  Eeewwww. Ick! [+o(] 
    Live Free or Die.
  •  03-13-2006, 10:14 PM 38324 in reply to 38317

Nu, arissa, in Detroit se asculta de toate pentru toti, inclusiv manele Wink [;)].
  •  03-13-2006, 10:52 PM 38326 in reply to 38194

TheAlien:
    Zaza, daca este permis si altora sa raspunda la aceasta intrebare adresata de tine catre Radu, eu ti-as raspunde ca DA, sunt reprezentative pentru muzica romaneasca (procentele vorbesc singure).

Alien, cum adica sa nu fie "permis" sa raspunda si altii la intrebarea mea? Smile [:)]

Cat despre chestia ca sunt reprezentative...sunt surprinsa....neplacut. Cel putin in Bucuresti aveam destule cluburi/discoteci unde mergeam si nu puneau manele deloc (asta era pana in vara 2004 cand am plecat din Bucuresti)...chiar pot zice ca in cele mai mult era asa.S-o fi "stricat" atat de rau treaba de atunci?Hmm [^o)]

Does God play dice?
  •  03-13-2006, 11:10 PM 38328 in reply to 38326

Pai tu i-ai pus intrebarea lui Radu, asa ca normal ca am cerut voie sa raspund eu, nu asa e frumos? Smile [:)]

Intrebarea ta eu am inteles-o ca daca sunt reprezentative pt muzica romaneasca, nu pt discoteci (mai ales ca discoteci sunt de toate felurile, unele doar cu muzica house, altele doar cu latino, etc.)

Cand am spus de procente eu nu m-am referit la cluburi, ci la oameni in general. Pe absolut toate sondajele pe care le-am vazut marea majoritate a oamenilor preferau manelele. Emisiuni TV la fel, manelele castigatoare, asa ca.... este reprezentativa pt Romania in general, nu doar pt tigani.

Si ar mai trebui spus ceva. O sa observati o mare diferenta intre cei care au plecat inainte de 1999-2000 din Romania si cei care au plecat dupa. Manelele au aparut pe scara larga prin '99 parca si atunci au fost prezentate peste tot in Romania pana la saturatie. Mai ales ca au prins si ca au placut la MAREA, IMENSA MAJORITATE (daca pana si in ziua de azi mai plac, daramite atunci). Ei bine, cei care erau plecati nu au prins acest fenomen, si chiar si ulterior fiind in America auzi manele poate la un party, la o seara romaneasca cateva etc. Deci nu ajungi la saturatie asa ca nu vad de ce ar parea absurd ca cei de pe aici inca asculta manele.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  03-13-2006, 11:43 PM 38329 in reply to 38328

TheAlien:

Ei bine, cei care erau plecati nu au prins acest fenomen, si chiar si ulterior fiind in America auzi manele poate la un party, la o seara romaneasca cateva etc. Deci nu ajungi la saturatie asa ca nu vad de ce ar parea absurd ca cei de pe aici inca asculta manele.

Ai dreptate.

Imi amintesc de romanii cunoscuti in Seattle.(plecati de peste 10 ani) Nu prinsesera manelele in Romania si pot spune ca erau innebuniti dupa ele.Si cred ca explicatia ta e cea mai potrivita. Nu au fost terorizati la tot pasul de ele si de aceea cred ca inca le asculta cu placere.Cel putin eu n-am fost la vreo petrecere organizata de ei, revelion, botez, aniversare la care sa nu aud manele.Pot zice ca era stilul predominant.

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  03-14-2006, 09:02 AM 38355 in reply to 38329

Eu am ajuns demult la saturatie - chiar de la inceput . Ca un fapt divers : anul acesta de Revelion la TV a fost cel mai urat program din toate timpurile , la toate televiziunile. Unde deschideai numai manele si cei care le canta . A fost groaznic . Daca ar fi dupa mine as interzice manelele . Un studiu din scolile din Ro , prezentat la TV , a descoperit ca idolii copiilor de azi sunt cantaretii de manele . Adica de ce sa faci scoala, sa inveti , sa mergi la liceu , facultate , cand poti sa te faci cantaret de manele fara toate astea ? Celor care sunt plecati in US le spun : haideti in RO o luna de zile , si nu va mai trebuie manele in viata voastra . Baruri infecte in care se asculta manele la maxim - adica poti sa stai afara la 50 de m si se aude muzica , masini cu manele la maxim , iar daca o sa vedeti cine le asculta va dati seama ca persoana aceea nu are nimic in comun cu voi . LE URASC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  •  03-14-2006, 09:12 AM 38357 in reply to 38355